Songs of the Chalice

Songs of the Chalice

DireW Ghost Jan 17, 2023 @ 8:20am
Hodnocení
Zdravím. Jsem fanouškem WC3, tudíž mě hra celkem zaujala. Musel jsem ji tedy projít 2x, abych našel všechny stříbrné na bonusový úkol. Štvalo mě, že se menu nedá otevřít esc, ale pak jsem zkusil z WC3 F10 a hned to šlo :D
Moje postřehy a co možná zlepšit: Útočení pravým kliknutím myší mě celkem dráždilo, není to udělané moc dobře. Ale A funguje dobře.
Určitě by bylo zajímavé ten bonusový úkol udělat ve zničitelných bednách apod. jako je to ve Warcraftu.
Anglický dabing s prominutím hrozný. Osobně bych to v anglické verzi nechal v českém znění a nechal pouze ENG titulky, ale to je věc názoru.
Grafika celkem obstojná - na to, jak malý je to projekt.

Hra má určitě potenciál a budu se těšit na další vývoj, přeji hodně štěstí :)
< >
Showing 1-10 of 10 comments
Vóďa Jan 17, 2023 @ 10:17am 
Díky za pěkné hodnocení a zpětnou vazbu.

- Menu nešlo namapovat na ESC, protože se přes ECS ruší příkazy, atp. F10 je stejné jako ve Warcraftu / Starcraftu.
- Snažil jsem se ovládání dělat stejně jako u Warcraftu / Starcraftu, nevím konkrétně co je tu Tebe jinak.
- Útok na prostor je po stisku A, v budoucnu tam bude vidět klávesové zkratky (i pro menu).
- Bonusový úkol... v tomhle pre-alpha demu jsem to udělal na zkoušku, ve finální hře to bude jinak.
- Dabing byl amatérsky splácaný asi během 4 dnů, kromě 7 replik, které nahrál kamarád z práce, jsem ho namlouval já. V budoucnu bych rád využil nějaké polo-profesionální dabéry.
- Grafika se bude ještě vylepšovat, ale ne zas moc, rád bych se držel někde mezi Warcraftem a Starcraftem a hlavně vlastní stylizace, která v tom demu již je.
DireW Ghost Jan 18, 2023 @ 1:27am 
Ahoj. Ohledně útočení - když kliknu pravým tlačítkem myši na nepřátelskou jednotku, tak se mi to proklikne přes ni a vypadá to jako příkaz k pohybu mých jednotek, akorát červenou barvou. Proto to bylo celkem matoucí, z WC3 jsem zvyklý třeba na pouhé zbarvení kursoru červenou barvou. Ale jak jsem říkal - nejlepší je používat A. Třeba jenom já jsem divný, někomu to možná bude vyhovovat
[KRANK] Upir Jan 18, 2023 @ 5:17am 
Ahoj. Utoceni na nepratele nejde. Nejde na ne kliknout kdyz jsou prilis blizko. Nemuzu prezit prvni level. Jinak super
Vóďa Jan 18, 2023 @ 5:19am 
DireW Ghost: Já už to chápu. Jasný... ve Warcraftu se neukazovala ta šipka na zemi. Tohle zkusím poladit, ať to není matoucí.
Díky za zpětnou vazbu. ;)
Vóďa Jan 18, 2023 @ 5:21am 
[KRANK] Upir:
Když jsou panáci hodně blízko, tak na nepřítele nemusí jít kliknout, protože ho prostě zakrývá jiný panák. Je prostě lepší provést útok na plochu (klávesová zkratka A + left click nebo vybrat útočnou schopnost z pravého panelu příkazů).
cy8.org Feb 4, 2023 @ 12:39am 
Ahoj,
vypada to dobře. Možná by se hodilo dole v tý tabulce s jednotkama vidět zdraví těch jednotek.Buďto health bar jako mají nad sebou, nebo aspoň orámování jednotek třeba barvičkama zelená/žlutá/červená?Aby člověk věděl že třeba dostávají, když čumí jinde na mapě. Za další když právě čumím někam po mapě, tak by byla fajn klávesová zkratka(mezerník?) abych se vrátil k vybrané(navolené) jednotce.... Jen mi to přijde praktické... Každopádně držím palce a pokud bude možnost / potřeba dál testovat, už se těším :-) Na finální produkt dvakrát tolik :-)
cy8.org Feb 4, 2023 @ 1:03am 
Při použití schopnosti Žižky mi hra už dvakrát spadla, jaké jsou možnosti jak zjistit jak proč? Nějaké logy?
Vóďa Feb 4, 2023 @ 12:34pm 
Klávesa na vrácení k vybrané jednotce by se hodila... přidám.
Health-bary na kartu výběru chci přidat brzy.

Popravdě jsem ten pád po použití schopnosti jednou také zaznamenal a kamarád z práce rovněž reportoval, ale už se mi to nepodařilo zreprodukovat.
Logy ve hře mám, ale zrovna důvod pádu, po použití schopnosti, tam napsaný určitě není.
Ale určitě budu pátrat, co se děje.
Skalgrin Mar 31 @ 12:50pm 
Mě se demo, jakkoliv krátké a jednoduché líbilo. Mikro funguje dobře, pathfinding ujde, AI npc nepřátel ala W3 - za mě dobrý. Grafika se mi líbí, určitě bych preferoval tenhle jednodušší styl, to je i proč se mi originál W3 líbí vlastně víc, než Reforged (jakkoliv se zlepšil a je vlastně "hezký").

Co bych jediné vytkl, je velká podobnost portétu střelce s pěšákem. Opět, tohle mi vadí i na Reforged - chci podle ikony/portrétu hned vědět, co je to za jednotku - nemusím tam vidět šípy, ale bylo by fajn mít ten portrét vizuálně víc odlišený. A chápu, že tohle je něco co se do finále ještě možná X-krát bude měnit, jen mi to prostě trochu vadilo během dema.

Předpokládám že typů jednotek bude víc, tak by bylo fajn vykročit pravou nohou.
Neco noveho... dlouho se nic neobjevilo? :-/
< >
Showing 1-10 of 10 comments
Per page: 1530 50

Date Posted: Jan 17, 2023 @ 8:20am
Posts: 10