Products
in account

Recent reviews by I am Physicist

Showing 1-4 of 4 entries
4 people found this review helpful
183.9 hrs on record (106.7 hrs at review time)
Bu oyuna inceleme yazmak haddime değil fakat oyunu tüm başarımları ile bitirmiş olarak naçizane fikirlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle oyunun hitap ettiği kesim hardcore oyun ve mücadele seven oyuncular yani chill takılmalık vs bir oyun kesinlikle değil. Souls oyunlarına başlamak için en doğru oyun diyebilirim şahsımca çünkü gelişim göstermek biraz daha kolay diğer souls oyunlarına göre çünkü açık dünyasında gelişebilme oldukça mümkün. Bu da boss'a daha hazır gitmenizi sağlayabiliyor.

Artıları;
Grafikler: Souls oyunlarında genelde grafiklerden ziyade oynanış ön plandadır fakat Elden Ring bu inanılmaz oynanışı bize gayet güzel gözüken grafikler ve renk paleti ile sağlıyor. Tabi ki grafikler inanılmaz ötesi gerçekçi değil ama amaç da o değil oyunda. Amacına göre grafikler mükemmel desek yeridir.

Hikaye: Miyazaki'nin değişmeyen hikaye anlatım şeklini Elden Ring'de de görmek mümkün. Lore olarak çok ilgi çekici ve mükemmel detaylarla hazırlanmış bir hikayesi var, George R.R. Martin'in parmağı belli oluyor desek yeridir.

Müzikler: Müzikler çok çok iyi seviyede, boss ile savaşırken sanki o ortama sokuyor sizi ve kendinizi atmosfere kaptırmanızı sağlıyor. Spesifik bossların müzikleri ayrı (Malenia, Radagon, Elden Beast, Margit...) ejderhaların hepsinde tek bir müzik var ama o bile o kadar iyi ki insan asla sıkılmıyor kısaca müzikler tam bir başyapıt.

Oynanış: Bu oynanış çeşitliliği, hissi, güzelliği, anlatılmaz yaşanır. Oynanış konusunda bu oyunda zirveye çıkacaksınız, başka da denecek bir şey yok bu konu hakkında.

Eksileri;
Bana göre tek bir eksisi var o da catacomblar, mağaralar, zindanların bossları birkaç istisnayı saymazsak birbirine çok benziyor, tekrara düşüyor ama 165 tane bossun olduğu bir oyunda bu zaten kaçınılmaz bir şey ve sadece bu dediğim alanlarda olduğu için gözardı edilebilir, öyle büyük bir kusur değil.

Toparlayacak olursak, son yılların değil 10 yılların en iyi oyunlarından biri var karşımızda, oynanış süresi boyunca sizi diyar diyar gezdirecek ama siz hiç sıkılmayacaksınız bu durumdan aksine inanılmaz keyif alacaksınız, FromSoftware ekibinin ve Miyazaki'nin ellerine sağlık. DLC'yi beklemedeyiz.

Puanım: 10/10
Posted December 26, 2023. Last edited December 26, 2023.
1 person found this review helpful
19.1 hrs on record (14.2 hrs at review time)
Oyun yaklaşık 14. saatinde bitti. Şunu söyleyebilirim bu oyun 2 kişi coop olarak oynayabileceğiniz en ama en iyi oyun. Grafikler, müzikler harika ve oynanış mükemmel. O kadar farklı bölüm tasarımları vs var ki içeriğe boğuyor resmen sizi oyun ve bunu hiç rahatsız etmeden yapıyor.

Artıları:
1-Grafikler gerçekten çok iyi, sağlam da sisteminiz varsa fazlasıyla tatmin edecektir.
2-Hikayesi çok tatlı ve komik, arası bozuk olan 2 eşin mecburen birlikte çalışıp birlikte koordine olup geçmesi gereken bölümlerden oluşuyor oyun. Bu sayede zamanla aramız iyileşiyor gerisini oynayacak kişilere bırakıyorum.
3-Oynanış bir coop oyun için mükemmel diyebilirim. Başta da dediğim gibi içerik ve oynanış bombardımanına hazır olun. İçinde küçük detaylar ve aynı stüdyonun bir başka oyunu A Way Out'a da göndermeler mevcut onun dışında bir sürü mini game var arkadaşlarınızla yarışabileceğiniz, kapışabileceğiniz şirin mini gameler bolca mevcut.
4- Müzikler ve bölümlerin atmosferi gerçekten çok çok iyi. Özellikle işin atmosfer kısmı muazzam başarılı bana göre. Temayla uyumlu animasyonlar görsel şölen yaşatıyor sizlere adeta.

Eksileri:
Benim ve arkadaşım için hiçbir eksisi yok.

Toparlayacak olursak elimizde muazzam grafikli mükemmel oynanış sunan bir oyun var. Bana göre EN İYİ coop oynanan hikaye oyunu oldu kendisi. İndirimsiz fiyatını da hak eder bence bu ekonomik şartlarda, indirime girince resmen soygun gibi bir şey oluyor bence. Bu oyunu oynayın, oynatın, MÜKEMMEL.

Puanım: 10/10
Posted November 11, 2023.
3 people found this review helpful
10.4 hrs on record (5.3 hrs at review time)
Arkadaşınızla oynayabileceğiniz hikayesi ve oynanışı güzel olan bir oyun A Way Out. Yeri geliyor sizi eğlendiriyor, yeri geliyor sizi üzüyor. 5-6 saat de oyun bitiyor ama bıraktığı etki çok daha fazlası. İndirimde almanızı tavsiye ederim yaklaşık 40₺ gibi bir fiyata düşüyor. Şimdiden keyifli oyunlar.

Puanım: 8/10
Posted October 26, 2023.
27 people found this review helpful
1 person found this review funny
33.9 hrs on record (30.9 hrs at review time)
Oyunu yaklaşık 28. saatinde bitti. Oyuna gelirsek Harry Potter'ı çok seviyorsanız su gibi akar oynarsınız. Ben de oyunu oynarken eğlenerek oynadım, çok büyük bir potansiyeli var oyunun belki de tam potansiyeliyle çıkış yapsa bir şaheser çıkabilirdi ortaya.

Artıları;
1-Grafikler oldukça yeterli ve iyi.
2-Oynanış çok çeşitlendirilebilir farklı farklı büyülerle o yüzden oynanış da iyi diyebilirim.
3-Müzikleri için mükemmel diyemem ama güzel.
4- Her yaş kitlesine uygun.

Eksileri;
1-Optimizasyon. Yer yer oyunda takılmalar vs oluyor. Optimizasyonda hafif bir sıkıntılar var çok değil ama.
2-Açık dünyası görünüşte açık dünya ama sadece gezme olarak açık dünya denebilir fakat kimsenin açıp da gezmek isteyeceği bir açık dünyası yok cezbedici değil kısaca. Açayım GTA, RDR gibi gezeyim vs o çekicilik yok. Npclerle etkileşim çok çok eksik. Bir öğrenciye veya npcye büyü attığınız zaman içinden geçiyor ve kesinlikle tepki vermiyorlar bu da biraz koparabiliyor oyundan. Daha sonra okulda affedilmez lanetleri uyguluyorum yine bir tepki, replik vs hiçbir şey yok.
3-Hikayesi maalesef pek iyi değil, Hiç sizi kendine bağlamayan çok sıradan bir hikaye gibi diyebilirim. Boss tasarımları da çok basit ve çok az totalde 4 5 tane boss anca var sanırım ve çok kolaylar. En basitinden insan koskoca Voldemortu vs görmek ister.

Sonuca gelirsek elimizde iyi grafikli Harry Potter ruhunu yansıtan oynanışı çeşitli ve keyifli bir oyun var. Harry Potter'ı çok sevenlerin bayılacağı öyle çok arası olmayanların bile bir şans verip deneyimlemesi gerekiyor bence.

Puanım: 8,5/10
Posted September 29, 2023.
Showing 1-4 of 4 entries