此主題已被鎖定
Soralen 2024 年 1 月 27 日 上午 11:12
İndirme Hızı (TURKISH)
Merhabalar dostlar internet olarak Türkcell Superonline kullanıyorum ve 934 mbps gibi bir hız alabiliyorum (en güncel şimdi ölçtüğüm değer) ve genelde de bu civarlarda oluyor. Fakat bugün bir oyunu indirmeye koyduğumda max. 905.7 kb/s değer aldığımı gördüm ve birkaç saattir de durum böyle. İnternette yazan çoğu şeyi denedim (önbellek temizlemek, kapatıp açmak, bölgeyi değiştirmek vs.) fakat değişen hiçbir şey yok. İnternetimde bir problem olup olmadığını görmek için Epic Games'ten rastgele bir oyunu indirmeye koyduğumdaysa 22 mb/sn indirme hızını gördüm ve steam kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şu anda bu problemi yaşayan var mı ?

NOT: Samsun'da yaşıyorum bölgesel olabilir diye bu bilgiyi buraya yazayım dedim.
引用自 MALI:
Arkadaşlar sorunu çözdüm modem üzerinde bulunan fiber converteri resetledim ve şuan hızım düzeldi. Converter üzerinde bulunan reset tuşuna kürdan ile 6sn gibi bir süre basın ve ardından modemin fişini çekip takın ben öyle yaptım düzeldi. İnşallah sizin sorunda çözülür.
< >
目前顯示第 1-15 則留言,共 31
jesper 2024 年 1 月 27 日 上午 11:16 
Aynı sorun bende de var. Diablo ya güncelleştirme indiremedim.
Soralen 2024 年 1 月 27 日 上午 11:20 
O zaman Türkiye genelinde bir problem yaşıyoruz ya da dediğim gibi bölgesel çünkü dediğim gibi Epic Games'te baya çatır çutur indiriyor. Eyvallah dostum :steamthumbsup: O7
Mr.Boom 2024 年 1 月 27 日 上午 11:20 
+1
jesper 2024 年 1 月 27 日 上午 11:23 
Evet bende Ankara da yaşıyorum sadece steam'de indirme sıkıntısı var uplay'de sıkıntısız.
RANGER 2024 年 1 月 27 日 上午 11:30 
引用自 KON
Merhabalar dostlar internet olarak Türkcell Superonline kullanıyorum ve 934 mbps gibi bir hız alabiliyorum (en güncel şimdi ölçtüğüm değer) ve genelde de bu civarlarda oluyor. Fakat bugün bir oyunu indirmeye koyduğumda max. 905.7 kb/s değer aldığımı gördüm ve birkaç saattir de durum böyle. İnternette yazan çoğu şeyi denedim (önbellek temizlemek, kapatıp açmak, bölgeyi değiştirmek vs.) fakat değişen hiçbir şey yok. İnternetimde bir problem olup olmadığını görmek için Epic Games'ten rastgele bir oyunu indirmeye koyduğumdaysa 22 mb/sn indirme hızını gördüm ve steam kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şu anda bu problemi yaşayan var mı ?

NOT: Samsun'da yaşıyorum bölgesel olabilir diye bu bilgiyi buraya yazayım dedim.
Bende şuan sorun yok tam indirme hızımı alıyorum. Bu da Steam download serverlarında sıkıntı olmadığını gösteriyor. VPN'e bağlanıp indirmeyi deneyebilirsin belki ISP'n ile alakalıdır.
Soralen 2024 年 1 月 27 日 上午 11:50 
引用自 RANGER
引用自 KON

Bende şuan sorun yok tam indirme hızımı alıyorum. Bu da Steam download serverlarında sıkıntı olmadığını gösteriyor. VPN'e bağlanıp indirmeyi deneyebilirsin belki ISP'n ile alakalıdır.

:steamthumbsup:
VPN'le de denedim fakat sonuç aynı maalesef, yine de teşekkürler
RANGER 2024 年 1 月 27 日 上午 11:54 
引用自 KON

farklı bir oyun indirincede mi aynı şey oluyor? oyunları indirirken aynı anda diske yazmaya çalışıyor disk hızı yavaşsa da indirme hızı da yavaşlıyor
Soralen 2024 年 1 月 27 日 下午 12:06 

引用自 RANGER
引用自 KON

farklı bir oyun indirincede mi aynı şey oluyor? oyunları indirirken aynı anda diske yazmaya çalışıyor disk hızı yavaşsa da indirme hızı da yavaşlıyor

Genelde oyun indireceğim zaman birkaç oyun indiririm fakat böyle bir problem yaşamadım hiç. bütün indirmeleri iptal edip steam'i kapatıp açtım ve başka bir diske oyun yüklemeye çalıştım(ssd) fakat indirme hızı yine aynı şekilde düşüktü.

NOT: Satisfactory indirmeye çalışıyorum yanlış hatırlamıyosam en son indirmeye çalıştığımda da bu problem meydana gelmişti. Bu oyun özelinde bir problem olabilir.( Benim için)
最後修改者:Soralen; 2024 年 1 月 27 日 下午 12:07
Soralen 2024 年 1 月 27 日 下午 12:11 
https://steamcommunity.com/discussions/forum/1/4147320315758684250/

Sanırsam dünya genelinde de bu problemi yaşayanlar olmuş böyle bir entry buldum
RANGER 2024 年 1 月 27 日 下午 12:17 
Hmm evet olabilir, arkadaş listemden birkaç kişiye sordum sorun olmadığını söylediler ama olanlarda neye göre oluyor bilemedim. Biri o attığın postun altına guide paylaşmış (global sorun dediğin için pek işine yarayacağını sanmıyorum ama) belki işine yarar.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1082209554
Soralen 2024 年 1 月 27 日 下午 12:20 
引用自 RANGER
Hmm evet olabilir, arkadaş listemden birkaç kişiye sordum sorun olmadığını söylediler ama olanlarda neye göre oluyor bilemedim. Biri o attığın postun altına guide paylaşmış (global sorun dediğin için pek işine yarayacağını sanmıyorum ama) belki işine yarar.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1082209554

Aynen guide'ı inceledim biraz da çoğunu denedim açıkçası baya denenecek şey var buna ayrıntılı bir şekilde bakmak gerekiyor. Sağolasın baya uğraştın sen de :DD
RANGER 2024 年 1 月 27 日 下午 12:22 
引用自 KON
Aynen guide'ı inceledim biraz da çoğunu denedim açıkçası baya denenecek şey var buna ayrıntılı bir şekilde bakmak gerekiyor. Sağolasın baya uğraştın sen de :DD
Önemli değil knk :D :HeartFGP:
Soralen 2024 年 1 月 27 日 下午 12:46 
Jesper ve Mr. Boom agalar sizin internet sağlayıcınız da mı Superonline ??
Mr.Boom 2024 年 1 月 27 日 下午 1:00 
Telekom benim fakat aynı sorunu yaşayan bir arkadaşım daha var onun Superonline
Soralen 2024 年 1 月 27 日 下午 1:02 
引用自 Mr.Boom
Telekom benim fakat aynı sorunu yaşayan bir arkadaşım daha var onun Superonline

https://steamcommunity.com/discussions/forum/1/4147320315758813501/

Almanya'da da böyle bir problem yaşanmış. 2020 yılında bir internet sağlayıcı firmayla steam para konusunda anlaşamadığından böyle bir problem yaşanmış dünya genelinde de şuanda böyle bir problem var gözüküyor büyük ihtimalle bundan dolayı.

"Makaleyi oku. Hetzner 2020'ye kadar aynı sorunu yaşamıştı. Telekom sadece açgözlü, hem senden (müşteri olarak) hem de karşı taraftan (içerik sağlayıcı olarak) ödeme almak istiyor.

Bağlantı kendisi kısıtlanmıyor, sadece Steam gibi bir sağlayıcıya olan rota kısıtlanıyor. Ve görünüşe göre Telekom ile Akamai (Steam'in CDN sağlayıcısı) arasında peering anlaşmaları konusunda bir anlaşmazlık var." Almancada çevirince böyle bir şey çıkıyor
最後修改者:Soralen; 2024 年 1 月 27 日 下午 1:04
< >
目前顯示第 1-15 則留言,共 31
每頁顯示: 1530 50

張貼日期: 2024 年 1 月 27 日 上午 11:12
回覆: 31