Összes téma > Steam fórumok > Help and Tips > Téma részletei
[PL] Utrata bardzo wartościowego konta
Witam wczoraj około godziny 21 zostałem samoistnie wylogowany z konta, kontaktuje się od tamtej pory z supportem steama ale mają mnie w głębokim poważaniu. Proszę o nagłośnienie tej sprawy jak się da i pomocy w odzyskaniu mojego konta.
Sprawa wyglądała następująco, gdy zostałem wylogowany od razu ruszyłem z odzyskiwaniem konta ale nic mi nie pomogło, bo został zmieniony telefon z e mailem więc wiedziałem, że już będą problemy. Napisałem od razu do Supportu Steama z prośbą o odzyskanie konta, podesłałem im do dzisiaj już tyle dowodów, że to było moje konto aż mam dosyć tej całej sytuacji ale nie chce się poddac, te konto jest dla mnie moim oczkiem w głowię i jest bardzo wartościowe.
Między innymi moje dowody opierały się na podaniu zdjęcia cd keya od Call of duty Black Ops wraz z dopisanym ticketem na zdjęciu tak jak mi kazano, ostatni użyty klucz na steamie, screeny sprzed paru dni na koncie, ostatni telefon jaki był przed zmianą, hasło, e mail. Dodam, że nawet posiadam dalej ligę FACEIT, bo na e maila mojego ten człowiek się nie włamał, przyszły mi tam wiadomości i jego ip, jest to człowiek z Rosji. Była możliwość zablokowania konta ale najwidoczniej zauważyłem to za późno i on zdążył wszystko zmienić na swoje. Mam wrażenie, że Support odpisuje mi ciągle to samo jakby mieli gotową formułkę do odpisywania ludziom, na innych platformach w razie utracie konta, bo miałem tak raz w życiu to wszystko poszło gładko i szybko w 1 godzinę, a tutaj męczę się już 24 godziny. Próbowałem znaleźć jakikolwiek dowód zakupu z paysafecard ale dawno temu cokolwiek przez to doładowywałem i nie posiadam w tym momencie żadnego. Najlepsze jest to, że support każe mi podać pierwszego dodanego cd keya na tym koncie, a konto jest z 2004 i to jest dla mnie kompletny żart. Wystarczającym dowodem były już dwa cd keye, gdzie jeden był dodany pare lat temu ale mówią, że potrzebują jakiegoś starszego dowodu. Na zdrowy rozsądek to są niby "profesjonaliści" więc takie problemy mogli by rozwiązać nawet sprawdzając logi, że coś jest nie na miejscu. Nie mam już osobiście siły ale też nie chce się tak szybko poddawać. Zwracam się tutaj do community i mam nadzieje, że ktoś pomoże rozwiązać mój problem. Sprawa jest dla mnie poważna, a konto nie należy do tanich.

Link do konta - https://steamcommunity.com/profiles/76561197967339224
Widzę, że ten gość teraz zmienia sobie id, żebym go nie odnalazł ale posiadam faceita to mi nie ucieknie. Jeżeli będzie trzeba link do faceita mogę zarówno podać.

Czekam na jakąkolwiek pomoc. (dodam teraz edytując post, że konto zawierało mobilny token steam i nie mam pojęcia jak doszło do kradzieży)
Pozdrawiam Filip!
Legutóbb szerkesztette: vie; 2018. júl. 16., 10:33
< >
15/5 megjegyzés mutatása
Hey Filip Probowales jusz przerz PayPal sie udowodnic? z jakiegos kupnu

Sry za moj Polski :D mam niemieckom Klawiature bo mieszkam w niemiec
Nie posiadam, żadnego dowodu zakupu na tym koncie przez paypal. Jedyne moje "twarde" dowody to cd key do call of duty black ops i jakiś kod który dostałem za darmo i aktywowałem jako 170 gre na steamie. Posiadam dalej faceita dodawałem do supportu zdjęcie wraz z ticketem trzymając w ręku, że jestem dalej zalogowany na faceit. Pare screenshotów, cokolwiek podsyłałem, żeby pokazać, że jestem prawdziwym właścicielem tego konta. Steam musi coś z tym zrobić, nie chce iść na Policje, bo to nic nie pomoże i po prostu muszę odzyskać te konto, nie widzę innej możliwości. Nie będzie sobie ta osoba bezkarnie na moim koncie grała.
Nie ma problemu, rozumiem wszystko.

Sometimes i can answer in english language but i am not best in it. ~Filip from another account because i can't answer on my alt acc.
Miałem bardzo podobną sytuację z kontem ze Steam. Twoim pierwszym przyjacielem w tej sytuacji jest Steam Support, ponieważ to tylko oni mogą Ci oddać konto.

W moim przypadku udowodniłem że jestem właścicielem przez podanie detali dotyczących mojej metody płatności (Karta bankowa), aczkolwiek dodałem jeszcze screen z maila ukazający adres IP złodzieja i powypełniałem ich pytania. W efekcie końcowym, po weryfikacji dowodów, oddali mi konto.

Niestety musisz przekopać całego maila/maile w poszukiwaniu dowodów i wysłać im to co masz. Jeżeli czegoś zrobić nie możesz to im powiedz oraz wytłumacz dlaczego, nie warto się z nimi w żaden sposób kłócić czy wyzywać. Jestem pewien że jak będziesz z nimi współpracował jak tylko możesz to oddadzą Ci konto.

Konto zostało odzyskane ostatnim dowodem jakiego mogłem się doszukać, płatność na rynku steam z e maila, mogła zostać użyta jako paragon. Dziękuje za wsparcie, po tak długim czasie walki z supportem odzyskałem konto. Pozdrawiam!
< >
15/5 megjegyzés mutatása
Laponként: 1530 50

Összes téma > Steam fórumok > Help and Tips > Téma részletei
Közzétéve: 2018. júl. 16., 10:32