Triox 12 Thg08, 2021 @ 12:00pm
Valve Index Polska Wysyłka
Elko
Przed zamówieniem Indexa miałem trochę pytań odnośnie do
  1. Procesu wysyłki
  2. Czasu dostawy
  3. Ustawienia wszystkiego po wyjęciu z pudełka

itp

Nie mogłem tego nigdzie znaleźć więc stwierdziłem, że sam rozwieje czyjeś wątpliwości.

1. Proces wysyłki jest całkiem prosty.
Przy wypełnianiu wszystkich danych należy jednak pamiętać, żeby nie używać "polskich znaków"
Np.: "Jan Żółtko" powinno być napisane w ten sposób "Jan Zoltko"
(To samo tyczy się ulicy, jak i województwa)
Po wszystkim status zamówienia można sprawdzić, klikając w:
Twój nick w górnym prawym rogu > Szczegóły konta > Pokaż historię zakupów > Zobacz informacje o wysyłce

2. Czas dostawy
Cały zestaw zamówiłem, jak i opłaciłem w czwartek (05.08)
Tutaj pojawiła się pierwsza niespodzianka, bo trzeba było zmienić limit karty płatniczej, jednak po zmianie nie było żadnych problemów i pojawił się pierwszy status "przetwarzanie"
Piątek (06.08) opcja zmiany danych do wysyłki znikła i status zamówienia zmienił się na "wysyłka wkrótce"
Poniedziałek (09.08) status zamówienia zmienił się na "Wysłano", dodany zostaje również nr do śledzenia przesyłki, którą dostarczyć miał GLS
Poniżej historia pokazująca etapy dostarczenia paczki od magazynu w Holandii do Polski.

Netherlands

09/08/2021 09:00
The parcel data was entered into the GLS IT system; the parcel was not yet handed over to GLS.

Netherlands

09/08/2021 19:15
The parcel was handed over to GLS.

Germany Neuenstein

09/08/2021 19:15
The parcel has left the parcel center.

Germany Neuenstein

10/08/2021 20:54
The parcel has reached the parcel center.

Poland Strykow

10/08/2021 20:54
The parcel has left the parcel center.

Poland Gorzow Wlkp.

11/08/2021 20:04

Poland Gorzow Wlkp.

12/08/2021 07:08

Poland Gorzow Wlkp.

12/08/2021 08:23
The parcel is expected to be delivered during the day.

Poland Gorzow Wlkp.

12/08/2021 11:40
The parcel has been delivered.

Wszystko trwało dokładnie 7 dni

3. Setup
Wszystko od momentu przecięcia plomby do pierwszej gierki trwało około godzinę

Wywiercenie otworów pod montaż latarni (Otwory po montażu latarni vive mają mniejszy rozstaw)

Podłączenie latarni i gogli (Kable zasilające do latarni mają długość 2.5 metra)

Aktualizacja, osobno kontroler lewy/prawy, jedna latarnia, druga latarnia, jak i sam headset.
Tutaj pojawiła się kolejna niespodzianka, headset miał problem z aktualizacją, ale udało mi się znaleźć rozwiązanie na reddicie

https://www.reddit.com/r/ValveIndex/comments/ebqjc5/issue_updating_headset_wireless_receiver_update/

Jestem zadowolony z jakości całego zestawu, jednak największym zaskoczeniem było to, jak bardzo intuicyjne jest używanie kontrolerów knuckles.
Headset jest wygodny i każdy będzie w stanie dostosować go pod siebie.
Jakość głośników robi bardzo dobre wrażenie, to samo można powiedzieć o jakości mikrofonu zamontowanego w goglach.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to śmiało pisać.

Mam nadzieję, że pomogłem ;)
Ngày đăng: 12 Thg08, 2021 @ 12:00pm