Problem z instalacją gier
Witam!

Od jakiegoś czasu mam problemy z zainstalowaniem gier w wersji pudełkowej.

Opis problemu:
1.Uruchamiam steam,
2.Wkładam nośnik z grą do napędu DVD,
3.Wszystko przebiega prawidłowo do momentu tworzenia lub wyszukiwania lokalnych plików systemowych gry-trwa to dosyć długo ok.5min.
4.Albo instaluje z pierwszej płyty 10mb i prosi o włożenie drugiego nośnika w celu doinstalowania dodatkowych 3mb, albo, instaluje połowę i trzeba ściągać dodatkowe 40%.

Dane techniczne laptopa: ASUS z serii N, model N76V, procesor intel core 17, karta graficzna NVIDIA GE FORCE GT 650m 2GB, 6GB pamięci, win8.1, 750GB miejsca na dysku.

Problem dotyczy tylko gier pudełkowych, gry wymagające konta steam dołączane do magazynów komputerowych instalują się prawidłowo.

Korzystam z modemu-routera Air-box od Orange, internet 3G lub 4G.
Dodam że korzystałem kiedyś z modemu stacjonarnego? no tego do wejścia HDIMI i gry (te pudełkowe) instalowały się prawidłowo.

Podejrzewam że jest to problem ze steamem i mobilnym routerem lub z samym mobilnym routerem, jeśli tak wystarczy kupić modem z wejściem karty SIM.

Proszę o pomoc, przeglądam fora i nie mogę znaleźć podobnego problemu jak mój, może w przyszłości ten post pomoże innym graczom borykającym się z takim problemem.
Pozdrawiam
< >
Showing 1-4 of 4 comments
macias Dec 11, 2014 @ 11:39am 
nie zawsze na płycie masz wszystko - czasem trzeba "dościągnąć"
[MP] batkarl422 Dec 11, 2014 @ 1:47pm 
Faktycznie,13mb na obu płytach.Cóź za sukces że udało im się tyle zmieścić, to że trochę (10gb) to żaden problem.
[MP] batkarl422 Dec 14, 2014 @ 4:19am 
Serio?Nikt nie zna odpowiedzi?
Może napiszę do pomocy,mają tam jakiś polaków?
[MP] batkarl422 Dec 18, 2014 @ 6:44am 
Jebany steam!
Przeinstalowałem steam z dysku zewnętrznego na dysk wewnętrzny D,teraz próbuję zainstalować Company of Heroes 2.Instaluje 26-28% z obu płyt a resztę trzeba pobrać!
Przeglądam nadal fora,jak to nie pomoże to instaluję crack do legalnie zakupionych gier pudełkowych i legalnie zakupionych magazynów komputerowych z dołączonymi grami.
Origin i Uplay działają poprawnie,jebnięty steam nie może?
I tak od pół roku!
< >
Showing 1-4 of 4 comments
Per page: 1530 50

Date Posted: Dec 11, 2014 @ 8:18am