120 people found this review helpful
3 people found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 1.2 hrs on record
Posted: Aug 10, 2019 @ 5:46am
Updated: Dec 10, 2022 @ 5:13am

ACHTUNG !!!
Автор рідко здатний висловити свою точку зору лаконічно, тому огляд може бути злегка затягнутим. Або ж ні.

Originally posted by June:
Sometime I just dream of you answering the phone.

Варто сказати, що крім проєктів з високою реіграбельністю, розрахованих на те, що гравець проведе в них не один десяток годин (на кшталт того ж Iratus: Lord of the Dead або Mortal Kombat 11, в яких я проводжу багато часу), я люблю "одноразові" ігри. Одноразові вони в тому плані, що створені, як правило, для проходження впродовж одного вечора і не передбачають безлічі повторних забігів по рівнях (у цьому плані бувають винятки), а часом навіть не мають системи збережень через знову-таки коротку тривалість.

Колись я вже писав огляд на одну гру, яка дуже схожа на сьогоднішній проект. Це була Marie's Room, яка викликала в мене позитивні почуття і показала, що навіть короткі інді-проекти здатні зацікавити спокушеного гравця і дозволити відпочити від великих проектів. Answer Knot на неї досить сильно схожа (тут навіть є відсилання на Marie's Room), хоч і пронизана дещо іншою атмосферою.
Найімовірніше, цей огляд буде значно коротшим за інші (чи ні), все ж сама гра не дуже довга і її можна пройти в спокійному темпі за півгодини.

Сподобався огляд? Підписуйтесь на мене на Ютубі та додавайтесь в друзі в Стімі, щоб познайомиться з ще більшою кількістю оглядів українською!

«Технічна частина»

Знаєте, щоразу, коли я бачу заставку з логотипом Unity на початку гри, я готовий кинути монетку. І якщо у випадку з Іратусом, на якого я робив попередній огляд, все було чудово, то тут, мабуть, для балансу, все погано.

Почнемо з того, що незважаючи на скромні системні вимоги, гра погано оптимізована і здатна видати 60 FPS тільки на мінімальних налаштуваннях (які ще й не в самій грі виставляються). Якщо ж ви гратимете з налаштуваннями Чака Норріса (так, так тут називаються максималки), то приготуйтеся до того, що гра видаватиме 30-35 кадрів на секунду.

Все було б ще нічого, якби в грі була шикарна графіка, але я б її такою не назвав. Деякі текстури справді непогано зроблені, але більша частина оточення не має вражаючого вигляду і на максималках, а якщо ж ви ввімкнете мінімальні налаштування, то все і зовсім буде виглядати, як ніби це гра з мобілок.

Окремим пунктом хотілося б винести досягнення - їх легко отримати, і таким чином це була б ще одна ідеальна гра в профіль... якби Стім враховував досягнення з неї, чого він зараз, на жаль, не робить.


Originally posted by June:
I don’t know what the ♥♥♥♥’s going on.

«Сюжет»

Незважаючи на те, що гра доволі коротка, такий-сякий сюжет тут є, ба більше, він інтригує і мотивує грати далі (ну, кинути гру ви все одно не зможете - у такому разі доведеться проходити її заново). Головним героєм виступає Зак, одружений хлопець, який, крім усього іншого, любить подорожувати. Цього вівторка він залишається вдома один, тоді як його дружина вирушила на вечірку. По ходу сюжету вона повертається додому, відвідує магазин, аптеку, ну і таке інше, і частенько дзвонить чоловікові, в якого, до речі, звичка не брати слухавку стаціонарного телефону, тому ми просто слухатимемо монологи дружини і, за необхідності, переслуховуватимемо все на автовідповідачі.

І якщо спочатку Джун (а так звуть дружину протагоніста) абсолютно спокійна і говорить про буденні речі, то з кожним наступним дзвінком її голос стає дедалі більш стривоженим, та й говорити вона починає про те, що навколо відбувається щось дивне, навіть просить Зака подивитися, чи на місці його пістолет.

Більше нічого про сюжет не скажу, щоб не спойлерити, зазначу лише, що за якихось 10-15 хвилин грі вдається створити інтригу і нагнати саспенсу, а фінал історії дійсно несподіваний. Хоча під час гри я і знайшов кілька натяків на суть того, що відбувається, кінцівка все одно увігнала мене в ступор, і це при тому, що розказана історія тривала якихось півгодини.

Originally posted by June:
Ugh, well If you could answer the phone it might make things easier for me, but yeah…

«Геймплей»

Геймплейно ж ми маємо класичний симулятор ходьби, обмежений межами однієї квартири. Після того, як Заку телефонує дружина, нам іноді потрібно виконати нескладні дії, пов'язані з тим, що сказала Джун, наприклад, подивитися, чи залишилося в холодильнику пиво, щоб вона знала, чи варто купувати ще. Предмети, з якими потрібно взаємодіяти за сюжетом, підсвічені словами, як це було в The Vanishing of Ethan Carter, що додає пару очок атмосфери грі. Більше ніяких складних завдань, за винятком однієї головоломки, яка вирішується за хвилину, у грі немає.

Автори прекрасно розуміли, що з таким набором механік гра сподобається далеко не всім, тому вирішили її урізноманітнити, причому зробили це доволі цікавим способом - додавши в неї купу пасхалок, якими гра заповнена трохи менше, ніж повністю. Тут є відсилання як на вже згадану Marie's Room , так і на інші ігри [http//steamcommunity.+com], фільми і книги . Варто сказати, що ці пасхалки виконані досить непогано і явно здатні порадувати гравців. Для більшого залучення в процес пошуку на сторінці гри вказано загальну кількість пасхалок, а на форумі - кількість вже знайдених (які ще й поділені за категоріями, залежно від складності). Таким чином ви також зможете взяти участь у виявленні захованих секретів.

Originally posted by June:
Ughh, another ♥♥♥♥♥♥♥ day

«Аудіовізуал»

Графіка у грі, як я вже й сказав, навіть на високих налаштуваннях доволі середня, гарно виглядають тут, здебільшого, лише різні плакати, записки тощо.

Саундтрек як такий тут або повністю відсутній, або ж такий невиразний, що я його просто не помітив, пам'ятаю лише тему в меню. Звуки ж навпаки - досить якісні та непогано впливають на створення атмосфери.

Answer Knot – это:
  • Oh shіt! I’m sorry! Симулятор ходьби на Unity
  • Пасхалки, тисячі їх!
  • "Не просто випадкова книга"
  • Котики
  • Можливість заправити ліжко
  • "Пригоди паранормального детектива Просперо" за авторством Ітана Картера
  • Перше правило бійцівського клубу...
  • Інструкція з управління... дбайливо написана на листочку
  • Bad Taste Pictures


Originally posted by Franz Kafka:
As Gregor Samsa awoke one morning from uneasy dreams he found himself transformed in his bed into a gigantic insect…

Непогана безкоштовна гра на один вечір - чудовий спосіб відпочити від ААА-проектів. Сюжет інтригує, пасхалки розважають і налаштовують на дослідницький лад, а атмосфера приємно доповнює картину. Не факт, що ви захочете зіграти більше одного разу, але познайомиться з грою варто.

Загалом - 5 пляшок пива / 10 відсилань

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1998581998
Was this review helpful? Yes No Funny Award
6 Comments
Ps1h0z0ne Aug 17, 2019 @ 12:06pm 
Good
M9Y Aug 17, 2019 @ 10:40am 
клево
MIF-Pöö Perunamaster Aug 17, 2019 @ 1:57am 
клево)
я сильвер Aug 16, 2019 @ 3:37pm 
клево лайк
DarkPrince9507 Aug 10, 2019 @ 1:33pm 
Всегда пожалуйста :HappyMask:
Рыжая Лисичка Aug 10, 2019 @ 1:00pm 
Не моя игра, но у Вас очень приятный слог) Спасибо за обзор :BEheart: