The Texas Chain Saw Massacre

The Texas Chain Saw Massacre

Not enough ratings
THE TEXAS CHAİN SAW MASSACRE OYUNUNA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN DETAYLI REHBER
By Haise
Bu rehberde Texas Chain Saw Massacre oyununa yeni başlayan ve başlamayı düşünen arkadaşlar için oyun ile alakalı her şeye değindiğim bir rehber yazdım.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
KİLİTLİ KAPILAR NELERDİR,NASIL AÇILIRLAR?


Oyunda bodrum katından kaçmanız için açmanız gereken kapıdır bu kapıdan her bodrumda 4 veya 5 tane bulunuyor ve harita içinde de bir kaç tane kilitli kapı bulunuyor bunları nasıl açmamız gerektiğini anlatacağım.



Bodrum katındaki kapıları açmamız için öncellikle bize bir adet lockpick lazım bu locpickleri fotoğrafta gördüğünüz mavi kutuların içinden sınırsız bir şekilde alıp kullanabilirsiniz ve lockpickleri alırken sol tarafta gördüğünüz barı olabildiğince doldurmadan almaya çalışın çünkü barı doldurursanız katiller verdiğiniz sesten dolayı yerinizi kolayca bulacaklardır ve bu kutular sadece bodrum katında değil bodrumdan çıktıktan sonraki çoğu spotta yer almaktadır.



Gelelim bu lockpickler ile kapıları nasıl açacağımıza,fotoğrafta gördüğünüz gibi bizden mouse'muzu sağ ve sola hareket ettirmemizi istiyor bunu yaparken dikkat etmemiz gerken şey yuvarlak kısımın içindeki çubuğu yeşil bir renge getirmek,çubuk yeşil bir renke dönünce E tuşuna yavaş yavaş basıyoruz çünkü burda da solda gördüğünüz barı doldurursak aldığımız lockpicki kırmış oluyoruz 1. kısmı yeşil yaptıktan sonra aynı metodu 2 defa daha uygulayıp bodrum kapısını açıp bodrum katından kaçmış oluyoruz.
KARAKTERLERİN ATTRİBUTE VE PERK MANTIĞI


Yukarda karakterinize basabileceğiniz özelliklerin anlamlarını aşağıya yazdım.

Toughness:Karakterinizin bayıldıktan sonraki yeniden ayağa kalkma süresini azaltır.

Endurance:Karakterinizin hız barını arttırır.

Strength:Karakterinizin katillere verdiği duraklatma süresini arttırır ve jenaratör kapatma süresini hızlandırır.

Proficiency:Karakterinizin kilitli kapıları daha hızlı açmasını sağlar ve lockpicki daha geç kırmanızı sağlar.

Stealth:Karakterinizin tool kitlerden ve barikatları kaldırırkenki verdiği ses oranını azaltır.




Bu kısımda kurbanların aksine katillere basabileceğiniz özelliklerin anlamlarını yazdım.

Savagery:Katillerin verdiği hasarı arttırır.

Blood Harvesting:Özellik puanınız ne kadar fazlaysa o kadar fazla yerden kan toplayabilirsiniz.

Endurance:Katillerin hız barını arttırır.




Yukarıdaki özellikleri ilerletmeniz içinde yukarıdaki gördüğünüz skill tree deki attribute puanlarını almanız gerekir.




Bu kısım karakteriniz için açtığınız perkleri kullanıma koyduğunuz yer.
KURBANLARIN ÖZEL YETENEKLERİ (CONNİE)


Connie karakterinin özel yeteneği kilitleri çok hızlı bir şekilde açabilmesini sağlıyor bu özelliği kullanmamız için yapmamız gereken şey yukarıdaki fotoğrafta işaretlediğim "Focus" kısmını sağ tıka basılı tutarak aktive edip E tuşuna arka arkaya basıp kilidi zaman harcamadan açmanıza olanak sağlar.

Bu özelliği kullandıktan sonra karakterinizin belli bir süre aralığında hızı azalıcak ve katillerin yanınızda olup olmadığını gösteremeyecektir.

KURBANLARIN ÖZEL YETENEKLERİ (SONNY)


Sonny karakterinin özel yeteneği yakınında olan ses hareketlerini görseldeki gibi duyabilmesidir ama bunların katil veya kurban olduğunu ayırt edemiyor öyle bir dezavantajı var.


KURBANLARIN ÖZEL YETENEKLERİ (JULİE)


Julie özelliğni aktive ettiği zaman bazı ses duyma ve ayak izlerini takip edebilen katillerin özelliklerinden kaçabiliyor ve özelliği açıkken karakterin hızı normalde azaldığından daha az şekilde azalıyor.
KURBANLARIN ÖZEL YETENEKLERİ (LELAND)


Bir çoğumuzun videolardan gördüğü o ünlü karakter Leland bu karakterimizin özelliği çoğu kişininde bildiği gibi katilleri yere düşürebilmesidir ama içlerinden sadece Leatherface'i yere düşüremiyor sadece duraksatabiliyor.
KURBANLARIN ÖZEL YETENEKLERİ (ANNA)


Anna karakterinin özelliği ise özelliği açıkken normale göre katillerden daha az hasar almasıdır ve aynı şekilde kuyulardan atladığınız zamanda canınız normale göre daha az gider ek olarakta Sissy'nin kusmuk özelliğinden etkilenmiyorsunuz.
KATİLLERİN ÖZEL YETENEKLERİ (COOK)


Cook karakteri özelliğini açtığınız zaman etrafındaki kurbanları ve sesleri duyabilmesine yarıyor ve yakınında bir kurban varsa fotoğrafta gördüğünüz gibi kırmızı bir şekilde yanmaya başlıyor ayrıca haritadaki kan toplama yerlerini,Grandpa'nın konumunu,sigortayı vb. şeyleri görmenize yarıyor.



Bir farklı özellik olarak Cook karakteri fotoğrafta gördüğünüz gibi haritadaki çoğu kapıya fazladan birer kilit takabiliyor ve bu kilit kurbanların işini baya bir zorlaştırıyor.



Cook karakteri ve diğer bazı karakterlerde örneğin Sissy ve Hitchhiker merdivenlerden inip çıkabiliyor ama bunu Johhny ve Leatherface ne yazık ki yapamıyor.







KATİLLERİN ÖZEL YETENEKLERİ (SİSSY)


Sissy karakterinin özel yeteneği istediğiniz yere kusmuk tarzı bir gaz bırakıyor kurbanlar bu gazın içine girerler ise gazdan etkilenip yavaşlıyorlar.



Ayrıca Sissy kurbanların kullanabileceği can doldurma şişelerine zehir bırakabiliyor.



Sissy'nin zehir özelliği bittiğinde haritada etrafta bulabiliceğiniz zehir üretme tezgahları bulunuyor fotoğrafta gördüğünüz gibi bunların yanına gidip zehir özelliğinizi yenileyebiliyorsunuz.



Sissy karakteri haritadaki çeşitli yerlerede saklanabiliyor araba bagajları,dolaplar vb. yerlere ve bu karakter kurbanlarında geçebildiği aralardan barikat altlarından ve merdivenlerden çıkabiliyor.
KATİLLERİN ÖZEL YETENEKLERİ (HİTCHHİKER)


Hitchhiker namıdeğer 3 kiloluk zargana abimizin özelliği ise yerlere tuzak koyabilmesidir bu özelliği yerinde ve güzel yerlerde kullanırsanız gayet kullanışlı bir karalter haline gelebiliyor ayrıca bu tuzakları yanlış şekilde koyarsanız yerden geri alabilir ve kurbanlar tuzağınızı bozduğunda yeniden onarabiliyorsunuz,aynı şekilde bu katilde Sissy gibi aralardan geçip merdivenden çıkabiliyor.
KATİLLERİN ÖZEL YETENEKLERİ (JOHNNY)


Johnny'nin özelliği ise bir kurbanın ayak izini takip edebilmesidir fotoğrafta gördüğünüz gibi kurbanın nereye gittiğini adım adım görebilen bir katilimiz ve bu katilde sadece merdivenleri kullanabiliyor.

KATİLLERİN ÖZEL YETENEKLERİ (LEATHERFACE)


Leatherface namıdeğer Bubba'nın özelliği ise sağ tıka basıp ondan sonra sol tık ile testerinizi şarjlıyabiliyorsunuz.



Bubba'nın testeresini sağ tıka basılı tutarak ekstra şekilde şarjlarsanız Bubba testeresiyle atak moduna geçip kurbanlara vurabiliyor ve bu şekilde bir kurbana hasar verirseniz ciddi şekilde canını azaltabiliyorsunuz.



Bubba kurbanların sürünerek geçtiği spotları kırabiliyor ve bu spotlar kilit noktalardaki spotlar ise maç içinde kurbanlara ciddi bir üstünlük sağlıyabiliyorsunuz.



Bubba kurbanların kilitlediği kapılarıda kolay bir şekilde testeresi ile kırıp geçebiliyor.
KURBANLARIN KOVALAMACA SIRASINDA KULLANABİLECEĞİ YERLER


Kurbanlar fotoğrafta gördüğünüz barikatları hızlı bir şekilde kaldırıp altından geçebilirler ama kovalamaca esnasında arkanızda Hitchhiker yada Sissy varsa bu spot birazcık değerini yitirebiliyor çünkü sizin geçtiğiniz gibi onlarda arkanızdan bu spottan gelebiliyorlar ama Cook,Johnny,Leatherface gibi katiller bu spotları sadece etkisiz hale getirebiliyor ve hiç bir şekilde altından geçemiyor.



Kurbanlar aynı zamanda kovalamaca esnasında bu merdivenleri kullanıp hızlı bir şekilde bodrum katına ulaşabiliyorlar ama bu spottan çok daha hızlı bir şekilde bodrum katına nasıl kaçacağınızı anlatacağım.



Fotoğrafta gördüğünüz kuyular canınız az ise veya sizi 2 katil birden kovalıyorsa adeta sizin için bir can simidi olacaktir çünkü burdan atladığınızda direk bodrum katına iniyorsunuz ve katiller bodrum katının yolunu bulana kadar canınızı yenileyip yada başka bir çıkıştan tekrar yukarı çıkıp büyük bir avantaj elde edebiliyorsunuz.



Son olarakta en çok bodrum katında olmak üzere sürüntü spotlarımız mevcut bu spotlar dış mekana nazaran bodrum katında çok daha yaygın bulunabiliyorlar ve kovalamaca esnasında bu spotları kullanırsanız arkanızdan hiç bir katil bu spotu kullanamıyor sadece Leatherface arkanızdaysa bu spotu yıkıp peşinizden gelmeye devam edebilir.
KURBANLAR İÇİN KAÇIŞ YÖNTEMLERİ


İlk kaçış yöntemlermizden olan kaçış yöntemi ise elektirikli kapılardır bu kapıların elektiriklerinin devre dışı veya aktif olduğunu nasıl anlarız diye merak ediyorsanız fotoğraftaki kapının sol tarafındaki yanan ışık kırmızı ise elektirik aktif demektir ama sol taraftaki ışık yeşil yanıyor ise kapıda elektirik yok koşup geçebilirsiniz demektir.



Az önce dediğim elektirikli kapılardaki elektiriği nasıl devre dışı bırakırız bunu anlatacağım haritanın belli yerlerinde genellikle bu kapıların yanında bulunan kırmızı jenaratörler ve arabaların motor kısmında bulunan aküler yer alıyor bunları E tuşuna basılı tutup devre dışı bırakırsanız kapıdaki elektiriği gidermiş oluyorsunuz.



Kaçış için bir farklı taktik ise vana kapılarıdır vana kapılarını aktifleştirmek için 1. fotoğrafta koyduğum yerlerden vana alıp 2. fotoğrafta koyduğum görünen büyük su deposuna vanayı takıp çevirip sonrasında ise 3. fotoğrafta koyduğum vana kapısının yanına gidip hemen soldaki ibrenin yeşile gelmesini bekleyip hızlıca kapıdan kaçmaktır.



Son kaçış yöntemimiz ise fuse yoluyla kaçmaktır bunun için 1. fotoğrafta koyduğum yerden fuse almak bunlar genellikle evlerin içinde yada kulubelerin arkasında oluyor ardından 2. fotoğraftaki yerlere fuse'u koyup en önemli kısım olan 3. fotoğraftaki yere gelmektir 3. fotoğrafta fuse 'u koyduktan sonra sayılar belirir bunlar gözünü korkutmasın sadece çok azıcık matematik isteyen bir bulmaca gibi düşünün üst tarafta iki sayı ve oraya uyacak renkler ile bizden 19 numarasını bulmamızı istiyor ve sol tarafa mavi 9 sağ tarafada yeşil 10'u koyup kolayca üst kısmı akitf edip aynı şeyi alt tarafada nasıl istiyorsa uyguluyoruz ardından fuse'u aktifleştirdikten sonra hemen hızlı bir şekilde bodrum katına inmemiz gerekiyor çünkü fuse kapısı her zaman her haritada bodrum katında yer alıyor hzılıca bodrum katında inip son fotoğrafta gösterdiğim gibi bir kapı gördüyseniz hızlıca içine girip kaçın ve kolay şekilde Xp puanlarınızı kazanın.


Rehberimi Ziyaret Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederim
Bu rehberde oyundaki bilgi sahibi olduğum tüm her şeye değinmeye çalıştım umarım oyunda sizin için bir katkısı olur ilerde istek üzerine bütün oyun içindeki perkler ve sağlam karakter,katil buildlerini barındıran bir rehber daha yapabilirim. :) Sizden tek isteğim rehberim işinize yaradıysa beğenip,favorilerinize ekleyip bir de gönlünüzden koparsa bir adet ödül verirseniz beni çok mutlu edersiniz gününüzün iyi geçmesi dileğiyle. <3
1 Comments
Kesik Oct 26, 2023 @ 7:33pm 
dümenden rehber