1 person found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 112.2 hrs on record (44.7 hrs at review time)
Posted: Aug 12, 2017 @ 9:44am
Updated: Aug 11, 2018 @ 3:24am

Hra má úžasný spád a neustále Vás žene dopředu, postupně začnete nenávidět všechny ty ufonský mrchy a budete si užívat každou výhru. Hra má krásnou grafiku a líbí se mi jak se povedlo tvůrcům převzít starší koncept ze hry UFO: Enemy unknown a potěšit tak srdce i původních hráčů, tím bohužel vše pozitivní končí.

Po dohrání hry si uvědomíte jakým krásným tunelem jste projeli a že vaše rozhodnutí neměla zrovna velký vliv na hru. Misí je několik typů a některé z nich začnete nenávidět, konkrétně mluvím o misích, které musíte splnit do časového limitu a moc si tak neužijete turn based válčení, připravování se na nepřátelé a podobně.
Velká škoda taky je, že když si vypracujete vojáky na veterány tak jsou v podstatě jen o něco lepší než na začátku. V UFU byla možnost po vycvičení ovládnout bojiště a pořádně vše masakrovat, tady se přistihnete že příliš často děláte load/save. V podstatě hra zvrhne v load/save v misích a je to frustrující. I vycvičeného vojáka na max totiž dékáže zabít v jednom kolem pár ufonů pokud mají štěstí.

Hra obsahuje bugy a to hodně něpříjemné, stane se že misi nemůžete dohrát, protože se někde zasekl muton a při tahu ufonů se již hra nikdy nepřepne na Váš tah, nemáte save ? smolík. Máte save ? smolík - muton mnohdy reaguje stejně, dokončení mise se potom zvrhne v to jak rychle najít mutona a zabít ho.

Další bug ? Naprosto zmršený systém náhody, kdy i tři vojáci mající 90% na míření minou dvě kola po sobě cokoliv. Náhoda prostě nefunguje a je špatně implementovaná. Není vyjímkou, že vás trefí tři ufoni z obrovské dálky a vy je potom netrefíte z ideálních podmínek ani jedním vojákem.

Konec hry ? Byl jsem těžce zklamaný - možná až znechucený.

Hru bych si již nikdy nekoupil, je to škoda peněz.


EDIT 11.08.2018
Hru jsem hrál znovu, měním verdikt a hru doporučuji. Aktuálně lze totiž spoustu neduhů, které mi vadily vylepšit mody (timery, hackování).

Co ale tvůrcům nezapomenu je ten trapný konec.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
4 Comments
Karadrak Nov 27, 2017 @ 9:35am 
Ne nadarmo ti každej hráč novýho Xcomu řekne že si tuto hru nejlíp vychutnáš na Ironman mod, to k tomu tvým save/load (přečti si něco o tom jak u Xcomu funguje princip náhody,jednoduše řečeno je to počítánoi kolo předem,tudíž proto opakující se minely a neuspěšný hacky). Taky mě udivuje, že nevidíš jak v druhé půli začnou být vojáci až neuvěřitelně OP, prostě ovládnutí bojiště se zkušenýma vojákama a super výbavou tu je taky. Nepovažuju se za nějakýho harcore hráče,ale základní hru jsem dohrál na irona a Legendar a Wachosen na Comandera a chystáme se to rozjet už taky na legendar a ironman mod.
havlis.cz Sep 23, 2017 @ 12:59pm 
5) V prvním i druhém díle bylo super zakoncení, tady to bylo uplne o nicem. Nepotrebuji oskarovy zakonceni, jen mam plny zuby tvurcu, kteri jsou schopni nechat tak moc otevreny konec jen, aby mohli udelat dalsi dil/y.

Podivej, ty mas na tu hru jiny nazor nez ja. To znamena, ze muzes napsat pozitivni recenzi a ovlivnit tak take spoustu lidi, aby si ji koupili. Me to v zadnem pripade jako nejlepsi tahovka dekady nepripada. Tvurci tam z meho pohledu udelali nekolik bot, a nejvetsi z nich je konec - vlastne ta finalni bitva i konec mi pripadal dost trapny.

Kazdopadne diky za tvuj koment a hodně mrtvých ufonů :)
havlis.cz Sep 23, 2017 @ 12:59pm 
Ahoj Dane,

1) Jasně v pořádku, jen jsem čekal více. Nelíbí se mi jak moc je to nalinkované.

2) Je to hra a ta má bavit, jsem hráč hlavně původních dílů (Ufo Enemy unknown a Xcom terror from the deep), takze se hodne vyzivam v turn based. V momente kdy je skoro v kazde druhe misi casovy limit je to pro me frustrujici. Nerikam kdyby to byla jedna z deseti, ale takhle me to stvalo.

3) I na malou obtížnost jsou schopni ho tri ufoni killnout v jednom kole, nebavilo me load / save nebo prijet do baze a nechat ho lecit s tim ze proste zemrel.

4) Ten generator maji rozbity, nebyla vyjimka ze clovek chce neco hacknout a ma sanci 20 procent. To znamena, ze po peti loadech by se ti to melo povest. Vysledek ? Malokdy se clovek dostal nad 10 procent i pri deseti loadech. To neodpovida realite ani statistice, kdyz uz ji pouzivaji.
dan´00 Aug 26, 2017 @ 2:23pm 
Dovolil bych si trochu rejpnout do tvý recenze. Ne že by se mi do toho nějak chtělo, ale některými 'body' jsem byl "možná až znechucený".

1. Rozhodnutí? Hra ti nikdy neřekla, že tvý činy budou mít na cokoliv vliv.

2. Časovej limit. Čas taky v realitě existuje, tím chci říct, že těžce pochybuju, aby na tebe auto-zakódování čekalo dva tejdny.

3. Vadí ti, že ti tvůj Übersoldier chcípne na ránu. Existuje Nastavení obtížnosti/ Módy.

4. Náhoda. 1% je pořád šance.

5. Kdy ksakru bylo XCOM o příběhu a jak tě mohl konec "znechutit"? Tos čekal nějaký oskarový zakončení, od tahovky?

Tvá poslední věta mi trhá srdce. Někdo si to přečte a řekne si, že máš recht a vyhne se jedný z nejlepších tahových strategií týhle dekády.