Mount & Blade II: Bannerlord

Mount & Blade II: Bannerlord

94 ratings
Bannerlord Herşeyi Hakkında Türkçe Rehber [DETAYLI]
By SomebodySaveMe
Bannerlord hakkında her türlü bilgiye edinebileceğiniz bir rehber
2
2
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
[1] Hikaye
Köyümüz saldırıya uğradığında kaçırılan kardeşlerimizi kurtarmak için çıktığımız macerada, bizi göndermeden önce eğitim almamızı sağlıyorlar. Eğitim alanından ayrıldıktan birkaç saat sonra, bir ağacın altında yatan yaralı bir adama rastlıyoruz. Suyumuzu onunla paylaşıyor ve yaralarını iyileştiriyoruz. Seyahat eden seyyah bir doktor olan bu adam yardımlarımızın iyiliği karşılığında bize birkaç bronz parçası veriyor ve bu parçayı kendisine ödeme mahiyetinde veren savaşçının, bu parçanın "Neretzes'in Budalalığı" ile bir ilgisi olduğunu söylüyor.

-- Hikayeyi tekrar oynuyorum oynadıkça yazacağım --
[2-A] Karakter Yaratma ve Özellikleri - Kültür
Karakterin Kültürü

Karakterin kültürü, yani karakterinizin nereli olduğu aslında oyun için başlangıçtan itibaren kritik düzeyde önemli açıkcası oyunu ilk defa oynadığımda yaptığım seçim sayesinde 900k dinar kazandığımı düşünmüştüm ama şanssızlık ki o seçimin perki henüz erken erişim nedeniyle o zamanlar bugluymuş yani kendi kendime kazanmışım. Yine de perksiz olarak yapabildiysem, bu seçim işe yaradığında çok daha fazla olacaktır.

Seçimleriniz hakkında tavsiye ve neden seçmelisiniz neden seçmemelisiniz diye detaylandırarak özelliklerini belirteceğim.

Ufak Bir Dipnot: İleride krallık kurduğunuzda veya bir krallığa katıldığınızda politikalardan birinde, memleketinizin olduğu yerleri ele geçirmişseniz nüfuz kazanmanızı sağlayan bir politika var, o da bunu etkiliyor.


Vlandiyalılar


Neden bunu seçmeliyim?
Deneyimsiz bir ordu, su ile savaşan kağıda benzer. 100 kişilik deneyimli askerlerin bulunduğu bir ordu ile 200 kişilik deneyimsiz bir ordu savaştığında genelde 100 kişilik ordu kazanır. Oyunda savaşmak dışında da askerlerinize deneyim kasamıyorsunuz.

Sturgiayalılar ( Evet çeviri bence de tuhaf olmuş )


Neden bunu seçmeliyim?
Warband oynarken eski bir taktik vardır, full okçu asker birliği yapıp deniz yağmacıları avladığımız. Sturgia genel olarak deniz yağmacısı bulabileceğiniz bir yer ve eğer herşeyinizi kuzeye yatırmak istiyorsanız ayrıca paramı da deniz yağmacılarından kasarım diyorsanız sizin için uygun. Bahsettiğim taktikten, taktikler bölümünde bahsedeceğim.

İmparatorluk


Neden bunu seçmeliyim?
Açıkcası pek benim oyun tarzıma uygun değil ayrıca bir Tımar'a para yatırdığınızda inşa hızı x2 oluyor zaten ancak çok hızlı toprak ele geçirip yapılandırıp devam edecek. Kendini Fatihler Kralı İskender gibi hisseden böyle Kalradyanın bi ucundan ordumla girer diğerinden çıkarım diyen arkadaşlar için geride enkaz bir şehir bırakmamaları adına kullanılabilir.

Aseray


Neden bunu seçmeliyim?
Açıkcası favorim ve yukarıda bahsettiğim seçimdi kendisi. Başlangıçta ilk kervan parasını çıkartana kadar biraz yoruyor açıkcası ama ilk kervan parası çıktıktan sonra bir daha para derdiniz olmuyor. Diğer kervanların parasını da bununla çıkartıyorsunuz. ( Kervanlar hakkında detaylı bilgi için kervan bölümüne bakın )

Kuzaitler


Neden bunu seçmeliyim?
Oyunda harita hareket hızı aşırı önemli ( En azından aşırı zengin değilseniz ve ben kendi ordumu kendim kurarım diyorsanız ). Ayrıca etrafta çapulcuların,lordların,kralların peşinden amele gibi koşmak cidden bazen sıkabiliyor o yüzden bunu kolaylaştırmak için seçebilirsiniz. Hatta kaçma konusunda da epey iş yapacaktır. Yine de bunu seçerseniz envanterinizde at bulundurmayı unutmamalısınız.

Batanyalılar


Neden bunu seçmeliyim?
Orman bölgelerinde diğer tüm birimler aşırı yavaşlarken onları kovalarken ormana yönlendirerek yakalayabilmek için veya kaçarken onlar yavaşlasın biz ormandan devam edelim diyerekten ve de kuzey ya da güney topraklarına fazla inmeyecekseniz başlarda sizin için işlevsel olabilir. Kuzaitlere oranla atlı birimler yerine tüm birimleri hızlandırması avantaj sağlıyor.
[2-B] Karakter Yaratma ve Özellikleri - Perkler
Aile seçimine başlamadan önce diğer rehberlerde farkettiğim bir hatayı düzeltmek istedim, hepsinde aile seçiminde şu demircilik verir bu tek elli verir diye belirtilmiş ama ne işe yaradıkları belirtilmemiş seçenler rastgele seçiyor gibi geldi işin sonucunda yine çünkü ben öyle yapmak zorunda kalmıştım. O yüzden önce perklerden bahsedeceğim sıkıcı bulan ya da bilenler geçebilir tabi.


Kendi karakterlerimden biri ile başlayayım ben daha Lider bi karakter yapmaya çalışmıştım.
İdarecilik perkine bakarsak şuan sol tarafta kalan sarı kısım benim çoktan kat ettiğim gelişme, yeşil görünen kısım ise daha ilerleyebileceğim kısım. Karakterimiz her level atladığında ( Yukarıda kaç level olduğunuz ve kaç exp gerektiği yazıyor ) 1 Karakter Puanı kazanır. Karakter puanı da karakterinizin öğrenme kapasitesini artırır yani yeşil kısmı.

Peki bu perkler nasıl öğrenilir?

Her perkin üzerinde nasıl öğrenileceği yazıyor. Gerekli şartı yerine getirmeye devam ettiğiniz sürece gelişmeye devam eder.


Perklerin gizli pasifleri vardır sağdaki İ butonuna basarak bunu öğrenebilirsiniz. Yani sadece yaptığınız seçimlerin buffunu vermekle kalmıyorlar.
[2-C] Karakter Yaratma ve Özellikleri - Aile

Perkleri bildiğimize göre bunlara göre aile seçimlerimizi yapabiliriz. Siz kendiniz de güzel tercihler yapabilirsiniz bu yüzden özgün hikayenizi size bırakacağım tabi ama yine de buraya kendi oluşturduğum bazı sınıflar belirteceğim ki hiç bilmeyen ya da anlamamış olanlar kendilerine birşeyler seçebilsinler. Hepsini teker teker kendim hazırladım yani seçimler bana ait o yüzden tam olarak böyle olmalıdır diye birşey yok değişkenlik gösterebilirler tercihen sizin de varsa önerileriniz beğendiklerimi belirtebilirim burada.

Tüccar
Mal alıp satar paramı kaldırırım hiçbirşey de umurumda olmaz diyorsanız seçebilirsiniz.

1) Şehirli Tüccarlardı
2) Rakamlar Konusunda ki Yeteneğindi
3) Pazar Alanlarında ve Handaydın
4) Gözcülerle Birlikte At Sürdün
5) Bir Atolyeye Yatırım Yapmaktı
6) Yolcuların Kaçmasını Sağladın

Bu özellikler size tüccar olabilmeniz için başlangıç skillerinizi hazırlamış olacaktır. Bunu seçtiyseniz veya Tüccarlığı merak ediyorsanız Tüccarlık bölümüne bakabilirsiniz.

Lider - Ordu Komutanı
Ben arkada oturup izlerim onlara emir verir taktikler belirlerim, askerlerim hepsini yok etsin diyorsanız bu seçim size göre.

1) Sizin kullanmak istediğiniz silaha göre bıraktım çünkü buna uygun tam bir seçim yok. Yine de Şehrin Haydutlarıydı seçerseniz serserilik ile daha iyi bir başlangıç yapabilirsiniz.
2) Liderlik Becerilerindi
3) Kitap okur ve Ders Çalışırdın VEYA Şehrin Nöbetçilerinin Eğitim Alanındaydın
4) Bu da sizin seçiminize kalıyor yine
5) Yaşadığın Mahalleyi Yangından Kurtarmaktı
6) Akıncıları Oyuna Getirdin VEYA Yolcuların kaçmasını sağladın

Savaşçı
Hiçbiriyle uğraşamam ben kendim dalıp asıp keseceğim diyorsanız.
1) Yine silah tercihinizle alakalı siz seçmelisiniz
2) Fiziksel Gücündü veya Detaylara Gösterdiğin Önemdi
3) Sokak Çeteleriyleydin
4) Piyade Eğitimi Aldın
5) Savaşta Bir Düşmanı Alt Etmekti
6) Bir Akıncıyı Etkisiz hale getirdin.
[3] Krallıklar

Vlandiya
İmparatorluğun zayıf dönemlerinde uzak diyarlardan paralı askerler olarak çağırılan Vlandiyalılar, zaman geçtikçe çoğalıp güçlenmiş, büyük topraklar üzerinde hak sahibi olmuş ve sonunda İmparatorluğun zayıf bir anında bağımsızlıklarını ilan ederek Batı’nın mutlak hâkimi olmuşlardı.

Toprak büyüklüğü bakımından başlangıçta en büyük devlet olsa da güçlü feodal beyliklerin birleşmesiyle meydana geldiği için Vlandiya’lı baronların iç çekişmelerini durdurarak dış sorunlara odaklanmalarını sağlamak oyun boyunca zorlu bir mücadele olacak. Ortada güçlü görünmesine rağmen her an darmadağın olmaya müsait bir devlet var yani.

Vlandiyalıların esin kaynağı Orta Çağ’da kuzey Fransa’ya yerleşip daha sonra İngiltere’den Kutsal Topraklara kadar geniş bir coğrafyada çeşitli krallıklar kuran Normanlar. Ayrıca bu devlet Warband’daki Svadya, Rodok ve Veagir uluslarının da kökeni konumunda, zaten haritanın Warband’da bulunan kısmı büyük oranda Vlandiya hakimiyetinde.

Vlandiya ordusu da Norman köklerine ve dolayısıyla Orta Çağ’a dayanıyor, özellikle arbaletçileri ve ağır süvarileri Vlandiya’nın parlayan birlikleri. Tabiki her süvari sağlam bir mızrak duvarına saldırırken temkinli olmalı, ama doğru yönlendirilirse Vlandiya’nın oldukça ezici bir gücü olduğunu kabul etmek gerek.

Eğer sık sık iç çekişmelerle uğraşmak ve Orta Çağ’dan fırlamış ağır süvari birliklerinizle düşman hatlarını delip geçmek istiyorsanız Vlandiya bu konuda size istediğinizi verecektir.

Vlandiya Katkısı : Askerler savaşlardan %20 daha fazla Tecrübe Puanı kazanır.


Sturgiya
Kuzeyin ıssız ve soğuk ormanlarında yaşayan, hayatları boyunca karların içinde mücadele ederek sertleşen Sturgiyalılar, imparatorluğun genişlemesiyle gelişen kürk ticareti sayesinde zamanla zenginleşmiş ve gelen maceracı servet avcılarıyla yerel kabile büyüklerinin ittifakları sonucu merkezi bir güç olarak ortaya çıkmışlardı.

Tahmin edebileceğiniz üzere yoğun olarak Slavlardan ve bolca da Orta Çağ’ın gözü dönmüş savaşçılarına sahip Viking kültüründen esinlenen bu ulus, aynı zamanda Warband’daki Nord ulusunun da öncülü durumunda. Ancak başta dediğimiz gibi yoğun olarak Slav kültüründen de etkilendiği için Sturgiya ordusu Nordların aksine süvari birlikleri de içeriyor.

Yine de merak etmeyin, bekleyeceğiniz gibi kuzeyin bu cesur halkında ordunun merkezini hala düzenli piyade birlikleri oluşturuyor ve sert kalkanlarıyla düşman akınlarını durdurmakta çok maharetliler.

Nordik kültüründen izlerle dolu bir macera yaşayıp düşman süvarilerini ön piyade hattının önünde birer birer eritmek istiyorsanız karlarla kaplı bu topraklar sizin için biçilmiş kaftan.

Sturgiya Katkısı : Karlı topraklar %20 daha az yavaşlatır.


Kuzait
Doğunun engin çim denizlerinde yüzyıllarca yerleşik hayata, fetihlere ve büyük mücadelelere uzak, iç mücadeleleriyle meşgul olarak göçebe şekilde yaşayan atlı klanlar, iki nesil önce bilinmeyen bir sebeple toplu halde batıya hareket etmeye başladılar ve İmparatorluğun ticaretle zenginleşmiş doğu şehirlerini ele geçirerek bir ulus haline geldiler. Boyun eğmeye alışık olmayan yapıları nedeniyle iç birlikleri konusunda hala sıkıntılar yaşansa da Kuzaitler o zamandan beri her an hareket etmeye hazır olarak İmparatorluğa büyük bir tehdit oluşturdu.

Orta Asya’nın göçebe halkları Moğollar ve Türklerden esinlenen Kuzaitler; tıpkı bu milletler gibi her ne kadar yerleşik hayata geçmiş olsalar da hala eski göçebe hayatlarından kalan miraslara sıkı sıkıya bağlılar. Aynı zamanda Warband’daki Kergitler de Kuzaitlerin içinde yer alan klanlardan biri.

Ata binmeye daha yürümeyi bile öğrenmeden önce başlayan Kuzaitlerin ordularını da yoğun olarak atlı birlikler oluşturuyor. Özellikle at üstündeyken ok atabilmek gibi diğer milletlerin yoksun olduğu bir marifete sahip olan Kuzaitler, savaş alanını iyi kullandıklarında düşman ordusunu yanlarına bile yaklaştırmadan yok etmeleriyle ünlü.

Süvarilerinizle açık ovalarda rüzgâr gibi esmek, çaresizce peşinizden koşan düşmanlarınızı ok yağdırarak eritmek istiyorsanız, Doğu’nun bozkırları sizi bekliyor.

Kuzait Katkısı : Sefer haritasında atlılar için %10 ekstra hız bonusu.

Batanya

Kuzeybatı’nın puslu tepelerinde yaşayan vahşi Batanyalılar, önce İmparatorluk lejyonlarını, ardından Sturgiya ve Vlandiya krallıklarını yüksek kalelerinden cesurca püskürtmüş; ormanlardan ansızın çıkıp saldırmalarıyla her zaman ovalarda yaşayan halkların kâbusu olmuşlardı.

Britanya’nın kadim yerleşimcileri olan Keltlerden esinlenerek tasarlanan Batanyalılar, tıpkı onlar gibi derin ormanları ve yüksek tepeleri mesken tutmuş bir halk. Komşuları gibi fetih konusunda fazla maharetli olmasalar da gözü dönmüş savaşçıları düşmanlarını öldürmek konusunda herkesten daha yetenekli.

Yaşadıkları coğrafyaya uygun olarak Batanya birliklerinin çekirdeğini de diyardaki en yetenekli okçular ve dev baltalarıyla korkusuz piyadeler oluşturuyor.

Düşmanlarının yaklaşmaya cesaret edemediği yüksek kalelerinden tüm diyara korku salan gözü dönmüş savaşçılarıyla ünlü bu kültür, ormanların içinden bir anda fırlayarak düşmanlarına nefes aldırmak istemeyen oyunculara istedikleri askerleri sağlayacaktır.

Batanya Katkısı : Ormanlar %10 daha az yavaşlatır.


Aseray
İmparatorluğun güneyini çevreleyen Bronz Çöl Nahasa, ezelden beridir düzinelerce klana bölünmüş şekilde bu çölün bereketli vahalarında yaşayan Aseray halkına ev sahipliği yapmıştır. İmparatorluk en parlak zamanlarında bile bu sonsuz çöle ordularını göndermeye cesaret edememiş olsa da uzun süre iç çekişmeleri kendi lehine kullanarak çıkarlarını korumayı başarmıştı. Ancak şimdi İmparatorluğun zayıflamasıyla Aseray halkı tek bir sultanın himayesi altında bir ittifak kurmayı başardı.

Aseray kültürü, kökenlerini 7. yüzyılın büyük İslami fetihleriyle üç kıtaya yayılan bir halifelik kurmuş olan Arap kabilelerinden alıyor. Tıpkı onlar gibi topraklarının büyük çoğunluğu çölden oluşsa da Aseray halkı ticaret sayesinde büyük yerleşimler kurmayı başarmış durumda.

Ordu yapısı dengeli olsa da özellikle mızrağı çevik bir şekilde ustaca kullanabilen piyadeleri ve ünlü Arap atlarının avantajına sahip hafif süvarileri Aseray ordusunun en güçlü yanları.

Güney’in sonsuz çöllerindeki kum fırtınalarını Kalradya’nın bereketli topraklarında estirmenin zamanı geldi diyenlerdenseniz Aseray doğru seçim olacaktır.

Aseray Katkısı : Kervanları oluşturmak %30 daha ucuzdur, %10 daha az ticaret gelir kaybı.
[3.5] İmparatorluk ( Hikayeden Dolayı )

İmparatorluk
1000 yıl önce Kalradya sayısız kabilenin istila ettiği kanunsuz bir kıtaydı. Ancak bu kaos ortamı Calradoi kabilesinin etrafındaki şehir devletlerini (genellikle zorlayarak) konfederasyonuna katmasıyla son buldu ve her zaman çeşitli sorunlar yaşasa da bu devlet 1000 yıl boyunca Kalradya’nın merkezine hükmetti.

Ancak “Calradoi’nin kralı olmaz” prensibiyle başta bir demokrasi olarak kurulan bu devlette zaman geçtikçe askeri liderler güçlerine güç katıp yozlaşarak krallıklarını ilan etti ve sonunda demokrasiden geriye pek az şey kaldı. Şimdi ise ülke son imparatorun bir varis göstermeden suikaste uğramasıyla kraliyet ailesini destekleyen Güney, senatoyu destekleyen Kuzey ve askeriyenin baskın olduğu Batı arasında kanlı bir iç savaşa sürüklenmiş durumda. Üstelik bu fırsatı gören çevre kültürler de bu kriz ortamında koparabilecekleri en büyük parçayı koparmak için harekete geçtiler.

Geçmişiyle Roma İmparatorluğundan esinlenmiş olan İmparatorluk; şehirlerinde, geleneklerinde ve tabiki ordusunda da bu izleri taşıyor. Özellikle imparatorluk şehirleri 1000 yıllık gelişme sayesinde diyarın en zengin ve üretken yerleşimleri. İmparatorluk ordusu genel olarak her alanda uzmanlaşmış, yapısal olarak çeşitli bir yapıya sahip. Ekipman olarak da yine 1000 yıllık disiplin ve gelişmenin sonucu olarak diğer kültürlere göre avantajlı durumdalar. Bizans’ın ağır zırhlı süvarilerinden esinlenen Katafraktlar ise İmparatorluk’un en önemli gücü konumunda.

1000 yıldır süren düzeni disiplinli ve her alanda etkin ordularınızla içine düştüğü kaostan kurtarıp tekrar parlak günlerine döndürmek istiyorsanız, İmparatorluk bu yardımınızı cömertçe ödüllendirecektir.

İmparatorluk Katkısı : Şehir projelerine, sur onarımlarına ve kuşatma silahlarına %20 inşaat hızı bonusu.
[4] Klan Seviyesi, Ün ve Onur


Klan Seviyesi ne işe yarar?
  • Yoldaş sayınızı arttırmanızı sağlar.
  • Birlik kapasitenizi artırmanızı sağlar.
  • Parti sayınızı artırmanızı sağlar.
  • Krallık kurabilme yetkisi kazanmanızı sağlar.
  • Tımar sahibi olabilmenizi sağlar.


Klan Seviyesini nasıl yükseltebilirim? Ün nasıl kazanabilirim?
  • Şehirlerde düzenlenen Turnuvalara katılıp kazanarak yüksek miktarda ün kazanabilirsiniz.
  • Parti kurup, partileriniz haydut avladıkça ün kazanabilirsiniz.
  • Yaptığınız her tür savaştan ün kazanabilirsiniz ( En çokta zorlu savaşlardan ün kazanırsınız )
  • Lordlarla yapılan savaşlardan ün kazanabilirsiniz.


Oluşturduğunuz partiler krallık kurduğunuzda ordu toplamayı seçtiğinizde, nüfuz harcamadan ordunuza çağırabileceğiniz adamlarınız olurlar.


Sahibi olduğunuz tımarlara bu sekmeden boşta olan yoldaşlarınızı vali olarak atayabilirsiniz.
[5] Neretzes'in Budalalığı ve Krallık Kurmak
  • Caladog, Battania
  • Derthert, Vlandia
  • Duwain Jawwal, Jawwal Klanı ( Aseray )
  • Garios, Batı İmparatorluğu
  • Lucon, Kuzey İmparatorluğu
  • Monchug, Khuzait
  • Raganvad, Sturgia
  • Rhagaea, Güney İmparatorluğu
  • Unqid, Aseray
  • Adram, Banu Sarran Klanı ( Aseray )


Görevi tamamlamak için konuşmanız gereken soylular yukarıdadır. Hepsiyle konuştuktan sonra oyun sizi 2 şehire yönlendirecek.


Marunath'a gider ve Arzagos'u desteklerseniz:
Kendi Krallığınızı Kurarsınız. ( Bu daha zevkli ve daha zor )


Epicrotea'ya giderseniz ve Istiana'yı desteklerseniz:
Bir Krallığı Ejderha Sancağı ile desteklersiniz. ( Bunu yaparsanız krallıktan çıkınca sancak bir daha size geri dönmez )

Konu başlığı Krallık Kurmak olduğu için ve ben de Arzagos'u seçtiğim için konuya Arzagostan devam edeceğim. Eğer diğerini de merak ediyorsanız tekrar başlayıp onu seçtiğimde buraya detay düşerim.

Seçiminizi yaptığınızda Ejderha Sancak Parçalarının diğerlerini de bulmalısınız diyor ve size haritada 2 tane sığınak işaretliyor. ( Eğer Arzagosla konuştuktan sonra 2 sinide işaretlemezse istiana ile de konuşun o size diğerinin yerini söyler )

Sığınakları yağmalayın oradan elde edeceksiniz sonra Arzagosla konuşun.

Krallık Kurmak için Arzagos sizden belirli gereksinimler istiyor:
Klanınız 3. Seviye olmalı.
100 Askeriniz olmalı.
Bir Tımar sahibi olmalısınız ( Kale veya Şehir )
1 tane daha vardı ama unuttum sonra not düşerim.

Şartlar sağlanınca Arzagos ile tekrar buluşun.
[6] Krallık Yönetimi
Krallığımızı henüz kurduk ve daha sadece 1 tımarımız var o da kurmak için ele geçirdiğimiz yer, peki bundan sonra nasıl büyüyebilir ve nasıl idare edebiliriz?

Altın Kural: ASLA İDAM ETME



Ben şu şekilde bir yol izledim, önce partiler oluşturdum ve kendi adamlarım ile Klan Seviyemi yükseltebildiğim kadar yükselttim, Seviye 4 yeterince uygun ama ben uğraşamam diyorsanız seviye 3 te de aşağıda verdiğim tavsiyelere devam edebilirsiniz tabiki.

Öncelikle diğer tüm ülkeleri kendinize düşman olarak görebilirsiniz çünkü şimdilik oyunda ittifaklık ve benzeri durumlar yok. Yine de ülkeler devamlı birbirleri ile savaşır ve savaşlara ara verirler.

Ülkemi nerede en rahat kurabilirim?
Bu oyunun gidişatına göre değişecektir ilk aldığınız tımar sizin ülkenizi kuracağınız yer olmak zorunda değil ama genelde aynı çevreden başlarsınız.
Ben kenar köşe tarafları daha çok seviyorum güvende hissettiriyor yine de önemli olan püf nokta şu ki


Daima diğerlerine oranla daha zayıf kalan bir krallık olacaktır ve bunu krallık menüsünden öğrenebilirsiniz. En zayıf gördüğünüzü hedefleyin, önce kalelerine garnizonlarına ALT tuşuna basılı tutarak birliklerin içeriğine ve savaş durumlarına bakın. Savaşta oldukları başka bir ülke varsa ve bu ülke bunları açık ara harcıyorsa, o ülkenin büyük bir ordu kurup, şehirlerinden birine saldırmalarını bekleyin. Onlarla eş zamanlı saldırmalısınız ama şehre değil siz kendi hedefinize, onlar saldırdıktan sonra savunan ülke de bir ordu toplayıp 2 ülkenin büyük orduları savaştığında verdikleri kaybı toplayamadan size karşı güzel bir savunma yapamayacakları için istediğiniz yeri almanıza kolayca karışamayacaklardır.


Cazibe bir kral için vazgeçilmez bir stat olmalı, çünkü krallıkta derebeyiniz olmadan tek başınıza sadece parti ve klanınızdaki adamlarla en fazla 2-3 tımar sahibi olur ve sonra da geri kaybedersiniz. Büyük ordular kuramaz kendinizi savunmaya hapsedersiniz.

Savaşta olmadığınız ülkelerin derebeyleriyle Birşey konuşmak istiyorum diyerek efendin hakkında ne düşünüyorsun? dedikten sonra onu kendi tarafınıza çekmeyi deneyin. Eğer işe biraz hile karıştırmak istiyorsanız ki tavsiye etmem hiç tadı çıkmıyor. Save alıp sonra konuşursanız save'e geri dönerek tekrar konuşma şansı elde edebilirsiniz ve cazibe kasmanızın hiçbir anlamı kalmaz oyun da sarmaz ama tercihe kalmış tabi.


Kendi tarafıma derebeylerini çektim peki sonra?
Nüfuz kasmayı yukarıda anlattım, yüksek nüfuza sahip olduktan sonra cazibenizi daha da artırmak için tüm klanları 50 nüfuz ile destekleyin hepsinin 200den fazla nüfuzu olmasına ve sizin nüfuzunuzun 500-600 den aşağı olmamasına dikkat edin güvenlik tedbiri için çünkü köye saldırdığınızda baya bi nüfuz gidiyor veya bazı olaylarda gidiyor. Yanlış birşey yaparda - lere düşerseniz tüm derebeyleriniz sizi terk eder o yüzden dengeyi iyi korumak gerek.
Cazibenizi yukarıda dediğim gibi arttırdıkça artırın ve derebeylerinizi arttırmaya devam edin.

Derebeyleriniz arttıkça toprak ihtiyacınız da artacaktır, ama gücünüz de arttığı için ordu kurup sürekli toprak ele geçirmeye başlayacak ve eşit dağılıma başlayabilirsiniz veya kararlar size kalmış.

Artık bir şişme balon gibisiniz büyüdükçe büyümeye devam edin.
[7] Nüfuz nedir? Ordu Kurmak

Nüfuz sizin Krallığınızda veya Krallıkta sözünüzü geçirme gücünüzdür denebilir kabaca. Krallık sizinse siz ne derseniz o olacaktır tabi yine de derebeyleriniz nüfuzsuz bir kralı dinlemek zorunda değiller, ciddiye almıyorlar.

Nüfuz nasıl kazanabilirim?
Nüfuz da Ün gibi genel olarak savaşlardan, yağmalardan vb. kazanılıyor.
Haricinde ise Krallık politikalarından kazanılıyor.
Sahip olduğunuz Tımarlarda ki binalardan da kazanılabiliyor.



Nüfuz ile ilgili hoşuma giden politikaları buraya listeledim:





Bu politikalar özellikle nüfuz için ve verdikleri özelliklerle işlevseller

Peki nüfuzu nerede ve nasıl kullanacağız?


Kabul edilmiş bir politikayı reddederken.


Bir politika teklif ederken


Partimizden klanımızdan olmayan derebeylerini ordumuza eklerken


Bize ait olmayan bir yerleşim yerinin sahibinin tekrar değerlendirilmesini istediğimizde


Bir klanı krallıktan atmayı önermek veya bir klanı desteklemek ( 2/5 oranında nüfuz veriyor ona ) için kullanılabilir.
[8] Politikalar



Zaten kendi açıklamaları olan Politikalardan teker teker bahsetmek can sıkıcı olacağı için, kendim üzerlerinde oturup detaylıca hepsini değerlendirdikten sonra kendi krallığımda kullanmaya karar verdiğim politikaları sizinle paylaşmak daha mantıklı geldi. Eğer bir politikanın ne işe yaradığını? Ya da tam olarak ne zamanda kullanılması gerektiğine dair şüpheleriniz ya da tavsiyelere ihtiyacınız varsa yorumlarda yazarsanız bu bölüme tek tek istediğiniz politikalar hakkında tüm detayları da yazabilirim.
[9] Evlenmek ve Çocuk Sahibi Olmak

Cazibe statınızın öneminden bahsetmeme gerek var mı bilmiyorum ama her tür npc ve insan ilişkisinde zaten gerekli. Bunun haricinde ise evlenmek isteyeceğiniz kişi bakımından bir hedefiniz varsa o kişiyi N tuşuna basıp arama yaparak son görüldüğü yeri bulup takip ederek tımarların avlularında bulabilirsiniz.

Bulduktan sonra konuşun, size bazı seçenekler ve % lik oranlar verecektir şansınızı deneyin olmazsa bir süre sonra tekrar dönüp konuşun ve bunu ikna olana kadar yapın. İkna olduktan sonra gidip babasından istiyorsunuz o da başlık parası isteyebiliyor ve sonrasında düğün yapılıyor (Oyunda henüz yok direkt evleniyorsunuz).

Çocuk sahibi olmak içinse önce en yakın olduğunuz toprağınıza eşinizi vali atayın sonra avluda eşinizle konuşup birliğime katılmanı istiyorum dedikten sonra birkaç gün bekleyin ve sol altta EŞİNİZ HAMİLE yazacaktır.

Benim burada çok büyük bir rahatsızlığım var mesela 300 kişilik birliğimdeyim, eşimle konuşuyorum birliğime katılmanı istiyorum diyorum ve katılıyor. Sorun şu ki eşim 300 kişilik birliğimdeyken, sol altta sadece EŞİNİZ HAMİLE KALDI yazıyor ve ne yazık ki ben şüpheci biriyim keşke EŞİNİZLE GÜZEL BİR AKŞAM GEÇİRDİNİZ tarzında yazsaymışlar ama bunlar da düzeltilir elbet :D

Bundan da 9 ay kadar oyun süresi sonra çocuğunuz doğacaktır. Kendilerine ait statları var ve geliştiriyorlar zamanla da büyüyorlar. Benimkiler henüz büyümediler gördüğünüz üzere büyüdüklerinde daha fazla detay ekleyeceğim.

Ayarlarda karakterinizin ölebilmesini seçebiliyorsunuz ve öldüğünde çocuğunuz olarak devam edeceğiniz hakkında birşeyler duydum ama henüz görme fırsatım olmadı.
[10] Para Kazanma Yöntemleri
Yazmaya üşenmediğim bi ara detaylandıracağım o zamana buna acil ihtiyacı olanlar yorumdan veya profilimden bana ulaşabilirler.
[11] Paralı Askerler
...
[] Sıkça Sorulan Sorular
Krallığımı kurdum kurmasına da, tıkandım hiçbirşey ilerlemiyor nasıl devam edebilirim?
Barış pek Bannerlordda süren birşey değil tabi mutlak güce sahip değilsen ki yine de saçma sapan savaşlar açıyorlar yani krallık kurup sefasını süreyim diyemiyorsun. Önce kendi krallığına çekebildiğin kadar derebeyini çekmen gerek ki krallık güç kazansın nüfuzunu artırmalı ve topraklarını genişletmeye başlamalısın aşağı yukarı krallık gücü 1500 civarlarına gelince zaten derebeyleri kendileri ordu kurup toplanıp toprak almaya orayı burayı ele geçirmeye başlıyorlar veya onları yönetip sen yapıyorsun. Ben henüz haritanın %20 'si kadarını ele geçirdim denebilir o yüzden daha sonrasını henüz göremedim ama imparatorluğun 4 veya daha az bölgesi kalınca tamamlanan bir görev daha var onun sonrasını hala merak ediyorum.

Karakterimin üzerinde onursuz yazıyor nasıl düzeltebilirim?
4. Bölümde ki Onur kazanma yöntemlerini deneyebilirsiniz benim ilk karakterim de onursuzdu ve aşırı derecede geleni geçeni idam edip asıp kestiğimden dolayı olması lazım muhtemelen o kadar batırdım ki geri toplamakla uğraşmak yerine yeni save açtım. Toparlanabilir mi? Tabiki ama ben grind tembeli biriyim.

Okçulukta karakterime ekstra ok ile başlama statı verdim ama başlamıyor?
Erken erişimden kaynaklıdır muhtemelen, düzeltirler.

Atölyemin gelirini nasıl arttırabilirim?
Atölyeler hammaddeyi bulundukları şehrin pazarından alırlar, o pazarda ki hammaddenin fiyatı ne kadar düşükse o kadar gelir elde edersiniz.

Hammadde fiyatını düşürerek. Bir marangozumuz var. Hammaddemiz ahşap olacaktır. Atölyenizin bulunduğu şehirden başka bir şehre gidin ve bolca ahşap satın alın. Aldığınız ahşapları atölyenizin bulunduğu şehre satın. Böyle yaparak hammadde fiyatını düşüreceğiz ve kazancımız oranlı bir şekilde artacaktır.

-Hammaddeler-
Bira atölyesi = Tahıl = Bira
Şarap atölyesi = Üzüm = Şarap
Yağ atölyesi = Zeytin = Yağ
Kadife atölyesi = Pamuk = Kadife
Keten atölyesi = Keten = Kıyafet
Yün atölyesi = Keten = Kıyafet
Çömlek atölyesi = Kil = Çömlek
Tabakhane = Deri = Hafif zırhlar
Ahşap atölyesi = Ahşap = Ok, Kalkan
Demirci = Demir cevheri/Ahşap = Her çeşit zırh, silah, kalkan
Gümüşçü = Gümüş = Takı
[] Tavsiyeler
[] Yama Notları e[1.2]
Sürümler
Yerel: e1.2.0
SandboxCore: e1.2.0
Sandbox: e1.2.0
Hikaye modu: e1.2.0
CustomBattle: e1.2.0


Tek oyuncu
Kilitlenme

Montaj değiştirilirken bir binicinin sürücüsüne erişilmesinden kaynaklanan bir çökme düzeltildi.
Mahkum kahramanları infaz edilirken meydana gelen bir çökme düzeltildi.
Verim

Kullanıcı arayüzünde bazı bellek sızıntıları çözülerek VRAM kullanımı azaltıldı.
Bazı görevlerdeki ani artışlar düzeltildi.
Dünya haritası için küçük GPU bellek kullanımı azaltma.
Kaydet ve Yükle

Eski sürüm savegames yüklenirken Yetenek Düzeyi korunur.
yerelleştirme

Geleneksel Çince eklendi.
Bazı dilbilgisi hataları düzeltildi ve bazı yazım hataları düzeltildi.
Türkçe ve Basitleştirilmiş Çince çeviriler için iyileştirmeler, ilaveler ve düzeltmeler.
Sanat

AI için kaçış noktaları savaş alanlarına eklendi.
Yanlış yerleştirilmiş dokular düzeltildi ve mağaza standlarına daha iyi görünümlü elemanlar eklendi.
Aserai köylerinden birinde bazı görsel sorunlar düzeltildi.
Vlandian Vanguard kalkan bayrağı sorunu düzeltildi.
Flora üzerinde kan oluşturulurken ortaya çıkan bazı görsel hatalar düzeltildi.
Üretim için üç yeni ürün eklendi - kılıçlar için bir kın ve mızraklar için iki bıçak.
Eşya işçiliği ile ilgili bazı sorunlar düzeltildi.
UI

Oynatıcıya gösterilmeden harita bildirimlerinin bazen kaybolduğu bir hata düzeltildi.
Savaşlar ve Kuşatmalar

Düşmanları yağmalarken, artık öğenin varsayılan değeri çok düşük veya çok yüksekse, sistemin bir değiştiriciye sahip bir öğe sağlaması mümkündür.
Füzeler artık kuşatma merdivenlerinin basamakları arasından geçebiliyor.
Cesetler ve atılan kayalar, altındaki varlık yok edildikten sonra silinmeme sorunu düzeltildi.
AI ile mücadele

Eğer oyuncu bir tarafa (kuşatma görevi sırasında ayrı bir müttefik ekip olarak) yardım ediyorsa, kuşatmalardaki AI'nın beklenmedik bir şekilde hareket etmesine ve muhtemelen çökmelere neden olmasına neden olan kritik bir hata düzeltildi.
AI yol bulmanın statikten dinamik navmeshes'e doğru hareket ederken neredeyse her zaman yolunu sıfırlamasına neden olan ve performans sorunlarına ve ajanların kuşatma kulelerine doğru tırmanamadığına neden olan kritik bir hata düzeltildi.
Görev davranışlarının yanlış sıralanması, bir ekip komutanının ordu kuşatmalarının “liderlik için formasyon seçme” aşamasında seçiminin kaldırılmasına neden oldu. Bu düzeltildi.
Bir kuşatmadaki koçla koç ile dış kapıyı kırdıktan sonra iç kapıya saldırması gereken AI, merdivenlerin üzerinden kalenin içine koşmaya çalıştı çünkü kapının ters tarafını seçip kapıya saldıranları takviye etmeyi beklediler. bir böcek. Bu düzeltildi.
Özellikle orduların birbirinden uzak olduğu ve geri çekilme emri verildiğinde ajanların düşmana doğru koşmasına neden olan bir hata düzeltildi.
Yapay zeka tarafından, özellikle kuşatmalarda, yapmaya çalıştıkları kararları etkilemeden performans sorunlarına neden olan gereksiz yol bulma çağrıları kaldırıldı.
Karakter Geliştirme Sistemi

Skill XP artış formülü 10 + beceri seviyesine değiştirildi.
Karakter oluşturmada, erkek ve sırttan kadına geçişin tüm sakal ve diğer sadece erkek özelliklerini sıfırlayacağı bir sorun düzeltildi.
Klan ve Parti

Yoldaşlar şimdi değiştiricilere sahip ucuz ürünlerle geliyor, bu yüzden işe alımları daha kolay.
Ekonomi ve Ticaret

Yüksek seviye zırhlar artık kasabalarda üretiliyor ve bazen pazarda bulunabilir.
Üretmek

Hazırlanan öğelerin oluşturma sırasında daha sonra farklı istatistiklere sahip olabileceği bir hata düzeltildi.
Bir oyundan yüklendiğinde, hazırlanmış öğelerin istatistiklerde değişiklik kaybetmesine neden olan bir hata düzeltildi.
Yerleşim Eylemleri (Kasaba, Köy, Kale ve Saklanma)

İnşaatı artırmak artık x2 inşaat hızı yerine 50 inşaat ekliyor
Arkadaşlarından kendilerini aramasını veya köylülerden yakınlarımızdaki arkadaşlarımızı aramasını istemek sorunu düzeltildi.
Yerleşim projesinin tamamlanma süresini negatif yapan bir hata düzeltildi.
Görevler ve Sorunlar

Aile Feud arayışı ile ilgili düzeltmeler / geliştirmeler.
Hatalar
Kaydet ve Yükle sonrasında görev diyaloglarının kaybolmasına neden olan bir hata düzeltildi.
NPC görevinin hedef köyde ortaya çıkmamasına neden olan bir hata düzeltildi.
İyileştirmeler
Bazı diyalog metinleri eklendi / değiştirildi.
Bazı günlük girişleri eklendi / değiştirildi.
Oyuncu görev NPC'sini partisinden çıkarırsa görev başarısız olur.
Aramızdaki Casus (Casus Parti) ile ilgili düzeltmeler / iyileştirmeler.
Genel
Görev başlığı "Aramızdaki Casus" olarak değiştirildi
Bundan böyle oyuncular görev arayışı bir ordunun içinde olsa bile görevi etkinleştirebilirler.
Düzeltmeler
Casus adayların yüz anahtarlarını değiştiren bir hata düzeltildi.
Casusla düello yaparken UI sağlık çubuğunun oyuncu için yanlış değerler göstermesine neden olan bir hata düzeltildi.
Oyunu ilgili yerleşime kaydedip yüklerken casus adaylarının kaybolmasına neden olan bir hata düzeltildi.
İyileştirmeler
Casus oyuncunun becerilerine göre büyüyecek.
Casus için daha iyi savaş ekipmanları eklendi.
Bazı diyalog metinleri eklendi / değiştirildi.
Kasaba halkının oyuncu ipuçları vermesi için randomizasyon parametresi sorunlu durumları önlemek için ayarlandı.
Casus adayları için görsel izleyiciler eklendi (Varsayılan: "Alt" tuşu).
Verilme süresi 35 günden 5 güne değiştirildi.
Lord düzeltmeler / iyileştirmelerle ilgili bir Eğitmen görevine ihtiyaç duyar.
Düzeltmeler
Oyuncu mahkum olarak alındıktan sonra NPC görevinin kaybolmasına neden olan bir hata düzeltildi.
Görev veren ile görev NPC'sinin aynı kişi olmasına neden olan bir hata düzeltildi.
İyileştirmeler
Bazı günlük girişleri eklendi / değiştirildi.
Oyuncu ve görev NPC'si bir şekilde ayrılırsa, oyuncu görev günlüğü aracılığıyla görev NPC'sini izleyip bulabilir ve böylece görevi ilerletmeye devam edebilir.
Lord Rakip İstiyor Yakalanan görevle ilgili düzeltmeler / geliştirmeler.
Düzeltmeler
Görev verenin herhangi bir kesimi yoksa, sıkışmaya neden olan bir hata düzeltildi.
Yinelenen / boş günlük girişlerine neden olan bir hata düzeltildi.
İyileştirmeler
Oyuncunun hedef NPC'yi görev veren kişiye teslim etmesini sağlayan bir diyalog seçeneği eklendi.
Muhtar ihtiyacı tahıl sorunu için küçük düzeltmeler.
Daha ileri görev arayışı diyaloğu geliştirmeleri.
Poachers Ordusu, Family Feud ve diğer görevlerde ikna parametreleri düzeltildi.
Diğer

Küçük grupların ekipmanlarını özelliklerine daha iyi uyacak şekilde elden geçirdi.
İkinci kez bir kasaba sahnesine girdiğimizde gardiyanlar kayıptı. Bu düzeltildi.
Düşmanca bir yerleşime girdiğimizde oyuncunun refakatçi portrelerinin rengi düzeltildi
Oyuncunun erkek kardeşini biraz daha genç yaptı.
Mahkumların vali olmasına neden olan bir hata düzeltildi.
Çok
Ses

Belirli olaylara bildirim bağırmaları eklendi (birisi bayrak yakaladığında uzak bağırış gibi).
Sunucu ve Ağ

Sona eren özel bir oyuna katılma isteğiyle ilgili sorunlar düzeltildi.
Bir oyuna aynı anda katılmak isteyen birden fazla parti üyesinin neden olduğu sorunlar düzeltildi.
Lobiden bazı nadir bağlantı kesilme durumları düzeltildi.
Her ikisi de
Verim

Hem saha hem de kuşatma savaşlarında önemli CPU performans iyileştirmeleri.
Çok çekirdekli kullanımda küçük performans iyileştirmeleri.
Sanat

Kasklardan çıkıntı yapan sakallar düzeltildi.
Ses

Yavaş HDD'lerde çalınan seslerdeki küçük iyileşme gecikti.
Eski CPU'lar için ses performansı iyileştirmeleri.
Boulder darbe seslerinden kaldırılan tıklamalar ve poplar.
Ortam sesleri için bazı ses seviyeleri değişir.
[] Modding ve Mod Önerileri

Herhangi bir indirdiğiniz modun klasörünü, \steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord\Modules adresine atıyorsunuz ve oyunun launcherindan modu aktif ediyorsunuz.

Aşağıda oyun akışını bozmayacak veya sizi güçlendirmeyecek onun yerine oyun kalitesini arttıracak şekilde seçtiğim modlar bulunmaktadır:

Diplomasi Modu
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/427

Sığınaklara 3-5 adamla girmek yerine ordunuzu gönderebilmeniz için:
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/399

Şehir Devriyeleri
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/343

Savaşta öldüğünüzde başka bir askerinize geçip devam etmenizi sağlar:
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/407

Çocukların büyümesi için 18 yıl beklemek yerine 3 yılda büyümeleri için:
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/214

Saldırı Bildirimi:
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/306

Onu bunu sürekli kovalamaktan bıkanlar için:
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/414?tab=files&file_id=2007

Kelle Uçurma Modu:
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/400

Kendini İyileştirebilme Skilli ( Hekimlik 50 seviye )
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/422?tab=files&file_id=2587

Askerlerin Sancak Taşıması:
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/432

Kale Şehir İsimlerini Değiştirme:
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/570?tab=description

Görünmez Kask:
https://www.nexusmods.com/mountandblade2bannerlord/mods/5?tab=description
[] Müzik Ekleme ve Değiştirme
(Müzik dosyasını bir yere kopyalayın ne olur ne olmaz belki oyunun kendi müziklerine geçmek istersiniz.)

İstediğiniz müzikleri .mp3 olarak indirin.Sonra onları bir online dönüştürücü sitesinden .ogg ye çevirin.

SteamLibrary\steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord\music\PC içindeki istediğiniz bir müziği değiştirmek için seçin . İsmini kopyalayarak, indirdiğiniz ve çevirdiğiniz .ogg uzantılı müziğe o ismi koyun.Sonra oradaki müziği kendi müziğinizle değiştirin.Mesela sizinki müzik1.ogg, değiştirmek istediğiniz oyun müziğinin adı maintheme.ogg olsun. maintheme.ogg'nin ismini kopyalıyorsunuz.Kendi müziğinizin adını da maintheme yapıyorsunuz.Sonra oyun müziğini kendi müziğinizle değiştiriyorsunuz.

Müzikleri atma işlemlerini hallettiğiniz zaman music klasörünün içindeki soundtrack.xml'yi not defteriyle ya da önerim notepad++ ile açarak değiştirdiğiniz müziğin adını bulun.Mesela
PaganCombatB_01_30.ogg'ı değiştirdiniz:
<Path>PaganCombatB_01_30.wav</Path>

bunun altında şöyle bir kod satırı olacak:
<TotalLengthInSamples>653536</TotalLengthInSamples>

İndirdiğiniz müzik kaç saniye ise 44305 ile çarpıyoruz.Örnek olarak müziğin uzunluğu 2 dakika olsun:

120x44305=5316600

<TotalLengthInSamples> kodunun ortasındaki sayıyı çıkan sonuçla değiştiriyoruz.
Ve bu kadar! Her müziğin kendi <TotalLengthInSamples> kodundaki sayıyı değiştirmeyi unutmayın tek tek.
(<Path> kodunun içindeki müzik uzantısının .wav olduğuna takmayın öyle yazsada müzikler .ogg neden öyle olduğunu bilmiyorum ama sorun oluşturmuyor.Aklınız karışmasın.)
39 Comments
Δίας Jan 25 @ 4:38pm 
ben malım
SomebodySaveMe  [author] Jan 29, 2023 @ 1:02am 
Vaktim olmadığı için bir daha ki dönem son mezun oluyorum, oyunu yeniden indirip her şeyini yine analiz edersem güncellemeye devam ederim
YagizKalkavan Jan 28, 2023 @ 2:19am 
Neden bıraktınız bence gayet iyi rehber
SomebodySaveMe  [author] Jan 27, 2023 @ 11:43am 
Yağız rehberle ilgilenmeyi bıraktım, rehberde yama versiyonu var. O yamada iken olan bilgiler geçerli. Şuanda değişmiş olabilir kusura bakmayın
YagizKalkavan Sep 10, 2022 @ 3:55am 
Kendi krallığımız kurma kısmındaki gereksinimler hatalı: Klan seviyesi 3 değil 4 olmalı ve adını unuttuğunuz gereksinim ise bağımsız bir klan olmamız gerekmesi hatalar düzelirse çok güzel olur
KurtAlp (Mukan) Sep 4, 2022 @ 2:52pm 
Tekrar almayacaksın, kütüphanedeki Bannerlord'u oynayacaksınız.
K3r1m-iwnl Sep 4, 2022 @ 5:53am 
Hocam belki sizin bir bilginiz vardır bannerlord full sürüm yayınlanınca tekrardan mı satın alıcaz yoksa şuan kütüphanemizde bulunan bannerlord ile oynamaya devam edebilecekmiyiz. Bu arada elinize sağlık
KirkorKardeş May 13, 2020 @ 3:58am 
eyvallah hocam çok teşekkur ederim
SomebodySaveMe  [author] May 13, 2020 @ 1:15am 
Kütüphanende üzerine sağ tıkla özelliklerde sürümler var oradan 1.2.1 'i seçersen geri yükler eski sürümünü
KirkorKardeş May 12, 2020 @ 7:39pm 
belyer ya bu oyunun versiyonunu 1.2.1 alabilir miyiz bilen varmı varsa yardımcı olurmu rıca etsem.