This topic has been locked
I<3Sabaton Apr 3, 2020 @ 5:38pm
Pobieranie zaczyna się od nowa po wyłączeniu steama
Próbuje pobrać, grę M&B Bannerold, gra waży 31GB. Problem leży w tym, że z moim łączem internetowym te 31GB pobierze się nie szybciej niż w23h. Miałem 2 próby pobierania i przy 25GB pobranych przez 2 dni, z przyzwyczajenia wyłączyłem kompa przed pójściem w kime, od razu po wyłączeniu go włączyłem, a tych 25 giga już nie było, a gra zaczęła się pobierać od nowa. Podjąłem drugą próbę, znowu się zapomniałem i wyłączyłem steama, po 1,5h zauważyłem co zrobiłem, i włączyłem z powrotem. Patrzę a tu znowu pobieranie zaczyna się od nowa, chociaż nie minęło 20h od jego rozpoczęcia. Wie ktoś czy da się to jakoś naprawić, albo obejść, bym mógł mieć jakieś nadzieję na pobranie gry? I czy ktoś wie gdzie trafiają te pobrane pliki ze steam, oraz co się z nimi dzieje?

Something went wrong while displaying this content. Refresh

Error Reference: Community_9708323_
Loading CSS chunk 7561 failed.
(error: https://community.fastly.steamstatic.com/public/css/applications/community/communityawardsapp.css?contenthash=789dd1fbdb6c6b5c773d)
Showing 1-8 of 8 comments
cSg|mc-Hotsauce Apr 3, 2020 @ 5:40pm 
Pause the download and exit Steam properly before shutting off your PC.

:qr:
I<3Sabaton Apr 3, 2020 @ 5:43pm 
Miałem wstrzymane pobieranie w obu przypadkach, a przy tym drugim przypadku nie wyłączyłem komputera tylko steam na 1,5h, a komputer cały czas był w użyciu, nie przeszedł nawet w stan uśpienia
maly_nikczemnik Jan 14, 2022 @ 9:01pm 
I poradziłeś coś na to? Bo teraz 33gb jest do ściągnięcia i chu mi w du, zaczyna od nowa za każdym razem. Nie ma lekko z internetem na wsi.
I<3Sabaton Feb 16, 2022 @ 3:13pm 
Originally posted by maly_nikczemnik:
I poradziłeś coś na to? Bo teraz 33gb jest do ściągnięcia i chu mi w du, zaczyna od nowa za każdym razem. Nie ma lekko z internetem na wsi.

Przepraszam, że teraz odpisuję, bo nie widziałem wcześniej, a w zasadzie nie dostałem powiadomienia. Ale może przyda się tobie lub innym. Jedynym rozwiązaniem jest zostawienie komputera włączonego cały czas i nie wyłączanie przy tym Steama. Problem był taki, że zmieniało się źródło(link), z którego pobierana była gra, najprawdopodobniej ze względu na częste aktualizację jakie wychodziły wtedy do gry. Jeszcze w przypadku kiedy pobieranie zacznie się od nowa, polecam je przerwać, sprawdzić spójność plików gry(może coś znajdzie) i wtedy dopiero zacząć pobierać od nowa
Last edited by I<3Sabaton; Feb 16, 2022 @ 3:14pm
600 Feb 16, 2022 @ 3:57pm 
chicken
ja miałem teraz problem , i znowu mam , pobrało mi 72 GB danych na 103 GB , pomogła wpierw dodanie dysku do biblioteki , następnie pobieranie na inny dysk , pauza też działała , ale po paru uruchomieniach steam znowu mi pobieranie leci od nowa , a pliki z kompa usuwa , co za szajs ten steam , pisałem do supportu ,oni mi piszą ,ze mam problem z netem i takie tam inne problemy , co jednak nie oto mi chodziło , chodziło oto co ty napisałeś , że pobrało mi tyle danych na dysk , nagle później od nowa pobiera , wiesz ,problemem może być starsza wersja steam ( uwaga,pod windows 7 jest taka zrobiona przez goscia zanim weszła aktualizacja z tym paskiem,ze steam przestanie działać za 0 dni ) i nie mozna tej wersji zaktualizowac itp , ale ona nie ma mozliwosci wznawiania , mam windows 10 ,rowniez ten sam blad był i jest znowu
chicken jockey
Mike Apr 12 @ 5:12am 
This thread was quite old before the recent post, so we're locking it to prevent confusion.
Showing 1-8 of 8 comments
Per page: 1530 50