No one has rated this review as helpful yet
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 115.5 hrs on record (77.4 hrs at review time)
Posted: Sep 7, 2016 @ 1:11am

Toto byla má první hra ve stylu "survival" a díky ní jsem si tento typ her oblíbila. Zatím jsem však nenašla stejně dobrou jako je tato. U mě má 10/10.

Don't Starve je hra, co se vás snaží v každém okamžiku zabít. Zvláště při prvních pokusech budete umírat po pár dnech než zjistíte, že je třeba trocha opatrnosti a taktiky. Nicméně ze začátku se vám rozšíří výběr postav skoro s každým selháním. Každá postava přináší do hry své originální komentáře i jiné schopnosti, takže rádi zkusíte hru znovu a znovu, přičemž se vám vždy vygeneruje náhodně nově stvořený svět. A pak začnete objevovat prapodivný svět a jeho pravidla, craftit a experimentovat s vařením a hra se vás chytne a už nepustí.

Jediný problém který řeším spočívá v tom, že když začnete přežívat delší dobu, ztrácíte ochotu riskovat a celý postup ztratit. Začínat od začátku když jste měli nažito okolo 200 dní a už jste měli kdeco vybudované a vyrobené je občas k vzteku. Zvláště pokud jste třeba jen hloupě nedali pozor a zabily vás chapadla v bažinách při běžném sbírání rákosu. Stejně bych ale tento prvek neměnila, hra by nebyla zdaleka tak zábavná kdyby celou dobu nebojovala proti nám.

Hra není pro lidi, kteří rádi hrajou ve stylu "zabiju co vidím", protože ti zpravidla umírají příliš často. Jinak bych ji ale vřele doporučila všem, zvláště nadšencům do stylu "survival" a grafiky ve stylu Tima Burtona.
Was this review helpful? Yes No Funny Award