Все обсуждения > Форумы Steam > Help and Tips > Подробности темы
To konto jest podejrzane o bycie używanym w celach oszustwa.
Witam. Dostałem 13 marca taką wiadomość, czyli piątek jak zawsze pech ale do rzeczy. Co mam z tym zrobić krok po kroku powie mi ktoś, bo jak pisze do supportu to mi wyjeżdżają z automatu i nie do rzeczy. Może ktoś miał taki przypadek i jest w stanie mi pomóc ?
< >
Сообщения 111 из 11
Na razie bana VAC nie masz. Używałeś cheatów ? Ktoś włamał Ci się na konto / ktoś używał twojego konta (rodzina, znajomi itd.) ? Może kogoś oszukałeś ?

Jeżeli nie masz nic na sumieniu, to pisz do Steam Support do oporu.
No własnie w tym problem że nie używałem cheatów jedynie mam na sumieniu bana w CS:GO na turnieje ;D Ale za to chyba nie ma bana ? Piszę do nich ale i tak automat wyskakuje że ktoś mi ukradł te konto. Ostatnio robiłem transakcje na doładowanie portfela steam ale karta zablokowana była i mi odrzucili 3 razy. Może za to ?
Автор сообщения: Orzech:))
Ostatnio robiłem transakcje na doładowanie portfela steam ale karta zablokowana była i mi odrzucili 3 razy. Może za to ?

Może. Może zapytaj Supporta w kategorii "Zakupy i płatności" -> "Błędy zakupów".

A w CS:GO bana na turnieje, w sensie czasowego ?

A jeszcze: gdzie dokładniej ta informacje jest ? Na e-maila dostałeś, czy jako podejrzenie o cheaty u VAC'a ?
Niee na email nic nie dostałem ale koło tej koperty mam nad społecznością i Nickiem mam: Masz powiadomienie od pomocy technicznej Steam piszę tak:
To konto jest podejrzane o bycie używanym w celach oszustwa.

Pomoc techniczna Steam oznaczyła twoje konto jako potencjalnie używane w celach oszustwa. Skontaktuj się z pomocą techniczną Steam w celu rozwiązania problemu.

Funkcjonalność tego konta będzie ograniczona do czasu rozwiązania problemu.

Możliwość kupowania, wysyłania prezentów, wymiany, sprzedawania i kupowania przedmiotów na Rynku Społeczności oraz aktywacji numerów seryjnych zostały zablokowane.

Więcej informacji na ten temat: Umowa użytkownika Steam.

Ban w CS:GO czasowy jeszcze 2 dni.
Oprócz pisania do Steam Support nie możesz nic innego zrobić.

"Zakupy i płatności" -> "Błędy zakupów" --- w sprawie doładowywania portfela
"Pytania związane z kontem" -> "Zawieszenie oraz ograniczenie konta" --- w sprawie tego podejrzenia o oszustwa

Pisz krótko i treściwie, najlepiej po Angielsku i/lub Polsku.
Pisz dopóki nie otrzymasz oczekującej przez Ciebie odpowiedzi.
Mam im spamić ? Narazie piszę po polsku jeden jest ticket po angielsku ale i tak automat pisze.. Jest możliwość że mi zablokują konto na ZAWSZE ?
Spamić to może nie. Napisz maksymalnie kilka ticketów, jeżeli nic z tego nie będzie, to będziesz musiał czekać.

Автор сообщения: Orzech:))
Jest możliwość że mi zablokują konto na ZAWSZE ?

I tak, i nie.

Przeczytaj: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=5406-WFZC-5519
Czyli że moja karta kredytowa mogła być fałszywa ? Dziwne ..
Nie zablokowali mi konta na gry tylko na rynek i td ale grać mogę jedynie najgorsze nawet gier nie moge zakupić. No cóż poczekam do rana może coś odpiszą.

Автор сообщения: siwencjusz
bedzie cieżko
Dlaczego będzie cieżko ? Z odblokowaniem tego ?
mam dokładnie tak samo
< >
Сообщения 111 из 11
Показывать на странице: 1530 50

Все обсуждения > Форумы Steam > Help and Tips > Подробности темы
Дата создания: 14 мар. 2015 г. в 16:01