DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT

DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT

38 ratings
TÜM YENİLİKLER DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT
By DemosKratos
DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT Tüm Yenilikler ve Oyun Hakkında Bilmeniz Gerekenler
3
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Oyunun Hikaye Özeti
Ölüm Kıyısı (Death Stranding) adı verilen çok büyük bir felaket sonrasında dünya tamamen değişmiş, insan uygarlığı yok olmanın eşiğine gelmiştir. Olaylar sonrasında öbür dünya ile olan sınırlar şeffaflaşmış, Kıyı Varlıkları (KV) adındaki tehdit ortaya çıkmış, dokunduğu her şeyi hızla yaşlandıran/eskiten Zaman Yıkımı yağmurları görülmeye başlanmış. Ayrıca insanlar öldükten sonra KV etkisi yüzünden “Kararma” adı verilen bir duruma geçip yakın bölgeyi tamamen havaya uçuruyor, bu yüzden hızlı bir biçimde yakılmaları gerekiyor.

Felaket sonrasında bazı insanlar Öteleşim adı verilen bir çeşit güce sahip oluyor. Çeşitli seviyeleri olan Öteleşim ile farklı seviyelerde güçlere sahip olan insanlar, bu güçlerin yan etkisi olarak ise gözyaşı akıtıyor. KV’leri görmek/hissedebilmek, çeşitli özel güçlere sahip olmak gibi avantajların yanında gözlerimizi yaşartan alerji iyi bir yan etki aslında. Hayatta kalan insanlar yer altındaki şehirlerde ya da kendilerine özel sığınaklarda, 3 boyutlu yazıcılar ile yaşamlarını devam ettirmekte. Kendileri tedarik edemedikleri şeylerin teslimatı için güvenebilecekleri tek insanlar ise taşıyıcılar. Dışarıya çıkan az sayıda insan grubundan biri olan taşıyıcılar bölgeler arası alışverişi gerçekleştirip insanlığın ihtiyaç duyduğu şeyleri sağlıyor.

Death Stranding Director’s Cut ile kendi halinde bir teslimatçı olan Sam Porter Bridges’ı kontrol ediyoruz. İnsanları uzaktan seven, sahip olduğu fobi sebebiyle insanlarla temastan kaçınan sessiz sakin kahramanımız aynı zamanda ikinci seviye Öteleşim sahibi ve KV’leri hissedebiliyor. Ölen bir vatandaşı yakım tesislerine götürme görevi ile başlayan hikayemiz, Amerika Birleşik Şehirleri (UCA) için önemli bir rol üstlendiğimiz fantastik bir maceraya dönüşüyor.
Grafik Ayarları
Daha büyük şeylere girmeden önce, bazı grafik güncellemelerini gözden geçirelim. Oyun şimdi iki grafik seçeneği sunuyor, doğal 4K çözünürlükte çalışan ve 60 fps'yi hedefleyen bir kalite modu veya daha istikrarlı bir kare hızıyla ölçeklendirilmiş 4K çözünürlüğe sahip bir performans modu - yine de 60 fps'e kilitlenmiyor. Ayrıca, bu modların her ikisi de PC'de ultra geniş ekran modunda oynanılabilir.
Monster Energy İçeçeği Artık Yok
Sam'in favori içeceği Monster Energy artık yok gibi görünüyor. Monster Energy, kıyameti andıran Death Stranding'den sağ çıkabilir, ancak bir konsol atlamasından kurtulamazdı. Bunun bir tür basit lisans anlaşmasının süresinin dolmasının sonucu olduğunu varsayıyoruz, ancak ne olursa olsun, Monster Energy'nin tüm yazıları gitti ve şimdi daha çok marka olan “Bridges Energy” ile değiştirildi.

-BRIDGES ENERGY
Poligon
Terminallere, oyundaki tüm silahları kontrol etmenize ve hatta onlarla becerilerinizi test etmenize olanak tanıyan bir Atış Poligonu eklendi. Tüm silahlar bir masanın üzerindedir ve hangisini denemek ve verilen hedeflere ateş etmek istiyorsanız onu donatabilirsiniz. Veya mevcut birçok tatbikattan birine atlayabilir ve önceden hazırlanmış çeşitli senaryolardan birini geçmenin ne kadar sürdüğünü görebilirsiniz. Ayrıca, en iyi sonuçlar için diğer oyuncularla rekabet etmenize olanak tanıyan Dereceli Tatbikatlar da bulunmaktadır.
Yarış Pisti
Zaman Yıkım Çiftliği'nin hemen yanında, artık bir yarış pisti inşa etme seçeneği var. Bu, yalnızca katılmanız için bir dizi zaman denemesinin kilidini açmakla kalmayacak, aynı zamanda yepyeni bir araç olan Roadster'ı da üretebileceksiniz. Poligon'a benzer şekilde, yarış pisti, en iyi skoru elde etmek için diğer oyunculara karşı Sıralamalı Yarışlarda yer almanızı sağlar.



Death Stranding Director's Cut'ta ayrıca yarış için özel olarak tasarlanmış yeni bir araç olan “Roadster” da tanıtıldı. Yüksekliği düşük olan bu araç, engebeli arazide veya engebeli yollarda sürüş için uygun değildir, ancak performansını restore edilmiş yarış pistlerinde ve ulusal yollarda gösterecektir. Yinede deneyebilirsiniz ama taşlı yollarda ilerlemesi çok zor.

Oyuncular ayrıca Yarış Pisti için özel olarak yapılmış yeni şarkılar da dahil olmak üzere bir yarış sırasında çalmak istedikleri müziği seçebilirler. Death Stranding Director's Cut ile oynarken yeni müzik parçaları da keşfedilecek.
Yeni İnşa Edilebilir Yapılar
Death Stranding Director's Cut artık Sam'e teslimatlarında yardımcı olacak birkaç yeni inşa edilebilir yapıya sahip. Birincisi, bir sürü kargo ile yüklenebilen ve hedefinize doğru havada vurulabilen bir Kargo Mancınığıdır - endişelenmeyin, değerli kargonuza zarar vermemek için bir paraşütle donatılmıştır. Menzil inanılmaz değil, ancak bazı küçük dağları veya geniş nehirleri aşarken yardımcı olacaktır. Bir diğeri, araçların küçük bir mesafeden ateş etmesine izin veren bir Atlama Rampasıdır. Geri vitesteyken, Sam'in fotoğraf modu için harika bazı harika hareketler yapmasını bile sağlayabilirsiniz. Ve son olarak, Sam, daha büyük köprülerin sığamayacağı daha dar alanların üstesinden gelmeye yardımcı olmak için bir Kiral Köprü inşa edebilir. Kiral köprüler, Düşmanların bunları kullanmasını önleyen özel bir ağ kimliğiyle de donatılmıştır. Yine de dikkat edin, yağmur veya kar yağdığında Kiral Köprüler kaybolacak.
Yeni Görev Harap Olmuş Fabrika
Death Stranding Director's Cut'ın tanıtım fragmanında görülen Harap Olmuş Fabrika, Sam'in eski dünya iç mekanlarıyla dolu bir yeraltı tesisine ve tabiki düşmanların içinde olduğu bir dizi yeni görev. Burada olup bitenlerle ilgili spoiler vermek istemiyorum ama kesinlikle görülmeye değer olduğunu söyleyebilirim.

-Nasıl Gidilir ?
7. ve 8. siparişleri tamamladığınızda, Başkent Düğüm Şehri Batı Dağıtım Merkezi'nde sipariş 77'nin kilidini açacaksınız. Bu, sizi yeni konuma, Harap Olmuş Fabrika''ya yönlendiren ilk görev olacak. Fabrikayı ziyaret ettiğinizi gösteren bir hikayenin parçası olan toplam üç sipariş var.
77 numaralı sipariş için fabrikaya gitmeden önce size bir Maser Silahı verilecektir. Bu, Death Stranding Director's Cut'ta bulabileceğiniz yeni ekipmanlardan biri. Bu sipariş, onu test etmek için mükemmel bir zaman çünkü Harap Fabrika çok sayıda Düşman tarafından korunuyor.

-MASER SİLAHI BU GÖREVDEN SONRA AÇILACAKTIR


Dost Robotlar
Teslimat botları en başından beri Death Stranding'deydi, ancak yalnızca teknik olarak, diğer şeylere öncelik verirken onları otonom teslimatlara gönderebileceğiniz ara sahnelerde var oldular. Artık sizinle birlikte seyahat etmek için bir Buddy Bot inşa edebilirsiniz. Dost Robot'un iki işlevi vardır: Sam için bir sürü kargo tutabilir ve onu takip edebilir veya Sam her şeyi sırt çantasında ve giysisinde tutabiliyorsa, botu gideceği yere kadar sürebilir. Oldukça yavaş olduğu için botu sürerken çok fazla S derecesi almayacaksınız, ancak temelde oyunun kendi kendine oynamasını ve sadece sürüşe devam etmesini istiyorsanız, sahip olmanız güzel bir özellik. Yine de dikkat edin, bot yalnızca Kiral ağı içinde seyahat edebilir ve Düşmanlar veya BT'ler tarafından saldırıya uğradığında o kadar iyi olmaz.
Kan Bombası
“Kan bombası”, oyunun başında size verilen ve BT'lere karşı son derece etkili olan BT karşıtı bir silahtır. Atış Poligon, pratik yapmak ve nasıl kullanılacağına daha aşina olmak için iyi bir yerdir.
Yeni Kozmetik ve Sırt Çantası Özelleştirmeleri
Death Stranding her zaman kişiselleştirmeye önem vermiştir, bu yüzden Sam'in tam olarak istediğimiz gibi görünmesini sağlamak için daha fazla kontrole sahip olmamız mantıklı. BB'nin renk düzenini değiştirebiliriz, takım elbisen artık aralarından seçim yapabileceğin bir dizi renge sahip ve hepsinden önemlisi, Sam'in sırt çantası epeyce yükseltildi. Yalnızca rengi değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda Sam'in dengesini daha iyi tutmasına ve hatta yükseltilmiş dengeleyicilerle yüksek mesafelerden kaymasına izin vererek arkaya yamalar ve dengeleyiciler ekleyebilirsiniz.
Anıları ve Boss Savaşlarını Tekrar Oynayabilirsiniz
Kişisel Odanıza Giderek Kolayca Figürler Kısmından Erişebilirsiniz
Oyunu zaten bitirdiyseniz, eğlenmeniz yeni bir içerik olmakla beraber aynı zamanda geri dönüp o patron savaşlarını tekrar oynayabilirsiniz.

Death Stranding'in temel versiyonunda, oyunu bitirdikten sonra Cliff'in Kabusların Savaşı'nı tekrar oynayabilirsiniz. Director's Cut'ta artık burada Kabus Savaşları olarak bilinen büyük patron savaşlarından herhangi birini tekrar oynamanıza izin veriliyor. Ve tıpkı yarış veya atış poligonu gibi, diğer oyunculara karşı yüksek puanlar göndermenize izin veren, hem karşılaşmayı bitirmek için geçen süreyi hem de alınan hasarı değerlendiren dereceli versiyonlar da vardır.

İyi Oyunlar Dilerim
Rehberin Bi Yararı Olduysa Ne Mutlu Bana İyi Eğlenceler :)


-Rehberi Sevdiyseniz Beğenip Favorilere Eklerseniz Sevinirim


-Ödül Verirseniz Çok Sevinirim

Hideo Kojima'ya bu şaheser oyunu yaptığı için bizzat teşekkür ediyorum.
6 Comments
u^p Sep 24, 2023 @ 12:22pm 
best of best
DemosKratos  [author] Apr 9, 2023 @ 4:51am 
eyw :)
Funstr Apr 9, 2023 @ 4:23am 
Eline sağlık süper olmuş :steamthis:
DemosKratos  [author] Apr 3, 2022 @ 10:47am 
xd
DemosKratos  [author] Apr 3, 2022 @ 8:40am 
Aynen her açıdan efsane :icbatman:
Erick Apr 3, 2022 @ 8:36am 
İyi ki Director's Cut'ı beklemişim başlamak için. PC tarafındaki DualSense desteği de müthiş :)