98 people found this review helpful
5 people found this review funny
2
Not Recommended
0.0 hrs last two weeks / 1,048.6 hrs on record (1,017.7 hrs at review time)
Posted: Jun 2, 2016 @ 3:37am
Updated: Jun 2, 2016 @ 4:26am

"Hra s obrovským potenciálem zábavy, realismu a historie."-Něco podobného v recenzích a všude možně o této hře řeklo nebo napsalo spoustu lidí, včetně mě a měli jsme pravdu. Teď mužeme říct pouze BYLA to kdysi dávno možná v jiném vesmíru hra s obrovským potenciálem všeho druhu. Já už si to ani nepamatuji. U mě upřímně hra hodně klesla při snížení tierů z 20 na 5, ovšem zas tak hrozné, co se týče letadel to nebylo. Přišlo i pár zajímavých změn. Hru jsem hrál očividně mě i bavila, což snad ukazuje i můj nahraný čas na steamu přes 1000 hodin, což mi nikdo neodpáře +nějakých těch 800 mimo steam, ať už tomu věříte nebo ne. 1000 hodin na zhodnocení hry behěm proběhu značné části jejího vývoje od začátku open bety leden 2013 do dnešních dnů (6.2016) opravdu stačí, pokud k tomu přičtu aktivní sledování war thunder fóra. Nerad bych tu opakoval spoustu lidí, všichni víme problémy WT. To co tu chci sdělit ostatním, proč nemá cenu tuto hru dál hrát nebo nedej bože podporovat, jsou dvě věci:

1) Tanky - priorita
Jako převážný hráč letecké části pro mě nemá cenu hrát dál a tím důvodem jsou tanky... Kdy jsme naposledy viděli novou mapu pro leteckou část? Opravu, pozměnění nebo alespon přidání jiné mise na starou mapu? Dlouho co? Poslední nová mapa, co přidali je to žebrácký Norsko, kteří všichni něměčtí piloti nenávidí a nejen oni. (Podle mého názoru není tak hrozná, ale až jí budete hrát 10x za sebou, tak rychle budete vědět). Jelikož jsem hrál WT po dlouhé období s přestávkami aktivně, tak můžu s klidem říct, pokud pominu pár zbytečností, tak od roku 2013 do roku 2016 se v letecké části změnilo minimum věcí a hra je furt stejná né-li horší. Může to být jenom můj pocit, někteří nemusí souhlasit, ale mě pár přidaných zabugovaných letadýlek (v horším případě prototypů) opravdu nenasytí. To byl můj pohled pilota proč nesnáším tanky. Z pohledu tankisty... no, ze začátku to vypadalo tak nějak slibně, ale nakonec je z toho katastrofa a nehratelná pitomost. Proč? Protože přidávaj každou kravinu, miniaturní mapy, vymýšlej pitomosti, míchaj tanky z roku 1942 s rokem 1950+. Tanky tu dál zmiňovat nechci. Není to žádný pohled hatera, já měl WT skutečně rád, ale takhle to opravdu lidi dopadnout nemělo, zde vývojáři totálně selhali.

2) Vývojáři - lháři
Dokud je komunita plná toxických lidí a lhářů, tak to ještě ujde, protože se vždy najdou i dobří hráči. Pokud se tak začnou chovat i vývojáři (když se vedoucí Gaijinu chová, jak idiot, tak vám pár dobrých vyvojářů nepomůže) se hrou, která se od roku 2013 krom tankového fiaska moc nezměnila (spíš k horšímu), tak to už je vážný problém. V čem nám vývojáři lžou? Krom toho, že nám cpou slevy neslevy, nezveřejňují některá data a dělají z nás blbečky, tak je tu nyní nový a velmi zajímavý případ. A to jsou cheateři ve hře. Já to vemu ze svého pohledu. Za celé své hraní v letecké části (RB) jsem na cheatera patrně nenarazil. Lidi, co říkali každému, kdo je zabil v RB cheater. Tak ty bych ignoroval, byla to pouze jejich neschonost uznat chybu. Ovšem tanky, to je jiná liga. Zase... za spoustu věcí tam můžou bugy a ne cheaty, ale věc se má tak, že se tam cheatuje a to poměrně hodně zdá se. Já to vemu z pohledu spíš člověka, který sleduje (od ted už sledoval) dění kolem WT. Tanky prakticky nehraju a když už jsem si zahrál, dycky se tam stala nějaká hovadina, která člověka akorát naštvala. Jenže když vidím jak vyvojáři místo toho, aby udělali nějaký anticheat, tak nabízí nesmyslná řešení a ohání se argumenty, že by jeden brečel. Co taky čekat od rusáků? Pravdu? Niet tavarish. Tohle je pro mě pouze poslední hřebík, jejich vyjadřování, poslouchání komunity nebo řešení problému trošku logicky je u nich už delší dobu neexistující pojem. V minulosti jim to možná i trochu šlo, ale ted se chovaj typicky, jak ublížení chudáčci rusáčci.

Na závěr bych rád řekl, že ve WT je spousta věcí, co se dá zhodnotit kladně např.: modely (letounů, vozidel), grafika, optimalizace, stabilní servery, některé mapy, některé zvukové efekty (ale pozor jiné stojí za starou bačkoru)

Herní nick: VEN0M3
Oblíbená strana: Luftwaffe
Oblíbené stroje: Bf 109 B-K, Me-262, P-47D, A6M5 a N1K2
Herní působení: leden 2013 - duben 2016 (nevím zda končím uplně nebo tomu dám čas...nevím)
Poslední slova: WT mě zklamal v minulosti už několikrát a často jsem se přes to přenesl a nebo to ve skutečnosti nebylo tak hrozné. Jenže pokud se vám tohle stane už několikrát, plus hlavní část vývojářů se začnou chovat jako pitomci, přestáváte věřit tomu, že hra bude tam kde jsme ji všichni "staří hráči" v tom roce 2013 anebo dřív viděli a možná i sami vývojáři. Díky za přečtení. Věříte, že se to zlepší? Já spíše ne.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
6 Comments
Prototypek Oct 25, 2022 @ 6:04am 
Já tu vidím jen neštvaného hráče za němce který nevyhrává podle očekávání... Germany suffers :RedStar:
KalinCZ Sep 21, 2022 @ 1:29pm 
Plně souhlasím, hraji hlavně tanky. Problém je že ve hře jsou cheatery, bohužel od Wargemingu, který ve World of Tank ví o cheatrech a něco dělá ( jen na oko ) tak Gaijin si nepřipouští cheatery ve hře a banuje ty co na ně upozorní. WT je simulátor ruských op tanků s pofidérní fyzikou, kde každé vozidlo musí driftovat. A souhlaím s tím že WT má pěkné modely vozidel a i mapy jsou super ale to je tak vše. Tato hra je pro mě odpad, bohužel i WoT je v tomto lepší, i to má své světlé a temné chvilky.
TOMeS Mar 31, 2021 @ 1:20am 
musím plně souhlasit i dnes
marcel.prasko Sep 28, 2020 @ 5:31am 
Po piatich rokoch každodenného hrania s touto hrou končím.Hra je skorumpovaná skrz na skrz ! Neustále menia parametre strojov aj RB. A to aj pri prémiových strojoch.Čiže vám z prémiového tanku spravia nepoužiteľnú plechovku a nemáte to, za čo ste zaplatili reálne peniaze.Celá hra je jedno veľké KLAMSTVO !!! Skúsite a prídete na to sami.Je to strata času,peňazí a nervov.Jediné + je grafické spracovanie hry.Ináč samé chyby,pády hry a časté aktualizácie ktoré viac pokazia než opravia.Ak máte rozum STOP.Ak nie budete na to musieť prísť v tejto hre !!!
Bolo Yeung Jun 11, 2016 @ 11:14am 
super rezence ale stejne tu hru skusim :D
Phantom Jun 10, 2016 @ 2:52pm 
plne suhlasím ! aj ja som s tej časti open beta lietadla z roku 2013 mimo steam cez 1000 hodín určite a tu mam len 500 niečo lebo na steame to bolo pridané až neskôr
a vývojari pred tým nehrabali až tak tie peniaze za free to play ale teraz ? čo je nové hneď je to za goldy ... to už je choré a ani nechápem moja oblubená free to play hra a tak to skaziť ach ako dobre že som to už prestal hrať ... ou a niečo že teraz čo bol nový update že vraj sú tam nejaké jeblé tanky s navigáciou rakiet toto kde sme ? battlefield ? či čo .... :steamfacepalm: