Kate Oct 24, 2023 @ 4:10pm
Türkiye'de Fiyatlandırma ve Steam Cüzdanları 20 Kasım'dan itibaren USD'ye dönüşecek.
Konu hakkında görüşlerinizi ve tepkinizi bu konu altına yazın.
< >
Showing 31-45 of 115 comments
𝔻𝕆𝕆𝕄 Oct 24, 2023 @ 5:45pm 
Originally posted by DAYI ™:
Originally posted by SE1RYU:
nasıl hissettiğini biliyorum kral sokayım böyle işe

Böyle kötü zamanlarda belki de tek tesellimiz bu acıyı paylaşabilecek insanların olması. Allah hepimizin yardımcısı olsun çünkü kimse yardımcı olmuyor...
amin aga amin şuan yapabileceğimiz tek şey eğer parasal olarak müsaitsek hemen oyun alabilmek 29 ekimde cadılar bayramı indirimi var diye duydum
Keiweing Oct 24, 2023 @ 5:48pm 
Originally posted by mithat_akan:
Arkadaşlar, burada bilen var mı bilmiyorum ama bu yeni belirlenecek fiyatlarla ilgili olarak Sale zamanları yüzdelik indirimler aynı şekilde devam edecek midir? Öyle olduğunu düşünüyorum ama yine de fikrinizi almak isterim.
İndirimler elbette devam edecek. Bunun dışında insanlar kur artışından daha az etkilenmek için steam cüzdanlarına daha sıklıkla bakiye yatıracaktır. Ülkede bir ay sonra kurun nereye gideceği tahmin edilemediğinden az az yükleyip indirim zamanlarında kullanmak isteyeceklerdir. Cüzdana 20 kasımdan sonra yatırılacak para döviz cinsinden olacağından kendilerini sağlama alacaklar bir şekilde
Last edited by Keiweing; Oct 24, 2023 @ 5:50pm
mithat_akan Oct 24, 2023 @ 5:50pm 
Arkadaşlar, burada bilen var mı bilmiyorum ama bu yeni belirlenecek fiyatlarla ilgili olarak Sale zamanları yüzdelik indirimler aynı şekilde devam edecek midir? Öyle olduğunu düşünüyorum ama yine de fikrinizi almak isterim.
evet
Benim görüşüm, AA ve AAA oyunlarda bir miktar fiyat düşüşü bekliyorum, dolar kuru çok artmadığı sürece, tabii ki twitter'da gördüğüm önerilen bölgesel fiyatlara bakarak. Ama orta ölçekli ve indie oyunlarda fiyatlar eskisinden fazla olabilir.
𝔻𝕆𝕆𝕄 Oct 24, 2023 @ 5:51pm 
evet
Benim görüşüm, AA ve AAA oyunlarda bir miktar fiyat düşüşü bekliyorum, dolar kuru çok artmadığı sürece, tabii ki twitter'da gördüğüm önerilen bölgesel fiyatlara bakarak. Ama orta ölçekli ve indie oyunlarda fiyatlar eskisinden fazla olabilir.
firmanın vicdanına bağlı o aga mesela sega g*tünün dikilceğini bilse bile yapmaz
Raven185 Oct 24, 2023 @ 5:53pm 
MENA-USD Region
Middle East
Bahrain
Egypt
Iraq
Jordan
Lebanon
Oman
Palestine
Turkey
Yemen

Şampiyonlar Ligi :D
𝔻𝕆𝕆𝕄 Oct 24, 2023 @ 5:53pm 
Originally posted by Raven185:
MENA-USD Region
Middle East
Bahrain
Egypt
Iraq
Jordan
Lebanon
Oman
Palestine
Turkey
Yemen

Şampiyonlar Ligi :D
fakirler ligi
Kate Oct 24, 2023 @ 6:08pm 
anuğaqoim
Sibunaytlas Oct 24, 2023 @ 6:09pm 
Eğer ki AAA ve genel olarak tüketiciyi dikmeye odaklı firmaların(bu ikisi bir diyagramda birleşiyor) aşığıysanız kesinlikle legal olan \(^^)/ yöntemlere yönelmediyseniz yönelin. Onun dışında bu olayda indie oyunların fiyatları çok artacak gibi duruyor, en azından kurlarını 20 yapmamış olanlar. Gerçi lira değer kaybeder dolar 40'a da çıkar o yüzden 20 de fena değil düşününce. Uzun soluklu kullanmayı hala düşünüyorsanız 20 kasımdan itibaren küçükten küçükten dolar atın cüzdana.
Karluk Oct 24, 2023 @ 6:21pm 
30$'ın üstündeki oyunların satışı direk %70-80 düşer. Steam'den başka yerel fiyatlama yapan platformlara yönelir insanlar. Keyifleri bilir. No problem.
PsyWarVeteran Oct 24, 2023 @ 6:44pm 
Tayyip sağolsun.
2014'te forumlarda Steam'e TL desteğinin geleceğine dair konuları okumuştum şimdi düştüğümüz duruma bak, cidden yazık. Türkiye’de eğlencenin, oyun oynamanın, genç olmanın bir kalesinin daha yıkılmasını geçtim, tabiri caizse içinden geçildi.
Zeroturne Oct 24, 2023 @ 7:17pm 
Originally posted by TheLastRedShoulder:
Paramızın değer kaybı yüzünden, beklediğim bir gelişmeydi. Belki USD üzerinden Türkiye'ye özel bir fiyatlandırma politikası belirler Steam diyeceğim ama fazla iyimser bir düşünce olacak. Ne diyelim, parası USD karşısında zayıf olan ülkelerin hepsi için benzer bir karar almış Steam. Anlaşılan artık oyunları bir kaç yıl geriden takip edeceğiz demek ki. 😡
Açıklamalarında USD-MENA bölgesindeki fiyatlandırmayı kullanacaklarını söylediler. Yani oyunlar Türk kullanıcılar için uygun fiyatta olur mu onu bilemiyoruz.
M_E_G_A_S_XLR Oct 24, 2023 @ 8:39pm 
Bahrain
Egypt
Iraq
Jordan
Lebanon
Oman
Palestine
Turkey
Yemen

Bizi bu ülkelerin arasına sokan o ekonomist veya ekonomistlerine her kuruşum haram olsun :D çokta umrunda tabi yakında ekmeğide dolarla alırız hatta Türk Lirası yerine Dolara geçeriz haram olsun abi hakkınız varsa haram edin ha bide şu var ülkeyi şey götürürken yinede en az 30 millyon türk oyunu veriyor belkide iyi olmuştur... 6 ay önce oyunları en ucuza alan ülke bizdik, o zamanlarda 3 tl olan oyun şuan 100tl dsdfsf 100tl paramı değil ama o zamanlar öyle alabilirken şuan kıytırık dediğin oyuna 2 paket sigara parası veriyorsun :( ülkeden nasıl kaçabiliriz birazda onlara bakayım bari.
Lt-Helsing Oct 24, 2023 @ 10:20pm 
10 yıllık hesabımı silmeye hazırım eğer bu olursa. Steam şirketlerle görüşmüş karar vermiş, e amcık müşterilerlede bir konuş bakalım sen. Ulan petrol mü satıyorsunuz herkes dolara geçecek ben elin danimarkalısına neden dolar ödüyorum amk? benim milli gelirim neden bir anda olduğundan 400 kat fazla görünüyor. kapatın amk türkiye şubenizi bu gerçekleşirse indi oyunlar bin lira olacak zaten kimsenin umrumda olmaz steam.

ayrıca bu aç gözlü köpeklerin bilmediği bir gerçek var steamdeki uygun fiyatlar yüzünden hepimiz korsanı bırakıp geldik buraya, bunu yaparsanız kendim torrent sitesi oluşturur kendi hack grubumu kurarım amk bu dalyaraklara inat.

türkiyede ekonomiyi batıranlarında allah belasını versin tabi bunu demeye gerek yok zaten
PsyWarVeteran Oct 24, 2023 @ 10:40pm 
Bizim ekonomiyi batıranlarda asıl suç ama şunu da görün, Türkiye'de oyunlar başından beri diğer ülkelere göre çok ucuza satılıyordu, bunu fırsat bilen bazı tipler VPN ile ülkesini Türkiye gibi gösterip ucuza topluyordu oyunları. Steam yıllardır bunun önüne geçemediği için kuyruk acısı vardı, denediler olmadı, denediler olmadı en sonunda direkt Türkiye'yi kesip attılar, zaten paramız pul olmuş, kazançları düşük diye.

Tek problem bizim düşük alım gücümüz değil onu demeye çalışıyorum.
< >
Showing 31-45 of 115 comments
Per page: 1530 50

Date Posted: Oct 24, 2023 @ 4:10pm