Toate discuțiile > Forumuri Steam > Help and Tips > Detaliile subiectului
Moje konto jest zagrożone POMOCY !
Witam, chciałbym od razu przejść do rzeczy na czym polega mój problem, a mianowicie..
Pewna zaufana mi osoba (aż do dzisiaj) dała mi klucze do gier pod pretekstem, że niby wygrał je na jakieś stronie i ma ich tak dużo, że je rozdaje. Nie były to jakieś niewiadomo jakie gry. Powiedziałbym że nawet były tandetne, lecz kilka z nich miała możliwość wydropienia kart, a więc powiedziałem "A co mi tam" , a więc dodałem te klucze do mojej biblioteki. Wszystko było ok, AŻ DO DZISIAJ, kiedy ta osoba powiedziała mi, że ma teraz prawo do odzyskania MOJEGO konta, poprzez te właśnie klucze. Nie wiem na ile to jest możliwe, ale sytuacja wydała mi się poważna kiedy napisał mi, że będzie o to zabiegał właśnie w supporcie steam. Niestety szanse posiadania dowodów w postaci screenów z owej konwersacji straciłem, ponieważ zadziałałem za bardzo pochopnie i usunąłem tą osobe, zablokowałem a następnie zgłosiłem nie robiąc screenów z rozmowy (tak wiem, głupi ruch mogłem zrobić screeny, no ale nie pomyślałem o tym na początku). Co do gier.. usunąłem je NIBY z mojej biblioteki steam KOMPLETNIE. Nie mam ich w bibliotece ale nadal jest niby możliwość odzyskania tych gier (wiem bo sprawdzałem). Co mam dalej zrobic ? Czy ta osoba ma możliwość przejęcia mojego konta ? A poniżej daje pewne przydatne linki..

(podobny problem do mojego) https://www.youtube.com/watch?v=c70kV07aUwM

(jak usunąłem gry ze steam, usnąłem każdą gre którą dał mi ten człowiek w ten właśnie sposób) http://pclab.pl/news67299.html

Jeszcze raz prosze o jak najszybszą pomoc ! :steamfacepalm:
Editat ultima dată de Vindavla ᚱᛁᛋᛖ; 4 mai 2016 la 4:15
< >
Se afișează 1-12 din 12 comentarii
Należy usunąć linki z Twoich postów, ponieważ nie jest to dobry pomysł, aby publicznie oskarżyć innych użytkowników o wykroczenia.

Odpowiedź jest krótka, CD-klucze są jedną z form dowodu Steamie będzie akceptować podczas odzyskiwania skradzionego konta. Parowa zazwyczaj chce detalicznych CD-klucze, a nie te znalezione w internecie, więc to może być jeszcze powodem do niepokoju.

Ostatecznym pytanie, czy masz lepszy dowód na konto należy do Ciebie od innych użytkowników. To byłoby na przykład płatności dokonywane za pomocą karty kredytowej lub PayPal, Paysafe, itp, które można dostarczyć za screeny.

Należy skontaktować się z obsługą parowych i wyjaśnić sytuację. Nie czekaj, aby zobaczyć, czy z drugiej użytkownik uzyskuje kontrolę nad kontem.
W jaki sposób moge wysłać ten problem z "podejrzeniem o możliwości kradzieży konta" do parowych ? A drugie pytanie, czy wystarczy screen z zakupu danej gry na moim mailu, aby udowodnić że konto należy do mnie ? :v
Editat ultima dată de Vindavla ᚱᛁᛋᛖ; 4 mai 2016 la 4:36
Postat inițial de Bяeak:
W jaki sposób moge wysłać ten problem z "podejrzeniem o możliwości kradzieży konta" do parowych ? A drugie pytanie, czy wystarczy screen z zakupu danej gry na moim mailu, aby udowodnić że konto należy do mnie ? :v
Nie, aby udowodnić zakup musisz wykonać kroki opisane na stronie supportu: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2347-qdfn-4366&l=polish#proof
Klucze mają małe szanse na to żebyś stracił konto, zwłaszcza że zostały dodane niedawno (musi być zdjęcie klucza pudełkowego z napisanym nr ticketu aby udowodnić własność). Support głównie prosi o jedne z 1wszych aktywowanych kluczy na koncie bądź numer karty, z którego był zakup.
Editat ultima dată de O(P)Kruszek; 4 mai 2016 la 5:07
całe szczęście że mam jedną gre z pudełkowym kluczem ... -_- Bo większość mam kupionych bezpośrednio na steam, a nie w pudełkach, nawet nie wiadomo jak wyświetlać cd-keye zakupionych gier. (Nie, nie da się nadusić opcji "pokaż nr. seryjny" czy tam klucz seryjny, w bibliotece po naduszeniu prawym przyciskiem myszy.. od razu uprzedzam odpowiedź ;P)
JEK 4 mai 2016 la 5:27 
♥♥♥
Postat inițial de Bяeak:
całe szczęście że mam jedną gre z pudełkowym kluczem ... -_- Bo większość mam kupionych bezpośrednio na steam, a nie w pudełkach, nawet nie wiadomo jak wyświetlać cd-keye zakupionych gier. (Nie, nie da się nadusić opcji "pokaż nr. seryjny" czy tam klucz seryjny, w bibliotece po naduszeniu prawym przyciskiem myszy.. od razu uprzedzam odpowiedź ;P)
Tym bardziej nic Ci nie grozi bo wystarczy nr transakcji z banku podać za dany zakup bądź z paypala. Zgłoś gościa do supportu, że podejmuję próbę kradzieży konta.
Eds 4 mai 2016 la 6:12 
this is crazy??
Tak, ale najbardziej obawiam się że może narobić mi szkód JEŻELI doszłoby do przejęcia konta. Np. usunięcie gier (tak, to możliwe), lub wszystkich znajomych itd. itp. Nie mam nr. transakcji z banków itd.. wszystkie gry kupowałem przez paysafecard, bezpośrednio na steam.. także podanie dowodu zakupów przez bank albo coś takiego odpada. Jedyne co mam na dowód to pudełkowy cd-kay z borderlands 2 tak właściwie..
Editat ultima dată de Vindavla ᚱᛁᛋᛖ; 4 mai 2016 la 6:27
Eds 4 mai 2016 la 7:22 
oh yeah nice nice nice
Eds 4 mai 2016 la 7:24 
ask me
< >
Se afișează 1-12 din 12 comentarii
Per pagină: 1530 50

Toate discuțiile > Forumuri Steam > Help and Tips > Detaliile subiectului
Data postării: 4 mai 2016 la 3:37
Postări: 12