Kaan Sins Jun 20, 2015 @ 1:04am
Empire Total War Rehber
Türkçe yama olmassa eğer oyunu sadece İngilizce'si çok iyi olanlar anlayabilir.

Grand Campaign (Büyük Sefer) 'i oynadığınızı düşünüyorum.Başlangıçta oyun başlamadan daha short game,long game,world dominition diye 3 şık veriyor herhangi birini seçiyoruz.

Short Game : 1750'ye kadar (100 tur) 15 bölge al.
Long Game: 1799'a kadar (200 tur) 25 bölge al.
World Domination : 1799'a kadar (200 tur) 40 bölge al.

Sonra da ülke seçtiriyor
Osmanlı:Durumu bok gibi rusya,avusturya,gürcistan gibi yerlerden saldırı geliyor gelişmek çok zor.

Büyük Britanya:Durumu bence en iyi olan ülke başlarda Amerika toprakları dışında hiç bir yerden çıkartma olmuyor.Güzelce gelişip (ekonomiyi yükseltip) Fransa ve İspanya'ya yürümek çok kolay.

Rusya:Durumu iyi ama Dagestan kenar şehirlerini çok erken alıyor.

diğerleri de Osmanlı kadar kötü değil hatta durumları neredeyse normal.

şimdi başladık hemen asker basıp hurra diye düşmanlara saldırmayacağız yaparsak eğer 5. turda paramız 0 olur gelirler durur.Şehirleri,Iron Workshopları,köyleri,Farmları,oduncuları,ticaret evlerini,okulları geliştirip (her tur) hem teknolojiyi geliştirip hem de az az asker basmalıyız.

sonra da diğer ülkelerle kabul edenlerin hepsi ile yani ticaret antlaşması yapmalıyız ve teknolojilerini takas etmeyi veya para ile almayı önermelisiniz.Eğer teknoloji olmassa bina da yapamassınız asker de.

hemen bize düşman olanlara saldırmalıyız aldığımız şehirler genelde bizi sevmez -20lerde başlar.binaları falan düzeltip orada asker basarsak bizi hafiften sevmeye başlarlar.

çok iyi bir ekonomi olduğu zaman genelde 40 tur sonunda 3 veya daha fazla yeri alıp mutlu edebilmiş ve para her tur en az 3000 gelmiş olur.ilerde de köy görülcek (yeni şehirler) oraları ister tarla ister okul yapabiliriz.

her şehir süper olup güçlü olduğunda iyi bir ordu ile artık sefere çıkmamız gerekir ben 3 tam birim ordu ile 10-15 yer aldığımı hatırlıyorum.

bir de ticaret alanlarını unutmayın oralardan fena para gelir oralara hep ticaret gemisi götürün.

hadi ben görüşürüz
< >
Showing 1-1 of 1 comments
76561199767339044 Sep 21, 2024 @ 1:20pm 
what is this
:steamhappy:
< >
Showing 1-1 of 1 comments
Per page: 1530 50

Date Posted: Jun 20, 2015 @ 1:04am