Yoakest Jun 4, 2016 @ 10:16am
Yurtdışındaki bir hesaba hediye gönderirsek ne olur?
Yurtdışında yaşayan bir arkadaşıma Türkiye den oyun hediye edebilir miyim yada edersem ne olur? Türkiyeden satın alınıp, envantere eklenen oyunların Türkiye ye sınırlandırılmış olduğu yazıyor. Türkiye ye sınırlandırılmış ne anlama geliyor? Peki oyunu, hediye olarak satın al diyip yurtdışındaki arkadaşımı seçip dikekt olarak ona gönderirsem ne olur?
< >
Showing 1-10 of 10 comments
He Man Nov 2, 2020 @ 8:24am 
4 yıl önce göndermiş olduğun gönderiye yorum alamadığına üzüldüm. Peki atmayı başarabildin mi? Başardıysan nasıl yaptığını anlatır mısın? Yanıtlarsan sevinirim.
Yoakest Nov 2, 2020 @ 11:01am 
Bu konuda edindiğim bilgilere dayanarak steam Türkiye mağazası üzerinden bir hediye almadım. Eğer birisine steam Türkiye mağazasından bir oyun hediye ederseniz o oyunları sadece Türkiye de oynayabilirsiniz, Türkiye dışında oynarsanız hesabınız banlanabilir. ( Bu kural senin hesabın içinde geçerli, eğer bir gün yurt dışına yerleşirsen daha önceden Türkiye mağazasından aldığın oyunları oynarsan banlanabilirsin.)
Peki bunlar için bir çözüm yok mu?
Benim bildiğim iki yöntem var.
  1. Benim kullandığım bir sorun yaşamadığım güvenilir olan yöntem Oyunları steam keyleri satan bir internet sitesinden alabilirsin. Tabi bunu yaparken dikkat etmen gereken birkaç şey var öncelikle alışveriş yaptığın site güvenilir olmalı sonra keyi alırken hangi ülkelerde yada hangi bölgelerde geçerli olduğuna dikkat etmelisin. (Hiçbir sınırlaması olmayan keylerde var.)
  2. Bu yönteme pek güvenmiyorum hakkında bir şey öğrenemedim. Bu yöntemi denemedim ama teoride mümkün. Steam mağaza bölgenizi istediğiniz bölgeyle değiştirerek alırsanız oyun için bir sorun çıkacağını sanmıyorum fakat benimde bilmediğim bazı önemli konular var öncelikle alışveriş yaparken bankanız ödeme yapmayabilir. (Steamin Türkiye ile yaptığı anlaşmalardan, vergilerden dolayı vs.) Eğer ödemeniz yapılırsa ve eğer ki böyle bir şey yapmak yasaksa (bu konuda bir bilgim yok) banlanabilirsiniz. Ayrıca mağaza bölgesini değiştirmek isterseniz bir defa değiştirdikten sonra geri Türkiye yada başka bir bölge mağazasına geçmek için bir hafta (en son bir haftaydı) beklemeniz gerekir tekrar değiştiremezsiniz.
He Man Nov 14, 2020 @ 6:13am 
Key sisteminin bu kadar geliştiğini bilmiyordum ve hediye için kullanmak gerçekten muazzam bir fikir. Teşekkür ederim çok yardımcı oldun
BatuDeAngelis Jan 21, 2023 @ 5:48pm 
Eski bir başlığa yorum yaptığımın farkındayım ancak Google aramasından geldim ve benim gibi google üzerinden gelen olursa bir yanlışı düzeltmek adına bilgilendirme yapmak istiyorum.

''eğer bir gün yurt dışına yerleşirsen daha önceden Türkiye mağazasından aldığın oyunları oynarsan banlanabilirsin''

Bu bilgi doğru değil maalesef. Herkes ülke değiştirebilir, başka bir ülkeye taşınabilir ve yıllarca emek verdiği, belki binlerce belki onbinlerce lira para harcadığı steam hesabını kaybetmesi baştan hesap açması çok saçma olur değil mi ? :) zaten bölge farkından dolayı farklı ülkeler arasındaki hediye oyunlar kütüphaneye eklenmiyor. Ancak şu an türkiyede olup yurtdışına taşınan biri olursa mevcut hesabını gayet kullanabilir. Türkiyedeyken alıp, oynadığı oyunları oynamaya devam edebilir. Banlanma gibi bir durum söz konusu değil yani.

https://steamcommunity.com/discussions/forum/1/2217311444334867634/

''Every game that is in your library becomes regionfree 90 days after activation. After that it can be installed and played from anywhere in the world. That is precisely for users who move to other countries. It does not matter if a game is not available in the region you move to if you already have it on your account. I own multiple games that are not available here (Germany), for example Dying Light which i bought during vacation.''

90-days Region lock policy olarak aratıp de bilgi edinebilirsiniz.
Hmm Mar 23, 2023 @ 5:20am 
Originally posted by BatuDeAngelis:
Eski bir başlığa yorum yaptığımın farkındayım ancak Google aramasından geldim ve benim gibi google üzerinden gelen olursa bir yanlışı düzeltmek adına bilgilendirme yapmak istiyorum.

''eğer bir gün yurt dışına yerleşirsen daha önceden Türkiye mağazasından aldığın oyunları oynarsan banlanabilirsin''

Bu bilgi doğru değil maalesef. Herkes ülke değiştirebilir, başka bir ülkeye taşınabilir ve yıllarca emek verdiği, belki binlerce belki onbinlerce lira para harcadığı steam hesabını kaybetmesi baştan hesap açması çok saçma olur değil mi ? :) zaten bölge farkından dolayı farklı ülkeler arasındaki hediye oyunlar kütüphaneye eklenmiyor. Ancak şu an türkiyede olup yurtdışına taşınan biri olursa mevcut hesabını gayet kullanabilir. Türkiyedeyken alıp, oynadığı oyunları oynamaya devam edebilir. Banlanma gibi bir durum söz konusu değil yani.

''Every game that is in your library becomes regionfree 90 days after activation. After that it can be installed and played from anywhere in the world. That is precisely for users who move to other countries. It does not matter if a game is not available in the region you move to if you already have it on your account. I own multiple games that are not available here (Germany), for example Dying Light which i bought during vacation.''

oh be sağ olasın. buna cevap bulacam diye interneti alt üst ettim. etailden birkaç şey aldım etkinleştirince oyunun yanında (Turkey) yazıyordu. yurtdışından da iş bekliyordum bir şüphelendim. bir sorun çıkar mı diye ama dediğine göre sorun çıkmaması lazım.
BatuDeAngelis Mar 23, 2023 @ 11:45am 
Originally posted by Hmm:
Originally posted by BatuDeAngelis:

oh be sağ olasın. buna cevap bulacam diye interneti alt üst ettim. etailden birkaç şey aldım etkinleştirince oyunun yanında (Turkey) yazıyordu. yurtdışından da iş bekliyordum bir şüphelendim. bir sorun çıkar mı diye ama dediğine göre sorun çıkmaması lazım.

Rica ederim. Yani evet ben bizzat deneyimlemedim bu durumu ancak yazanlara ve anlatılanlara göre bir sorun olmaması lazım. Kaldı ki mantıklı olan da bu.
tonkAtonk Jan 30, 2024 @ 3:12am 
yurt dışında yaşayan birisine oyun göndermek istiyorum ancak yerel fiyatlandırma farkından dolayı türkiyede etkinleştirebileceğimi söyledi steam. acaba hediyeyi gönderdikten sonra o kişinin hesabına girip hediyeyi kabul etsem, o kişi o oyunu oynayabilir mi sorunsuz bir şekilde?
Noq Mar 21, 2024 @ 3:14am 
Originally posted by nehir:
yurt dışında yaşayan birisine oyun göndermek istiyorum ancak yerel fiyatlandırma farkından dolayı türkiyede etkinleştirebileceğimi söyledi steam. acaba hediyeyi gönderdikten sonra o kişinin hesabına girip hediyeyi kabul etsem, o kişi o oyunu oynayabilir mi sorunsuz bir şekilde?
Öncelikle merhaba,

Kısa cevap: Hayır.

Detaylar: Hesaba farklı ülkeden giriş yapmak ve ya profilden ülke bayrağını değiştirmek, hesabın ait olduğu ülkeyi değiştirmez. Hesabın hangi ülkeye ait olduğunu cüzdan kısmında görmeniz mümkündür.

Dolayısıyla Türkiye ait CD Key alırsanız, sadece Türkiye hesaplarında kullanılabilir. Arkadaşınızın hesabına girmeniz ülkeyi Türkiye yapmaz.

Hesabın ülkesini değiştirmenin tek yolu, o ülkeye ait desteklenen yerel ödeme seçeneklerinden kullanmanız.

DİKKAT: 1 hesabın ait olduğu ülke 3 ayda bir değişebilir.

Yani arkadaşınızın hesabını Türkiye yaparsanız, arkadaşınız sadece Türkiye yerel ödeme seşenekleri kullanarak alış-veriş yapmak zorundadır. Farklı ülkeye ait ödeme seçenekleri engellenecektir.

DİPNOT: Türkiye 20.11.2023 tarihiyle USD para birimine geçtiği için, yerel ödeme seçeneklerinde düzenlemeler yapıldı. Yani, CIS, USA, LATAM ve MENA bölgelerinden alınan cüzdan kodları Türkiye hesaplarında kullanılabilir durumda.

EKNOT: Türkiye artık MENA çatısı altında USD para birimine geçtiği için, Türkiye üzerinden CIS, USA ve LATAM ülkelerine hediye etme şansı olabilir. Bunu Steam desteğe sormanızda fayda var.

CIS ve USA hesapları eskiden bir-birine oyun gönderebilmektedir. Bu durum MENA ülkeleri için de geçerli olabilir.
Zemheri Apr 22, 2024 @ 6:54am 
sevgilim azerbaycanda yaşamakta ve ben ona kendi hesabımdan hediye olarak oyun satın aldım ve gönderdim onu oynayabilecek mi yani son yazdığınıza göre?
Last edited by Zemheri; Apr 22, 2024 @ 6:54am
Bu konuda tecrübelerim oldugu için bende ekleme yapıyım.Ban hiçbir koşul altında zaten mümkün değil o konuda bi korkunuz olmasın.Steamde farklı bölgeler mevcut arkadaşlarında dediği gibi mena,us,eu vb. Türkiye adı altında herhangi bi steam sunucusu bölgesi zaten bulunmuyordu ve hala bulunmuyor.Bizim bağlı oldugumuz bölge mena ve siz bu bölge harici farklı bir bölgede bulunan arkadasınıza oyun gönderemezsiniz.(Gönderebilirsiniz ancak arkadasınız kabul edemez ve hediye ya iade edilir yada steam envanterinize baskasına hediye etmeniz için kart şeklinde eklenir.) Bölge değiştirebilirsiniz ancak o bölgeye ait kredi ve banka kartıyla alısveris yapabilirsiniz. Yani örneğin Fransada oturan birisi menaya Türkiye ıp si üzerinden gecis yapabilir ama fransadaki hernahgi bir kartla alısverise izin vermez steam.Suanda mena diğer bölgelere göre hala fiyatlandırma konusunda ucuz eğer ilerde olurda eşitlenirse oyun fiyatları hediye işlemide açılır tahminimce.
Benim merak ettiğim ve bilgisi varsa öğrenmek istediğim başka bi konu var.Yeni steam beta aile paylasımında bildiginiz üzere arkadasınız steamde herhangi bir oyunu oynasa dahi onun oyunlarını kullanabiliyoruz.Diğer bölgelerle mena+Eu gibi paylasım olustursak birbirimizin oyunlarını oynayabilir miyiz?.Denemek isterdik fakat eğer olmazsa 1sene cooldown atıyor.Bu konuda deneyimi olan varsa bi açıklayabilir mi?
< >
Showing 1-10 of 10 comments
Per page: 1530 50

Date Posted: Jun 4, 2016 @ 10:16am