Immortal Redneck

Immortal Redneck

Ikke nok vurderinger
Genel Rehber
Af Unadius
Immortal Redneck hakkında Türkçe bilgiler ve notlar.
   
Pris
Føj til foretrukne
Gjort til foretrukken
Fjern som foretrukken
Giriş
Merhabalar. Bu "hidden gem" denebilecek, hak ettiğinden az ilgi gördüğünü düşündüğüm güzel oyuna dair bir tane Türkçe rehber bulunsun istedim, bu düşünceyle bu notları derledim.

Oyunun mekaniklerine dair birçok bilgiyi not ettim ve bazı listeler hazırladım. Taktikler, öneriler, ipuçları; pek çok şeyi bulabilirsiniz. Umarım faydası dokunur, keyifli okumalar 😊
1. Başlangıç
Kahramanımız Redneck Mısır gezisi esnasında bir trafik kazası geçiriyor ve kendini mumyalanmış bir halde bularak uyanıyor. Nasıl bir kaza geçirdiğini, neden mumyalandığını, etrafında neler olduğunu öğrenmek için silahlarını kuşanıp piramitleri keşfe çıkmaya karar veriyor, oyunun başlangıç noktası burası.

3 tane piramit var, birini geçmeden diğerinden içeri giremiyorsunuz, hepsinin kendine göre zorluk seviyesi bulunuyor. İçerideki odaları temizlerken yaratıklardan düşen altınları toplayarak karakterinize güçlendirmeler, yeni özellikler, tanrıların lütufları gibi şeyler satın alabiliyorsunuz.

Oyunda öldüğünüzde piramidin dışında yeniden doğuyorsunuz. Karakterinize yeni güncelleştirmeler aldıktan sonra artan paranız, içeriye tekrar girerken sıfırlanıyor. Bu yüzden son damlasına kadar harcamaya çalışın 😁
2. Geliştirme Ağacı ve Market


Geliştirme ağacında satın alabilecekleriniz birkaç alt başlıkla özetlenebilir:
  • Tanrılar - Favor Upgrade'leri: Oyunda 8 farklı tanrının lütfunu parayla açabiliyorsunuz. Ayrıca her tanrının özel gücünü güçlendirecek geliştirmeler de var.
  • Free Weapon: Bir piramide her girdiğinizde rastgele 1 tane bedava silah alabilmenizi sağlıyor.
  • Gold Rush: Sandıklardan ve yaratıklardan "topaz" isimli değerli bir taş düşebilmesini sağlıyor.
  • More Gold: Yaratıklardan düşen altın tabletlerin daha fazla miktarda altın vermesini sağlıyor. Bunu tamamlamaya öncelik vermenizi öneririm.
  • Pick-up'lar(Better ammo & steak upgrade): Yaratıklardan düşen mühimmat ve can puanı eşyalarının daha fazla verim sağlaması için yapılan geliştirmeler.
  • Crit Damage & Crit%: Kritik vuruş yaptığınızda karşı tarafa vereceğiniz hasarı ve kritik vuruş yapma ihtimalinizi arttıran geliştirmeler.
  • Stat Upgrade'leri: Bunlardan herhangi birine para verdikçe o stat'ınız yükseliyor. Health can puanı, attack saldırı puanı, defence savunma puanı, speed hız demek.



Marketten alınabilecekler:
  • Rastgele 1 adet scroll.
  • Rastgele 1 adet iyi scroll.
  • De ja vu - bir önce girdiğiniz piramide tekrar girdiğinizde oda dizilimi bir öncekinin aynısı oluyor ancak içeriden gold çıkmıyor. Başarım açmak için kullanılıyor bu.
  • Madalyonlar.
3. Tanrılar
Her tanrının kendine göre olumlu ve olumsuz yönleri var. Hepsinin bir aktif bir pasif özel gücü bulunuyor, hepsinin kendine ait silah setleri bulunuyor. Hepsinin her özelliğini madde madde sıralamadım ancak hangi tanrının nasıl bir oyunculuk modeli sunduğunu ve kendi favorilerimi yazdım bu başlığa. Silahlarının nasıl kullanımı olduğunu görmek için ayrıca Silahlar başlığına bakabilirsiniz.



🧛‍♀️ Ammit 🧛‍♀️
Berserker karakterleri seviyorsanız size göre. Eğer pick-uplar yoluyla değil, düşman öldürmekten can puanı toplamak konusunda sıkıntı çekmeyecekseniz harika bir seçim. Savunma ve can değerleri düşük, kırılgan bir karakter ancak agresifliğin karşılığını veriyor. Bunun yalnızca "Bat's Nest" silahını sevmiyorum, önüne bir engel çıkınca silah heba oluyor.

🤺 Amunet 🤺
Ranger karakterleri seviyorsanız size göre. Geriye doğru koşabildiği ve düşmanları yanıltabilen bir aktif skill'i bulunduğu için tam vur-kaç yapmalık bir karakter. Silah seti de dengeli, hem topluluk hem tekil düşmanlar için. 2. favorim.

💪 Apis 💪
Ben atlayıp zıplayamam, girdiğim yerde yargı dağıtırım diyorsanız size göre. Tank karakteri. Savunma ve can puanları yüksek ayrıca özel güçleri de bunu pekiştiriyor. 4 tane silah taşıyabiliyor. Olumsuz yönü, en yavaş karakter olması ve yalnızca 1 kere zıplayabilmesi, parşömenler falan kurtarmıyor yani zıplama işini (diğer tanrılar en az 2 kere zıplayabiliyor).

⛏ Hathor ⛏
Daha fazla altın kazanmak için bu karakterle oynayabilirsiniz, pasif gücü sayesinde diğer tanrılardan daha çok altın kazandırıyor. Silahlarından 4th of July, yakın saldırıda size de hasar verebiliyor dikkat edin. Özel gücü sayesinde sağa sola kanca yardımıyla hızla kaçabiliyorsunuz.

🏹 Neith 🏹
Uzak saldırılar konusunda uzman bir karakter. Kritik hasar bonusları var ve silahlarının hepsi bunun için tasarlanmış. Fakat kitle kontrolü sağlamada zorlanıyorsunuz, Burst Machine Gun'ın geriye sekme oranı yüksek, kullanması diğer taramalı tüfeklere göre biraz zor.

💖 Sekhmet 💖
Sabırlı, sakin oynamayı seviyorsanız size göre. Saldırı puanları düşük. Ancak can konusunda avantajlı. Piramitte girdiğiniz her yerde maksimum can seviyeniz yükseliyor o tur için. Ve pasif gücü sayesinde alınabilir her şeyi küçük can parçalarına dönüştürüyor (büyükleri de küçüğe dönüştürüyor dikkat edin).

⚡ Seth ⚡
Şahsi favorim. Saldırı puanı çok yüksek, silah seti de muhteşem. Hem kitle kontrolü hem de tekil düşmanlara yüksek hasar vermede işe yarayan güzel silahları var. Aktif skill'i de kitle kontrolü ve çanak çömlek kırmakta çok işe yarıyor. Seth'in tek olumsuz yanı savunma ve can puanlarının düşük olması, hata yaparsanız kolayca ölebiliyorsunuz.

💨 Thoth 💨
Hız puanı yüksek ve ekstra zıplayabilen bir karakter. Apis'in tersi olarak düşünülebilir. Silah seti kötü sayılır fakat girdiğiniz piramitte şanslı çıkarsanız bu karakter de çok iş görebiliyor yine de.
4. Silahlar
Silahları verimli olacakları alana göre alt başlıklara ayırdım. Silahların bazıları tanrıların lütfuna göre başlangıç setinde verilirken, bazıları yalnızca piramit içinde bulunabiliyor.

Pompalı Tüfekler / Yakın mesafede yüksek hasar, tek hedef, yavaş dolum hızı:
Bunlarla bir düşmanın dibine girip 1-2 sıkışta öldürebiliyorsunuz. Riski yüksek ama başarabilirseniz tertemiz oluyor, tank tipi yaratıklara karşı birebir. Ama düşman biraz uzaklaştığı an ayazdasınız ve kitlelere karşı işlevsizler.

  • Shotgun: Bildiğimiz pompalı tüfek.
  • Vertical Shotgun: Dikine atışlar yapan pompalı tüfek.
  • Grandpa's Blunderbuss: Tabanca ve pompalı tüfek melezi gibi. Pompalı tüfeklerden daha hızlı ancak saldırı mesafesi daha düşük.
  • Shotgun Crossbow: Çoklu atış yapabilen arbalet.

Tabancalar / Orta mesafede orta hasar, tek hedef, yüksek dolum hızı:
İsabetli atış yaptığınız sürece oyunun en işe yarayan silah gruplarından bunlar. Şarjörü çabuk doluyor, çoğunun hasarı yüksek sayılır, bazılarının ek özellikleri de var. Fakat tank denebilecek yaratıklara karşı zayıflar.

  • Pistol: Sıradan tabanca.
  • Rusty Revolver: Hasarı güzel sayılır ancak mesafesi görece düşük.
  • Tesla Coil: Bir düşmana sıktığınızda yakınındaki diğer düşmanları da elektrik akımıyla çarpıyor, çok iyi.
  • Hellsing Pistol: Yüksek hasarlı ve geniş mühimmatlı güzide bir tabanca.
  • Tranquilizer Gun: Düşmanı dondurabiliyor.
  • Double Pistol: Normal pistol'den bir tık daha yüksek atış oranı & hasar & mühimmat.
  • Double Barreled Pistol: Tek bir mermi harcayarak 2 sıkım yapan, hasarı da normal pistollere göre yüksek bir tabanca. Dolum süresi diğerlerinden yüksek.
  • Assault Pistol: Hedef almayı kolaylaştıracak bir lazeri bulunuyor. Mühimmatı az.
  • Flare Gun: Bildiğimiz işaret fişeği. Hasarı çok düşük değil ancak taşımaya değmiyor. Çünkü dolum hızı kötü ve mühimmatı çok az.

Otomatik Silahlar / Orta mesafede yüksek hasar, çoğul hedef, orta dolum hızı:
Hasarları ve isabet ediş durumları kendi içlerinde değişkenlik göstermekle beraber hem kitle kontrolünde hem de tank türü yaratıklara karşı işlevleri yüksek. Uzaktan hasar veren yaratıklara karşı bazen bir tık zayıf olabiliyorlar.

  • Uzi: Pistol ve taramalı tüfek birleşimi gibi bir şey. Şarjörü kolay doluyor ancak diğer tüfeklere kıyasla hasarı biraz düşük.
  • Burst Machine Gun: Geriye doğru çok tepiyor bu yüzden pek sevemiyorum bunu.
  • Machine Gun: Ortalama bir taramalı tüfek, gayet yeterli.
  • Energy Rifle: Lazer tüfeği. Ancak mermisi düşmana geç varıyor, çok kullanışlı değil.
  • Crossbow Machine Gun: Otomatik atışlar yapan bir arbalet. Hasarı yüksek ve uzak mesafelere erişebiliyor. Bulduğunuzda kaçırmayın. Bunun dolum hızı yavaş, ona dikkat edin.
  • Assault Rifle: SWAT timlerine gönderme yapmışlar oyun içinde. Hedef almayı kolaylaştıran bir lazere sahip, yüksek hasarlı çok güzel bir taramalı tüfek, bulduğunuzda alın.
  • AK-47: Assault Rifle ile Machine Gun arasında bir seviyede olduğunu düşünüyorum.

Tekil Atışlılar
Bunların şarjörü yok, tek atış yaptıktan sonra kendine gelme süresini beklemeniz gerekiyor sadece. Çok güçlü olanları da var, vasat olanları da var. Tank türü yaratıklara karşı güzel iş görüyorlar genel olarak ve uzak mesafelere karşı etkililer.

  • Taser Sword: Çizgi biçiminde elektrik dalgası yaratan güzide silah. O dalganın temas ettiği tüm yaratıklar güzel bir hasar alıyor.
  • Kunai: Fırlatmalık bıçaklar. Hedefi tutturması biraz zor olabiliyor çünkü küçük bir silah, yeniden atma hızı da çok yüksek değil. Ancak kayda değer bir hasar veriyor, ben seviyorum bunu.
  • Gambit: X-Men serisindeki Gambit karakterine gönderme. Uzak mesafeye erişebiliyor ve ufak bir bölgesel hasar da veriyor. Bu silahı kullanacaksanız, attığınız yere yakınsanız size de hasar verebilir ona dikkat edin.
  • Bow: Bildiğimiz ok & yay. Hızı fena değil ama hasarı az, çok işe yaramıyor.
  • Horus' Fate: Ateş ettiğiniz yönde uzun bir lazer ışını ateşliyor. Tek bir düşmanı değil, arkasındakileri de vuruyor. Hasarı yüksek, menzili uzun ancak dolum süresi de uzun.
  • Bat Nest: İçinden "güdümlü" 3 tane yarasa çıkan bir çeşit kutu. Siz silahı rastgele ateşliyorsunuz, o gidip düşmanı buluyor. Ancak düşmana varması zaman alıyor ve yolun üzerindeki herhangi bir şeye çarpıp yok olabiliyor. Bence işlevsiz.
  • Phoenix: Bat Nest'in daha güçlü ve kalabalık hali. Bu biraz daha iyi ondan.

Ek: bunlar da tekil atışlı ancak şarjörü olan yani dolum gerektiren silahlar.
  • Sniper Rifle: Yüksek hasarlı, keskin atışlar yapmanızı sağlayan tüfek. Bence hack and slash oyununa uygun değil, ben çok hayrını görmedim. Hızlı şekilde nişan alabilirim diyenlerin işine yarayabilir ama.
  • Farsight: Sniper'ın duvarların ötesinden nişan alabilen ve ateş edebilen versiyonu.
4. Silahlar (2)
Büyük silahlar / Kitle Kontrol:
Bunların şarjörü yok, verdikleri hasar orta-yüksek seviyelerde. Basılı tutarak sürekli kullanabiliyorsunuz ancak dikkatli kullanmazsanız mühimmatları çabuk bitiyor. Bazı yerlerde işinizi epey kolaylaştırabiliyorlar.

  • Ra's Staff: Aralıksız lazer püskürtebilen uzun bir asa. Menzili uzun ancak hasarı çok yüksek sayılmaz.
  • Electric Flamethrower: Alev püskürtme silahı. Menzili yakın mesafeye dayalı, uzağa etki etmiyor.
  • Fourth of July: 2 elinizde birden otomatik silahlarla karşı tarafa havai fişekler fırlatmanızı sağlıyor. Orta mesafeden sonra işlevsiz ancak yakın mesafede kan kusturabiliyor.
  • Gatling Gun: Atışa başlamak için biraz zaman alıyor ancak ateş etmeye başladığında çok yüksek hasarlar verebiliyor. Mermisi kolay bitiyor, o sıkıntı. Mesafe uzadıkça mermiler yaylım ateşi misali dağılmaya başlıyor.

Bombalar & Patlayıcı silahlar / Yüksek hasar, bölgesel hedef, orta-yavaş dolum hızı:
Bu silahlarda dikkat edilmesi gereken 2 şey var:

1- Bazıları atıldığında temas ettiği an patlarken, bazıları atıldıkları yerde bir süre bekleyip öyle patlıyor.
2- Patlayıcılar size de zarar veriyor. Düşmana uzak değilseniz bunları kullanmayın.

Bu silahların hepsinin dolumu yok, bazıları tekil atılıyor, ancak her türlü atışlar arasında bekleme süresi var. Kullanımı biraz incelik gerektirse de dikkat ettiğiniz takdirde oyunun en yüksek hasarlı silah grubu bunlar.

  • Dynamite: Yüksek hasarlı patlayıcı. Atılırken "ateşe verme" süresi biraz zaman kaybettiriyor. Elinizde biraz bekletip, düşmana öyle atarsanız gittiği yerde daha hızlı patlıyor.
  • Gun Powder Bomb: Basit el bombası, temas ettiği yerde patlıyor. Hasarı yüksek ancak hasar bölgesi dar, her zaman işe yaramayabiliyor.
  • Energy Ball: Attığınız yerde durarak kısa süreliğine çevreye elektrik şokları gönderiyor.
  • Shrapnel Grenade: Attığınızda temas ettiği yerde patlayan, patladığı yerde etrafına birkaç saçma yayan ve saçmaları da patlayan güzide bir bomba.
  • Sticky Grenade: Attığınızda temas ettiği yere yapışıp birkaç saniye sonra patlayan bir bomba türü. Çok bir olayı yok ama yoklukta gideri var.
  • Sticky Grenade Launcher: Sticky Grenade'i elle değil tüfekle atmanızı sağlıyor, bu kadar.
  • Grenade Launcher: Bomba-atar tüfek. Bombaları düşmana temas ettiğinde veya durduğu yerde birkaç saniye sonra patlıyor.
  • Potato Launcher: Etrafta sekerek gezen ve bir süre sonra patlayan patatesler atmanızı sağlıyor. Gezerken temas ettiği düşmanlardan da ufak bir can puanı götürüyor. Silahlarınızdan memnunsanız bununla risk almayın, fazla güçlü değil.
  • Explosive Bow: Temas ettiği yere yapışıp birkaç saniye sonra patlayan bir ok. Gergin tuttuğunuz esnada, bıraktığınızda gideceği yeri önceden görebilmenizi sağlayan bir özelliği var.
  • Rocket Launcher: Şahsi favorim. Hızlı atışlar yapabildiğiniz bir bazuka. Temas ettiği an patlıyor ve orta genişlikteki bölgelere yüksek hasarlar veriyor. Tek dezavantajı şarjör dolumunun epey uzun sürmesi, savaş ortasında doldurulacak cinsten değil yani odaya girmeden önce şarjörünü doldurun mutlaka.

Özgün Silahlar
Bunların her birinin kendine has ilginç özellikleri var, bir gruba dahil etmek zor. Bazıları çok güçlü, bazıları oyuna sadece geyik muhabbeti olsun diye eklenmiş.

  • Ankh: Ankh sembolü şeklinde ateşler fırlatan sonsuz mühimmatlı bir silah. Dolum derdi falan da yok. Ancak hasarı çok yüksek değil ve düşmana varış hızı yavaş. Mecbur olmadıkça kullanmaya değmez.
  • Energy Gloves: Ankh silahının benzeri ama ondan daha güçsüz.
  • Quill Gun: Ateş ettiğinizde 10 tane iğne fırlatıyor. Bunlar düşmana saplanıp birkaç saniye sonra patlıyor. Güçlü bir silah. Halo serisine göndermeymiş.
  • Poison Cloud: El bombasına benzeyen bir silah. Attığınız yerde zehirli gaz yayarak oradan geçen her yaratığın zamana yayılmış bir hasar almasına yol açıyor. Teoride iyi ama hasarı düşük, almaya değmiyor.
  • SFG9000: Etki bölgesi içindeki her yaratığı temizleyen çok güçlü bir silah. Doom serisine göndermeymiş. Küçük bir tabancaya benziyor.
  • Photo Camera: Sniper gibi bu da sol tıka basılı tuttuğunuzda hedef alıyor. Sonra nişan alanı içerisinde kalan her yaratığı birkaç saniyeliğine donduruyor. Bana kalırsa çok anlamlı bir silah değil ama eğlenmek için kullanılır belki.
  • Wololo Staff: Ateş ettiğiniz düşmanı sizin yanınızda savaştıran, Age of Empires serisine gönderme olan bir silah. Sadece 2 kullanımlık mühimmatı bulunuyor ve çok değmiyor bence.
  • Shield: Attığınız yerde sizi koruyacak saydam ince bir duvar oluşturuyor.
  • Crowbar: Oyunun en işlevsiz silahı, sadece Half Life göndermesi için eklenmiş. Düşmana hasar vermiyor bile. Bulduğunuzda bir defaya mahsus alın kullanın, achievement'ı var 😁
5. Parşömenler (Scroll)
Oyunda 100'e yakın sayıda scroll var, hepsini buraya listelemek spoiler olur diye listelemiyorum. Yine de rehber belirli bir kitleye ulaşacak olursa ve talep olursa yavaş yavaş ekleyebilirim.

Bu başlığı parşömenler ile ilgili temel mantığı açıklamak için açtım. Parşömenler, piramidin içinde bulduğunuz sandıklardan veya öldürdüğünüz yaratıklardan çıkarlar ve o piramidi terk edene kadar sizinle kalırlar. Her birinin kendine has etkisi bulunur. Oyununuzu zehir de edebilirler, çok kolaylaştırabilirler de. Tamamen zar atmak gibi düşünün.



Etkilerine göre 4 grup olarak görüyorum ben:

  • Güzel etkili parşömenler: Bunlar denk geldiğinde o tur boyunca eliniz çok güçlenir. O kat boyunca mühimmatını sonsuz kılabilir, stat puanlarınızı o tur süresince yükseltebilir, o tur öldüğünüzde aynı yerde yeniden doğmanızı sağlayabilir. Sürüyle şey var böyle.

  • Karışık parşömenler: Bunların etkisinin nasıl olduğunu sizin oyunculuk beklentileriniz belirliyor, herkese göre aynı olmayabilir. Benim kötü gördüğüm size kötü gelmeyebilir ondan karışık dedim. Mesela Ammit'in pasif skill'ini ekleyen parşömen var, steak'lerden can gelmiyor ama düşman öldürünce can geliyor, ben bunu sevmiyorum ama sevenler var. Veya canınızın yarısını götüren ama karşılığında 2 tane rastgele parşömen verenler vs.

  • Kötü parşömenler: O tur boyunca işinizi zorlaştıracak türden şeyler. Silahlarınızı sizin doldurmanıza izin vermez, sadece mermisi bitince dolar mesela. Kullandığınız silahların bir kısmını yok edebilir, o tur boyunca stat'larınızı düşürebilir vs. böyle şeyler.

  • Bonus/goygoy parşömenler: 1000 altın verir, bir sonraki merdivende 2 kat birden çıkabilmenizi sağlar, bundan sonraki parşömenleri isterseniz almamanızı sağlar. Bunun gibi kendine has bonuslar verebilir. Ya da saldırdığınız yaratıkları bir ihtimal tavuğa dönüştüren, içinden "pislik" çıkan (tablet reis...), oyunun yazılarını o tur süresince hiyeroglif yazılarına çeviren parşömenler vs.

Genel öneriler
  • Es geçmeyin. Çok güzel olanlardan bulursanız tur boyunca işiniz acayip kolaylaşıyor.
  • Ancak güzellerinden 4-5 taneden fazla bulduysanız, yeni parşömenleri almadan önce 2 kere düşünün (settings kısmından auto pick-up ayarını kapatın) çünkü elinizdekileri kaybetmenize yol açacak veya oyununuzu zehir edebilecek kadar kötü olanları da denk gelebilir.
  • Çok kötü olanlardan denk geldiyse, piramidin başlarındaysanız çıkıp yenisine girin, lüzumsuz bir mücadele yaratabiliyorlar bazen.
6. Madalyonlar
Oyunda madalyon adı verilen tılsımlar bulunuyor. Bunları piramitlerin içinde "blueprint" olarak yani taslak olarak buluyorsunuz. Yaratıkları öldürdüğünüzde drop olarak veya odaları gezerken sandıklardan rastgele halde bulmanız mümkün. Piramitten blueprint çıkınca da, piramitten ayrıldığınızda markete gidip gold karşılığında madalyonu satın alarak aktif edebiliyorsunuz. Blueprint'lerin düşebilmesi için Merchant geliştirmesini almanız gerekiyor geliştirme ağacından.



Farklı bonuslar veren 9 tane tılsım var. Tura girmeden önce herhangi birini seçerek o tur süresince onun bonusundan faydalanabilirsiniz. Her bir piramitte 3 tür çıkabiliyor, diğer türler çıkmıyor. Mesela 2. piramidin madalyonu 1. piramitten çıkmıyor, ararken aklınızda olsun.

1. Piramit
  • Chosen One: Saldırı ve savunma puanlarınızı arttırır.
  • Abundance: Can, mühimmat ve altın pick-up'ları daha güçlü olur ancak daha hızlı kaybolur.
  • Pharaoh: Bunu seçtiğinizde 1. piramide 4. kattan başlıyorsunuz.

2. Piramit
  • Artillery: Daha fazla hasar verirsiniz ancak sadece 2 silah taşıyabilirsiniz.
  • Mobility: Fazladan zıplayabilirsiniz ancak geriye doğru gidemezsiniz.
  • Maaty: Bunu seçtiğinizde 2. piramide 4. kattan başlıyorsunuz.

3. Piramit
  • Cursed: Yalnızca 1 tane silah kullanmanıza müsaade eder. O silahın mühimmatını sonsuz kılar. Her yeni odaya girişinizde silahınız rastgele değişir.
  • Plague: Düşmanlar tek vuruşta ölür ama siz de 1 vuruşta ölürsünüz.
  • Asyut: Bunu seçtiğinizde 3. piramide 4. kattan başlıyorsunuz.
7. Boss'lar
Her piramitte 2 tane olmak üzere oyunda toplam 6 boss bulunuyor. Her boss'un da kendine ait 2 aşaması bulunuyor. 2. aşamaya geldiklerinde agresiflikleri artıyor.

1. Piramit

Pharaoh

1. aşamasında, odaya girdiğinizde duvarların dibindeki tabutlara bakın. Bu tabutlardan 6 tanesini parçalamanız lazım yoksa firavuna hasar veremiyorsunuz. Bunlardan 6 tanesini hızla kırdığınızda savunma kalkanı düşüyor ve hasar alabilir hale geliyor. Birbirine yakın olan tabutları yok etmeye çalışın, 2. aşamada tabutlar arasında sık sık geçiş yapmayı deneyecek, sizi şaşırtma ihtimali düşüyor kalan tabutlar birbirine yakın olunca.

2. aşamasında kalkanı düşünce saldırı gücü artıyor. Bu aşamada tabutları artık kıramıyorsunuz. Yerinizde durmadan sağa sola koşarak aynı zamanda firavuna hasar vermeye çalışın. 2. aşamada yardımına ufak tefek yaratıklar da çağırıyor, onları öldürerek mühimmat elde edebilirsiniz.

Firavunda tek tehlike, sürekli koşarak kaçmazsanız size arka arkaya vurarak öldürebilir. Başka pek bir olayı yok.

Weryt

,

Bunu öldürebilmek için kafasının altında bulunan yeşil düğmeleri parçalamanız gerekiyor. Ancak fazla yaklaşmayın...

Toplamda 5 çeşit saldırısı var:
  • Alkış yaparak size ses dalgası gönderiyor. Yeterince iyi koşarsanız kolayca kurtulabilirsiniz.
  • Avuçlarını açarak size kırmızı enerji topları gönderiyor. Bunlara ateş ederek yok edebiliyorsunuz. Kitle kontrol silahınız varsa kolayca kurtulabilirsiniz. Bu toplar mühimmat da düşürüyor aynı zamanda.
  • Üzerinize taştan yumruklar gönderiyor. Bundan kurtulmak için yerinizde çok az da olsa bekleyin, yumruğunu sıkıp göndersin, ondan sonra kaçmaya başlayın. Yumruğu göndermeden önce koşarsanız, gittiğiniz yeri hesaplayarak varacağınız yere gönderebiliyor, yüksek hasar veriyor.
  • Bir hırıltı çıkartıyor, yumruklarını sıkıyor ve yere vurarak kumdan dalgalar yaratıyor. Odanın köşesinde bulunan 3 aşamalı basamakların en tepesine çıkıp, en tepesindeyken de yukarıya zıplayıp dalganın ötesine inmeyi başarırsanız bu saldırıdan hasar almadan kurtulabiliyorsunuz. Yere ne kadar yakınsanız o kadar hasar veriyor. Bu saldırıyı yaptıktan sonra birkaç saniyeliğine savunmasız kalıyor, yeşil düğmelere abanmak için en iyi fırsat bu.
  • Yakınına çok yaklaşırsanız kocaman bir şamar indiriyor. En yüksek hasarlı saldırısı bu. 4. saldırının sonunda toparlanma süresine güvenip yakınlarında fazla dolanmayın derim 😁

Bu boss'un aşamaları arasında çok büyük fark yok. Saldırganlığı arasında aman aman bir değişkenlik olmuyor. 2. aşamasında yeşil düğmelerin sayısı çoğalıyor sadece. Bunu öldürdüğünüzde 1. piramidi tamamlamış oluyorsunuz.

2. Piramit

Maaty

Odanın ortasında bulunan platformun üzerinde durmayın, dikenler çıkıyor ve yüksek hasar veriyor. Onun dışında Maaty oyunun en basit boss'u bence, 1. piramidin ilk boss'undan bile daha az zorlanmıştım bunda ben.

Tüm atış gücünüzü bir anda boşaltmayın çünkü Maaty sıkça teleport ediyor, mermiler boşa gidebilir. Teleport etmesini takip edin.

1. aşamasında 3 çeşit saldırısı var:
  • Bulunduğunuz yere doğru spiral biçiminde ateş topları atıyor. Bulunduğunuz yerde durmayın, sürekli koşturarak kolayca kurtulabilirsiniz bundan.
  • Çember biçiminde ateş dalgası atıyor. Bulunduğunuz yerden biraz ileri giderek veya geriye giderek, üstünden zıplayarak falan bundan da kurtulabilirsiniz. Çizgi biçiminde bir dalga çünkü.
  • Üzerinize doğru beşgen biçimi oluşturan 5 tane ateş topu atıyor. Bu ateş topları silahla yok edilebiliyor, içinden mühimmat düşüyor.

2. aşamasında 3 yeni özellik ekleniyor:
  • Maaty'nin üzerinde durduğu platform odayı gezmeye başlıyor, nişan almak zorlaşıyor.
  • Odanın ortasındaki platform bu aşamada tehlikeli hale geliyor.
  • Odanın zemininde çizgilerden bir yıldız çiziliyor ve buna temas ederseniz canınızı götürüyor.

Temsep



Oyundaki en güçlü 2. boss olduğunu düşünüyorum. Savunması yüksek ve saldırıları kendinden önceki boss'lara kıyasla bir tık daha fazla efor harcatıyor. Buraya gelmeden önce canınızı doldurmaya özen gösterin, hiçbir şekilde kaçamayacağınız özel bir tür saldırısı var çünkü.

Özellikleri:
  • Yorulmadığı sürece etrafında sürekli kalkanlar dönüyor, kalkanlar arasında boşluklar oluşsa da ben o boşluklardan mermi geçiremedim. 2017 yılına ait videolarda o boşluklardan mermi yiyor ama 1 yıl önceye ait videolarda ve şu an ben denediğimde yorulmadığı sürece o boşluklardan da mermi geçmiyor. Kalkanları asla yok olmuyor, patlayıcı da atsanız içeriye hasar iletmiyor. Yalnızca yorulup sabit kaldığında, kalkanın olmadığı yerlerden vurabilirsiniz. Resimde kırmızı kare içinde gösterdiğim gibi boşluklar bulmaya çalışın.
  • Resimde pembe renk ile işaretlediğim yer yani Temsep'in belinin altından aşağıya ateş etmeyin. Oradan hasar almıyor mühimmat boşa gider.

Saldırıları:
  • Ellerini birleştirerek iki avucunun ortasından pembe renkli bir lazer ışını atıyor. Bunu yapmaya başladığında anlarsınız, hızla olduğunuz yerden kaçın kurtulursunuz.
  • Pembe renkli enerji topları atıyor. Bunlar yavaş, kaçması kolay ve silahınızla patlattığınızda mühimmat veriyor.
  • Etrafından ince mavi lazerler saçarak odada bu lazerleri gezdiriyor. üzerinden atlamalı veya altından geçmelisiniz, temas ederseniz canınız gider.
  • Ateşten duvarlar yaratıp bu duvarları odada gezdiriyor. Bu duvarlar tek yönde yeterince uzun gelirse koşarak kaçma imkanınız yok, illa ki hasar alıyorsunuz. Bu ateş duvarı saldırısı bazen yön değiştiriyor, sağ yerine birden sola doğru dönmeye başlıyor, yeterince şanlıysanız bu rotasyon değişimi esnasında temas etmemeyi başarabilirsiniz.

Sabırlı olun, merminizi boşa harcamayın ve şarjörleri daima dolu tutun. Yorgun düştüğü anda uygun boşluklardan, belinin üstüne doğru var gücünüzle saldırın. Temsep bu şekilde yeniliyor.

3. Piramit

Asyut



Asyut'ta dikkat edilecek şey, kendisine yardımcı olacak birçok uzaktan hasar veren yaratık çağırıyor ve sizi duvarların arasına hapsetmeye, hapsedince güçlü bir lazer ışınıyla içinizden geçmeye çalışıyor. Bunlardan kaçarsanız kolay bir boss.

1. aşamasında bir tüpün içinde duruyor. Bu tüpün çevresinde duran enerji noktalarını vurarak tüpü indirmeniz lazım. Resimde kırmızı ile işaretlediğim yer o noktalara örnek.

2. aşamasında etraftaki saldırılardan kaçmaya çalışarak sürekli boss'a ateş edin, çok sürmüyor ölmesi.

Fayoum

Son boss. 4 çeşit saldırısı var:
  • Üzerinize doğru büyük mor enerji topları fırlatıyor. Hızlı ve güdümlü geldikleri için bunlardan kaçmanın tek yolu size yaklaşmalarını bekledikten sonra aniden dümdüz sağa veya sola koşmak. Ben çoğundan kaçamamıştım.
  • Lazer silahıyla bulunduğunuz yeri kesiyor. İp atlar gibi üzerinden zıplamanız lazım.
  • Bombardıman yapıyor. Bunu yaptığında, yukarıdan gelen şeylerin zeminde düşeceği yerde mor daireler oluşuyor. Bu dairelerin arasındaki boşlukların üzerinde durursanız hasar almazsınız.
  • Yine mor enerji topları fırlatıyor ama bunlar daha küçük ve yavaş gelen cinsten. Taramalı tüfek tarzı bir şeyle bunları yok ederseniz mermi kutusu düşürüyor.

Fayoum karmaşık bir boss değil ancak hızlı saldırıyor ve saldırıları yüksek hasar veriyor. Ben 1. denememde yenememiştim karakterimin bonusları yüksek olmasına rağmen. 2. denemede ancak yendim.
8. Başarımlar
Bazı başarımlar hakkında ufak tavsiyeler verdim ve bazı notlar aktardım bu başlıkta.

No Help: Herhangi bir piramidi seçebilirsiniz. Madalyon kullanarak orta kattan başlayabilirsiniz, en baştan başlamanız gerekmiyor, sayıyor başarımı. Parşömenleri ve silahları otomatik almanızı sağlayan auto pickup ayarını kapatın, yoksa başarım güme gider durduk yere.

Full Power: Tanrı geliştirmelerini ve tanrıların özel güç geliştirmelerini tamamen satın alırsanız bu başarım açılıyor, geliştirme ağacının tümünü almanızı istemiyor.

Every Last Inch: Kendi deneyimime göre bunu açmak için her odayı açmak yetmiyor. Ayrıca her secret'ı da bulmanız gerek. Bazı odaların bazı kısımlarında gizlenmiş sandıklar oluyor. Mesela o odanın içinde asansör platformu ile bir yerden bir yere giderken duvarların arasından geçiyorsanız mutlaka etrafınıza bakın, duvarların içinde odacıklarda sandıklar bulunabiliyor. Karış karış her katı gezin. Kat atlama parşömenlerini veya madalyonlarını kullanırsanız, bu başarım açılmıyormuş bu arada.

Scrooge McDuck: Altın geliştirmelerinin tamamını açın, Hathor'u ve geliştirmelerini açın, Hathor'u seçerek 3. piramide girin ve ilk kattan itibaren sonuna kadar tüm piramidi temizleyerek gidin. 50.000 altın açılacaktır. Şansınız varsa altınınızı ikiye katlayan parşömen bularak belki 2. piramitte de açabilirsiniz ama düşük ihtimal bu tabii.

Quadruple Jump: Geliştirme ağacından ekstra zıplama geliştirmesini alın, Toth'u seçin ve Mobility madalyonu açın.

Easy Peasy Lemon Squeezy: 15 dakika içinde ilk piramitteki ilk boss'u öldürmenizi isteyen başarım. Bunun için hız geliştirmeleri, kritik hasar ve kritik hasar oranı geliştirmeleri, saldırı geliştirmeleri gibi şeyleri olabildiğince yükseltmenizi öneririm. Hızlı bir tanrıyı seçin, doğdunuz odayla üst kata çıkan merdivenin arasının kısa olduğu bir piramit bulana kadar şansınızı deneyin. Sonra dejavu satın alarak tamamlayabilirsiniz.
Son Not
Immortal Redneck bence hak ettiği değeri görmemiş, hidden gem olarak kalmış sevimli bir oyun. Oyun çıktıktan yıllar sonra, kendi yapımcıları bile artık ilgilenmiyorken bu rehber ne kadar kişiye ulaşır onu bilemiyorum. Ancak girişte de dediğim gibi oyunu çok sevdiğim için böyle bir rehber derlemek içimden geldi.

Bir gün yapımcı firmasının bu oyunu başka mitolojilerin temasını kullanarak devam ettirmesini temenni ediyorum. Ya da belki başka yapımcıların böyle şeker grafikler ve mitolojik temalarla piyasaya sürdüğü oyunlarda buluşuruz. Şimdilik bu kadar 😊

Herkese iyi oyunlar!
1 kommentarer
thr0xy 17. jan. 2023 kl. 4:54 
Rehber için teşekkürler.. :steamthumbsup: