กระดานสนทนาทั้งหมด > ฟอรัม Steam > Help and Tips > รายละเอียดกระทู้
กระทู้นี้ได้ถูกล็อกแล้ว
İndirme Hızı (TURKISH)
Merhabalar dostlar internet olarak Türkcell Superonline kullanıyorum ve 934 mbps gibi bir hız alabiliyorum (en güncel şimdi ölçtüğüm değer) ve genelde de bu civarlarda oluyor. Fakat bugün bir oyunu indirmeye koyduğumda max. 905.7 kb/s değer aldığımı gördüm ve birkaç saattir de durum böyle. İnternette yazan çoğu şeyi denedim (önbellek temizlemek, kapatıp açmak, bölgeyi değiştirmek vs.) fakat değişen hiçbir şey yok. İnternetimde bir problem olup olmadığını görmek için Epic Games'ten rastgele bir oyunu indirmeye koyduğumdaysa 22 mb/sn indirme hızını gördüm ve steam kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şu anda bu problemi yaşayan var mı ?

NOT: Samsun'da yaşıyorum bölgesel olabilir diye bu bilgiyi buraya yazayım dedim.
โพสต์ต้นฉบับโดย MALI:
Arkadaşlar sorunu çözdüm modem üzerinde bulunan fiber converteri resetledim ve şuan hızım düzeldi. Converter üzerinde bulunan reset tuşuna kürdan ile 6sn gibi bir süre basın ve ardından modemin fişini çekip takın ben öyle yaptım düzeldi. İnşallah sizin sorunda çözülür.
< >
กำลังแสดง 16-30 จาก 31 ความเห็น
selamlar sorun devam ediyor mu sizlerde ? farklı platformlarda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. burada güncelleme yapamıyorum şaka gibi 3-4 mb indirme yapıyor :D
โพสต์ดั้งเดิมโดย sceme99:
selamlar sorun devam ediyor mu sizlerde ? farklı platformlarda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. burada güncelleme yapamıyorum şaka gibi 3-4 mb indirme yapıyor :D

Dostum bende hala devam ediyor bugün tekrar denedim ama sonuç alamadım. Steam'de destek kısmında ağ bağlanıtısı sorunlarıyla alakalı problemlere de baktım firewall'ı kapat aç işte izin ver ver verme gibi fakat hala aynı. Senin de dediğin gibi başka platformlarda deli gibi indiriyor ama burada hala problemli. İnternet sağlayıcın hangisi onu da yazabilir misin?

Bu arada bu probleme sahip arkadaşlar eğer bu entrye yazacaksanız bunu da belirtirseniz iyi olur çünkü anladığım kadarıyla şuanda Superonline ve Telekom kullananlarda bu problem var gibi gözüküyor bunları kullanıp da problem olmayan var mı merak ediyorum. İnternet sağlayıcısında mı yoksa belli kişilerde mi yaşanıyor onu çözmek için bu önemli.

Fakat düşüncem sağlayıcıyla alakalı çünkü yukarıdaki yanıtlara attığım forumda 2020 yılında almanyadaki bir internet sağlayıcısını kullananlarda yaşanmış aynı durum. Dünya genelinde de bu problemi yaşayanlar var. ( Alman ve Rus kullanıcılarda gördüm şimdiye kadar bir de bizde var)

Bu arada Steam desteğe ticket attım ama dönüş ne zaman olur bilmiyorum. Dönüş olunca burayı da güncellerim.
โพสต์ดั้งเดิมโดย KON:
โพสต์ดั้งเดิมโดย sceme99:

Dostum bende hala devam ediyor bugün tekrar denedim ama sonuç alamadım. Steam'de destek kısmında ağ bağlanıtısı sorunlarıyla alakalı problemlere de baktım firewall'ı kapat aç işte izin ver ver verme gibi fakat hala aynı. Senin de dediğin gibi başka platformlarda deli gibi indiriyor ama burada hala problemli. İnternet sağlayıcın hangisi onu da yazabilir misin?

Bu arada bu probleme sahip arkadaşlar eğer bu entrye yazacaksanız bunu da belirtirseniz iyi olur çünkü anladığım kadarıyla şuanda Superonline ve Telekom kullananlarda bu problem var gibi gözüküyor bunları kullanıp da problem olmayan var mı merak ediyorum. İnternet sağlayıcısında mı yoksa belli kişilerde mi yaşanıyor onu çözmek için bu önemli.

Fakat düşüncem sağlayıcıyla alakalı çünkü yukarıdaki yanıtlara attığım forumda 2020 yılında almanyadaki bir internet sağlayıcısını kullananlarda yaşanmış aynı durum. Dünya genelinde de bu problemi yaşayanlar var. ( Alman ve Rus kullanıcılarda gördüm şimdiye kadar bir de bizde var)

Bu arada Steam desteğe ticket attım ama dönüş ne zaman olur bilmiyorum. Dönüş olunca burayı da güncellerim.

Benim internette superonline. Dünden beri oyunu güncelleyemiyorum. İndirme başlatılıyor da kalıyor .
superonline kullanıyorum 750 mbps internet hızım var ancak bende de 5mbit/sn indiriyor
epicden denedim başka bir oyunu 500 mbit/sn gördüm
แก้ไขล่าสุดโดย MALI; 28 ม.ค. 2024 @ 7: 46am
dostum ben de samsundayım ben de superonline kullanıyorum ve ben de bu sorunu birebir yaşıyorum superonline'ı aradın mı acaba ben de tam aramayı düşünüyordum
Merhabalar,

Aynı sorun bende de mevcut. Başka bir App kullandığımda indirme hızımda hiç bir problem yok ancak steamdan indirmeye çalıştığımda 5mbit ile sınırlıyor maalesef neden böyle bir şey olduğuyla ilgili fikrim yok açıkcası. 4K video'yu bile shutter yaşamadan ilerletip oynatırken oyun indirirken int hızı yavaşmış gibi indiriyor. Cumartesi gününden beri yaşıyorum bu problemi yalnız dün indirme sunucusunu Türkiye-İzmir yapıp ya da Yunanistan seçip denedim ve son hızda indirme yaptım. Ancak bugünde aynı şey ile karşılaşınca yine indirme serverı değiştirmeme rağmen hız 5mbitte kaldı.

Lütfen sorunu kaynağını öğrenen olursa buraya yazsın .
Superonline 'ı aramadım henüz ama bugün bi şansımı denerim. Onların çözebileceğini sanmıyorum ama denemekte fayda var.

Ben de bölgeyi değiştirsem de değişmemişti senin şansına değişmiş :D
ผู้สร้างกระทู้นี้ได้ระบุว่าโพสต์นี้เป็นคำตอบสำหรับกระทู้ต้นฉบับ
Arkadaşlar sorunu çözdüm modem üzerinde bulunan fiber converteri resetledim ve şuan hızım düzeldi. Converter üzerinde bulunan reset tuşuna kürdan ile 6sn gibi bir süre basın ve ardından modemin fişini çekip takın ben öyle yaptım düzeldi. İnşallah sizin sorunda çözülür.
Deneyince haber veririm onu yapınca şifreyi tekrardan girmek gerekiyor mu modem biraz sıkıntı yerde benim :DD
แก้ไขล่าสุดโดย Soralen; 28 ม.ค. 2024 @ 10: 57pm
โพสต์ดั้งเดิมโดย MALI:

Modeme reset atınca sorun çözüldü. İki gündür uğraşıyordum sayende sorun çözüldü eyvallah.
Problem çözülmüştür hepimize geçmiş olsun xdd
Ben modeme reset atınca da çözülmedi. Siz de sorun tekrar baş gösterdi mi acaba ? yoksa şu an sorunsuz devam ediyor musunuz ? Şu an statik ip hizmeti alıyorum ona göre bu hizmeti iptal etmeyi düşünüyorum
valla hocam bende problem çözüldü şuanda da bi problem gözükmüyor
merhaba reset olayından sonra sorunu devam eden var mı ?
Ben reset atmadım fakat kendi kendine düzeldi internet sağlayıcısıyla alakalı bi duruma benziyor
< >
กำลังแสดง 16-30 จาก 31 ความเห็น
ต่อหน้า: 1530 50

กระดานสนทนาทั้งหมด > ฟอรัม Steam > Help and Tips > รายละเอียดกระทู้