Install Steam
login
|
language
简体中文 (Simplified Chinese)
繁體中文 (Traditional Chinese)
日本語 (Japanese)
한국어 (Korean)
ไทย (Thai)
Български (Bulgarian)
Čeština (Czech)
Dansk (Danish)
Deutsch (German)
Español - España (Spanish - Spain)
Español - Latinoamérica (Spanish - Latin America)
Ελληνικά (Greek)
Français (French)
Italiano (Italian)
Bahasa Indonesia (Indonesian)
Magyar (Hungarian)
Nederlands (Dutch)
Norsk (Norwegian)
Polski (Polish)
Português (Portuguese - Portugal)
Português - Brasil (Portuguese - Brazil)
Română (Romanian)
Русский (Russian)
Suomi (Finnish)
Svenska (Swedish)
Türkçe (Turkish)
Tiếng Việt (Vietnamese)
Українська (Ukrainian)
Report a translation problem
Peki bunlar için bir çözüm yok mu?
Benim bildiğim iki yöntem var.
''eğer bir gün yurt dışına yerleşirsen daha önceden Türkiye mağazasından aldığın oyunları oynarsan banlanabilirsin''
Bu bilgi doğru değil maalesef. Herkes ülke değiştirebilir, başka bir ülkeye taşınabilir ve yıllarca emek verdiği, belki binlerce belki onbinlerce lira para harcadığı steam hesabını kaybetmesi baştan hesap açması çok saçma olur değil mi ? :) zaten bölge farkından dolayı farklı ülkeler arasındaki hediye oyunlar kütüphaneye eklenmiyor. Ancak şu an türkiyede olup yurtdışına taşınan biri olursa mevcut hesabını gayet kullanabilir. Türkiyedeyken alıp, oynadığı oyunları oynamaya devam edebilir. Banlanma gibi bir durum söz konusu değil yani.
https://steamcommunity.com/discussions/forum/1/2217311444334867634/
''Every game that is in your library becomes regionfree 90 days after activation. After that it can be installed and played from anywhere in the world. That is precisely for users who move to other countries. It does not matter if a game is not available in the region you move to if you already have it on your account. I own multiple games that are not available here (Germany), for example Dying Light which i bought during vacation.''
90-days Region lock policy olarak aratıp de bilgi edinebilirsiniz.
oh be sağ olasın. buna cevap bulacam diye interneti alt üst ettim. etailden birkaç şey aldım etkinleştirince oyunun yanında (Turkey) yazıyordu. yurtdışından da iş bekliyordum bir şüphelendim. bir sorun çıkar mı diye ama dediğine göre sorun çıkmaması lazım.
Rica ederim. Yani evet ben bizzat deneyimlemedim bu durumu ancak yazanlara ve anlatılanlara göre bir sorun olmaması lazım. Kaldı ki mantıklı olan da bu.
Kısa cevap: Hayır.
Detaylar: Hesaba farklı ülkeden giriş yapmak ve ya profilden ülke bayrağını değiştirmek, hesabın ait olduğu ülkeyi değiştirmez. Hesabın hangi ülkeye ait olduğunu cüzdan kısmında görmeniz mümkündür.
Dolayısıyla Türkiye ait CD Key alırsanız, sadece Türkiye hesaplarında kullanılabilir. Arkadaşınızın hesabına girmeniz ülkeyi Türkiye yapmaz.
Hesabın ülkesini değiştirmenin tek yolu, o ülkeye ait desteklenen yerel ödeme seçeneklerinden kullanmanız.
DİKKAT: 1 hesabın ait olduğu ülke 3 ayda bir değişebilir.
Yani arkadaşınızın hesabını Türkiye yaparsanız, arkadaşınız sadece Türkiye yerel ödeme seşenekleri kullanarak alış-veriş yapmak zorundadır. Farklı ülkeye ait ödeme seçenekleri engellenecektir.
DİPNOT: Türkiye 20.11.2023 tarihiyle USD para birimine geçtiği için, yerel ödeme seçeneklerinde düzenlemeler yapıldı. Yani, CIS, USA, LATAM ve MENA bölgelerinden alınan cüzdan kodları Türkiye hesaplarında kullanılabilir durumda.
EKNOT: Türkiye artık MENA çatısı altında USD para birimine geçtiği için, Türkiye üzerinden CIS, USA ve LATAM ülkelerine hediye etme şansı olabilir. Bunu Steam desteğe sormanızda fayda var.
CIS ve USA hesapları eskiden bir-birine oyun gönderebilmektedir. Bu durum MENA ülkeleri için de geçerli olabilir.
Benim merak ettiğim ve bilgisi varsa öğrenmek istediğim başka bi konu var.Yeni steam beta aile paylasımında bildiginiz üzere arkadasınız steamde herhangi bir oyunu oynasa dahi onun oyunlarını kullanabiliyoruz.Diğer bölgelerle mena+Eu gibi paylasım olustursak birbirimizin oyunlarını oynayabilir miyiz?.Denemek isterdik fakat eğer olmazsa 1sene cooldown atıyor.Bu konuda deneyimi olan varsa bi açıklayabilir mi?