Bulldozer Feb 1, 2022 @ 9:23am
Problem z doładowaniem portfelu Steam
1.02.2022r., doładowałem portfel steam z paysafecard kwotą 200zł, tym razem użyłem telefonu a nie tak jak zwykle, komputera. Po potwierdzeniu transakcji czekam, i czekam, a pieniedzy mi nie przelało, mimo że pobrało je z psc. Czy właśnie steam oscamował mnie na 200zł?
< >
Showing 1-15 of 28 comments
Extreme Feb 1, 2022 @ 9:34am 
Mam to samo doładowałem 40 zł i obecnie mam że transakcja jest oczekująca a z kodów PSC zniknęły pieniądze.
kęsik Feb 1, 2022 @ 9:44am 
Gaben oddawaj naszą kasę.
Bee🐝 Feb 1, 2022 @ 9:49am 
There's currently - confirmed by iDeal Support today - an issue properly clearing transactions to Steam from both Paysafe and iDeal. This regularly happens during Steam sales with these two payment methods. There's nothing Steam Support and you can really do but wait for the transaction to "timeout".

The money will be returned to your bank account in a few days or even sooner.

Please lodge a complaint about this issue with both Paysafe/iDeal and Steam Support.
Last edited by Bee🐝; Feb 1, 2022 @ 9:51am
my new friend Feb 1, 2022 @ 9:52am 
Every time Paysafe acquires another service, this time in Latin America, issues happens here on Steam. Coincidence?
Extreme Feb 1, 2022 @ 9:56am 
Originally posted by Bee:
There's currently - confirmed by iDeal Support today - an issue properly clearing transactions to Steam from both Paysafe and iDeal. This regularly happens during Steam sales with these two payment methods. There's nothing Steam Support and you can really do but wait for the transaction to "timeout".

Please lodge a complaint about this issue with both Paysafe/iDeal and Steam Support.
I paid with PSC codes what about them? Besides i wanted to buy BloodRayne Terminal Cut Bundle on sale i never had problem like this and i use Steam for over 12 years.
Bee🐝 Feb 1, 2022 @ 10:03am 
Originally posted by Extreme:
Originally posted by Bee:

I paid with PSC codes what about them? Besides i wanted to buy BloodRayne Terminal Cut Bundle on sale i never had problem like this and i use Steam for over 12 years.
You just got unlucky this time and got caught in the regular Paysafe/iDeal mass processing insanity.

If you have an issue with the codes, you'd need to talk to Paysafe Support. They should know all about this issue by now. In theory, you should still be fine with the codes, as the transaction failed (or will eventually enter a fail state everywhere) no money was ever used.
Last edited by Bee🐝; Feb 1, 2022 @ 10:04am
Bulldozer Feb 1, 2022 @ 10:05am 
so i guess if transaction will be marked as "failed" then psc code will work again?
Kamil9999 Feb 1, 2022 @ 12:15pm 
Mam to samo. Doładowałem z tel zamiast kompa 100 zł bo chciałem sb skinki ogarnąć do cs a tu kodzik zużyty a pieniędzy brak. Na dodatek jeszcze 2,3 godziny po wpłacie było nawet w historii transakcji że ma status oczekiwania, a po chwili całkiem znikło jakby ta wpłata nigdy się nie odbyła.
Extreme Feb 1, 2022 @ 12:18pm 
Originally posted by kamil9999:
Mam to samo. Doładowałem z tel zamiast kompa 100 zł bo chciałem sb skinki ogarnąć do cs a tu kodzik zużyty a pieniędzy brak. Na dodatek jeszcze 2,3 godziny po wpłacie było nawet w historii transakcji że ma status oczekiwania, a po chwili całkiem znikło jakby ta wpłata nigdy się nie odbyła.
https://help.steampowered.com/pl/wizard/HelpWithPurchase prawdopodobnie będzie ci pisało niepowodzenie przy tym.
Kamil9999 Feb 1, 2022 @ 12:20pm 
https://help.steampowered.com/pl/wizard/HelpWithPurchase prawdopodobnie będzie ci pisało niepowodzenie przy tym.
Ta pisze
Extreme Feb 1, 2022 @ 12:25pm 
Ta pisze
Wyślij ticket, opisz sytuacje, wstaw fote z steama oraz z psc ze użyłeś kodu i wyślij im do supportu ja tak zrobiłem i póki co czekam na odpowiedź.
Kamil9999 Feb 1, 2022 @ 12:31pm 
Ta pisze
Wyślij ticket, opisz sytuacje, wstaw fote z steama oraz z psc ze użyłeś kodu i wyślij im do supportu ja tak zrobiłem i póki co czekam na odpowiedź.
Właśnie wysłałem przedtem tylko niestety bez screenów, bo w nerwach zapomniałem. Ale z tego co widziałem to jakaś podobno awaria jest z płatnościami z psc
Extreme Feb 1, 2022 @ 12:33pm 
Właśnie wysłałem przedtem tylko niestety bez screenów, bo w nerwach zapomniałem. Ale z tego co widziałem to jakaś podobno awaria jest z płatnościami z psc
Możesz dodać wiecej wiadomości i tam dać screeny z tego co widze to generalnie jest awaria z płatnościami komuś tam nawet z banku ściągnęło kasę a nie dostał tego co chciał.
Kamil9999 Feb 1, 2022 @ 12:38pm 
Możesz dodać wiecej wiadomości i tam dać screeny z tego co widze to generalnie jest awaria z płatnościami komuś tam nawet z banku ściągnęło kasę a nie dostał tego co chciał.
Już poczekam na rozwój sytuacji, najwyżej jutro jak mi ktoś odpisze to jak będzie trzeba to dołączę. Mimo wszystko wydaje mi się że prędzej czy później te pieniądze same trafią na konto, bo przykładowo znajomy wpłacał 20 ziko z psc 4 dni temu i też nie miał od razu tych pieniędzy tylko dopiero na następny dzień
Last edited by Kamil9999; Feb 1, 2022 @ 12:38pm
Extreme Feb 1, 2022 @ 12:40pm 
Już poczekam na rozwój sytuacji, najwyżej jutro jak mi ktoś odpisze to jak będzie trzeba to dołączę. Mimo wszystko wydaje mi się że prędzej czy później te pieniądze same trafią na konto, bo przykładowo znajomy wpłacał 20 ziko z psc 4 dni temu i też nie miał od razu tych pieniędzy tylko dopiero na następny dzień
Cóż zobaczymy ale fakt że jest to oznaczone jako niepowodzenia oznacza że Steam już nie próbuje ściągnąć tej kasy ale może support doda poza tym chciałem kupić dwie gry na wyprzedaży a ta kończy się pojutrze.
Last edited by Extreme; Feb 1, 2022 @ 12:41pm
< >
Showing 1-15 of 28 comments
Per page: 1530 50

Date Posted: Feb 1, 2022 @ 9:23am