No one has rated this review as helpful yet
Not Recommended
10.5 hrs last two weeks / 937.9 hrs on record (408.4 hrs at review time)
Posted: Mar 20, 2023 @ 10:19am
Updated: May 19, 2023 @ 10:15am

Oyun için her ay 300-400 lira verip aylık premium almicaksanız oynamayın. Tamamen Pay2Win bir oyun. her kullandığınız araç yok olduğunda sizden "tamir ücreti" alıyor oyun. Ancak bu tamir ücreti öyle yüksek bir rakam oluyor ki oyunda sırf para kaybetmemek için 1 düşman yok etmeniz gerekiyor her kullandığınız araç başına. Çoğu oyunda haritanın öteki ucundan vuran adamlar olduğu için siz onları göremeden ölüyorsunuz, böyle bir durumdada puan kazanamıyorsunuz dolayısıyla da para kaybediyorsunuz her maç. Güzel bir yere pusu kurdunuz diyelim, 1 kişi öldürdünüz başarıyla. o aynı adam 1 dakika sonra ya uçakla yada tankla geliyor sizi öldürüyor yerinizi bildiği için.

Premium alırsanız %50-70 falan daha fazla para kazanıyorsunuz ve daha yüksek seviye tankları çok daha kolay bir şekilde açıyorsunuz. Premium almazsanız 1 tank için haftalarca oynamanız gerekiyor eğer çok iyi bir oyuncu değilseniz.

Oyunda ayrıca tankınızın üstüne stickerlar veya objeler koyabiliyorsunuz, sticker vb. tarzı. Bazılarını oyun size bedavaya veriyor, ancak para verenler kazansın diye koyulan çalı dekorları var. Tankınızın önünü tamamen doldurabiliyorsunuz bunlarla, bu da rakiplerin sizi görmelerini tamamiyle engelliyor. Bu çalıları ise sadece oyunun premium para birimiyle alabiliyorsunuz. Yani ayda 300-400TL nin üstüne birde her çalı için (tankın önünü kapatmak için 4-5 tane çalı gerekiyor, tankın büyüklüğüne bağlı) yaklaşık 100-200tl vermeniz gerekiyor.

Kısacası binlerce lira gözden çıkarmayacaksanız işiniz çok zor. Para adam akıllı kazanamıyorsunuz ve tankları çok zor açıyorsunuz. Ayrıca oyunda premium tanklar var, bazıları çok güçlü. Bunları yine sadece para vererek açabiliyorsunuz.

Para tuzağı sadece.

EDIT: 19.05.2023
Gaijin son zamanlarda ekonomi güncellemesini getirdi. Bu güncelleme kısaca eğer oyuna para vermicekseniz istenmiyorsunuz anlamına geliyor. Aldığınız Silver Lion'ların (oyun sonrası kazandığınız para) miktarı çok fazla azaldı ve araçların tamir ücretleri aşırı derecede arttı. Maç başına 20-30k Silver Lion kazandığınız bir maçta bir aracın tamir ücreti 40-45k Silver Lion. Çok absürd. Para almak için her şeyi yapıyorlar.

Oyunculardan aldıkları tepki yüzünden geri çektiler bu güncellemeyi ama bu her şeyin düzeldiği anlamına gelmiyor. En küçük fırsatta oyunculardan para almaya devam edecekler. Oyun ekonomisi zaten kötü, Silver Lion kasamıyorsunuz çünkü premium araç alan bir Try Hard sizi haritanın diğer ucundan vuruyor çünkü premium araçlar çok daha güçlü normal araçlardan.

Kimseye oynamayı önermiyorum.
Was this review helpful? Yes No Funny Award