4 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 181.4 hrs on record (168.7 hrs at review time)
Posted: Sep 10, 2017 @ 5:54am
Updated: Dec 13, 2020 @ 1:12pm

Nedir bu ''The Long Dark''
⠀⠀⠀
Büyüleyici atmosferiyle ve harika müzikleriyle insanı içine çeken, tatliş grafiklere sahip doğada hayatta kalma oyunu. Çoğu oyunun aksine olağanüstü olaylar yerine bu oyunda doğayla savaşıyoruz. En güçlü düşmanımız olan doğa oyunda bizi alt etmek için elinden geleni yapıyor. Gerek vahşi hayvanlar olsun, gerek soğuk, gerekse rüzgar. Tabi doğanın bu zorlu şartlarına rağmen bize gösterdiği mükemmellikler de oyunda bolca bulunuyor. Mesela benim bayıla bayıla oturup izlediğim Kuzey Işıkları, oyunda bazı gecelerde denk geliyorsunuz ve o kadar güzel ki anlatamam, mutlaka bakmanız gerekiyor.
⠀⠀⠀
  • Grafikler
⠀⠀⠀
Oyunun kendince tatlı bir grafiği var ve gayette güzel duruyor. Grafik hastası biriyseniz dahi gayette severek oynarsınız bu oyunu.
⠀⠀⠀
  • Oynanış
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yapay zeka tarafında bazen minik sorunlar olabiliyor, özellikle kurtlarda bu çok oluyor. Yeri geldiğinde adama oyunu sildirecek dereceden bir oynanış hatası olsa da, yine de oyunun genel oynanışında çokta sorun yok. Zaten yaptığımız şey oyun boyunca yürümek olduğu için sıkıntı olmuyor. Şu minik ufak tefek hatalar dışında oynanışını gayet seviyorum, sizi de pek rahatsız edeceğini düşünmüyorum.
⠀⠀⠀
  • İçerik
⠀⠀⠀
Şimdi burada biraz oyuna sinirliyim. Kaç yıldır hikaye modunu bekliyoruz. Eksik eksik çıkarıp duruyorlar. Ben en son 3. Part geldiğinde oyunu bırakmıştım. O 3. Part gelene kaç yıl bekledik. Aşırı ağır çalışıyorlar, yani bilmiyorum hikaye modu çıkarmak ne kadar zor olabilir ki? Her neyse, oyunda öncelikle hayatta kalma modu var. Modun kendi içerisinde zorlukları var. Zorluğa göre loot çıkıyor oyunda karşınıza, en zor modda açlıktan ölürken, en kolay modda yemeğinizi saklayacak yer bulamıyorsunuz o kadar çok yani. Bir tane de kendi zorluğunuzu yaratma seçeneği var. O seçenekte lootların ne sıklıkla çıkacağını, vahşi doğanın zorluğunu vesaire ayarlayabiliyorsunuz. Bunun dışında mücadeleler dediğimiz bir mod daha bulunuyor. Bu modda oyunun bize sunduğu bazı mücadeleler var ve gayet eğlenceli. Belli bir süre içerisinde bir şey yapmamızı istiyor. Mücadelelerin zorlukları da yine kendi içerisinde değişiklik gösteriyor. Bir de tabi ki hikaye modu var şu başımızın belası olan hikaye modu, çıkmak bilmeyen. Hikaye modu = Amelelik, pek oynamanızı tavsiye etmiyorum ama yine de siz bilirsiniz.
⠀⠀⠀
  • Atmosfer
⠀⠀⠀
Bu oyunun belki de en güzel yanı budur. Oyunda sürekli yürüdüğümüz için etrafı da fazlasıyla inceleme fırsatımız oluyor. Oyun ise bunu güzel yapmış, güzel bir atmosfer sunuyor bize. Yürürken sıkılmıyorsunuz. Bir de size eşlik eden o mükemmel müzikler, gidip YouTube'dan dinleyin birkaç tane müziğini oyunun HARİKA.
⠀⠀⠀
Genel olarak benim oyuna yorumum bu şekilde, almanızı kesinlikle öneririm çünkü fiyatını hak ediyor. İndirimde alırsanız çok ucuza gelir. Uzun saatler geçirebilirsiniz oyunda. Hepinize iyi oyunlar dilerim.
Was this review helpful? Yes No Funny Award