44
Products
reviewed
731
Products
in account

Recent reviews by Çağın

< 1  2  3  4  >
Showing 41-44 of 44 entries
No one has rated this review as helpful yet
28.2 hrs on record (15.9 hrs at review time)
-----------Öncelikle bu incelemeyi yazdığım tarihe dikkate alarak okumanızı istiyorum.------------

Cities: Skylines tahmin edildiği ve görüldüğü üzere şehir kurma ve yönetme oyunu grubunda nitelendirilen gayet hoş ve şirin grafikleri ve oynanış ve yenilikler açısından rakipleriyle yarışabilecek hatta fark atıcak düzeyde fiyatıyla insanı almaya iten bir oyun kendisi incelemeyi özetlemek gerekirse MELIH GOKCEK SIMULATOR 2015 olarak sınıflandırabileceğimiz bir oyunumuzdur kendisi ama oyunda kırılacak ne bir fışkiye ne de bir belediye binası var :( şehir simcity gibi bir çok fikrin harmanlanıp herşeyden azar azar olmasından ziyade tamamen kendi konusuna odaklanmış bir oyun. Yolları istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz üstgeçitler altgeçitler tüneller metro istasyonları daha sayamayacağım bir çoğu incelemeye devam edersem oyunu oynamanıza gerek kalmayacak o yüzden burada kesip artılarından ve eksilerinden bahsedip incelemeyi bitirmek istiyorum

Artılar:

+EA değil Paradox İnteractive yapımı bir oyun
+Makul fiyat
+Rakiplerinde bulunmayan oynanış geliştirmeleri
+Hoş ve şirin grafikler
+Mantıklı yapay zeka tepkileri
+Sık gelen güncellemeler
+Modlanabiliyor

Eksiler:

-Bir süre sonra kendini tekrar ediyor fakat bu tam olarak bir eksi değil çünkü modlanabilen bir oyun ve bir çok seçenek sunuyor
Posted August 9, 2015.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
23.6 hrs on record (8.5 hrs at review time)
Yazının içerisinde SPOILER UYARISI! yazısı ardından gelen metin hikaye hakkında bilgi vermektedir.

---- Giriş ----

C&C serisine Red Alert 2 ile çocukluk yıllarımla atılmış biri olarak RTS türü ile olabildiğince içli dışlıyım. Hala o efsane Hell March her C&C yazısını gördüğümde beynimin içinde döner durur, monitör hoparlöründen harici kulaklığa geçince ilk dinlediğim Frank Klepacki eseridir kendisi. Serinin hikayesini çok uzun süre takip ettim ve bitirdim (Tabi 7-10 yaşlarındayım bu oyunları oynarken) elimde birşey kalmayınca bende google amcadan C&C serisi hakkında bilgi istedim ve google amcada bana 2000'lerin öncesinde başlayan bir C&C serisi olduğunu ve bu serinin 2007 yılında devamının geleceğini ve bu oyunun çok farklı olacağı hakkında yorumlar içeren siteler göstermesinin ardından heyecanla oyunu bekledim. Tabii o aralar C&C Generals sallantısı geçirdik müthiş bir oyundu ve ingilizceye olan merakımı başlatmıştı kendisi hikayenin tamamını anlayıp bitirmiş bulunmaktayım. Daha sonra 2007 yılında oyunumuz piyasaya çıkıverdi tabi korsan oyun tufanı süregeldiği için bende dahil olmak üzere çoğu kişi korsan oynadı hatta oyunu ilk tanışmam amcamın bilgisayarında oldu e haliyle internet yeni gelmiş ne oluyor ne bitiyor bilemiyor insan, oyunu 15-20 dakika oynayıp ses kalitesine ve grafiklere ağızım açık bakakaldım.


---- Gelişme ----

O yıllarda oyunu bitirdikten sonra bu sene aldığım oyunu uzunca (girişte olduğu gibi) açıklamak isterim;
ÖNCELİKLE OYUN 2007 YILININ DEĞİL 2015'İN BİLE OYUNU OLABİLECEK NİTELİKTE FAKAT şuan bütün MULTIPLAYER olanakları Gamespy adlı sistemin deaktif edilmesinden dolayı kapalı konumda bu sebeple sadece Singleplayer hakkında konuşacağım.

Hikaye:

Öncelikle hikayemiz serisindeki eski oyunlardan farklıymışcasına başlıyor hikaye 2 karşı ordunun farklı şekilde dünyaları yönetme çabası. Oyunda tavsiye edilen başlangıç olarak (klişe olsada) iyilerin koruyucusu kötülerin düşmanı G.D.I (nekadarda havalı öyle değilmi?) Global Defense Initiative olarak açılan kısaltmamız adındanda anlaşılacağı üzere hem doğayı hem insanları hemde dünyayı koruyan ordumuzdur kendisi. Brotherhood of Nod adında kısaltması NOD olarak geçen bir tür militan/terorist ordusudur bu arkadaşlar brotherhood (Kardeşlik) üzerinden Tiberium denen madene (bunada değineceğim) tapınan ve tiberium sayesinde toksik silahlar ile insanların hayatını mahveden bir örgüttür. Önceki cümlemde söylediğim Tiberium denen illet dünyaya bela olmaya başladığından beri bu iki taraf birbiriyle çarpışmaktadır (önceki oyunları anlatmayacağım güncel oyundan bahsedeceğim) bu oyunumuzda ise bu iki ordu tiberium kaynaklı hastalıkların çözümü olan bir aşı için savaş vermektedir G.D.I bu aşıyı NOD kuvvetlerine savaştan dolayı vermediği için NOD militanlarıda savaş açmıştır ve Mart 2047'de NOD G.D.I'in Phidelphia adlı uzay istasyonunu vurarak savaşı başlatmıştır. Olaylar bu şekilde kızışırken bütün bu karmaşanın içine (SPOILER UYARISI) Scrin adı verilen uzaylı bir ırkta enerji kaynağı olan Tiberium madenini tüm evrende takip edip dünyaya bela olmaya gelir ve ortalığı tamamen mahveder.

Oynanış ve Birimler

Oyuna öncelikle belirttiğim gibi GDI ve NOD senaryosu ile başlangıcınızı yapıyorsunuz interaktif olarak tutorial ve notlar bildirimiyle oyunu öğreniyorsunuz. Ayaklı wikipedi olmak isteyenlerede bütün olay ve birimlerin kayıtları ve bilgileri bulabileceğiniz oyun içi bir buton mevcut. Oyuna başladınız askelerin çoğu gruplar halinde üretilip/yönetiliyor tabi bazı istisnalar dışında bunun dışında bütün araçlarımız bireysel olarak emrinize amade. C&C türüne alışkın olanlar hiç yabancılık çekmeyecekler bundan emin olunuz bu yüzden oyunun C&C yapısına girmeden devam ediyorum. Oyunda çoğu serisinde olduğu gibi bir Harita Editörü'de bulunmakta fakat biraz sıkıntılı diyebiliriz (E haliyle 2007 yılında çıkan oyundan gelişmiş özellikler bekleyecek halimiz yok.) oyunda birimler gerçekçi ve mantıklı tepkiler veriyor, yapay zeka bana göre kusursuz çalışmakta özellikle kendinizi en zor modda zorlayacağınızdan emin olabilirsiniz hayatınızda tatmadığınız zorluklar mevcut. Oyun gayet hızlı, aksiyonlu, aktif ve heyacanlı geçmekte birimler ve çevre her zaman dinamik ve hızlı yani kısacası oyun akma fiilini gerçekleştiriyor. Skirmish modunda (Yani çatışma modunda) çok bir değişiklik olmamasına ve 2000'ler sonrası C&C oyunlarıyla aynı ögelere sahip olsada kendine has birkaç özellik bulunduruyor. Maalesef ki Multiplayer modunu Tunngle gibi araçlar olmadan oynayamıyorusunuz. (Teşekkürler EA eski oyunlardındada eziyete devam.)

---- Sonuç ----

Artılar:

  • C&C Evreni
  • Grafikler
  • Oynanış
  • Yapay Zeka
  • Hikaye
  • Söyleyemediğim veya atladığım tonlarca yaşatabileceği zevk.

Eksiler:

  • Multiplayer Official sunucularının kapanması ve 3.parti yazılımlara ihtiyaç duyulması.
  • 30 FPS Limiti ile çalışması. (Yani 500FPS dahi alsanız ekranınıza sadece 30FPS geliyor ve bunu kaldırmanın araştırdığım kadarıyla bir yolu bulunmamakta fakat çok bir sıkıntı yaratmayacaktır ne de olsa bir Strateji oyunu.)



Posted July 19, 2015.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
29.7 hrs on record (19.4 hrs at review time)
Early Access Review
Karşı çıkacak arkadaşlar için söylüyorum,oyun kaç yıldır EA? önce bunu düşünün sonra yargılayın


Oyun Neden Alınmalı:
+Gelecek vaad eden tema
+Fikir bakımından zengin
+Multiplayer özellikleri

Oyun Neden Alınmamalı:
-Oyun FAZLASIYLA EA (early acces)
-Buglar,Glitchler
-Optimizasyon
-Fiyat (hiç haketmiyor)
-Saçma sapan ticari politikalar
-PC de bitirmeden PS4'e girişmeleri
-Multiplayer hazzı bir süre sonra yerini ısınmış kartlara veya yanan beyinlere bırakıyor
-Üst düzey sistemlerde bile optimizasyon hatasının devam etmesi
Posted December 25, 2014.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
No one has rated this review as helpful yet
35.0 hrs on record (22.6 hrs at review time)
Kesinlikle bulunsun!
Posted December 28, 2013.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
< 1  2  3  4  >
Showing 41-44 of 44 entries