8 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 1,270.2 hrs on record (258.5 hrs at review time)
Posted: Aug 13, 2015 @ 4:10am

Současný ROME 2 je dle mého názoru (zatím) jeden z nejpovedenějších dílu co jsem hrál.

Hra má veliký potencionál najdeme zde mnoho území i národů ne všechny jsou hratelné (což je dobře). Kampaň je rozdělena do provincí (každá má 3 nebo 4 města ale pouze jedno je opevněné) tento styl se mi zpočátku nelíbil ale časem se dalo zvyknout. Celkový přehled obsazeného území,kontrola pořádku a správa území je velice přehledná a nejlépe propracovaná.

Diplomacie zahrnuje vše co obvykle a její sytém je jednoduchý a přehledný.Hra je doprovázena velice dobrou grafikou která dokáže pohlnit.

Co se týká UI tak na tom by se dalo jako vždy zapracovat ale pochybuji že se jednou dočkáme velkých virtuálních strategů. Hra na vysokou úroveň ale dokáže dobře zabavit a počítač velice překvapí jak na mapě tak i bitvě.

Velkou nevýhodou jsou však DLC která jsou zpoplatněná a do hry nic závažného nepřinesou. Kupovat si další národy které sídlí o kousek dál a mají stejné vlastnosti jako národy v hlavním balení je podle mě zbytečnost.

DLC kampaně jako Hanibal před branami, Caesar v Gálii apod. nabýzejí bližší konflikty ale cenově se rozhodně nevyplatí možná při slevovém výprodeji -75% . Celá hra a všechny DLC vyjdou za plnou cenu na cca 3 800 Kč.

PRO
+GRAFIKA
+HRATELNOST
+PŘEHLEDNOST (armády,území,diplomacie)

PROTI
-DLC
-UI


Was this review helpful? Yes No Funny Award