Install Steam
login
|
language
简体中文 (Simplified Chinese)
繁體中文 (Traditional Chinese)
日本語 (Japanese)
한국어 (Korean)
ไทย (Thai)
Български (Bulgarian)
Čeština (Czech)
Dansk (Danish)
Deutsch (German)
Español - España (Spanish - Spain)
Español - Latinoamérica (Spanish - Latin America)
Ελληνικά (Greek)
Français (French)
Italiano (Italian)
Bahasa Indonesia (Indonesian)
Magyar (Hungarian)
Nederlands (Dutch)
Norsk (Norwegian)
Polski (Polish)
Português (Portuguese - Portugal)
Português - Brasil (Portuguese - Brazil)
Română (Romanian)
Русский (Russian)
Suomi (Finnish)
Svenska (Swedish)
Türkçe (Turkish)
Tiếng Việt (Vietnamese)
Українська (Ukrainian)
Report a translation problem
They sell here. When you go to the store and the price is too high to whom do you blame? To the store or to the manufacturer?
I blame the store, but thats because the stores set the price when you are talking about physical copies of stuff.
On Steam the developers (manufacturers) of the games are the ones that set the price.
Steam is more like a mall or strip mall that rents store locations to people. They charge people a certain amount (in Valves case they charge 30% of all sales), and the makers of the game sets the prices to the stuff they have in their store. In real life a mall or strip mall owner (which would be Valve) does not tell the store owner (in this case the developer/publishers of the game) how much they can sell stuff for.
So in this case you are wrong, and you need to go post in the games discussion area and tell the game devs/publishers that the price is too high. Posting here is pointless because as I have said, Valve does not control the price of the product, the developer/publisher does.
Again that is 100% up to the developers/publishers of the game to set the prices. Go ask them in their discussion areas to change them. Its not up to Valve to do that.
POLAND NO EURO !! POLAND PLN (Złoty Polski)
Ciągle nie odpowiadacie na pytanie i problem zasadniczy.
19,99 GBP nie jest równe kwocie 29,99 Euro
19.99 GBO to około 24 euro !!! dlaczego jako polak muszęzapłącić 5 euro więcej za te samągre za którą brytyjczyk płaci o 5 funtów mniej.
Do tego Polska nie jest w strefie monetarnej Euro, w polsce obowiązująPLN czyli Polski Złoty
Jeśłi zarabiam w złotówkach a muszęzapłacić w euro dodatkowo dolicza mi się do ceny gry przewalutowanie, tak wię naprawdę to muszę według brytyjczyka dopłacić ok 6 Euro
Tak trudno zrozumieć proste sprawy ?!
Piperzycie w kółko kto ustala marże i promocje. Kłamiecie. Marze i promocje ustala zawsze sklep jakim jesteście.
A na dodatek to MNIE nie chodzi o to kto ustala co tylko dlaczego muszę płącić w Euro zamiast w Złotówkach i dlaczego nie płacędokładnie tyle ile równa sięcena w funtach.
Na dzień dzisiejszy po obecnym kursie :
19,90GBP x 4,67PLN = 93,35 PLN - TYLE 93,35PLN powinienem zapłacić za te gre
wy każecie mi zapłacić mi w euro
29,99EURO x 4,13PLN = 123,*% PLN - tyle każecie mi za te sama gre zapałacić.
Dla mnie to oszustwo i rasizm, że tylko dlatego iż jestem Polakiem i jestem w Polsce za grę muszę zapłacić wiecej niz płace gdy jestem w UK lub gdy zakupy robi brytyjczyk i to aż o 30PLN
czyli naciągacie polaków o 1/3 ceny więcej
I nie odpowiadajcie juz głupst kto ustala marże, chcę wiedzieć dlaczego
19.99 funta przeliczacie na 29.99 euro i dlaczego nie będąc w kraju monetarnym Euro zamiast płacić w złotówkach mam płacić w walucie euro.
please do not compare prices with other countries and also do not apply any form of currency conversions to the prices. the world does not work like that.
publisher/developers set prices for each currency available on Steam to whatever they like. if you wanna complain, complain to them.
Translated
We have been telling you who you need to go ask, posting in THIS THREAD and IN THIS DISCUSSION AREA, is NOT THE PLACE.
YOU NEED TO GO TALK TO THE DEVELOPERS/PUBLISHERS OF THE GAMES. THEY ARE THE ONES THAT CONTROL THE PRICES OF THEIR OWN GAMES.
NO DEVELOPER/PUBLISHER WILL LOOK HERE BECAUSE THIS PLACE HAS NOTING TO DO WITH THEIR GAMES.
Maybe big capital letters will help get things across... heck you know what, I'm gonna try to get it translated too...
Google translation into Polish, least I think its polish....
Mówiliśmy Ci, kogo potrzebujesz, poprosić, zamieszczając w tym wątku iw tej przestrzeni dyskograficznej, nie jest miejscem.
Musisz nawiązać rozmowę z twórcami / wydawcami gier. Są TAMI, KTÓRE KONTROLUJĄ CENY ICH WŁASNYCH GRY.
ŻADNA DEVELOPER / WYDAWCA NIE ZNAJDUJE SIĘ Z TEGO POWIETRZA NIE ZAGRANICZAJĄ SIĘ Z JEGO GRY.
Może duże wielkie litery pomogą mi w tym wydostać ... wiesz, co, ja też postaram się go przetłumaczyć ...
Tłumaczenie Google na język polski, przynajmniej myślę, że jego polska ...
Wystarczy tylko chcieć ! STEAM CHCIAŁ i Zrobił to, wystarczyło poprosić go !
Gdy Napisałem:
Udowadnialiście mi tu po kolei wszyscy , że się nie da, że to niemożliwe, że nie można,
że się mylę, że się nie znam, że nie mam racji ... I CO? STEAM to po prostu zrobił
GWARSBANE - i jak teraz wyglądasz?? Nie można? nie da się ??
MOŻNA, wystarczy chcieć i nie ma to nic wspólnego z producentami gier.
Można Zrobić Ceny w Złotówkach i Sprzedawac w złotówkach? można więc STEAM to zrobił a TY mądry inaczej próbowałeś mnie ośmieszyc i wszystkich przekonać do swoich racji. że się nie da i że to twórcy gier ... większość portfeli elektronicznych ogsługujących płatności nie ma z tym problemów i jak widac STEAM też, po prostu nie wiedzieli, że polskim graczom tak jest łatwiej i przyjemniej.
GWARSBANE Na przyszłość, Jak się na czymś nie znasz to nie zabieraj głosu, zostaw to mądrzejszym od siebie. Nie próbuj reszty sprowadzać do swojego pozopmu i przekonywać, że masz rację gdy nie masz pojęcia o czym mówisz i piszesz
MAMY PLN w STEAM :)
i TYM miłym akcentem uważam, że ten wątek można zamknąć na zawsze :)
Polacy w Polsce Płacą w PLN, tak jak niemcy w euro, brytyjczycy w funtach, amerykanie w dolarach ... Bo można, bo tak być powinno :)
Dziękuję CI Steam , że wsłuchałeś się w głos polskiego gracza i wprowadziłeś płatności w złotówkach
DZIĘKI CI STEAM za PLN !!
KONIEC : THE END
You say, you write nonsense.
Just as you were not right that a Pole in Poland can not pay in zloty (PLN) for a game.
STEAM alone has proven to you that you can and do it
and now the Pole in Poland has prices in zlotys and for games pay in zlotys (PLN)
because it can be and so is properly :)
THE END