Stardew Valley

Stardew Valley

评价数不足
Stardew Valley: Detaylı Oyun Rehberi
由 Bengie 制作
Uzun süre keyif alarak oynadığım Stardew Valley'de başlangıçtan geldiğim yere kadar her şeyi sizler için anlattım. Umarım size de yardımı dokunur. Uyarı: Eğer yeni başladıysanız sadece yeni başlayanlar için olan kısımları okuyunuz çünkü ileriki yerlerde spoiler yeme olasılığınız var. Oyunda ilerlediğiniz ve takıldığınız zaman rehberime tekrar göz atabilirsiniz.
   
奖励
收藏
已收藏
取消收藏
0. Giriş
Selamlar, Öncelikle eğer oyunu ilk kez oynayacaksanız 1. ve 3. bölümden(3.1 gibi alt bölümleri de okumanızı tavsiye etmem) sonrasını okumanızı tavsiye etmiyorum, şahsen oyunu kendiniz ilerleyerek keşfederek oynamanın ayrı bir zevki var. Oyunda ilerledikçe takıldığınız noktalarda rehberime tekrardan bakabilirsiniz. Her kısımla ilgili ayrı bölümler mevcut karmaşıklık olmadan istediğiniz gibi okuyabilirsiniz. Eksik bulduğunuz veya takıldığınız kısımları yorumlarda yazabilirsiniz. Şimdiden iyi oyunlar <3
1. Çiftlikte İlk gün ve yapılacaklar

Çiflik ve Arazi


Oyunun başlangıç kısmında bize bir çok dünya seçeneği sunuluyor. Size hangisi uygun geliyorsa onu seçebilirsiniz. Ben yine de ilk kez oynuyorsanız standart çiftlik tercih etmenizi öneririm. Daha sonra oyunda neyle daha çok uğraşmayı sevdiğinizi keşfedince dünyanızı ona göre şekillendirebilirsiniz. Örneğin: Ben balık tutmayı çok seviyorum bu yüzden balıkların daha çok olduğu, "Irmak Çiftliği" haritasını seçebilirim.


Haritanızı seçip oyuna giriş yaptığınız zaman taşlar, odunlar, ve liflerle dolu bir arazi göreceksiniz. Hepsini bir seferde temizlemeye çalışmayın çünkü oyunun ilk başlarında enerji barımız bizim için çok önemli. Önce tarla yapacak alanınızı temizleyin, daha sonra craft için kullanabileceğiniz materyallere öncelik verin. Mesela odun, çünkü envanteriniz oyunun başlarında kısıtlı olacak ve bir süre sonra bir sandığa ihtiyaç duyacaksınız bunun için önce kendinize minik bir sandık yapmakta da fayda var.



Tarım ve Tarla Düzeni

Oyuna ilk başladığınızda belirli miktarda tohumlar hediye olarak gelir. Oyunun başında enerji seviyenizi düzenli kullanmayı unutmayın. Tohum ekeceğiniz alanı 3x3 olarak ayarlamanız ileri zamanda çok işinize yarayacak. Oyundaki otomatik sulayıcılar (fıskiye) sayesinde enerji harcamadan tarlanızı sulanmış bir halde bulacaksınız.
Ayrıca oyunun ilk craft açılımlarından olan korkulukları da unutmamak lazım. Korkuluklar kargaların ekinlerinizi yemesini engeller bu sayede zarara girmemiş olacaksınız. Eğer tarlanızı 3x3 olarak tasarladıysanız şuanlık tam ortasına koymanız iyi olacaktır.


Mevsimlere ve Saatlere Dikkat Edin

Stardew Valley'de bir mevsim 28 gün sürmektedir. Kasaba meydanındaki takvimden veya sağ üst kısımdaki bölümden bunu takip edebilirsiniz.
Her ekinin belirli ekim mevsimleri ve büyüme süreleri vardır. Bu yüzden planlı bir şekilde ekim yapmanız gerekir. Ayrıca kasaba meydanındaki takvimden etkinlik günleri ve doğum günlerini görebilirisiniz. Düzenli olarak bakmanızda fayda var. Ayrıca saatler bizim için önemli ilk olarak saat 02.00 pm olduğu zaman bayılırız ve eşyalarımızın veya paramızın kaybolma ihtimali vardır. İkinci olarak oyundaki bazı eylemler belirli saatlerde yapılır bunları unutmamak lazım (özel balıklar, etkinlikler).

İnsanlarla Tanışın ve Arkadaş Edinin

Oyundaki ilk görevlerden biri de kasabadaki insanlarla tanışmaktır. Haritadan insanların nerede yaşadığına bakabilirsiniz. Herkesle tanıştıktan sonra insanlara hediyeler vererek onlarla durumunuzu iyileştirebilirisiniz. Oyundaki insanlarla olan durumunuz topluluk menüsünde kalp ile gösterilir.
2. Yeni Başlayanlar İçin İpuçları
Pixel bir çiflik oyunu diyerek hafife almamak lazım. Oyunda gerçekten dikkat edilmesi gereken bir çok unsur bulunuyor. Haydi bir kaç tanesini sizlere şöyle anlatayım.

Hiçbir Şeye Gereksiz Demeyin!

Oyunda bir çok item bulunuyor bazıları size aşırı gereksiz gelebilir ve bu yüzden onu atabilirsiniz veya her şeyi satabilirsiniz. Ama yanılıyorsunuz, oyunda en işe yaramaz dediğiniz şey bile ileride size çok lazım oluyor. Bu yüzden bir çok sandık bulundurup düzenli bir şekilde eşyaları saklamanızda fayda var. Örneğin: çok fazla karnabahar tohumu aldınız ve hepsini büyüyünce sattınız, karnıbahar yetişmeyen bir mevsimde bir görev olarak birisi sizden karnıbahar isteyebilir o zaman görevi yapmak için diğer mevsime kadar beklemeniz gerekiyor. Kısaca ektiğiniz üründen tutun bulduğunuz çöpe kadar saklayın. (çöp konusunda ciddiyim geri dönüşüm makinesine atarsınız gene içinden faydalı şeyler çıkar.)
Televizyon İzlemeyi Unutmayın!

Pek ilginizi çekmeyebilir ama televizyonda gerçekten işinize yarayacak şeyler var. Öncelikle 4 adet program bulunuyor televizyonda ve her program ayrı bir bilgi içeriyor bunları kısaca anlatayım;

Hava Durumu: Size hava hakkında bilgi verir. Bu sayede ona göre plan yaparsınız. Mesela tarlanız sabahtan sulanmış olacak ve siz direkt başka işlerinize yönelebileceksiniz.

Falcı: Size şans durumunuzu söyler. Bu şans durumunuz iyi ise madenden çok fazla ore(cevher) düşürebilirsiniz ve buna karşılık oldukça az yaratıkla karşılaşırsınız. Ama eğer şansınız düşükse çokta verimli bir maden yapabileceğinizi söyleyemem. Belki normal maden için değil ama çöle gittiğiniz zaman bu programı dikkatli takip edin nedenini anlayacaksınız.

Topraktan Geçinmek: Size oyunla alakalı bilgiler verir. Ekin yetiştirmek, mevsimler, oyun içi diğer bilgiler vs. Takip etmenizde gene fayda var.

Soslar Kraliçesi: Size yemek tarifi öğretir. Normalde tarif öğrenmek için Salon'dan onları satın almak veya bazı insanlarla aranızı iyi yapmanız gerekir. Ama bu program ile tarifleri ücretsiz bir şekilde öğrenebilirsiniz. Ayrıca tarifleri evinizi geliştirdiğiniz zaman açılan mutfaktan yapabilirsiniz.

Saatlere Dikkat Edin!

Eğer gece 2'ye kadar uyanık kalırsanız bir anda kendinizi olduğunuz yere yığılmış olarak bulursunuz. Bir kişi (NPC) sizi evinize götürür. Bu durumda sizden para alabilir veya paranızı veya eşyalarınız kaybetmiş bir şekilde kendinizi bulabilirsiniz. Eğer madende bu durumu yaşarsanız Kahramanlar Locasında eşya kurtarma hizmeti mevcut ama sadece 1 eşyayı kurtarabilirsiniz (eğer 3-4 eşya düşürdüyseniz.) diğer gün size posta yoluyla eşyanızı geri verirler tabi bunun bir ücreti de var.

Takvime bakmayı unutmayın!

Pelikan kasabasının meydanında Perry'nin dükkanının önünde bir takvim bulunuyor. Bu takvimde önemli günler ve etkinlikler mevcut. Eğer bir NPC ile aranızı iyileştirmek istiyorsanız ona doğum gününde hediye alabilirsiniz. Ayrıca her mevsimde bir kaç tane etkinlikte bulunuyor. Bazı etkinliklerde önceden hazırlık yapmanız gerekebilir bu yüzden takvime bakmayı ihmal etmeyin.

Cömert Olun Hediye vermeyi eksik etmeyin!

İnsanlarla (NPC) ilişkinizi yükseltmenin en iyi yolu onlara hediye vermektir. Her NPC farklı şeyleri sever. NPC'lerle aranızı yükseltmek size avantaj sağlar. Örneğin; size tarif, eşya, yemek vb. şeyler gönderirler. Ayrıca belirli kalplere ulaştığınız zaman belirli storyler (Hikaye sahneleri) yaşarsınız. Her NPC'nin sevmediği, normal karşıladığı, sevdiği ve en sevdiği eşyalar vardır.(Bunları ileriki kısımlarda daha detaylı yazacağım.)

Yerde Kıpırdayan Bir Şey! Solucanlar

Normal bir şekilde haritada yürürken yerde kıpırdayan şeyler görebilirsiniz. Çapa ile üzerine vurduğunuz zaman içinden eşyalar çıkar. Genellikle müzeye koyabileceğiniz eşyalardır bunlar.

Çimenleri Temizlerken Düşünün

Eğer oyunda hayvancılıkla uğraşmak istiyorsanız. Çiftliğinizde mutlaka çimen bırakın eğer bir yapı veya tarla yapmayacaksanız bırakın orda kalsınlar. İleriki zamanlarda bir silo inşa ederseniz artık tırpan yardımıyla onları saman olarak alabilirsiniz bu sizin yararınızadır. Çünkü 1 saman 50 altına satılıyor ve çiftliğinizde çok hayvan olursa beslemede sıkıntı çekebilirsiniz.

Panolara Bakın

Perry'nin dükkanı'nın önünde asılı bir pano mevcut burada size yan görevler verilir (isteğe bağlı). Bu görevleri yaparak para kazanabilir ve görevi veren NPC ile ilişkinizi arttırabilirsiniz.

Envanter Arttırma
Oyuna 12 slot ile başlarsınız (12 eşya kapasitesi). Perry'nin dükkanından çanta alarak bunu 24 daha sonra da 32 yapabilirsiniz. (24 slot 2.000 altın, 36 için 10.000 altın lazım)
3. Yetenekler
Oyunda bir çok yetenek seçeneği mevcut. İsterseniz bir tanesinin üzerine yoğunlaşırken isterseniz hepsiyle de ilgilenebilirsiniz. Toplamda 5 tane yetenek kategorisi var bunlar; Toplayıcılık, Çiftçilik, Madencilik, Savaşçılık ve Balıkçılıktır. Her Yetenek (Skill) en fazla 10.seviyeye kadar kasılabilir.
Her seviyede (Ya da belirli seviyelerde) Craftlar açılır veya karakterimiz ekstra özellikler alır. Bir sonraki bölümde bunların neler olduğunu detaylı bir şekilde yazdım.
3.1 Yetenekler - Çiftçilik
Çiftçilik


Ekin ekip hasat ederek çiftçiliğinizi geliştirirsiniz. Bazı levellerde bazı craftlar açılıyor veya seçimler yapmamız isteniyor.


1. Level





İlk hasatınızı yaptığınızda genelde 1. seviyeye ulaşmış olursunuz.
Bunun sonucunda size 2 tane craft açılır 1. korkuluk 2. basit gübredir.





2. Level


2. seviyeye ulaştığımızda ise mayonez makinesi, taş duvar ve fıskiye açılır.

Mayonez makinesi

Mayonez makinesi, yumurta ile mayonez üretmenizi sağlar.
Yumurtayı mayoneze çevirdiğiniz zaman daha pahalıya satabilirsiniz.
15 odun, 15 taş, 1 yüzey kristali ve 1 bakır külçesiyle yapılır.

Fıskiye

Fıskiye ise ekinlerin otomatik sulanmasını sağlar.
İlk açılan fıskiye 4 blok sulama yapar.
1 bakır ve 1 demir külçesi ile yapılır.



Taş duvar

Taş duvar, çiftliğinizde dekorasyon amaçlı
olarak kullanabilirsiniz. 2 taş ile yapılır.


3. Level
3. Seviyeye geldiğimizde ise Arı Kovanı, Çiftçi Öğünü ve Hızlandırma Gübresi açılır.

Arı Kovanı

Size bal üretimi sağlar. (Kışları hariç) Eğer yanında bir çiçek ektiyseniz arılar o çiçeğin balını yapar. Eğer etrafta çiçek yoksa yabani bal olur. Çiçekle üretilen bal daha pahalıya satılır. 40 Odun, 8 Kömür, 1 Demir külçesi ve 1 Akçaağaç şurubu ile yapılır.

Çiftçi Öğünü

Evinizi geliştirdiğiniz zaman mutfakta yapabilirsiniz. Size +3 çiftçilik yeteneği sağlar. Ayrıca 200 enerji ve 90 can da verir. 1 Omlet ve 1 Yaban Havucu ile yapılır.

Hızlandırma Gübresi
Ekinlerinizin %10 daha hızlı büyümesini sağlar. Ekinleri ekmeden önce sürülmüş toprağın üzerine ekleyerek kullanabilirsiniz. 1 Çam Katranı ve 1 Deniz Tarağı ile yapılır.

4. Level
4. seviyede Kavanoz, Sıradan Tutucu Toprak ve Demir Çit açılır.

Kavanoz
İçine Meyve ve Sebze koyup reçel ve turşu elde edebilirsiniz.Ayrıca balık yumurtası koyup havyar da yapabiliyorsunuz. 50 odun, 40 taş ve 8 kömür ile yapılır.

Sıradan Tutucu Toprak
Eğer yağmur yağdıysa ekinlerin ıslak kalmasını sağlar. 2 Taş ile yapılabilirken Perry'nin dükkanından 100 altına da alabilirsiniz.

Demir Çit
Çiftlik dekorasyonunda kullanılır. 1 Demir Külçesi ile yapılır.

5. Level
5. seviyeye geldiğimiz zaman ise karşımıza 2 seçenek çıkıyor. Eğer "Çiflik Sahibi" seçeneğine tıklarsak, hayvanlardan elde ettiğimiz ürünlerin fiyatı %20 oranında artar. Eğer "Tarımcı" seçersek ise ekinlerin ve toplanan diğer mahsullerin fiyatı %10 oranında artar.

6. Level
6. Seviyede Peynir Üretici, Tahta Çit ve Kaliteli Fıskiye açılır.

Peynir Üretici
Hayvanlardan alınan süt ile peynir yapmayı sağlar. 45 Odun, 45 Taş, 10 Kütük ve 1 Bakır Külçesi ile yapılır.

Kaliteli Fıskiye
9 Blok sulama sağlar (ilk kısımda bahsettiğim 3x3 alan için en uygunudur.) 1 Demir Külçesi, 1 Altın Külçesi ve 1 İşlenmiş Kuvars ile yapılır.

Tahta Çit
Çiftlik dekorasyonununda kullanılır. Ayrıca kümes ve ahırın etrafına çekerek hayvanların istediği yere gitmesini engelleyebilirsiniz. 1 Kütük ile yapılır.

7. Level
7. Seviyede Kaliteli Toprak Tutucu ve Dokuma Tezgahı açılıyor.

Kaliteli Toprak Tutucu
Sıradan toprak tutucu ile aynı özelliğe sahip lakin ıslak tutma oranı daha yüksektir. 3 Taş ve 1 Kil ile yapılır.

Dokuma Tezgahı
Koyunlardan elde edilen yünü kumaşa çevirmeye yarar. 60 Odun, 30 Lif ve 1 Çam Katranı ile yapılır.

8. Level
8. Seviyede Yağ Üretici, Fıçı ve Üstün Hızlı Ek Gübresi açılıyor.

Yağ Üretici
Mısır, Ay Çiçeği, Ay Çiçeği Çekirdeği ve Yer mantarı ile yağ üretmenizi sağlar. 50 Balçık, 20 Kütük ve 1 Altın Külçesi ile yapılır.


Fıçı
Fıçı ile birçok şey yapabilirsiniz. Örneğin; Bira, çay, kahve vb. 30 Odun, 1 Bakır Külçesi, 1 Demir Külçesi ve Meşe Reçinesi ile yapılır.

Üstün Hızlı Ek
Bildiğimiz hızlandırıcı gübredir. 1 Meşe Reçinesi ve 1 Mercan ile yapılır.

9. Level
9. Seviyede Tohum Üretici, Kaliteli Gübre ve İridyum Fışkiye açılır.

Tohum Üretici
İçine koyulan ürünün tohumunu üretir (Hindistan Cevizi, Çay, Kahve Çekirdeği, Ağaç Meyvelerinde geçerli değil.) 25 Odun, 10 Kömür ve 1 Altın Külçesiyle yapılır

Kaliteli Gübre
Ekinlerin Daha kaliteli olmasını sağlar. 2 Öz ve 1 Balık (Herhangi bir balık olur.) ile yapılır.

İridyum Fışkiye
24 Blok sulama alanına sahiptir. 1 İridyum Külçesi, 1 Altın Külçesi ve 1 Pil ile yapılır.

10. Level
Gelelim maximum yani 10. seviyeye. Burda bizi toplamda 4 seçenek karşılıyor ama 5. seviyede seçtiğiniz seçeneğe göre karşınıza sadece 2 seçenek çıkacaktır.

Eğer 5. Seviyede Çiftlik Sahibini Seçtiyseniz; Coopmaster ve Çoban seçenekleri çıkıyor. Coopmaster; Kümes hayvanlarıyla olan ilişkinizin daha hızlı olmasını sağlar ve kuluçka süresini yarıya indirir. Eğer Çobanı seçerseniz Ahır hayvanlarıyla daha hızlı arkadaş olursunuz ve koyunlar daha hızlı yün üretir.

Eğer 5. Seviyede Tarımcıyı Seçtiyseniz; Zanaatkâr ve Agriculturist seçenekleri çıkıyor.
Zanaatkâr; zanaat ürünlerinin(bira,şarap vb.) fiyatını %40 oranında arttırıyor. Agriculturist ise bütün ekinlerin %10 daha hızlı büyümesini sağlıyor.
3.2 Yetenekler - Madencilik
Madencilik

Taş kazarak, maden işleyerek madencilik seviyenizi yükseltebilirsiniz. Yine burda da seviyenizi yükselttikçe belirli craft ve özellikler açılıyor.

1. Level

İlk madene indiğinizde madenciliğin 1. seviyesine ulaşmış olursunuz. 1. seviyede Cherry Bomb(Kiraz Bombası) tarifi açılmış olur. Bu eşya madende küçük çaplı bir patlama yapmayı sağlar.








2. Level

2. Seviyeye geldiğimizde ise merdiven tarifi açılmış olur. Merdiven, madenlerde aşağı inmenizi sağlar aşağı inme yolunu bulamadığınız zaman veya daha hızlıca aşağı inmek için kullanabilirsiniz.








3. Level

3. seviyeye ulaştığımız zaman Madenci Şekeri (Miner's Treat) yemek tarifi açılmış olur. Çifliğinize mutfak inşa ettiğiniz zaman bu tarifi kullanabilirsiniz. Madenci Şekeri, +3 Madencilik, Eşyaları size çekme gücü sağlar, ayrıca 56 Sağlık ve 125 Enerji de verir. Şeker, Süt ve Maden Havucu ile yapılır.





4. Level

4. seviyeye ulaştığımızda Işıktaşı Yüzüğü (Glowstone Ring) ve Demir Külçe (Iron Bar) tarifleri açılmış olur. Işıktaşı yüzüğ, taktığımız zaman karakterimizin etrafında küçük bir ışık oluşturur. Demir külçe, ise birçok craftta ve eşyalarımızı yenilememizde kullanılır.

5. Level

5. seviyeye geldiğimizde bize 2 seçenek sunulacaktır. bunlardan bir tanesi Miner (Madenci) diğeri ise Geologist (Jeolog) olucaktır.

Miner (Madenci) : Kırdığınız her madenden +1 ekstra maden düşer

Geologist (Jeolog) : Madenlerin çift halinde görünme olasılığını arttırır. (madende tek bir tane demir yerine yan yana 2 tane demir görebilirsiniz.)


6. Level

6. seviyede bomb(bomba) tarifi açılmış olur. Bomba, madenlerde madenleri patlatmamıza yarar aynı kiraz bombası gibi ama daha büyük bir alanı kapsar.

7. Level

7. seviyede Altın Külçesi tarifi açılır. Altın da aynı demir gibi craft ve eşya geliştirmelerinde kullanılır.


8. Level

8. seviyede pek şaşırılacak bir şey yok bu sefer de büyük bomba tarifi açılıyor. Diğer bombalara göre daha büyük bir patlama alanına sahip bu bomba.


9. Level

9. seviyede karşımıza Crystalarium tarifi geliyor. Crystalarium, içine 1 adet cevher koyduğunuzda o cevheri çoğaltmaya yarıyor, Crystalarium'u kırdığınızda ilk koyduğunuz cevheri de geri alabiliyorsunuz.

10. Level

10. Seviyeye geldiğimizde yine karışımıza 4 adet seçenek çıkıyor. 5. seviyede seçtiğiniz seçeneğe göre size 2 seçenek hakkı sunuluyor burda da.

Eğer Miner (Madenci) seçtiyseniz 2 seçeneğiniz var;

Blacksmith(Demirci): Demir külçesinin değeri %50 artıyor. (diğer madenlerde de geçerli.)

Prospector(Arayıcı): Kömür bulma şansını 2 katına çıkartır.

Eğer Geologist (Jeolog) seçtiyseniz;

Excavator(ekskavatör): Jeot bulma olasılığı 2 katına çıkartır.

Gemologist: Mineral ve mücevherlerin değeri %30 artar.

[/quote]


3.3 Yetenekler - Toplayıcılık
Toplayıcılık

Ağaç keserek, yerlerden eşya toplayarak toplayıcılığınızı yükseltebilirisiniz. Diğer yeteneklerde olduğu gibi toplayıcılıkta da seviyeniz arttıkça yeni craft ve özellikler açılıyor.


1 - 4. Level



1. seviyede: Yabani İlkbahar Tohumu, Field Snack(Saha Atıştırmalığı) açılır.

2. seviyede; Survival Burger tarifi açılır, 1 ekmek, 1 patlıcan, 1 mağara havucu ile yapılır. 125 enerji ve 56 sağlık verir.

3. seviyede; Tapper açılır, Ağaçlara taktığımız zaman onların reçinelerini almayı sağlar.

4. seviyede; Kömür Fırını ve Yabani Yaz tohumu açılır. Kömür Fırını, 10 parça odunu 1 adet kömüre dönüştürür.





5. Level


5. Seviyeye geldiğimizde yine 2 seçenek sunuluyor;

Forester(Ormancı): Ağaç kestiğinizde %25 daha fazla odun çıkar

Gatherer(Toplayıcı): Eşya toplarken çift çıkma olasılığı artar.






6 - 9. Level




6. seviyede; Lightning Rod, Yabani Sonbahar Tohumu ve Warp Totem:Beach açılır. Lightning Rod, yıldırımları toplayarak pil elde etmenizi sağlar. Warp Totem:Beach, sahile ışınlanmanızı sağlar

7. seviyede; Tree Fertilizer, Yabani Kış Tohumu ve Warp Totem:Mountains açılır. Tree Fertilizer, ağaç tohumlarının hızlı büyümesini sağlar. Warp Totem:Mountains, dağa ışınlanmanızı sağlar.

8. seviyede; Warp Totem: Farm açılır. Warp Totem: Farm, çifliğe hızlıca ışınlanmanızı sağlar.

9. seviyede; Rain Totem ve Cookout Kit açılır. Rain Totem, kullanıldığında diğer gün yağışlı olur. Cookout Kit, dışarıda yemek pişirebileceğiniz bir kittir dışarda minik bir kamp ateşi oluşturmanızı sağlar.

10. Level


10 seviyede; karşımıza 4 adet seçenek sunuluyor 5. seviyedeki seçiminize bağlı olarak 2 adet seçenekle karşılaşıyoruz.

Forester(Ormancı) seçtiyseniz;

Lumberjack(Oduncu): Bütün ağaçlardan kalas düşme şansı artar.

Tapper: Şurupların değeri %25 artar.

Gatherer(Toplayıcı) seçtiyseniz;

Botanist(Botanikçi): Toplanan ürünler her zaman en yüksek kalitededir.

Tracker(İzci):Toplanabilir eşyaların yeri ortaya çıkar.

3.4 Yetenekler - Balıkçılık
Balıkçılık

Balık tutarak balıçılık seviyenizi arttırabilirsiniz. Genellikle ilk balığınızı tuttuğunuzda 1. levele ulaşmış oluruz.

1 - 4. Level


1. seviyede; balık yakalarken ortaya çıkan çubuğun boyu artar.

2. seviyede; Yem tarifi açılır ve Willy'nin dükkanına yeni oltalar eklenir. Yem, balıkların oltaya daha hızlı gelmesini sağlar.

3. seviyede; Yengeç tuzağı ve denizci öğünü açılır. Yengeç tuzağı, su kenarlarına koyulur ve yengeç, salyangoz gibi canlıları yakalamayı sağlar tabi içine yem koymayı unutmayın. Denizci öğünü, ise bize 125 enerji, 56 sağlık ve +3 balıkçılık yeteneği sağlar.

4. seviyede; yakalama çubuğunun mesafesi artar. Ve geri dönüşüm makinesi açılır.Geri dönüşüm makinesi, içine çöpleri attığınızda (gazete, çöp, kırık gözlük vb.) onları kullanılabilir malzemelere dönüştürür (kömür, kumaş vb.).

5. Level


5. seviyede; karşımıza 2 seçenek çıkar. bunlar;

Fisher (Balıkçı): Balıkların değeri %25 artar.

Trapper(Tuzakçı): Yengeç tuzağı yapmak için gereken malzemeler azaltılır.

6-9. Level
6. seviyede; Spinner veTrap Bobber (Bunlar olta ucuna takılan aparatlardır.) tarifleri açılır. ve Willy'nin dükkanına İridyum Olta eklenir. Spinner, balık tutmadaki gecikmeyi azaltarak balık tutmayı kolaylaştırır. Trap Bobber, balıkların kaçma hızını azaltarak balık tutmayı kolaylaştırır.

7. seviyede; Cork Bobber ve Treasure Hunter (olta aparatları) tarifleri açılır ayrıca Willy'nin dükkanından da satın alınabilir. Cork Bobber, yakalama çubuğunun boyutunu arttırarak(24pixel) balık tutmayı kolaylaştırır. Treasure Hunter, hazine bulma olasılığını %5 arttırır ayrıca hazine yakalarken balıkların kaçmasını da engeller.

8. seviyede; Worm Bin, Barbed Hook ve Dressed Spinner tarifleri açılır. Ve yakalama çubuğunun boyutu artar. Worm Bin, otomatik olarak yem üretmeyi sağlar genel olarak 2-5 arası her sabah yem üretir. Barbed Hook, balık tutmayı kolaylaştıran bir olta aparatıdır. Dressed Spinner, balık tutmadaki gecikmeyi azaltarak balık tutmayı kolaylaştırır.

9. seviyede; Seafoam Pudding ve Magnet tarifleri açılır. Seafoam Pudding, 175 Enerji, 78 sağlık ve +4 seviye balıkçılık yeteneği veren bir yemektir. Magnet, hazine sandıkları bulma şansını %15 arttır.

10. Level

10. seviyede; toplamda 4 adet seçeğimiz var 5. seviyedeki seçiminize göre karşımıza 2 seçenek çıkıyor. Eğer;

Fisher (Balıkçı) seçtiyseniz;

Angler: Balıkların değeri %50 artar.

Pirate(Korsan): Hazine bulma şansı 2 katına çıkar.

Trapper(Tuzakçı) seçtiyseniz;

Mariner(Denizci): Yengeç tuzaklarında artık çöp öğeler çıkmıyor.

Luremaster: Yengeç tuzakları artık yem koymadan kullanılabilecek.
3.5 Yetenekler - Savaşma
Savaşma

1 - 4. Level

Canavarlarla savaşarak savaş becerisi artar.

1. seviyede; Sturdy Ring(Sağlam Yüzük) ve Bug Steak(böcek eti) açılır. Sturdy Ring(Sağlam Yüzük), taktığınız zaman savaşlarda aldığınız hasarın bekleme süresini %50 azaltır.
Bug Steak(böcek eti) yem ve benzeri malzemeler üretebileceğiniz bir craft malzemesidir.

2. seviyede; Life Elixir (Hayat İksiri) tarifi açılır. Life Elixir (Hayat İksiri) , 200 Enerji ve 89 Sağlık sağlar.

3. seviyede; Roots Platter (Kök Tabağı) tarifi açılır. Roots Platter (Kök Tabağı), 125 Enerji, 56 Sağlık ve +3 savaşma yeteneği sağlar.

4. seviyede; Warrior Ring (Savaşçı Yüzüğü) tarifi açılır. Warrior Ring (Savaşçı Yüzüğü), bir canavarı öldürdükten sonra 5 saniyeliğine 10 damage daha fazla vurmanızı sağlar.

5. Level


5. seviyede; karşımıza 2 seçenek çıkmaktadır.

Fighter(Savaşçı):Tüm saldırılar %10 daha fazla hasar verir.

Scout(İzci): Kritik vuruş şansı %50 artar.

6 - 9. Level

6. seviyede; Slime Egg-Press ve Oil of Garlic tarifleri açılır.Slime Egg-Press, slime (balçık) yumurtası üretmeyi sağlar. Oil of Garlic, yani sarımsak yağı içildiğinde 200 Enerji, 89 sağlık verir ayrıca 10 dakika boyunca mağaralarda yaratıkların çıkmasını ve yaratık istilalarını önler ama kuru kafa mağarasında geçersizdir.

7. seviyede; Ring of Yoba ve Thorns Ring açılır. Ring of Yoba, Hasar aldıktan sonra dokunulmazlık şansı veren bir yüzüktür. (Kuru Kafa Mağarasında geçersizdir.) Thorns Ring, bir düşman size vurduğunda onun da hasar almasını sağlar.

8. seviyede; Slime Incubator ve Explosive Ammo açılır. Slime Incubator içine balçık yumurtası koyulduğu zaman balçık çıkmasını sağlar. Explosive Ammo, patlayıcı özelliği olan bir sapan taşıdır diyebiliriz.

9. seviyede; Iridium Band ve Squid Ink Ravioli açılır. Iridium Band, aydınlık sağlar, eşyaları çeker ve saldırı hasarını %10 arttırır. Squid Ink Ravioli, 125 Enerji, 56 Sağlık, +1 Madencilik verir ayrıca düşmanların olumsuz etkilerinden korur.

10. Level
Her yetenekte olduğu gibi bunda da 5. seviyede seçtiğiniz karara göre 2 adet, toplamda 4 adet seçenekle karşılaşıyoruz.

Eğer;

Fighter(Savaşçı) seçtiyseniz;

Brute(Barbar): %15 daha fazla hasar verirsiniz.

Defender(Savunmacı): Sağlığınıza +25 eklenir.

Scout(İzci) seçtiyseniz;

(akrobat): Özel hareketlerde bekleme süresi yarıya indirildi.

çaresiz: Kritik vuruşlar daha ölümcüldür.
4. NPC'ler & Hediye
NPC'ler & Hediye

Gelelim NPC yani köylülerimize. Kasabadaki her kişinin kendine ait bir hikayesi var. Ve aynı bizim gibi hoşlanıp hoşlanmadığı hediyelerde mevcut. Bu kısımda karakterlerimizin sevdiği hediyeleri göstereceğim.

Hediyeler

Kişilere hediyeler verdikçe kalplerimiz artar ve artan kalplerle bu kişilerin hikayelerini öğreniriz. Şimdi gelelim kim hangi hediyeleri seviyor ya da sevmiyor.


Elliott



Alex



Harvey


Sam


Sebastian


Shane


Abigail


Emily


Haley


Leah


Maru


Penny


Caroline


Clint


Demetrius


Evelyn


George


Gus


Jas


Jodi


Lewis


Linus

,
Marnie


Pam

5. Kız/ Erkek Arkadaş
Sevgili Olma

Oyunda altında (bekar) yazan her karakter ile evlenebilirsiniz. Karakterlerle evlenebilmek için
Kız/erkek arkadaş olmanız gerekmektedir. Bunun için karakterlerle 8 kalbe ihtiyacınız vardır.




8 kalbi yaptıktan sonra Pierre'nin Dükkanından 200g'ye buket almanız gerekiyor.



Büketi 8 kalbiniz olan bir kişiye verdiğinizde artık kız/erkek arkadaş oluyorsunuz.



Ayrılma

Diyelim ki yanlış kişiye buket verdiniz veya son anda vazgeçtiniz. Pierre'nin dükkanından aldığınız buketi fırına koyarsanız "Solmuş Buket" elde edersiniz bu buketi o kişiye verdiğinizde ayrılmış olursunuz.


Ama bu hareketin kalplerinizi azaltacağını da unutmayın.


6. Evlilik Ve Çocuk
6. Evlilik Ve Çocuk

Kız/Erkek arkadaş olduktan sonra evlilik için "Deniz Kızının Kolyesi'ne" ihtiyacınız vardır.
Bu kolyeyi alabilmeniz için sahilin sağ kısmını açmış olmanız gerekmektedir. Bunu da 300 parça odun toplayarak rahatlıkla açabilirsiniz.

Deniz Kızının Kolyesi sadece yağmurlu günler gelen denizci tarafından alınabilir. Eğer bir kişi ile 8 kalbiniz yoksa daha hazır olmadığını söyler.
6. Community Center & Joja Market
7. Müze Koleksiyonu
8. Ev & Çiftlik Geliştirmeleri
9. Kanalizasyon
10. Çöl
11. Zencefil Adası
1 条留言
Enys 2024 年 6 月 1 日 下午 12:17 
zencefil adasını niye yazmadın