Все обсуждения > Форумы Steam > Steam Discussions > Подробности темы
Steam Bölgesel Fiyat Politikası Hakkında | Dolar TL | Türkiye Steam
Beyler selam, bunun için bir topluluk oluşturuldu mu? Toplu halde bir eylem planlanıyor mu? Bir şekilde tepki göstersek? 1000 kişi bir oyun alıp aynı gün iade etsek? TT yapsak filan? varsa mevcut bir topluluk paylaşır mısınız?. veya bunu takip edecek biri varsa açar mı?
< >
Сообщения 114 из 14
Sinek dağa küsmüş, dağın haberi olmamış modeli olacak. Üzgünüm...
The only thing you can do is hope that your economy gets better. And that developers/publishers set fair prices. But Valve won't reverse their currency decision on this, that's a known by now.
O dediğini seçim zamanı yapılsaydı şimdi bunları konuşmuyor olurduk, geçti artık.
Автор сообщения: Sandyclawz

sen ben tek başına sineğiz belki, 1000 sinek olsak? hadi 100 sinek olalım. 100 oyun alıp iade etsek. Pesimizm iyidir. ama bi yere kadar.

bir de dolara geçmek farklı, amerika fiyatlarını kabullenmek farklı. Örgütlenmezsek kaç seçim geçse de veya kim gelirse gelsin sikiliriz. Bi düşünün
Dostum, yapman gereken şey tek bir platforma bağlı kalmamak. Elbette steam'in kolaylıkları mevcut fakat amaç oyun oynamaksa tek kale değil. Uzun yıllar fan boy şeklinde sadece steam den oyun alırdım fakat uzun zamandır en uygun yer nereyse oradan alıyorum. Aldığım bazı oyunların fiyatları steam de daha pahalıydı ve Epic den aldım. Steamin son yaptığı kesinlikle iyi niyetle yapılmış bir hamle değil. İndirimlerden hemen önce dolara geçmesi bariz kanıtı oldu bunun. Birde milletin yok kendi ülkenin ekonomisini sorgula yok steam masum ayakları yapanlara takılma. Tüm dünya Rusya ya ambargo koyuyor ama steam de çoğu geliştirici ölü fiyata oyun satıyor orada.
%50 zam yedi herşey sadece o kadar, oyun firmalarına sitem etmen gerekiyor Valve'ın bir suçu yok.

30 dolarlık oyun yerel fiyatlandırma MENA USD ile 15 dolar
Dolara geçmeden önce 30 Dolar = 10 dolardı. Yani %50 lik bir artış söz konusu

Burda sıkıntı olan şey ise oyun firmalarının çoğunun yerel fiyatlar vermemesi, çünkü zorunlu değil. Eğer 70 dolarlık bi oyunu firma bize de 70 dolardan satıyorsa onlara göster eylemini
Valve'ın yaptığı bu iş şımarıklıkltır. Başka da bir şey değil. En güzeli oyun almamanız. Bu onları yola getirir er ya da geç
Автор сообщения: Griever
Valve'ın yaptığı bu iş şımarıklıkltır. Başka da bir şey değil. En güzeli oyun almamanız. Bu onları yola getirir er ya da geç
Aga sen almışın zaten alacağını benim gibi en güzeli almamanız diyon millete :D:D
Senin pul olmuş paran adamların ekonomisinde yerdeki çöpten daha değersiz, buna rağmen gidip hem ₺ ile oyun satmaya devam edecek hem de sana uygun bölgesel indirim yapacak öyle mi? Şu anda Steam kullanan bütün Türk oyuncular boykot etse dahi bir şey değişmez.

Steam bize neredeyse on yıldır torpil geçiyor zaten arkadaşlar, şu tarihe kadar sudan ucuz oyunları toplamış olmanız lazımdı. Adamlar baktı ki Türkiye'den gelen kar Steam'in %3 kadarını oluşturuyor bir de üstüne asıl kar ettikleri ülkelerden kullanıcılar VPN'le ülkelerini Türkiye gösterip ucuza oyun alıyor, çektiler fişi tabii.

Ekmeği zor aldığın ülkede orijinal oyun gibi bir lüksü rahat rahat almayı mı bekliyordunuz? Sarayda oturanlar yesin içsin, sen çekil kenara.
Автор сообщения: PsyWarVeteran
Senin pul olmuş paran adamların ekonomisinde yerdeki çöpten daha değersiz, buna rağmen gidip hem ₺ ile oyun satmaya devam edecek hem de sana uygun bölgesel indirim yapacak öyle mi? Şu anda Steam kullanan bütün Türk oyuncular boykot etse dahi bir şey değişmez.

Steam bize neredeyse on yıldır torpil geçiyor zaten arkadaşlar, şu tarihe kadar sudan ucuz oyunları toplamış olmanız lazımdı. Adamlar baktı ki Türkiye'den gelen kar Steam'in %3 kadarını oluşturuyor bir de üstüne asıl kar ettikleri ülkelerden kullanıcılar VPN'le ülkelerini Türkiye gösterip ucuza oyun alıyor, çektiler fişi tabii.

Ekmeği zor aldığın ülkede orijinal oyun gibi bir lüksü rahat rahat almayı mı bekliyordunuz? Sarayda oturanlar yesin içsin, sen çekil kenara.
dediklerine %100 katılıyorum bu zamana kadar bu kadar tolerasyon göstermeleri bile mucize, %3 kadarını dediğin kısım için bir kaynak var mı merak ettim
Asıl bu durumdan nemalanması gereken ya da gelişme göstermesi gereken epic gamestir. Fırsat bu fırsat Türk oyuncuyu tamamen kendine çekmek için elinden geleni yapmalıdır ki oyuncu sayısı düşük bir ülke değil. Hiçbir şey imkansız değildir onların çıkardığı her güncelleme/kampanya/fırsat gibi durumlar tamamen oraya yönelerek bu steam tekelinden kurtulabiliriz. Tutup bu olduktan sonra kütüphanemizdeki paramızla aldığımız hiçbir oyunu da iptal/silme/üyelikiptali gibi durumları da yapamayacağı için iki taraftan da devam edebiliriz. Epic games tarafında fiyatlar/kampanyalar olduğu sürece ya da farklı bir platformla devam ederiz.
Ek olarak, hiçbir yerde iplenmediğimiz ve ülkeler tarafından parasının pul olduğu vatandaşlığının bir işe yaramadığı ülke olarak akıllara kazınmış bulunduk. O yüzden bu fiyat politikasına boykot/eylem cinsi durumlar ses getirmicektir diye düşünüyorum.
Автор сообщения: Masterplan
Автор сообщения: Sandyclawz

sen ben tek başına sineğiz belki, 1000 sinek olsak? hadi 100 sinek olalım. 100 oyun alıp iade etsek. Pesimizm iyidir. ama bi yere kadar.

bir de dolara geçmek farklı, amerika fiyatlarını kabullenmek farklı. Örgütlenmezsek kaç seçim geçse de veya kim gelirse gelsin sikiliriz. Bi düşünün

Bak dağ diyorum, dağ... Gözünün önüne getir. Yapabilinecek iki seçenek var. Ya korsan, ya da üşenmeyip bedava oyun kovalamak.
Artık oyun almıyoruz derdimiz kalkıyor saçma sapan oyunlara ucuz diye para verip duruyordum hiç birini de oynamadım zaten aptal bir tüketim çılgınlığından başka bir şey değil çok oynasın gelirse derin denizlere açıl başarım profil oluşturma envanter düzme gibi gereksiz baş ağrılarından da kurtardı bizi sağolsun Steam, ekonomi düzelmeye başlamadıkça hiç bir şey bizi paklamayacak 20 sene sonra Steam diye bir platform kalırsa belki TL'ye geri geçerler o da ekonomi düzelirse .d
< >
Сообщения 114 из 14
Показывать на странице: 1530 50

Все обсуждения > Форумы Steam > Steam Discussions > Подробности темы
Дата создания: 24 ноя. 2023 г. в 10:02