This topic has been locked
Szakal17PL Apr 22, 2015 @ 5:07am
Dying Light BŁĄD Nie udało się uruchomić gry (brakujący plik wykonalny)
Zakupiłem nowy komputer:
GeForce GTX 970
Intel9R) Core(TM) i7- 4790K CPU @ 4,00GHz
16,00GB pamięci RAM (użyteczne 3, 12 GB)
1920 x 1080 60Hz
Microsoft Windows 7 Home Premium

Kiedy zakupiłem grę i wgrałem bez żadnych problemów oprogramowanie STEAM i grę Dying Light. Wyskakuję komunikat Nie udało się uruchomić gry ( brakujący plik wykonalny).
Usunąłem plik „appcache” i niestety gra nie odpaliła.
Sprawdziłem i wyłączyłem Antywirus Norton Internet Security, sprawdziłem na pasku zadań jakie jeszcze mam oprogramowania lecz wydaje mi się że z listy tylko własnie ten antywirus może sprawić problem. Mam Komputer nowy i żadnych programów jeszcze nie wgrywałem.
GRA SIĘ NIE ODPALIŁA.
Włączyłem STEAM w Trybie Offline, i starałem się włączyć grę jako Administrator.
GRA SIĘ NIE ODPALIŁA.
Oczyściłem pliki aplikacji STEAM lecz niestety
GRA SIĘ NIE ODPALIŁA
Na oprogramowaniu STEAM mam tylko jedną oryginalną grę zakupioną w sklepie mediaekspert
z oryginalnym kluczem aktywacyjnym. Myślę że nie posiadam wielu folderów instalacji Gier.
Jeśli chodzi o Weryfikowanie plików gry, to wszedłem Komputer/ Dysk lokalny C/ Folder Dying Light/ Folder STEAM/ Steam. Wszedłem w Bibliotekę, kliknąłem prawym przyciskiem myszy i wybrałem Właściwości. Następnie wybrałem Pliki Lokalne i Sprawdź spójność plików gry.
Po dosyć szybkiej weryfikacji !!! GRA SIĘ NIE ODPALA !!!

Proszę o pomoc w celu rozwiązania tego problemu, nie dość że kupuję grę oryginalną z sklepu to jest więcej problemów niż z piracką wersją. Naprawdę nie chciał bym oddawać grę z powrotem do sklepu.
< >
Showing 1-1 of 1 comments
axminstis_ Apr 22, 2015 @ 5:47am 
Prawdopodobnie to jest błąd wykonalny podczas instalacji gry. Można także zgłosić do Twórców (Techland) o dodatkową pomoc z oprogramowaniem ponieważ niektóre gry z płyt (np. Company of Heroes 2) Mogą mieć uszkodzone pliki instalacyjne.

Jeśli to nie pomoże, możliwe jest włączenie DEP (Data Execution Prevention), w tym celu trzeba otworzyć Mój Komputer > Właściwości > Zaawansowane ustawienia Systemu > Zaawansowane > Wydajność > Ustawienia... > Zapobieganie wykonywaniu Danych i tam zaznaczyć drugą opcję.

Możliwe jest także wymagane zaaktaulizowane Sterowniki i oprogramowanie Nvidia albo aktualną wersję DirectX (Aktualna jest to DirectX 12.). Sprawdź także dostępną pomoc w internecie lub dyskusjach Steam na temat podobnych problemów.

:missing:
< >
Showing 1-1 of 1 comments
Per page: 1530 50

Date Posted: Apr 22, 2015 @ 5:07am