Resident Evil 6

Resident Evil 6

37 ratings
Resident Evil 6 - Sadece Hikaye
By Alp Karabulut
Arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz güzel bir oyun arıyorsanız (Resident Evil 6) oyunu aksiyonuyla birlikte harika bir deneyim yaşayacağınız bol muazzam dolu bir oyundur. Bu oyunun hikayesi hakkında rehber oluşturmak uzun zamandır istiyordum. Bugüne kısmetmiş. Çok uzun tutmayacağım. :)

Oyunun co op sistemi gerçekten diğer oynadığım co op oyunlarına göre daha çok fazla zevk veriyor. Geçen yıl canım her sıkıldığı zaman oyuna girip eğlencemi yaşardım. Şimdiyse belirli aralıklarla giriyorum.

Benim için Serinin 6'ıncı oyunu olan Resident Evil oyununun en güzel yanı, paralel olarak ilerleyen hikayesidir.
Oynadığımız herhangi bir karakterin ve partnerinin olay örgüleri, belli bir noktadan sonra diğer farklı hikayeleri olan karakterlerle kesişmek durumunda kalıyor.

Bu karakterlerin ve partnerlerinin isimleri :
(Leon Scott Kennedy - Helena Harper)
(Chris Redfield - Piers Nivans)
(Jake Muller - Sherry Birkin)

Son olarak (Ada Wong) - Bu karakterimiz ne yazık ki solo hikayeye sahip, fakat arkadaşlarınızla co op olarak oynadığınız zaman yedek bir asker rolünde oynayabiliyorsunuz.

Birazda hikayelerinden bahsetmek istiyorum. En sevdiğim hikaye Leon'un olduğu için ilk sıra ona ait. :)

İlave not : Arkadaşlar bu rehberi zaten keyfim estiği için yaptım. İllaki bir hata bulmanıza gerek yok. Dört dörtlük yaptık demiyoruz.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
- Leon Scott Kennedy ve Helena Harper -
Leon bu hikayemizde Amerika Birleşik Devletlerinin Başkanı olan (Adam Benford'un) korumalığını yapmaktadır.

Fakat bir partnere her hikayelerinde olduğu gibi ihtiyacı vardır. Bu sefer ki yol arkadaşı Gizli bir Servis'ten (Helena Harper) adında bir kadındır.

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Adam Benford 1998 yılında (ilk Resident Evil’da gerçekleşen olayları kastediyoruz) meydana gelen facianın arkasındaki gerçekleri tüm dünyaya açıklamaya karar verir. Ama bu sırada, bulunduğu yere (Bio Terörizm) saldırısı yapılır ve Leon Scott Kennedy'li olan hikayemiz buradan sonra başlamış olur. Yaşanılan bu olayı ve bunun arkasında kimin olduğunu öğrenebilmek için Leon ve Helena Harper elindeki varını yoğunu ortaya koyacaktır.

İşin en duygusal yanıysa Gizli Servisten olan Helena Harper'ı korkunç ve üzücü bir olay bekliyor.

(Yalnız Leon ile Helena bir anlığına dahi olsa hikayemizde yakınlaşır gibi oluyor. Ada görse ne derdi merak ediyorum.) :)
- Jake Muller ve Sherry Birkin -
Jake ve Sherry karakterleri özelikle benim çok fazla romantik bulduğum bir ikili. Keşke bir öpücük kondurmayla sonlansa diyordu insan.

Jake Edonia topraklarında (Özgürlük Birliği) adıyla bilinen bir grubun paralı asker üyesiydi. Aynı zamanda kendisi (Albert Wesker'ın) oğlu.

Bio Terörist saldırıları her farklı bölgede gerçekleştiği için, Jake bu saldırılardan şans eseri de olsa kurtulur. Kurtulduğu zaman karşısına çıkacak olan ilk kişiyse (Sherry Birkin) olacak ve asıl macera bundan sonra başlayacaktır.
- Chris Redfield ve Piers Nivans -
Hikayemizde Chris ve Piers bir grup ekiple beraber Ada Wong tarafından gerçekleştirilen saldırıların acısından henüz kurtulamamışken, Ada'nın başka bir saldırılarına daha kurban gidiyorlar. Bio Terörizm'in öncü anası gibi içinden geçen Ada Wong ''C-Virüs''ünü askerlere enjekte ederek Chris'in askerlerini sıra sıra katlediyor ve ekimizin görevini tamamlamasına müdahale ediyor.

(Ada Wong hikayesini oynamanızı tavsiye ediyorum. O zaman her şeyi daha net anlayabilirsiniz.)
- Ada Wong -
Hikayemiz çoğunlukla gizlilik ve suikastçilik yönünde ilerliyor. Bu hikayeyi en sona bırakmanızı öneriyorum. Çünkü bu en fazla paralel olarak ilerleyen tek hikaye. Ada'nın olay örgüsü, her karakterimizle yollarının çok daha fazla kesişmesine sebep oluyor.

İlk önce Leon olmak üzere Chris ve Jake hikayelerini bitirmeniz gerekiyor. Eğer direk bu hikayeyi oynarsanız çok fazla spoiler yersiniz.

Ki bu hikayeyi anlatmama dahi gerek yok demek oluyor. Herhalde kimse direk Ada Wong karakterini oynamaz. :)
Hikayeleri neden kısa anlatıyorum?
Çünkü sadece olay örgüsünü bilmeniz yeterlidir. Oyun hikayesinin tamamını anlatmak eğlence anlayışımızı kısıtlar. Ne olacağını bilip oynamak kadar kötü bir şey yoktur.

Eminim bir kaçınız için bu bile uzundur. Okumaya üşenen grupları kastediyorum. :)