10 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 20.9 hrs on record (14.2 hrs at review time)
Posted: Feb 2 @ 5:37am
Updated: Feb 2 @ 7:34am

Normalde bu tarz oyunlar çok oynayan biri değilim ancak uzun zamandır merak ettiğim bir oyun olmasından dolayı çıktığı gün aldım ve hemen bitirdim.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3146946660

Oyunun hikayesi derin olmasa da ilgi çekici ve insanda merak uyandırıyor. Oyunu bitirmek, sır perdelerini aralamak ve sonunu görmek istiyorsun. Diyalogların ekstra olarak mizah içermesi hikayeyi zenginleştiren önemli bir unsur. Alternatif sonlara sahip olması ve diyalog seçimine göre çok minik de olsa oyun akışının değişmesi güzel bir dokunuş. Piksel grafiklere sahip 2B bir aksiyon indie oyunu için ortalamanın üstü seviyede bir iş olmuş diyebiliriz.

Müzikler oyun atmosferine uygun şekilde tasarlanmış, kısmen başarılı ve akılda kalıcı olduklarını söyleyebilirim ancak bu tarz oyunlarda müzikler bazen oyun mekaniğinin bir parçası olarak kullanıldığına daha önce şahit olmuştum. Savaş temposuyla senkronize bir şekilde ilerleyen oynanışın bir parçası olabilecek müzik seçimleri oyun atmosferini ve savaşları daha heyecanlı yapabilirdi.

Bölüm dizaynlarını beğendiğimi söyleyebilirim ancak iyileştirilebilir olabileceğini de belirtmek lazım. Örneğin, oyunda geçmişe gidiyoruz ama arkaplanda bir değişim olmuyor yine bir sonraki bölüme gidiyorum ama yine arkaplan bir önceki bölümle aynı. Sık sık aynı mekanlara gitmek, arkaplan zenginliğinin çok fazla olmaması bazı insanlarda sıkılma hissiyatı verebilir, oyunda bir şeyler başarıyorum zevkini baltalayabilir.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3147725179

Böyle bir oyunda puzzle tarzı kafa yorucu öğelerin çok az ve basit olması bence üzerine düşünülmesi gereken bir şey. Beni zıplatıyorsun koşturuyorsun süper, güzel güzel adamlar yolluyorsun kombolar, savunmalar ve zıplamalar yaptırtıyorsun bu da çok güzel ama kendi kişisel görüşüm puzzle olmayınca kutsal üçlemeyi bozmuş oluyorsun.

Tekrar oynanabilirlik olması adına iki son için ayrı ayrı achievement eklenmiş olması güzel bir şey ama bir insanın bu oyunu başarım dışında tekrar oynaması için gereken bir motivasyon göremiyorum. Yaptığımız seçimlere göre bizi oyun farklı farklı mekanlara yollasaydı tekrardan oynanabilirliği tartışılmazdı ancak ben şahsen oyunu bir de en zor'da bitireyim demek (Bence bu da achievement olmalıydı.) ve diğer sonu görüp achievement'ı almak dışında tekrardan oynamak için bir sebep göremiyorum.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3147533514

Son olarak oyunda en sevdiğim şeylerden biri olan oynanıştan bahsederek kapatayım. Oyunun kombo sistemi, silahları ve bunları sürekli oyunun bize kullandırtması çok iyi bir şekilde başarılmış. Bazı düşmanlar bazı silahlara karşı ekstra güçsüzken bazı düşmanların o silahlara karşı o kadar güçlü olmaması vs. muhteşem mekanikler olmuş. Oynanışı kesinlikle çok zengin kılan ve sürekli çeşit çeşit silah kullanmanızı zorunlu kılması benim gibi tembel bir oyuncuyu kabuğundan çıkartmış oldu.

Steam'i kur mevzusundan dolayı protesto ettiğim için oyun almamaya karar vermiştim ama bu oyuna bir istisna yapmak istedim ve iyi ki de yapmışım. Bence fiyatının hakkını veren başarılı ve eğlenceli bir oyun oynamış oldum. Daha önce bu tarz oyunlar oynamayanların sevebileceği, giriş seviyesinde olan ve 6,7 saat süren bu oyunu denemenizi tavsiye ederim.

Oyuna 100 üzerinden 75 veriyorum.
Was this review helpful? Yes No Funny Award