23 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 4.6 hrs on record (2.6 hrs at review time)
Posted: Dec 6, 2013 @ 6:04am
Updated: Feb 26, 2015 @ 9:49am

Botanicula або гуртом і паразита легше бити.

Про "Botanicula" я дізнався ще до її виходу. На одному з сайтів новин про ігри я помітив красиві й яскраві скріншоти, які одразу ж привернули мою увагу до статті. Вже в самій новині йшлося, що Amanita Design працюють над створенням нової квест гри, в центрі якої будуть 5 чудернацьких рослин-чоловічків (далі додавалося кілька зображень та роликів).

Нагадаю, що Amanita Design це та команда розробників, яка відповідальна за створення пригодницького квесту про роботів "Machinarium" (дуже гарний квест хто не в курсі). Вже цих фактів було достатньо, щоб підігріти інтерес до нового проекту чеської команди.

Навесні, 2012 року, гра вийшла в світ. Звісно ж я не міг собі відмовити в тому, щоб зіграти в цей новий квест. Від проходження гри я отримав навіть більше задоволення, ніж очікував. Тепер по порядку.

Спочатку перед нами постає велетенське чарівне дерево. Воно величаво височіє над землею, але в той же час дерево випромінює ауру спокою та захищеності. Його плоди якраз дозріли, але замість того, щоб потрапити в землю і прорости, їх пожирає велетенське чорне створіння-паразит. Злий поганець жадібно спустошує одну гілку за другою. І от, діставшись до самісінької верхівки, щоби поласувати останньою насіниною, вона падає, залишаючи паразита ні з чим. За щасливим збігом обставин насінина падає на голову Ліхтарика (перший герой з дружньої п'ятірки). Зернятко просить допомогти йому дістатися землі, де зможе прорости новим деревом. Ліхтарик, не гаючи ні хвилини, кличе всіх своїх найближчих друзів із сусідніх гілок і вони, вже вп'ятьох, відправляються в загадкову подорож по материнському дереву.

П`ятірку героїв чекає цікава й захоплива місія, яка невдовзі переросте в цілу пригоду, сповнену небезпеками, цікавими зустрічами й просто дуже кумедними ситуаціями! Нашим сміливцям по дорозі зустрінуться інші, як дружелюбні, так і вороже налаштовані мешканці чарівного дерева. Щоб пройти гру, потрібно буде розв'язати не одну головоломку, допомогти не одному мешканцю чарівного дерева, а також перемогти лихих паразитів, які вже напали на дерево і почали творити безлад.

Мальовничі краєвиди та весела музика створюють спокійну, розслаблюючу атмосферу. Amanita Design додали не одну комедійну сценку в гру, які, як мінімум, змусять вас посміхнутися. Недоліком гри можна назвати хіба що легкість пазлів. Якщо порівняти головоломки "Botanicula" і, вже згадуваної мною, "Machinarium", то в другій гравцю доводилося не один раз помізкувати над тим чи іншим проходженням. Але легкість задач аж ніяк не вплине на задоволення від проходження гри.

Висновок. "Botanicula" - гра, сповнена теплою атмосферою та добром. Якщо вам подобаються квест-ігри або просто хороші ігри, обов'язково зіграйте в "Botanicula". Не пошкодуєте.

Спеціально для групи "Незалежний Клуб Оглядачів".
Was this review helpful? Yes No Funny Award