Torchlight

Torchlight

41 ratings
TL1 El Kitabı
By Unadius
Torchlight 1'in dünyasını anlamanızı kolaylaştıracak tanım ve bilgileri içeren rehber.
5
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Giriş
Merhabalar!

Yıllar önce Torchlight 2'yi oynayıp çok beğendiğimde 1. oyunu da denemeye karar vermiştim. İlk oyun, 2. oyuna kıyasla basit. Fakat ilkel kalan yanları var, bu durum işinizi zorlaştırabiliyor, oynarken oyunun verdiği bilgi ve istatistikler oyunu anlamanıza yetmeyebiliyor.

Üstüne 10 yıllık bir oyun olduğu ve 2. oyunu gerçekten çok başarılı olduğu için, 1. oyun pek tercih edilmemiş oluyor. Haliyle bilgi bulmak da kolay değil.

Ama Torchlight 1'in de kendine has sevimli bir dünyası ve ilginç mekanikleri var. Eksiklerine rağmen oynamaya değer bir oyun olduğunu düşünüyorum. Bu sebeplerden, oyunu oynarken öğrendiklerimi not ederek bu rehberi oluşturmaya karar verdim. Tüm detayları bilmiyorum ancak en azından ilk kez oynayacak birine yardımcı olabilecek şekilde her şeyi açıkladım.
1. Karakter Sınıfları
Destroyer: Yakın dövüşçü tank. Yapacağınız yapılandırmaya göre dual-wielder veya kılıç kalkan savaşçısı olabiliyor. HP'si en yüksek olan sınıf. Level başına 60 HP ve 5 MP kazanıyor.

Vanquisher: Rogue/thief tarzı karakter. Uzak dövüş ustası, tuzaklar kurabiliyor, yakın dövüş skill'leri de bulunuyor. Level atlayınca 40 HP ve 5 MP kazanıyor.

Alchemist: Büyücü sınıfı. Asa veya dual-wield değnek kullanabiliyorlar. Yardımcı olacak dost birlikler çağırabiliyorlar. MP'si en yüksek olan sınıf. Level atlayınca 40 HP ve 7 MP kazanıyor.
2. Torchlight Kasabası Sakinleri

Haritayı Gamebanshee'den[www.gamebanshee.com]aldım.

Oyun boyunca göreceğiniz tek kasaba burası, kalan yerler çeşitli zindanlardan oluşuyor. Torchlight kasabasında çeşitli amaçlarla diyalog kurabileceğiniz birçok NPC bulunuyor. Yukarıdaki haritadan bunların konumlarını bulabilirsiniz. İlerleyen başlıklarda da yaptıkları işlemler hakkında detaylı bilgi bulunuyor.

Konumlar:
  1. Vasman: Ember questleri veren büyücü. Sizden "bilmem ne bölgesinde bilmem ne elması var, bana onu getirir misin?" gibi garip garip şeyler istiyor. Ana zindan boyunca girdiğiniz her katı derinlemesine gezerseniz, size sorduğu şeyleri rahatça bulursunuz. Ödül olarak exp ve fame, ek olarak unique map haritaları veriyor.
  2. Gorn: Bir eşyaya işlediğiniz socket'i kurtarmak için bu arkadaşa gidebilirsiniz. Eşyayı yok ederek socketable'ı size geri verir.
  3. Furl: Gorn'un kardeşi. Bu da socketable'ı yok ederek eşyayı boş halde size veriyor.
  4. Duros the Blade: Kumarcı.
  5. Duran the Transmuter: Transmute işlemini gerçekleştiren şahıs.
  6. Goren: Enchanter.
  7. Triya: Büyü ile ilişkili eşyalar satıyor. Yüzük, kolye, asa, değnek, spell, map gibi.
  8. Stash: Eşyalarınızı koyabileceğiniz sandık.
  9. Syl: Oyun boyunca size ana görevleri verecek olan taş hatun.
  10. Tarn the Merchant: Potion ve identify & town portal scroll'larını satıyor. Ayrıca evcil hayvanınızı kalıcı olarak kedi veya köpeğe çevirebilmenizi sağlayan bir çeşit balık satıyor.
  11. Trill-Bot 4000: Ana hikaye zindanlarındaki bazı yaratıkları öldürmenizi isteyip karşılığında ödüller veren robot. 2. oyunda da benzer bir rolü var :)
  12. Goldenrod: Retirement karakteri.
  13. Shared Stash: Karakterleriniz arası eşya transferi yapabilmenizi sağlayan özel sandık. Hardcore'lar yalnızca hardcore olanlardan eşya alabiliyor.
  14. Kolos: Demirci. Silah ve zırh satıyor.
  15. Hatch: Ana hikaye zindanındaki ilk boss'unuzu öldürdükten sonra ortaya çıkıyor. Bu arkadaş da size yeni bir portal zindanı açarak orada görev veriyor. Ana hikaye zindanından daha sert ama daha iyi ganimetleri olan 2 katlı zindanlar oluyor bunlar. Zindandan çıkınca bir de Hatch'ten ödül alıyorsunuz.
  16. Valeria: Shadow Vault'ta yapılabilecek öldürme görevleri veriyor. Sizden unique champion'lar öldürmenizi istiyor ve karşılığında ödül veriyor. Kat başına 1 görev verebilir.
  17. Gar: Shadow Vault'ta bulabileceğiniz eşyaları bulmanızı istiyor. Karşılığında ödül veriyor. Kat başına 1 görev verebilir.

Çıkışlar:
  • A: Ana Hikaye Zindanı.
  • B: Town Portal. Zindanlardayken Town Portal açtığınızda, kasabanın bu noktasına gelirsiniz.
  • C: Waypoint Portal. Ana hikaye zindanının belli başlı seviyelerinde Waypoint'ler bulunur, onlar buraya ışınlar.
  • D: Shadow Vault.
3. İstatistikler (Stat)
Oyunda "C" tuşuna bastığınızda karşınıza bir menü çıkıyor. Orada gördüklerimize sırayla bakalım.

Tecrübe ve Şöhret


Öldürdüğünüz her yaratık ve yaptığınız her görev başına tecrübe puanı (experience) kazanırsınız.
Öldürdüğünüz boss & champion ve yaptığınız her görev başına şöhret puanı (fame) kazanırsınız.

Tecrübe puanları birikerek seviye (level) atlamanızı sağlar. Atladığınız seviye başına 5 stat puanı ve 1 skill puanı kullanma hakkı elde edersiniz. Şöhret puanları da birikerek oyun içindeki rütbenizi (rank) yükseltir, her atladığınız rütbe başına 1 skill puanı da şöhret sistemi ile kazanmış olursunuz.

Azami level kapasitesi 100, fame kapasitesi 55'tir.

Stat
4 çeşit stat bulunur. Tarzlarına yakın sınıfların gücünü arttırıyor bunlar. Ayrıca efsunlu eşyaları giymek için de stat puanı gerekiyor ama burada gıcık bir özellik var. Destroyer için kullanışlı bir kask, Magic isteyebiliyor mesela.

Strength:
Yakın dövüş silahlarıyla vereceğiniz hasarı arttırır.

Dexterity:
Uzak dövüş silahlarıyla vereceğiniz hasarı arttırır.

Magic:
Büyü silahlarıyla vereceğiniz hasarı arttırır.

Defense:
Zırhınızın gücünü arttırır.

Resistances
Üzerinize gelecek olan büyü saldırılarına karşı zırhınızı ifade eden istatistiklerdir. Zehir, Ateş, Elektrik ve Buz için ayrı ayrı büyüler ve resistance bonusları bulunuyor.



Kullandığınız eşyanın kendi bonusu veya socket ile geliyorlar. Ya da geçici süreliğine kullanacağınız skill'ler / spell'ler ile elde edilebiliyorlar. Defense puanınızı arttırdıkça zırhınızda bulunan resistance'ların gücü de artıyor.

Not: Torchlight 1'de karşılaştığınız, anlamını merak ettiğiniz ama bulamadığınız şeyler için Torchlight 2 rehberimdeki İstatistikler bölümüne bakabilirsiniz. Çoğu şey benzer.
4. Item & Scroll Sınıflandırması
Kalitesine göre 5 farklı item sınıfı bulunur. İşlevine göre 3 farklı scroll bulunur.

Item
  • Common: Bunların herhangi bir fazladan bonusu bulunmaz. Zırh ise savunma, silah ise hasar bonusu verirler, bu kadar. En kolay bulunan ve en az para eden eşya türüdür.
  • Enchanted/Yeşil: 1 veya daha fazla bonus özelliği bulunan eşya türü. Common'dan daha az rastlanır ama gene sık sık rastlayacaksınız.
  • Rare/Mavi: Yeşil renkli olanlardan daha güçlü bonuslara sahip ve nispeten zor rastlanan eşya türü.
  • Unique/Altın Rengi: En nadir rastlanan, bulduğunuzda oyunun seyrini etkileyecek güçte olan eşya türü. Genelde boss'lardan geliyor. Yerdeyken üzerinde "mysterious" yazar.
  • Set/Mor: Bunlar da set halinde giyildiklerinde ek bonus veren eşyaları vurgulamak için türetilmiş. Bazıları rare, bazıları unique oluyor, buna göre güçleri değişiyor. Nadir rastlanıyor.

Scroll
  • Identify: Enchanted ve üstü kalitede eşyaların ne olduğunu anlayabilmeniz, kullanabilmeniz için bu parşömeni kullanmanız gerekir. Ayrıca o eşyaları bu parşömen ile çözmezseniz, marketler eşyaları gerçek değerinin altında satın alıyor.
  • Town Portal: Bulunduğunuz zindandan kasabaya ışınlanabilmenizi sağlayan tek seferlik iki yönlü portal açan parşömen.
  • Map: Rastgele oluşturulan bir zindana kapı açan parşömen. Bu zindanlara girdiğinizde kasabaya geri portal açamazsınız. Geldiğiniz portaldan geri dönmek veya zindanı bitirmek zorundasınız. "Mysterious" yazanların ganimeti bol oluyor. Eğer bu harita parşömenlerinin yanında seviyesi yazmıyorsa, sizin seviyenizi taban alarak oluşturuluyor.
5. Skill Sistemi
Skill'ler işleyiş mantığına göre aktif ve pasif olmak üzere 2'ye ayrılıyorlar. Aktif olanları oyuncu çalıştırarak kullanıyor. Pasif olanlara bir kere puan veriyorsunuz ve size bonus veriyor. Aktif olanları kullandıkça Mana puanı harcıyorsunuz. Her sınıfın kendine has 3 tane skill ağacı bulunuyor.

Skiller, stat puanına dayanıyor ve puanın seviyesine göre güç seviyeleri değişiyor. Mesela Destroyer'ın Berserker ağacındaki skill'ler Strength puanı yüksekse daha etkili oluyorlar. Ama aynı sınıfın Spectral ağacındaki skill'ler, Magic puanından etkileniyorlar. Buna göre skill seçerseniz daha etkili olacaktır.

Oyunda modsuz respec yöntemi bulunmuyor.

Torchlight 1'de skill'ler anlaşılması kolay ve çalışma mantığı basit olan, az sayıda bulunan özellikler; karmaşık sayılmazlar. Bu başlığı kısa tutuyorum bu sebeple. Hele Torchlight 2'den buraya döndüyseniz çok daha küçük görünecek gözünüze :)

Kısayol tuşlarının klavyede neye karşılık geleceğini oyun içinden seçemiyorsunuz. Bunun için Key Binding başlığına bakabilirsiniz.
6. Spell Sistemi ve Liste
Spell, skill'lere ek öğrenilebilecek özel güçlerdir. Bunların skill'lerden farkı, karakter kısıtlamalarının bulunmaması ve eşya tüketme yoluyla öğreniliyor olmaları. Daha güçlüsünü öğrenebilmek için eskisini silmek ve yenisini öyle öğrenmek gerekiyor. Bunların bazıları diğerlerine kıyasla daha zor bulunuyor, onlara "rare spell" deniyor.

Oyuncu 4 tane öğrenebiliyor ve evcil hayvanına da 2 tane öğretebiliyor. Öğrenmiş olduklarınızı skill listenizin en altında görebilirsiniz.

İşleyiş mantığına göre 3 sınıfa ayrılıyorlar: Offensive, Defensive, Charm.

Offensive
  • Bee Swarm: Düşmanlara hasar veren arı sürüsü.
  • Dervish: 10 saniyeliğine attack speed ve cast speed'inizi arttırıyor.
  • Elemental Overload: Elemental hasarlarınızı bir süreliğine yükseltiyor.
  • Fireball: Yüksek hasarlı bir ateş topu. Dokunduğu yerde meteor misali patlayarak bölgesel hasar veriyor.
  • Frost: 3 tane buz oku fırlatan büyü. Dokunduğu yerde yavaşlatıcı etki yaratıyor.
  • Poison Cloud: Yapan kişinin çevresine düşmanlara hasar veren gaz bulutu yayıyor.
  • Silence: Düşmanların bazı skill'leri basmasını birkaç saniyeliğine engelleyen büyü.
  • Summon Flaming Sword: Düşmanlarınıza saldıran uçan bir kılıç.

Defensive
  • Draining Touch: Vurduğunuz her düşmandan bir miktar HP emmenizi sağlar.
  • Elemental Protection: Elemental zırhlarınızı bir süreliğine yükseltiyor.
  • Heal All: Sizin ve çevrenizdeki dost birliklerin can puanını dolduruyor.
  • Heal Self: Can puanınızı dolduruyor.
  • Haste: Hareket hızı ve saldırı hızınızı arttırıyor bir süreliğine.
  • Retribution: Size saldırana geri saldıran bir çeşit savunma kalkanı.
  • Summon Aloe Gel: Size ve müttefiklerinize can basan bir jel yaratığı yaratma büyüsü.
  • Web: Düşmanların hareket etmesini 3 saniyeliğine engelleyen büyü.

Charm
  • Charm: Bir düşmanınızı bir süreliğine sizin tarafınıza çekiyor. Süresi bitince yine saldırıyor size haberiniz olsun.
  • Identify: Identify scroll'un büyü hali.
  • Summon Archers: Sizin için savaşması adına ok atan iskeletler çağıran büyü. Hareket edemiyorlar ama grup oldukları için etkililer.
  • Summon Skeleton: Sizin için savaşabilecek kılıçlı iskelet çağıran büyü.
  • Summon Zombies: Düşmanlara vurdukça sizin canınızı yükselten zombi grubu çağıran büyü.
  • Town Portal: Town portal scroll'un büyü hali.
7. Pet Sistemi ve Fishing Listesi
Pet'iniz, sizin yanınızda savaşan ve canı bittiğinde ölmeyen yoldaşınızdır. Onun da sizinkiyle aynı genişlikte envanteri bulunur. Biriktirdiğiniz eşyaları satmak için onu kasabaya gönderebilirsiniz. 2 tane yüzük 1 tane de kolye giyebilme hakkı da vardır.

Torchlight zindanlarında "fishing hole" adı verilen balık tutma yerleri bulunur. Buralardan yakalayacağınız balıkların 3 boyu bulunuyor. Normal olanlar 2 dakika, big olanlar 1 saat, giant olanlar kalıcı etki veriyorlar. Başlık başlık gidelim:

Transforming Fish
  • Hayvanınızı oyunda karşılaştığınız çeşitli yaratıklara çeviren balık türleri. Dönüştükleri yaratığın kullandığı özel güçlerden kullanabilirler. Epey var bunlardan ama ayrı ayrı anlatacak kadar önemli değiller. Gördüğünüzde yapıştırıyorsunuz zaten genelde :)

Buffing Fish
  • Frenzy Fish: Saldırı ve hareket hızını arttırır.
  • Prismatic Morey: Kritik hasar olasılığını ve elemental hasarları yükseltir.
  • Trufflesnout Fish: Magic find ve gold find bonusları verir.

Karakterinizin Tüketebilecekleri
  • Axe Ray: 1 Defense puanı verir.
  • Bearded Fish: Bir süreliğine 25% zırh bonusu verir.
  • Ember Fish Eye: Bir süreliğine 20% fazla tecrübe puanı kazanırsınız.
  • Embright Cod: Balık tutarken daha iyi eşya bulma olasılığınız bir süreliğine artar.
  • Gruefish: Bir süreliğine zehir hasarı alma oranızı düşürür, zehir hasarınızı arttırır.
  • Sushi Grade Fish Meat: 1 saniye içinde 1200 HP ve 20 MP verir.
  • Tasty Fish Meat: 2 saniye içinde 600 HP ve 12 MP verir.

Socketable
  • Lucky Fish Tooth: +3% kritik saldırı şansı.
  • Shimmering Fish Scale: 3 Health recovery per second.
  • Tanwanteng’s Left Eye: +3% magic find şansı, +3% hareket hızı, +9 Armor, +3% balık tutma şansı.
  • Devil Fish Eye: +5% saldırı hızı.

Diğer: Gold Fish, para eden balık.
8. Enchant Sistemi
Eşyalarınıza sihirli özellikler kazandırmanızı sağlayan mekaniktir.

Enchant yaptırınca şunlardan birisi olur:
  • Hasar bonusu / Zırh bonusu eklenir
  • Stat bonusu eklenir
  • Socket haznesi açılır fazladan
  • Hiçbir şey olmaz, boşa para verdiğinizle kalırsınız 🤷‍♀️
  • Disenchant olur! Eşyanız sahip olduğu özellikleri kaybeder. (Kötü şans)

Efsunlatmak istediğiniz eşyanın nadirliğine göre, enchant fiyatı yükselir.

Disenchant ihtimali başlangıçta 2%'dir. Her başarılı enchant'ta bu ihtimal 2 puan daha yükselir.

NPC dışında bir de zindanlarda Enchanting Shrine çıkabilir karşınıza. Seçtiğiniz 1 tane eşyanıza 1 tane ücretsiz enchant yapar. Enchant çıktıları yukarıdakilerin aynısıdır. Disenchant ihtimali NPC'nin yarısı kadardır.
9. Socket Sistemi ve Listesi
Bazı eşyalarınızda "socket" haznesi bulunur. Bu haznelere oyunda ilerledikçe bulabileceğiniz socketable eşyaları ekleyerek, kullandığınız zırhların ve silahların gücünü arttırabilirsiniz. Zırha eklendiklerinde ayrı, silaha eklendiklerinde ayrı bonuslar veriyorlar birkaç tanesi hariç geneli öyle.

Bu eşyalar 4 yöntemle elde edilebiliyor: drop olarak, quest reward olarak, Triya'dan satın alarak, transmute ile.

Kendi içinde 10 seviyesi bulunur. Zayıftan güçlüye şöyle sıralanıyor:
  • Cracked
  • Dull
  • Discolored
  • Normal
  • Cut
  • Polished
  • Star
  • Flawless
  • Perfect
  • -Özel İsim-

Fiziksel Socket
  • Pure Ember: +hasar veya +zırh bonusu verir.

Elemental Socket
  • Cold Ember: Buzla ilişkili bonuslar veren gem
  • Fire Ember: Ateşle ilgili
  • Flow Ember: Elektrikle ilgili
  • Life Ember: Zehirle ilgili.

Stat Bonusu
  • Core Ember: Silaha eklenirse +HP recovery, zırha eklenirse +Strength bonus.
  • Deep Ember: Silaha eklenirse -Armor degraded per hit, zırha eklenirse +Dexterity bonus.
  • Eyeball: Silaha eklenirse +Mana stolen per hit, zırha eklenirse +Magic bonus.
  • Skull: Silaha eklenirse +HP per hit, zırha eklenirse +Defence bonus.

Chaos ve Diğerleri
  • Chaos: En nadir tür. Az rastlanan güçlü etkiler veriyor. Critical hit, cast speed, attack speed falan gibi şeyler. Transmute olmuyor.
  • Fishing'den gelenler. Rehberin Fishing listesinde görebilirsiniz. Bunlar da tek seviye oluyorlar, haliyle transmute olmuyor.

Socket Sökme
Yanlış taktığınız bir gem'i kurtarmak veya eşyanın kendisini kurtarmak için bu NPC'leri kullanabilirsiniz.

Bunlar Vasman'ın yanında bulunuyorlar, Kasabanın en doğusunda.

Sol'daki Gorn, eşyayı yok eder, gem'i kurtarır.

Sağdaki Furl, gem'i yok eder, eşyayı kurtarır.
10. Transmute Formülleri
Elinizdeki bazı harmanlayarak başka eşyalara dönüştürebilmenizi sağlayan sistem.

Formüller:
  • 3 aynı seviye potion, 1 üst seviyeden 1 tane verir.
  • 2 aynı tür & seviye socketable, 1 üst seviyeyi verir.
  • 4 tane yeşil eşyaya 1 cracked gem.
  • 4 tane mavi eşyaya 1 dull gem.
  • 4 tane unique eşyaya 1 normal gem.
  • 3 tane aynı kaliteden yüzüğe, o kaliteden rastgele 1 yüzük.
  • 3 tane aynı kaliteden kolyeye, o kaliteden rastgele 1 kolye.
  • 3 Sushi grade + 1 mavi pistol + 1 mavi kemer + 1 mavi kalkan = Sushi Helm.
  • Şunlardan bir tanesi Strange Land Map veriyor: Lefferts' Hands, Tanwanteng's Left Eye, Lefler's Right Eye, Blank's Teeth Necklace.

Sushi Helm: +20% fishing luck, +2% magic find ve gold find, elemental zırhlara +3 ekleyen ve +17 fiziksel zırh ekleyen unique bir kask. Balık tutarken kullanıyorlar oyuncular bunu.

Strange Land Map: "Gizli at bölümüne" ulaştıran harita. Buraya gidecek kişinin 100 level karaktere sahip olması öneriliyor. Bayağı çetin bir savaş alanı varmış içeride. Ben bugüne kadar hiç gitmedim.
11. Gamble Sistemi
Gamble sistemi safi kumar :) bonuslarını oyuncudan gizlediği bir sürü eşyaya rastgele fiyatlar biçiyor oyun ve siz aradan seçiyorsunuz. Unique item, set item vs gelebiliyor. Gamble yapmaya değiyor bu yüzden.

Bilmeniz gereken birkaç şey var, işinizi kolaylaştıracak:
  • Requirement listesi daha kalabalık olan eşyaların daha nadir olması ihtimali fazla.
  • Fiyatına göre nadirlik derecesi değişmiyor. En pahalısını alırsam en güzeli gelir diye düşünmeyin. Çok ucuz bir item da unique çıkabilir.
  • Duros'a bir şey satmayın, sattığınızı size aynen geri gamble yaptırıyor 🥶
  • Oyunda seviyeniz arttıkça ve gamble yaptıkça, fiyatlar artıyor.
12. Shadow Vault ve Retirement
Shadow Vault, ana hikaye bitince açılan sonsuz bir zindan ve kat indikçe zorluğu artıyor. Oyun boyunca karşılaştığınız temalar kullanılarak tekrardan rastgele oluşturulan mekanlardan ibaret.

Retirement
Ana görev zindanını bitirip oyunda 30 level'ı aştığınızda, shared stash'inizin yanında Goldenrod isminde sarışın bir hatun beliriyor. Bu hatun ile konuşarak karakterinizi emekliye ayırabiliyorsunuz.

Şu anlama geliyor: söz konusu karakteri bir daha kullanamıyorsunuz ama istediğiniz başka bir karakterinize 1 tane eşya aktarıyorsunuz.

Bu eşyanın gücü 10% oranında veya +1 puan değerinde artıyor.

Mesela 100 poison resistance veren bir kaskınız var. Retire ile aktardınız, bonusu 110 oluyor.

+2m range veren bir yayınız var, aktardınız, +3m range oluyor. Gibi gibi...

Oyunu oynamaya yeni karakterden devam etmek istiyorsanız, önce her şeyi shared stashe atın, sonra en güçlü eşyanıza bir de bu heirloom bonustan çakın, güzel olur.
Ek: Keybinding (Kısayol Atama)
TL 1'de kısayolların hangi tuşla aktive olacağını oyun içinden değiştiremiyorsunuz. Oyun dosyalarının içine girerek settings.txt dosyasını değiştirmeniz gerekiyor. Sırasıyla şu adımları izleyin:

C:\Users\(Kullanıcı adınız)\AppData\Roaming\runic games\torchlight konumunu* açın.
SETTINGS.txt doyasını açın, şöyle bir şey çıkacak karşınıza:



Torchlight, JavaScript keycode'larını kullanıyor.

KEYMAP_1, KEYMAP_2 vs diye giden liste, 1. kısayol, 2. kısayol diye gidiyor aslında. Klavyede 1 tuşunun keycode karşılığı 49.

Bu durumda, kısayol olarak atamak istediğiniz tuşun, JavaScript keycode karşılığını bulup, KEYMAP değeri olarak atamanız gerekiyor. İşlem bu kadar.

JavaScript Keycode'larını şu siteden[keycode.info] bulabilirsiniz.

Örnek:



Bende KEYMAP_9 :192, KEYMAP_0 :32. Yani son kısayola boşluk tuşunu, 9. kısayola klavyedeki " tuşunu atadım.

*: Bilgisayarınızda settings.txt dosyasının konumu oyunun yüklenme yerine göre değişiyor da olabilir, o konuma şu adımlarla ulaşabilirsiniz:
  • Steam kütüphanenizi açın
  • Torchlight'a sağ tıklayın, Özellikler'i seçin
  • Yerel Dosyalar sekmesini seçin, Yerel Dosyalara Göz At... seçeneğine tıklayın.
  • Application Data klasörünü açın.
  • runic games klasörünü açın.
  • torchlight klasörünü açın. SETTINGS.txt dosyası bu klasörde duruyor.

Video'lu Anlatım (İngilizce)
2:03'ten itibaren uyguluyor.

Son Tahlil & Kaynakça
2. oyun çıkana kadar hangi aşamalardan geçilmiş, nasıl bir malzemeden neler yaratılmış bunu görünce seriye olan ilginiz artıyor. Ve bu oyun biraz arcade/macera oyunu hissi de veriyor oynarken, o yüzden yeri ayrı bende :)

Bir ARPG olarak günümüzdekilerle yarışamaz ama kendine has şirin grafikleri, mütevazı dünyası ve mekanikleriyle, çıktığı dönem için kayda değer oyunlardan biri. Umarım rehber işinize yarar.

Türkçe yazım kurallarına elimden geldiğince dikkat ettim ancak bir hatamı fark ederseniz lütfen belirtin ki düzeltebileyim, bilin ki istemeden olmuştur.

Oyun hakkında merak ettiğiniz, sohbet etmek istediğiniz, rehberde içerik olarak hatalı gördüğünüz düzeltmek istediğiniz bir konu olursa ekleyip yazabilirsiniz veya yorum bırakabilirsiniz, okurum mutlaka.

Herkese iyi oyunlar!

Faydalandığım kaynaklar
Özellikle Socket, Enchant, Transmute ve Fishing listelerinde çokça faydalandım bu sayfalardan. Hazırlayanların elleri dert görmesin diyorum, linkleri bırakıyorum:
9 Comments
Unadius  [author] Aug 20, 2023 @ 8:32am 
merhaba. teşekkür ederim. bildirim gelince ben de keybinding başlığında yer alan crash yemiş olan linki düzelttim. insanların hala faydalanıyor olması güzel bir his :) iyi oyunlar :vikingfist:
Gengarbey Aug 20, 2023 @ 8:07am 
Ellerine sağlık kardeşim
Hmm May 31, 2023 @ 11:35am 
eyw knk oyun hakkında soru işaretlerim vardı (sonsuz mu falan diye) cevaplamış oldun
Unadius  [author] Oct 17, 2022 @ 10:47am 
TL1 oynamayalı uzun zaman geçti, yanıltıcı bir yanıt vermek istemem. Sorunun cevabını hatırlayamadım maalesef. Ama Silah hasarı ile skillerin bağlantısı varsa, Silah hasarının skilli guclendirmesi beklenebilir aslında. Mesela TL2'deki bazı skiller silahın DPS'ine oranla hasar veriyordu. Söz gelimi Damage Per Second değerinin %25i kadar zehir aşılıyordu düşmana. Bu hesaba göre hasarı 400 olan bir silahtansa, 500 olan bir Silah ile atılan skill'in daha güçlü olması gerekir. Yani TL2'de Silah hasarinin bazı skillerin gucunu etkilediği söylenebilir. Ancak TL1'deki hesaplamaları detaylı hatırlamıyorum dediğim gibi, yanıltmak istemem
Floth Oct 17, 2022 @ 8:24am 
Skill hasarı sadece statlar ile artıyor yani silah etkilemiyor.Silahın kendi hasarı silahın düz vuruşunu etkiliyor sadece değil mi.
Toreador Nostrade Nov 26, 2021 @ 11:31am 
Oyundan daha çok zevk almamı sağladınız teşekkürler.
Unadius  [author] Aug 5, 2020 @ 2:35am 
çok sağol abi :) çok sevindim. ben TL1'i TL2'yi bildiğim kadar bilmiyorum. ama oynarken öğrendiğim her şeyi not haline çevirip buraya eklemiştim, illa faydalanan olur diye. çünkü bu oyuna dair derli toplu çok az kaynak var + Türkçe hiç yok, lazımdı yani eski oyun olsa bile
Unadius  [author] Jul 1, 2020 @ 12:09am 
faydalı olmasına sevindim :) iyi oyunlar
Apos†le Jun 30, 2020 @ 1:36pm 
Gayet Başarılı ! Eline sağlık :)