全スレッド > Steam 掲示板 > Help and Tips > トピックの詳細
Problem z Valve Anti-Cheat PL
Witam.
Zakupiłem CS:GO, i po pierwszej instalacji nie dało się w ogóle włączyć gry, pokazywało, że gra się aktualizuje i po pewnym czasie wyskakiwał błąd i nie dało się włączyć gry. Przeczytałem na jakimś forum aby zainstalować grę w innym folderze, więc tak zrobiłem. Teraz gra się włącza, ale na samym wejściu wyskakuje komunikat:
"Valve Anti-Cheat
Niektóre z plików gry nie posiadają podpisu cyfrowego lub ich podpis jest nieważny. Uniemożliwia to połączenie z serwerami zabezpieczonymi przez VAC.
Sprawdź opcje uruchamiania, zweryfikuj poprawność plików gry, uruchom grę ponownie i spróbuj ponownie."
Poszukałem o tym na forach i zrobiłem to co tam było napisane. Nie wiem czy może źle to zrobiłem (ale robiłem to kilka razy) i nic to nie dało. Mogę grać z botami, niby przypisuje mi jakieś osiągnięcia, ale ranga nie rośnie. Nie mogę grać online, przy próbie gry wyskakuje właśnie taki komunikat. Mój komputer jest nowy, i być może nie mam czegoś potrzebnego zainstalowanego.
Proszę o pomoc
< >
1-1 / 1 のコメントを表示
npwx 2016年2月4日 12時50分 
Witam.
Czy masz wpisane jakiekolwiek opcje uruchamiania w właściwościach CS:GO? Czy w folderze z grą znajduje się np. własny config, i inne pliki utworzone przez siebie/kogoś innego (pomijając oczywiście oryginalne pliki gry)? Czy grę odpalasz bezpośrednio przez Steam'a? Czy sprawdzałeś spójność plików gry?

Spróbuj też usunąć appcache z folderu z CS:GO, po czym sprawdzić spójność plików gry.

Sprawdź, czy któryś z uruchomionych w tle programów i procesów, nie koliduje ze Steamem i CS:GO: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=9828-SFLZ-9289&l=polish

Spróbuj uruchomić grę w trybie bezpiecznym: w parametrach startowych CS:GO wpisz (bez cudzysłowia) "-insecure" i uruchom grę. Następnie wyłącz ją, i usuń ten parametr i uruchom grę ponownie.

Możesz spróbować naprawić usługę Steam. W uruchom (Win+R) wpisujesz swoją ścieżkę do pliku SteamService.exe, znajdujący się w folderze Steam\bin w cudzysłowiu, a następnie po cudzysłowiu dopisujesz /repair, np. "C:\Program Files (x86)\Steam\bin\SteamService.exe" /repair

Jeżeli to nic nie da, spróbuj odinstalować, oraz zainstalować od nowa Steam oraz CS:GO. Do całkowitego usunięcia, polecam użyć program Revo Uninstaller - usunie wszelkie pozostałości.

Poza tym: czy masz zainstalowane wszystkie aktualne sterowniki (chipset, karta graficzna, dźwiękowa itd.)?

Pozdrawiam.
< >
1-1 / 1 のコメントを表示
ページ毎: 1530 50

全スレッド > Steam 掲示板 > Help and Tips > トピックの詳細
投稿日: 2016年2月3日 6時18分