Forza Horizon 4

Forza Horizon 4

Not enough ratings
İstediğimiz Arabayı 20 Milyon Krediye Satma Yöntemi
By k_carmZ
Hepinize selamlar. Rehberime hoşgeldiniz. Bu rehberimde size, oyun içerisinde müzayede evinde istediğimiz arabayı 20 milyon kredi fiyatından satışa koyabilmemizi sağlayan bir yöntemi anlatmaya çalıştım. Umarım faydası dokunur.

Her türlü olumlu / olumsuz eleştiriye açığımdır. Kendimi geliştirebilmek amacıyla eleştirilere çok önem veririm. Rehberimi okuduktan sonra saygı çerçevesi içerisinde olması şartıyla istediğiniz yorumu yapabilirsiniz, bizzat dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.

Rehbere başlamadan önce önemli olduğunu düşündüğüm bir hususu belirtmek istiyorum. Rehberdeki tüm yazılar, açıklamalar ve fotoğraflar tarafımca hazırlanmıştır. Rehberimin benden izinsiz başka platformlarda paylaşılması kesinlikle yasaktır. Benden izin almadan rehberimi kopyalayıp paylaşanlara hakkımı helal etmiyorum.

Gereken açıklamaları yaptığıma göre artık rehbere başlayabiliriz, keyifli okumalar dilerim. Umarım beğenirsiniz.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Nedir tam olarak bu yöntem?
Bu yöntem, oyunda içerik paylaşarak etkileşim alma temeline dayanmaktadır. Tıpkı sosyal medya gibi düşünebilirsiniz. Oyun içerisinde içerikler (araba tasarımları, ayarlama düzenleri) paylaşmanız gerekmekte ve bunların diğer oyuncular tarafından etkileşim (indirme, araca uygulama, beğenme) alması gerekmektedir.

Bu yöntem, Horizon serisinin 3. oyunu olan Forza Horizon 3 ile Horizon serisine eklenmiştir. Forza Horizon 4 ve Forza Horizon 5'te de bulunmakta olan bir yöntemdir.
Gereken Tek Şart
Öncelikle bu yöntemi uygulayabilmemiz için, oyun içerisinde yabancıların "legendary painter / tuner" dediği, bizim ise "efsanevi boyacı / ayarcı" dediğimiz statüye ulaşmamız gerekmektedir. Bu statüye ulaşmak için ise aşağıdaki tek şartı sağlamamız gerekir.

Oyun içinde paylaşmış olduğumuz tüm araç tasarımlarının ve ayarlama düzenlerinin toplam indirme, beğenme ve araca uygulama değerleri toplamı en az 50.000 sayısına ulaşmalıdır.

Öncelikle bu değere ulaşmanın gerçekten ciddi bir emek gerektirdiğini belirtmeliyim ama bu değere ulaşmak inanın görüldüğü kadar zor değil. Sadece uzun zaman alıyor ve birkaç ay üstüne düşmeniz gerekebiliyor. Bu kısım biraz da şansınıza ve paylaştığınız içeriklerin tutup tutmamasına bağlı. Eğer şansınız varsa ve paylaştığınız içerikler kolay tutarsa 1 ay gibi kısa bir sürede de bu statüye erişebilirsiniz ama içerikleriniz tutmazsa 5 - 6 ay gibi bir süreçte de bu statüye erişmeniz olası.
Yaratıcılık Merkezi hakkında
Öncelikle oyun içerisinde yaratıcılık merkezine aşağıdaki kısımdan girebilirsiniz.



Yaratıcılık merkezine girdiğinizde önünüze aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.



Bu ekranda, bu statüye erişmek için bizim için önemli olan değerler Tune downloads ve Design downloads değerleridir. Bu iki değer, paylaştığınız tasarımlardan ve ayarlardan ne kadar indirme aldığınızı gösterir. Burada sadece indirme değerleri gösterilir. Araca uygulama ve beğenme değerlerini öğrenmek için tek tek paylaştığınız tasarımlara ve ayarlara göz atmanız gerekir.
Beğenme ve araca uygulama değerlerini görme
Beğenme ve araca uygulama değerlerini görebilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

TASARIMLAR İÇİN

Öncelikle festivale ışınlanın. Ardından desenler & boyalar sekmesine giriş yapın.



Ardından tasarımlarım sekmesine giriş yapın.



Sonrasında paylaşmış olduğunuz herhangi bir tasarımın üzerine gelin ve enter tuşuna basın. Beğenme ve araca uygulama değerleri karşınıza çıkacaktır.



AYARLAR İÇİN

Öncelikle Yaratıcılık Merkezi'nize giriş yapmalısınız. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.



Ardından paylaşılan ayarlar sekmesine giriş yapın.



Sonrasında paylaşmış olduğunuz ayarın üzerine gelip enter tuşuna basın.



Bundan sonra, buradan çıkış yapın ve festivale ışınlanın. Az önce hangi marka model araba için ayar indirdiyseniz şimdi garajınızda o araca binin. Ardından Yükseltmeler & Ayarlar sekmesine giriş yapın.



Sonrasında Ayarlarım sekmesine giriş yapın.



Bu ekranda, biraz önce indirmiş olduğunuz ayar düzeninin üzerine gelin ve enter tuşuna basın. Böylece bu ayar düzeninin ne kadar beğenildiğini ve ne kadar araca uygulandığını görebileceksiniz.

Ayarlardan mı gitmeli yoksa tasarımlardan mı?
Bu soruyu muhtemelen sormuşsunuzdur diye tahmin ediyorum. Hangisinden gidersek daha kolay bir şekilde bu statüye erişiriz gibisinden. Bu konuda farklı farklı cevaplar var açıkçası. Kimisi ikisi de aynı zorlukta diyor. Kimisi ise tasarımlardan gitmek ayarlara kıyasla daha basit diyor.

Ben açıkçası tasarımlardan gitmenin bu statüye erişme konusunda daha basit olduğunu düşünüyorum. Çünkü ayarda ortaya güzel bir ayar çıkarabilip paylaşabilmek için birçok ince ayrıntıya dikkat etmeniz gerekebiliyor. Ayar işi daha çok teknik bilgi birikimi gerektiriyor. Fakat tasarımlarda ise iş biraz daha rahat oluyor. Basit bir boya çalışması yapıp paylaşsanız bile şansınıza bağlı olarak yüzlerce indirme alabiliyor. Paylaştığınız tasarımın insanların gözüne güzel gözükmesi, onların sizin tasarımınızı indirmesi için yeterli bir sebep.

Örnek olarak aşağıdaki tasarımı verebilirim. Çok sade ve basit bir tasarım ancak 50 bini aşkın indirme almış. Bu tarz basit tasarımlar da şansa bağlı olarak eğer tutarsa güzel indirme miktarları alabiliyor. Sırf göze güzel gözüktüğü için bu kadar indirilmiş.

Bu konuda önerebileceğim taktikler
Bu statüye hem Forza Horizon 4'te hem de Forza Horizon 5'te erişmiş birisi olarak sizin de bu statüye erişebilmenizi sağlamak amacıyla önünüzdeki uzun süreci biraz da olsa basitleştirebilecek birkaç öneride bulunabilirim.

İlk önerim, mümkün olduğunca oyunun kendi mağazasında satılmakta olan arabalara tasarımlar yapın, ayarlar yapın ve paylaşın. DLC gerektiren arabalara ve oyunun kendi mağazasında satılmayan, diğer adıyla "bulması zor araçlar[forza.fandom.com]" olarak da bilinen arabalara tasarımlar, ayarlar paylaşmayın.

Bunu önermemdeki neden, oyunun kendi mağazasında satılmakta olan arabalara paylaşılan tasarımlar ve ayarlar daha çok etkileşim alıyorlar. Bunu birkaç kez kendim deneyimleyeme fırsatım oldu ve hep aynı sonucu aldım. DLC araçlarına ve bulması zor araçlara yapılan tasarımlar ve ayarlar, oyunun kendi mağazasında satılan araçlara yapılan tasarımlara ve ayarlara kıyasla çok daha az etkileşim alıyorlar.


İkinci önerim, mümkün olduğunca popüler markaların araçlarına tasarım ve ayar paylaşın. Popüler markalardan kastım Lamborghini, Mercedes-Benz, BMW, McLaren, Audi gibi markalar. Gidipte çok az bir kesimin bildiği Saleen, Morgan, Hillman gibi markaların araçlarına ayar ve tasarım paylaşımı yapmayın.


Üçüncü önerim, ayar ve tasarım paylaşmalık belirli bir araç önerisi isteyenlere. Benim bu yoldaki genel sürecimde her seferinde güzel etkileşim değerleri alan birkaç belirli araç oldu. Onlar şu modeller:

Mercedes-Benz G65 AMG, Koenigsegg Agera RS, Range Rover Sport, McLaren 650S Spider, Lamborghini Urus, Lamborghini Aventador, Mercedes-AMG C63S Coupe, Ford GT 2017, Bugatti Veyron, McLaren 720S Coupe, BMW X6, Mercedes-Benz A45, Mercedes-Benz 190E, Mercedes-Benz SLK 55 AMG, McLaren P1, Mercedes-Benz C63 AMG Coupe, Mitsubishi Evolution X GSR.
Benim uyguladığım strateji
Ben bu süreçte "spamming" şeklinde tabir edilen yöntemi uygulamıştım. 2 - 3 günde bir 10 farklı araç için her bir araca 2 farklı tasarım yapıp paylaşıyordum. Bu tasarımların ise her biri sade renklerdeydi. Bir tane siyah-beyaz kombini kullanarak paylaşıyordum. Bir tane de full simsiyah araba yapıp paylaşıyordum. Bunlar aşırı çok olmasa da yine de güzel, tatmin edici değerler alıyorlardı. 100 - 200 indirme gibi. Aşağıya fikir olması açısından birkaç örnek tasarımımı ekledim.



Bu konuda tasarıma verdiğiniz isim de önemli. Araca yaptığınız boyama işlemini sade ve öz bir şekilde ifade edecek bir kelime seçmeniz iyi olur. Mesela simsiyah yaptıysanız blackout, full black, vantablack gibi. Siyah beyaz yaptıysanız B&W, Black & White gibi.

Bu arada rehberde nasıl tasarım paylaşılır ya da nasıl ayar paylaşılır kısımlarına değinmedim. İşin paylaşma kısmı basit olduğundan o adımı biliyorsunuzdur diye düşündüm. Eğer nasıl tasarım ya da ayar paylaşacağınızı bilmiyorsanız yorumlarda belirtebilirsiniz. İstek olursa onları da tarif eden bir kısa rehber paylaşırım bu rehberin içerisinde.
SON
Rehberimi okuduğunuz için teşekkürler. Umarım faydası dokunmuştur. Bu uzun süreçte bu statüye erişmeyi deneyecek yarışmacı arkadaşlara bol şans diliyorum. Takıldığınız veya anlamadığınız bir yer mevcutsa yorumlarda sorabilirsiniz. Forza Horizon 4 için bunun dışında 7 adet daha rehberim mevcut, dilerseniz onlara da göz atabilirsiniz. Yardımcı olabildiysem rehberimi yararlı olarak işaretlemeyi ve favorilere eklemeyi unutmayın. Herkese keyifli oyunlar.
8 Comments
Yusuf Aug 15, 2023 @ 9:48pm 
Mükemmel rehber 👌👌
mxzage May 8, 2023 @ 12:28pm 
çok iyi olmuş abi ellerine sağlık
k_carmZ  [author] May 7, 2023 @ 7:58am 
Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim.
Eco35 May 7, 2023 @ 5:17am 
Harika bir çalışma olmuş. Gayt açık ve net. Emeğine sağlık
k_carmZ  [author] May 6, 2023 @ 4:06pm 
Teşekkür ederim, beğenmene sevindim.
Alp the Enyalios May 6, 2023 @ 2:50pm 
Güzel açıklanmış. Eline,diline sağlık.
k_carmZ  [author] May 6, 2023 @ 2:38pm 
Çok teşekkür ederim. Rehberimi beğenmene sevindim, sağolasın. :OkaySir:
Knight May 6, 2023 @ 2:20pm 
Eline sağlık, her zaman olduğu gibi yine harika bir rehber olmuş. :fh4superstar: