The Vanishing of Ethan Carter

The Vanishing of Ethan Carter

Not enough ratings
The Vanishing of Ethan Carter - magyar nyelvű fordítás
By sny
Leírás és telepítési útmutató a The Vanishing of Ethan Carter című játék magyar nyelvű fordításához.
   
Award
Favorite
Favorited
Unfavorite
Leírás

Ez a fordítás a játék történetének alapos ismerete birtokában, több napos kutatómunka eredményeként készült el (más szóval: nem a Google Translate gondolkodott helyettem :) ). A megfogalmazásokban igyekeztem a játék történetének több rétege és cselekményszála között minél több összefüggést és utalást megőrizni, tehát ahol jelentésbeli eltérések mutatkoznak első látásra az angol nyelvű szöveghez képest, ott több, mint valószínű, hogy egy később nyilvánvalóvá váló kapcsolat miatt nem az eredeti mondat tükörfordítása szerepel. Számos revízión esett keresztül a fordítás és külső teszterekkel is ellenőrzésre került, de természetesen még így is előfordulhatnak benne hibák, amik mindenkinek a szemét elkerülték. Ha ilyet találsz, kérlek jelezd nekem egy az útmutatóra írt válasz üzenet formájában, és ha jogos az észrevétel, igyekszem beépíteni a fordításba.

Előfordulhat, hogy ha a játékhoz új frissítés érkezik, ez felülírja a fordítás működéséhez szükséges módosításokat. Ilyen esetben általában segítséget nyújt a fordítás telepítési folyamatának megismétlése, de ha a lokalizációs fájl(ok) formátuma megváltozik, igyekszem a változást a magyar verzióban is lekövetni minél rövidebb időn belül.

Kellemes játékot!

- sny, a fordítás szerzője
A telepítés menete
Töltsd le a magyar fordítást tartalmazó tömörített állományt innen:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/38085281/TVoEC_magyar_feliratok.zip

Ha nem használsz jelenleg játékosok által készített, másik nyelvű fordítást ehhez a játékhoz, akkor egyszerűen tömörítsd ki a .zip állomány tartalmát a Steam könyvtáradon belül található \steamapps\common\The Vanishing of Ethan Carter\AstronautsGame\Localization\ könyvtárba, majd az ezt követően megjelenő, a Languages.def fájl felülírására vonatkozó felugró ablakban engedélyezd a felülírást. Ha bizonytalan vagy, hogy hol található a Steam könyvtárad, ezt megnézheted Steam-en belül a felső menüben a Steam > Beállítások > Letöltések > Tartalomkönyvtárak > STEAM KÖNYVTÁR-MAPPÁK gombra kattintva.

Ha használsz már játékosok által készített, másik nyelvű fordítást ehhez a játékhoz, akkor nyisd meg szerkesztésre egy szövegfájl-szerkesztő programban a Steam könyvtáradon belül található \steamapps\common\The Vanishing of Ethan Carter\AstronautsGame\Localization\Languages.def állományt, majd a végére vedd fel az alábbi sort:
HUN=Magyar

Ezt követően tömörítsd ki a .zip fájlban található AstronautsGame.hun állományt és másold be a Steam könyvtáradon belül található \steamapps\common\The Vanishing of Ethan Carter\AstronautsGame\Localization\ könyvtárba. Ha bizonytalan vagy, hogy hol található a Steam könyvtárad, ezt megnézheted Steam-en belül a felső menüben a Steam > Beállítások > Letöltések > Tartalomkönyvtárak > STEAM KÖNYVTÁR-MAPPÁK gombra kattintva.
A magyar nyelv kiválasztásának menete
Indítsd el a játékot Steam-ből, majd a felugró konfigurációs ablakban a Text opció értékét állítsd "Magyar"-ra, majd kattints a Play gombra. A nyelvet a játék elindulását követően is meg lehet változtatni az Options > Language > Text menüpont alatt.
10 Comments
Winner_hun Oct 9, 2018 @ 10:51pm 
Úgy tűnik, ez sajnos feledésbe merült :(
voneout Jan 10, 2018 @ 11:52am 
Erre én is kíváncsi lennék. :)
Winner_hun Jan 7, 2018 @ 11:41am 
Szia!
Várható esetleg hogy meg legyen a fordítás vagy lemondtál róla?
voneout Dec 25, 2016 @ 12:52pm 
@sny
Nem kell kapkodni, most vásárolt be mindenki játékokból szóval csak kibírjuk vahogyan. Köszönjük előre is! Boldog Karácsonyt! :steamhappy:
Winner_hun Dec 25, 2016 @ 12:20pm 
Remek, előre is köszönet érte. Nem sürgős :)
sny  [author] Dec 25, 2016 @ 11:55am 
Sziasztok!

A jó hír: a korábbi fordítás átalakítható úgy, hogy működjön a Redux változattal is.
A rossz hír: Egy kicsit több időre lesz szükségem, mivel teljesen más formátumú a lokalizációs fájl... egy egyszerű másolás ide nem lesz elegendő.

Jelentkezem, ha megvagyok vele. :)
voneout Dec 15, 2016 @ 10:25am 
@sny
Rendben van köszi szépen! :steamhappy:
sny  [author] Dec 15, 2016 @ 8:51am 
Sziasztok! Nem próbáltam még a redux változattal használni, de hétvégén vagy jövő hét elején megpróbálom és választ adok/megoldom a kompatibilitást, ha meg lehet.
voneout Dec 15, 2016 @ 7:54am 
Szia! Ez jó a Redux változathoz is?
Winner_hun Dec 7, 2016 @ 12:54pm 
Köszönöm a fordítást, nagyon jó! Várható, hogy a redux változathoz is elérhető lesz?