Gothic 1 Classic

Gothic 1 Classic

Świat Skazańców
Crash początek 2 rozdziału
Czołem. Wyczyściłem całą kolonie, zrobiłem wszystkie questy i wchodząc w drugi rozdział wywala mnie do pulpitu. Zbliżam się do Lestera, on mnie namierza, ale kiedy zaczyna dialog to mnie wyrzuca do pulpitu bez żadnego błędu. Storyhelper również nie pomaga, bo wywala tak samo przy przejściu na jakikolwiek etap gry. Używam łatki Union, Advanced Inventory, Quick Loot. Próbowałem wyłączać każdą wtyczke po kolei i wszystkie na raz. Dokładałem Community Patch, wtedy wyskakuje access violation. Skończyły mi sie pomysły, ktoś coś?
Showing 1-5 of 5 comments
czyhający_waran Dec 27, 2024 @ 7:38am 
Zostawiam kom dla zasięgu bo mam identyczny problem. Gram Cieniem i po próbie rozmowy z Lesterem przy początku 2 Rozdziału, gra wywala do pulpitu za każdym razem. Również używam łatki union.
Ahriman Dec 31, 2024 @ 12:13pm 
Dokładnie to samo u mnie.
Lubaset Feb 5 @ 1:18am 
Niestety u mnie to samo, z tego co widziałem to bardzo powszechny problem, ale odpowiedzi jak go rozwiązać nie moge znależć
Lubaset Feb 5 @ 2:29am 
Sprawdzałem niemieckie forum oryginalnej wersji tej modyfikacji i z tego co rozumiem błąd wywala z powodu tego iz gra prubuje usunąć i zastąpić daną postać przy przechodzeniu do rozdziału 2, a która już w naszym świecie zginęła/nie żyje. Należny ją przywołać komendą niżej daje tłumaczenie z oryginalnego FQE:

Gothic 1 (z modyfikacją "Die Welt der Verurteilten") Gra zawiesza się, gdy zbliżasz się do Lestera, aby przejść do rozdziału 2.

Rozwiązanie: Najprawdopodobniej wynika to z tego, że Grim zginął w pewnym momencie podczas twojej dotychczasowej gry. Musisz go więc ponownie dodać do gry.

Aby to zrobić, aktywuj tryb Marvina, otwórz konsolę i potwierdź wpisanie "insert vlk_580_grim". Następnie zamknij konsolę i wyłącz tryb Marvina, zanim ponownie odwiedzisz Lestera. Teraz nie powinno być już żadnych problemów.

Być może Gor Hanis również jest martwy. Kod wstawienia dla niego brzmiałby: insert tpl_1422_gorhanis Tutaj znajdziesz kompletną listę wstawień NPC do Gothic 1.

Udało się, dodałem Grima pogadałem z nim, przeprosił mnie że próbował mnie pobić na zlecenie bloodwina, poleciałem na bagna od tyłu by być w obozie, wyłączyłem tryb Marvin, zapisałem, wyszedłem z gry i podbiegłem do Lestera, i się udało, Przeszedłem do rozdziału 2!
Last edited by Lubaset; Feb 5 @ 2:42am
Dziekuje Lubaset nalezy pamietac zeby zapisac i resnac gierke po tym
Showing 1-5 of 5 comments
Per page: 1530 50