23 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 7.5 hrs on record
Posted: Apr 17, 2022 @ 5:32am
Updated: May 6 @ 11:35pm

Ваш погляд стане ясним лише тоді, коли ви зможете зазирнути в свою власну душу
📝 Історія 📝

Тривожна та захоплива історія про кельтську дівчину-воїтельницю — Сеную, котра страждає на психоз, спричинений трагічним життям героїні. Із самого початку гри, нас занурюють у атмосферу, та готують до переживання і боротьби із свідомістю реального та подій внутрішнього світу.
🐦‍⬛ Атмосфера(графіка/музика) 🐦‍⬛
У грі відсутній інтерфейс, всі необхідні нам елементи відображаються за допомогою звуків, голосів, що переслідують Сеную. Саме звуки, у цій грі, є дуже важливим і чудово пропрацьованим елементом, котрий веде нас та всіляко допомагає(обов'язково грати із навушниками). Голос в голові дівчини - це її думки, або голос знайомих людей, котрі так, чи інакше вплинули на неї.
Музика тут просто зносить дах, люблю навіть послухати OST в мережі.
Графіка для 2017 року не є шедевром та еталоном, якщо придивлятися, але загалом картинка гарна і не ріже очі.
🗡️ Ігролад 🗡️
Він представлений розв'язуванням неважких головоломок та боями. Нажаль ігролад одноманітний та бажає бути кращим. Мандруючи різнобарвними, атмосферними та лінійними локаціями ми можемо знайти "Руни"(Всього 44 руни), кожна руна розповідає нам історію Сенуї, чи скандинавських богів. Загалом локації для мене виявились пустуватими, тому я думаю, що вся наша гра це саме внутрішній світ героїні, яка намагається подолати темряву у своїй голові. Бойова система зовсім проста та нескладна (легкий удар, важкий, блок, ухиляння). Камера прив'язана до персонажа і є не зручною, як іноді не зручне керування, бо персонаж застрягає в предметах чи об'єктах та може йти лише по визначеним "коридорам", бо на маленький виступ чи сходинку вже не підніметься, гра не дозволяє.
Під час гри нам зустрічаються "противники"(пару воїнів та босів), з якими ми боремося також за допомогою звуків та голосів, бо у нас немає показників здоров'я, витривалості. Нам допомагають голоси(коли потрібно ухилитись чи ударити).

🏆 Українська локалізація та досягнення 🏆
Української немає, проте вона буде в другій частині “Senua’s Saga: Hellblade II” дуже і дуже дякую розробникам за це!
Досягнення всі сюжетні, та одне досягнення за збирання всіх "Рун". Рекомендую власний посібник для цього https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2850777590

Висновок
Загалом ми отримали цікаву та захоплюючу гру, котра намагається відобразити життя людини із психічним розладом. Мені вдалось пройти її за 7.5 години, дослідивши локації і вважаю, що для цієї гри зробили непогане чергування між боями та загадками, але для 7 - 10 годин проходження і цього цілком досить, щоб гра не набриднула та розповіла свою історію.
Гра не для всіх, тому раджу поміркувати перед купівлею.


🔸 Плюси 🔸
  • Доволі якісна спроба відобразити проблем психозу;
  • Непогана графіка;
  • Непогані головоломки;
  • Дуже гарний звуковий супровід.
🔹 Мінуси🔹
  • Локації гарні, але виглядають пустими;
  • Боївка слабенька, по-суті, легкий, важкий удар та виверти від ударів. Викликів як таких немає.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
2 Comments
KARNA Apr 17, 2022 @ 10:01am 
:hellblade:
Mirik Apr 17, 2022 @ 6:47am 
Чудова гра,рекомендую кожному!