Europa Universalis IV

Europa Universalis IV

Res Polonica: Poland Overhaul
 This topic has been pinned, so it's probably important
mps  [developer] Sep 18, 2020 @ 2:01pm
Zgłoszenia techniczne / Technical reports
Jeśli znaleźliście jakieś problemy z modyfikacją, zgłoście tutaj.

If you found some problems with modification, report it here.

Bywajcie zdrów.
Stay healthy. :)
Last edited by mps; Sep 18, 2020 @ 2:29pm
< >
Showing 1-11 of 11 comments
Komandor_Chrupki Sep 19, 2020 @ 2:51am 
Przy drodze piastów lub hohenzollernów gdy obejmują władze to nie mają wieku i nie wiem czy to dobrze działa. Dalej idąc drogą hohenzollernów to misja o saksonii, klikam na nią by dostać casus bei etc. Wyskakuje mi okno, że misja zrealizowana, ale nic to nie daje oraz misja wciąż jest możliwa do wybrania i nie mogę realizować następnych.

Dodatkowo to moja sugestia, może przy wyborze piastów powinna być inna ścieżka dla Polski? Bez monarchii elekcyjnej, a może np walka ze szlachtą i robienie monarchii absolutnej. Albo sojusz z miastami (konfederacja gdańska) i monarchia konstytucyjna na wzór anglii?
mps  [developer] Sep 19, 2020 @ 7:17am 
Originally posted by Komandor_Chrupki:
Przy drodze piastów lub hohenzollernów gdy obejmują władze to nie mają wieku i nie wiem czy to dobrze działa. Dalej idąc drogą hohenzollernów to misja o saksonii, klikam na nią by dostać casus bei etc. Wyskakuje mi okno, że misja zrealizowana, ale nic to nie daje oraz misja wciąż jest możliwa do wybrania i nie mogę realizować następnych.

Dodatkowo to moja sugestia, może przy wyborze piastów powinna być inna ścieżka dla Polski? Bez monarchii elekcyjnej, a może np walka ze szlachtą i robienie monarchii absolutnej. Albo sojusz z miastami (konfederacja gdańska) i monarchia konstytucyjna na wzór anglii?

Sam nie wiem, czemu ten błąd wyskakuje. Co ciekawe u mnie też się on pokazywał. Może jakoś to poprawię.
Co do propozycji - historycznie Polska była monarchią elekcyjną i w moim modzie nią na początku będzie zawsze. Choć twierdzę, że pomysł nie jest najgorszy.
Kaiser Movet Sep 20, 2020 @ 4:10pm 
Przy wyborze Hohenzollerna. Misja "union_of_vilnius" wymaga "conq_foreural", a ten jest ekskluzywny dla Jagiellonów. Przez co misji nie da się wykonać. Wywalenie tego z missions/Hohenzollern_Mission.txt (359) chyba powinno pomóć. Ale jak to zmieniłem, to jest bład taki jak wyżej z saksonią.
Last edited by Kaiser Movet; Sep 20, 2020 @ 4:20pm
Komandor_Chrupki Oct 1, 2020 @ 1:55am 
Originally posted by MPS:

Sam nie wiem, czemu ten błąd wyskakuje. Co ciekawe u mnie też się on pokazywał. Może jakoś to poprawię.
Co do propozycji - historycznie Polska była monarchią elekcyjną i w moim modzie nią na początku będzie zawsze. Choć twierdzę, że pomysł nie jest najgorszy.

Obecnie robię tradycyjną drogę jagiellonów i tutaj ten błąd też występuje, nie jestem w stanie zrobić misji Union over Sweden - ponownie ten sam błąd.
SADEK***[PL]*** Oct 1, 2020 @ 5:39am 
witam jak zgłosić kradzież konta steam

mps  [developer] Oct 1, 2020 @ 6:57am 

Obecnie robię tradycyjną drogę jagiellonów i tutaj ten błąd też występuje, nie jestem w stanie zrobić misji Union over Sweden - ponownie ten sam błąd.
Obecnie zdecydowałem zmienić format - misje dla każdego władcy będą te same, a różne będą eventy, które będą w trakcie gry się przewijać.
mps  [developer] Oct 1, 2020 @ 7:01am 
Originally posted by SADEK***PL***:
witam jak zgłosić kradzież konta steam
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=854190595
Komandor_Chrupki Oct 1, 2020 @ 10:40am 

Obecnie zdecydowałem zmienić format - misje dla każdego władcy będą te same, a różne będą eventy, które będą w trakcie gry się przewijać.

O to ma potencjał, nie wiem o co chodziło z tymi misjami dokładnie, ale ogólnie bardzo dobra robota z modem.
bobsickle Jan 16, 2021 @ 8:52am 
I've had a couple instances where a mission fails to complete, you click the button and it brings up the popup but nothing actually happens and the mission doesn't complete, you could click the button over and over. Most frustrating is the "Union of Vilnius" mission.

One other thing is that the "Polish black gold" mission can become impossible to fulfil because Krakow and Lublin change their resources to Coal and so you can't build other trade good buildings on them, which is a requirement of the mission. A quick fix would be to add Furnace to the list of buildings that satisfy the requirement.
Kampi PL Feb 4, 2021 @ 12:04pm 
Nic nie działa czy do gry potrzebny jest jakieś specjalne dlc?
Taboret Mar 16, 2021 @ 6:25am 
Hej, gram w wersje z compatch'em z Expanded Family. Unia ze Szwecją po tym jak warunki zostaną spełnione nie jest możliwe do kliknięcia. Znaczy się, można klikać w nieskończoność a ani casus belli ani event się nie pokazują, tylko to okienko wykonania misji. Mam wszystkie dodatki poza Emperor i gram na najnowszej wersji gry.
< >
Showing 1-11 of 11 comments
Per page: 1530 50