Róznice CEN ! Nabijanie w Butelke, Waluta jak wam pasuje
Napisałem do supportu, jednak otrzymałem od nich lakoniczną bezsensowną odpowiedz i polecenie by pisać na Forum. Tak więc pisze i bede pisał na forach.
----------------------

Mieszkam w UK i w Polsce.

Chciałem skorzystać z promocji, jestem na urlopie w kraju.
Jednak by dokonać zakupu wymuszono na mnie zmianę sklepu (z UK) na kraj w którym akurat przebywam choćby tylko przejazdem.
Po zmianie kraju z UK na Polska ceny wyświetlają mi się nie w GBP ani też w PLN Tylko w euro ?!
.
Informuję WAS , że Polska nie jest w strefie euro tzn.
W Polsce nie ma EURO !!
W Polsce walutą jest ZŁOTÓWKA - PLN i Polak zarabia tylko ZŁOTÓWKI ,
czyli PLN a 1 euro to dla Polaka 4,12 PLN !!!

Mało tego:

Czuję się oszukany i to podwójnie.
Gdybym był teraz w UK płaciłbym za grę Sniper4 19,99 GBP czyli na złotówki 93 ZŁ
jako że obecnie jestem na urlopie w Polsce mam wg. Was zapłacić 29,99 euro czyli 123 ZŁ

To o 30 PLN WIĘCEJ !!!!

By zachować jedną cenę dla wszystkich waluty powinny się przeliczać a tym samym
gra powinna kosztować 22,6 euro = (19.99 GBP) a nie 29.99 !

za ten sam produkt tylko dlatego, że aktualnie przebywam w Polsce. W ogóle czy uważacie że Polak to gorszy sort ludzi klientów, że sprzedajecie nam za Euro i do tego po wyższych cenach ??

Dla ścisłości powiem , że w UK na 19,99 GBP najmniej zarabiający pracuje niecałe 3 godziny a w Polsce najmniej zarabiający na 123 zł pracuje 10 godzin.

By było ciekawiej, wymuszacie obowiązek zakupów w kraju w którym się aktualnie przebywa choćby tylko przejazdem jednak ceny nie przeliczają się według kursów walut czyli świadomie idziecie na naciąganie klienta. Tak ja to rozumiem i bardzo mi się to nie podoba. Brytyjczyk może kupić za funty, niemiec, francus za euro a biedny głupi Polak mimo że zarabia złotówki ma zapłacić w walucie euro i do tego po wyższej cenie (+30 zł to 6 GBP więcej niż bogaty Brytyjczyk)

Dziękuje za taką promocje i za takie zakupy, czuję się oszukany i nabijany w butelkę jak to w Polsce się mówi. Kolejna firma naciągająca głupiutkich polaczków. Nigdy bym tego nie odkrył jak pewnie i reszta rodaków gdybym nie mieszkał w obu krajach i w obu nie robił u Was zakupów.

Nie skorzystam już więcej a będę rodaków informował o tym fakcie

Odpisaliście mi, że waluta nie jest przypisana do kraju tylko do regionu.
Wielka Brytania, Niemcy Francja Polska ... to Region EUROPA !
więc waszym rozumowaniem wszyscy powinni mieć w euro ale UK nie mają bo nie są w strefie euro, polska też nie jest.

Czy w takim razie według WAS Wielka Brytania (UK) to inny rejon niż Europa ? bo u nich ceny wyświetlają się w Funtach (GBP)

Czyli UK i Polska leżą w dwóch innych regionach/rejonach świata ??

A Co z różnicą cen ?
w UK 19.99 GBP a w Polsce 29.99 EURO - Odpowiedzi od Was nie otrzymałem
do tego niemiec zarabia w euro, brytyjczyk zarabia w funtach i płacą w tych walutach,
polak zarabia w złotówkach a ma płacić w euro ?!
1 euro to w Polsce ok 4,12 zł !!

Uwielbiałem Was jednak teraz uważam, że klientów nabijacie w butelkę , szczególnie Polaków to nie jest feer.

Posté le 23 juin 2017 à 11h06