23 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 37.4 hrs on record (35.4 hrs at review time)
Posted: Jun 20, 2015 @ 6:22pm

Ezt a játékot nyilván nem lehet úgy értékelni, hogy ne a Diablo 3-mal hasonlítsuk össze.
Ha Diablo-rajongó vagy és tetszik a Diablo 3, akkor azért, ha nem tetszik, akkor meg azért ajánlom. :)

Feszes tempójú, folyamatos karakterfejlődés egy tartalmas, hangulatos történetben, ami kb. az 50. szintig, a maximum feléig tart, a story első végigjátszása után pedig újabb lehetőségek nyílnak az élvezetes végjátékhoz, még ha nem a felszintezett történetet akarod újrajátszani, akkor is. Ha unod a Diablót, vagy szeretnél valami hasonlót, ami ugyanazt a minőséget képes nyújtani játékmechanizmusokban, harcban, zenében (!), történetben (a T2-ben a story is jobb szerintem, de legalábbis sokkal tovább tart), akkor ugorj neki és meg se állj a 30. szintig! Utána már úgysem hagyod abba.

A grafika elsőre talán idegennek, egyszerűbbnek tűnt nekem, de aztán azt vettem észre, hogy rettentő jól megfogták ezt a stílust. Sikerült változatos helyszíneket, felszereléseket, ellenfeleket alkotni. Minden elemével jó értelemben véve folyamatosan jutalmazza a játékost, fokozatosan egyre jobb játékélményt nyújt, ahogy haladsz előre. A zenét külön kiemelném, ha már a nagy előddel egyenrangú félként emlegetem. Nagyon sok pluszt ad a hangulathoz az összes élőhangszeres, stúdióban felvett, nagyszerűen megkomponált track.

Nem kell hozzá szerverkapcsolat, tehát rendes single player módja is van, amit net nélkül is játszhatsz és bármikor átválthatsz többjátékos módra.

A képességek fejlesztését jól gondold meg, mert konzolparancs vagy mod nélkül csak korlátozottan tudsz pontokat újraosztani. Újraoszthatod az összeset is utólag, de akkor multiban látják a csapattársaid, hogy belenyúltál a karakteredbe, amit a legtöbben elfogadnak, viszont előfordulhat, hogy valakinek ez nem fér bele. Barátok közt vagy solo játékban nyilván mindegy.

Mod-okat még nem próbáltam (videókat láttam csak róluk), de több mint ezret találsz a Workshop-ban, amik akár új karakterosztályokat és új szabályrendszert is tartalmaznak. Biztos találsz ízlésednek megfelelőt, hiszen rajongók készítették őket a saját maguk és társaik örömére.

Javaslom, hogy egyedül játszd a neked megfelelő nehézségi fokozaton, ami közben is állítható. Csapatban is nagyszerűen játszható, de szerintem a nehézségét elsősorban egy játékosra hangolták megfelelően.

A felszámolt Blizzard North régi Diablo 2 fejlesztőinek munkája ez a játék. Sokak szerint valójában ez az igazi Diablo 3, bár a Blizzard is képes volt idővel felzárkózni hozzá később, a RoS kiadásakor. (Volt honnan venni az ötletek egy részét.) A Torchlight 2-n viszont látszik, hogy a fejlesztők már a megjelenés idejére egy olyan játékot adtak ki, amiben minden a helyén volt, szívvel-lélekkel készült a műfaj rajongói számára. Az alap D3-hoz képest jelentősen több tartalmat nyújt, kedvezőbb áron, ha ez is szempont. Nagyjából annyi tartalom, játékelem van benne, mint a D3+RoS-ban együttvéve, ami nagy dolog szerintem az árától függetlenül is.

Ha esetleg nem derült ki, a D3+RoS párost már nagyon jónak tartom, de amikor kijött az alap D3, óriásit csalódtam és sokáig kellett várni, hogy számomra elfogadható legyen a szinte teljesen újratervezett változat. A Torchlight 2 viszont eleve úgy jó, ahogy van. Sajnálom, hogy csak ilyen későn jöttem rá, de legalább utólag kellemes meglepetésként ért, hogy ilyen nagyszerű játékon ültem több mint két évig, és csak most játszottam vele annyit, hogy felismerjem az igazi értékeit.
Was this review helpful? Yes No Funny Award