No one has rated this review as helpful yet
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 2.5 hrs on record (1.0 hrs at review time)
Posted: Feb 11, 2014 @ 3:29am

Acum cateva zile va prezentam o stire referitoare la lansarea pe Steam a celui mai nou joc produs de Studion Bean si distribuit de catre Adult Swim Games, Soundodger+. Este vorba despre fratele mai mare al cunoscutului joc freeware Sounddodger, in care va trebui sa misti pe ritmul muzicii si sa eviti notele miscatoare, care vin inspre tine, in functie de ritmul piesei ascultate. Multumita Adult Swim Games, am avut posibilitatea de a testa acest nou joc cu cateva zile inainte de lansarea oficiala si am adunat deja cateva ore bune in el, asa ca e timpul sa vorbim putin despre el.

Ideea din Soundodger+ este ca, indiferent cat de relaxanta pare o piesa, notele pot fi daunatoare pentru integritatea ta, cel putin in joc. Conceptul este unic, implementarea simpla, dar eficienta. Practic, tu controlezi o minge pe ecran, iar in functie de muzica pe care o asculti, din toate partile esti atacat de obiecte pe care trebuie sa le eviti. In unele cazuri va fi extrem de greu, dar ai posibilitatea de a activa modul slow motion si a scapa nevatamat. Ai trei tipuri de obiecte care vor sa te elimine: triunghiuri, care nu fac altceva decat sa mearga in linie dreapta cand sunt lansate, dar pot develi aglomerate rapid si, de multe ori, ele isi atu=ing pana la urma tinta, patrate, care alearga dupa tine si sfere mari, care, din nou merg in linie dreapta, dar ocupa o mare parte din suprafata disponibila, care este, de fapt, ca un disc de muzica. Tot ce trebuie sa faci este sa incerci sa rezisti pana la sfarsitul melodiei si sa reusesti asta fara sa fi atins de prea multe ori. Scorul se genereaza in procente, insa pentru a atinge Realizarile Steam va trebui sa te perfectionezi si sa incerci sa reusesti nivelele la 100% fara a folosi slow-motion.

Soundodger+ beneficiaza de 23 de piese incluse, cu 11 mai mult decat varianta gratuita, iar printre artisti se numara nume consacrate in industria jocurilor precum Disasterpeace (FEZ, Runner2), Danny Baranowsky (The Binding of Isaac) si multi altii. Este si normal ca un astfel de joc sa se invarta practic in jurul muzicii, iar daca aceasta baza esentiala nu este sufiecient de buna, este sortit esecului. Aici este punctul central al jocului, caci cei de la Studion Bean au inteles ca fiecare persoana are stiluri diferite de muzica preferate si au reusit sa adauge un element ce va multumi pe toata lumea. Este vorba despre editorul de nivele si generarea automata a acestora in functie de muzica disponibila pe calculator.

Modul clasic de a juca incepe usor, si iti da posibilitatea sa inveti dinamica jocului. Te vei misca cu mouse-ul sau controllerul, pentru ca Soundodger+ are suport complet pentru acesta si poti folosi modul slow-motion pentru a scapa din situatii dificile, utilizand butonul mouse-ului. Daca esti atins, toate piesele in miscare prind viteza si se duc spre margine pentru a-ti da posibilitatea de a reveni linistit la joc. Termini melodia si mergi mai departe. Punctajul acumulat iti deblocheaza melodii noi, care creaza automat nivele mai dificile. Ce mi-a placut mie cel mai mult la modul de joc clasic, a fost armonia cu care muzica interna a jocului se sincronizeaza cu gameplay-ul, lucru de care iti dai seama cand incarci melodiile tale din calculator. Aici am realizat cata munca a fost depusa in spatele acestui proiect si de ce a avut un succes urias la PAX 2013, unde a concurat cu jocuri care pareau superioare din toate punctele de vedere.

Exista si 5 nivele bonus care sunt greu de accesat, ceea ce face acest joc competitiv. practic, pentru a le putea juca trebuie sa culegi o inimioara, pe care o primesti in nivele superioare si care te ajuta sa primesti o lovitura fara a fi afectat. Totusi, daca esti atins, aceasta dispare, iar pentru a debloca u nastfel de nivel bonus, trebuie sa termini runda la 100% si fara a pierde acea inimioara, lucru extrem de greu de realizat.

Am vorbit despre nivelul de joc clasic, sa trecem acum la partea cea mai interesanta: nivelele generate de catre jucator. Editorul de niveluri nu este foarte simplu de folosit, Studion Bean a pus la dispozitia utilizatorilor un set de tutoriale, dar doar cei care au cunostinte de muzica se vor apuca sa creeze nivelu lde la zero. Pentru noi restul, muritorii de rand, exista insa generarea automata de nivele. Mi-am dorit sa o incerc si am ramas uimit. Am facut chiar si competitii aici, incercand genuri variate de muzica, de la house la hip-hop, de la rock la manele, de la simfonii la dubstep. Avem doua videoclipuri inregistrate care surprind “abilitatile” noastre cu aceste melodii.

Primul astfel de video cuprinde urmatoarele melodii:

Birdy Nam Nam – Goin In (Skrillex Goin Down Mix)
Grasu XXL – Turbofin
Love headshot-INS

Youtube Video

La la doilea ne-am facut de cap:

B.U.G. Mafia – 40 Kmh (feat. Mario)
Nirvana – Smells Like Teen Spirit
GUTA & LIVIU GUTA – 4 NOPTI SI 4 ZILE =)))

Youtube Video

Trebuie sa precizam un lucru in legatura cu aceste video-uri, poate observati calitatea mai slaba a sonorului, acesta nu este generat din joc, am fost noi nevoiti sa il alteram in timpul editarii, pentru a evita problemele de copyright si de a nu da posibilitatea oamenilor sa-si descarce aceste piese de pe video-urile noastre.

Concluzie:

Soundodger+ poate fi descris in trei cuvinte: maretie prin simplitate. Chiar daca nu beneficiaza de un motor grafic performant, Soundodger+ reuseste sa surprinda printr-un gameplay intuitiv, simplu si, prin intermediul posibilitatilor de customizare, este potrivit oricarui gamer, experimentat sau nu si de orice varsta. Este un joc ocazional excelent, de accea, primeste de la noi nota 9.5.

Sursa: http://steamgames.ro/game-review/soundodger-review/
Was this review helpful? Yes No Funny Award