44 people found this review helpful
10 people found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 7.2 hrs on record (4.2 hrs at review time)
Posted: Mar 11, 2014 @ 5:40am
Updated: Jun 1, 2014 @ 4:50pm

Early Access Review
Valamikor majd jó játék lesz... De egyelőre, mivel nincs benne multiplayer, csak A.I. ellen tudsz menni, amivel nem az a probléma, hogy "túl agresszív", hanem rettentő buta. Teljesen következetlenül veszik a féktávokat, akár nagy tömegben, akár egyesével mennek. Állandóan rádhúzzák a kormányt, ha melletted vannak. Ha mögötted mennek, nem csak a szélárnyékot használják ki, aztán kikerülnek, és megelőznek, hanem szélárnyékban maradnak, és folyamatosan lökdösnek hátulról. Körönként többször egymásbamennek, és beléd is. Aztán mindketten padlógázt nyomnak, egyensbe állított kormánnyal, így se egyik, se a másik nem tud semerre menni.

A rásegítéseket az ideálís íven kívül nem próbáltam, de az ideális ív nem a legtökéletesebb, sőt. Azon kívül, hogy nem dinamikus, az egyenesekben random hosszúságú fékezgetéseket mutat (nem csak a váltások helyét), a padlógázas, enyhe ívű kanyarokban végig fékezne, stb.

A Hot Lap funkció teljesen korrekt, mivel ott nincs A.I., bár itt sem működik az ideális ív.

Az autók működése, a fizika teljesen rendben van, a pályák nagyon pontosak, szépek, stb, a játék ezen részével szerintem nincs probléma, abszolút szimulátor.

Ha megoldják a gyerekbetegségeket, az egyik fő versenyszimulátor lehet. Ha a multijára sikerül ráhúzni egy iRacing-hez hasonló szabályzott, jól beosztott rendszert, szerintem a legtöbb játékos áttérne erre.

A játékot az ára miatt érdemes most megvenni, a végső árhoz képest közel féláron van (a napokban volt egy 33%-os akció is, a kedvezményes Early Access áron túl.) Az újabb javításokig azonban én maradok az iRacing-nél.

Szerk.:
Az update után nagyon sokat javult az A.I. viselkedése, viszont ahogy egyre többet próbálgattam a játékot, elég nagy a szórás az autók viselkedésének realitásában. Ettől függetlenül még mindig ajánlom, és még mindig nagy lehetőség van ebben a szimulátorban.

Szerk 2.:
Láthatóan rengeteget foglalkoznak a játékkal a fejlesztők, nagyon gyorsan, látványosan fejlődik az egész, és ezt a játékos közösség is érzi. Máris elkezdtek szerveződni a magyarországi bajnokságok, amik az Assetto Corsa-ra építenek, így van értelme komolyan venni a kormánytekergetést. Már csak a "kihívókra" leszek kíváncsi (Project Cars, stb.), de nagy lépéselőnyben van velük szemben az AC, főleg, hogy egyértelművé tették: ez nem játék, ez egy szimulátor.
Was this review helpful? Yes No Funny Award