157 people found this review helpful
6 people found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 298.3 hrs on record (2.0 hrs at review time)
Posted: Dec 25, 2014 @ 10:38am

Otobüs simulatorü diyorsan OMSI'nin üstüne tanımam. City Bus Simulator1/2 gibi bazı oyun kırması programlar geldi geçti ama bu oyunun tadını veremediler. Tır diyince ETS2, otobüs diyince OMSI agalar!

Oyunun bu kadar güzel olmasının sebebi elbette mod yapımına elverişli olmasıdır. Yapımcı firma MAN'in otobüslerini muazzam bir şekilde oyuna aktarmış. Mod yapımcıları da diğer marka model otobüsleri aktardı ve aktaracak. Ben ve benim gibi kişiler de bulundukları şehir ve ülkelerin boyamalarını yapacak ve oynayan kişi kendini o şehrin otobüs şoförü gibi hissedecek. Zaten simulatorün amacı, oyuncunun üzerinde gerçekçi bir his bırakmaktır. Bu oyun bunu fazlasıyla yapıyor.

Evet bunun da eksi bir yanı var. Grafik dediğimiz şey bu oyunda 2 boyutlu. Biraz klişe ama "Oyunlar grafikten ibaret değildir." diyerek bu oyuna haksızlık edilmesini önlemek istiyorum. Belki ilerleyen zamanlarda veya OMSI 3'te grafiğe daha fazla önem verilir orası bilinmez.

Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim bu oyunu oynarken grafiği aramayacaksınız! Çünkü siz inecek var mı diye kapı düğmelerini kontrol edeceksiniz ve devamlı aynalara bakacaksınız. Öte yandan karanlıktan şikayet eden yolcuları görünce kabin ışıkları hangi tuştu diye düşüneceksiniz. Bir yandan durağa yaklaştığınızı fark edip yavaşlamaya başlayacaksınız tabi bu esnada ani fren yaparsanız yine yolculardan azar işiteceksiniz. Eğer düzenli bir zaman çigelsini takip etmezseniz aracı düzgün kullanmazsanız kariyeriniz olumsuz şekilde şekillenecek.

Sonuç olarak OMSI 2, daha iyisi gelene kadar en iyi otobüs simulatörüdür.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
6 Comments
arcade ARMY Nov 27, 2020 @ 11:09am 
lag problemni nasıl yaptın
Hawkmusen Nov 30, 2017 @ 11:28am 
Direksiyon desteği var mıdır hocam? Logitech G29 ile oynanabilir mi sorunsuz olarak?
Psytek Aug 2, 2016 @ 1:27am 
Bütün oyunları oynarım zaten :) Lakin en uzun süreli oynadığım ve zevk aldığım oyun omsi işte :D
Kreval Jul 31, 2016 @ 4:15am 
O Zaman Fernbus Simulator'u Sabırsızlıkla Bekliyosundur Haberin Var Dimi Bilmiyosan Arastır Bence
Psytek Jul 27, 2016 @ 11:46pm 
Her şeyin içinden geçme özelliğini kapatabilirsin. Grafiğe gerek duymuyorum ben. Logitech G27 ile gerçek otobüs kullanıyor hissini veren tek oyun bu. Gerçek otobüs kullandın mı hiç? Ben kullandım. 2 yıldır da B ehliyetim var. Yalnızca bu oyunda en gerçekçi hissiyatı buldum. Ehliyetini alınca sen de anlarsın neden bunu sevdiğimizi :)
Kreval Jul 24, 2016 @ 8:54am 
Bu Oyunun Nesini Sevdigini Anlayamadım :/ :( Bence Oyun Grafik Bakımından Eksik Arayüzü Kötü Oynanış Kötü Herşeyin İçinden Geçiyoruz ?? Ama Bir Efsane Doğucak 25 Ağustos 2016 (Fernbus Simulator <3)