5 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 0.0 hrs on record
Posted: Sep 7, 2023 @ 11:51am
Updated: Jul 28, 2024 @ 7:25am

Дещо нудний ігровий процес, але атмосфера та ембієнт деяких локацій просто неперевершені

Я в захваті від оригінальної гри, тому чекав від доповнення все того ж: нелінійності, яка дозволяє самостійно вирішувати з якого боку розпочати власне розслідування, чекав динаміки, коли нестача часу підганяє якомога швидше досліджувати локації, які швидко руйнуються чи назавжди зачиняються, а потім поспішати до ще відкритих, щоб встигнути максимально можливо заповнити бортовий журнал перед кінцем петлі.. але. Замість жаги пилососити кожен куток заради крихти інформації про світ, проміжний сюжет доповнення викликає лише бажання швидше дістатись головної, фінальної суті, бо майже усі загадки являють собою послідовність одних і тих самих дій (знайти згорілий слайд з підказкою у реальності ---> знайти його цілісну версію у симуляції), які щоразу потрібно робити спочатку на кожній з нових локацій. При тому гравець обмежений у використанні інструментарію, наприклад сигналоскоп та перекладач взагалі не використовуються, корабель потрібен лише перші 2 хвилини після початку петлі, а його аналог у вигляді плоту має не більше користі, бо в основному переміщення між локаціями швидше здійснити скориставшись реактивним ранцем. Але, все ж таки, доповнення EotE зберегло в собі небагато тих чудових моментів відкриття, коли після петлі вирішень складних загадок потрапляєш у нову красиву локацію, в якій фоном грає не менш чудовий саундтрек від композитора оригінальної гри. Власне, цей плюс та плюс у вигляді розкриття головної таємниці доповнення варті того, щоб здійснити цю подорож хоча б один раз.
Was this review helpful? Yes No Funny Award