2 people found this review helpful
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 19.6 hrs on record (14.0 hrs at review time)
Posted: May 1, 2014 @ 5:12am

V jádru je to stejná hra jako první díl, autoři se zaměřili na kritizované prvky a ty pak více či méně překopali, ve většině případů k lepšímu, ale v některých věcech se od prvního dílů zásadně liší.

Abych nezačínal kritikou, líbil se mi nový systém pohybu skrze město, některé vylepšené souboje s padouchy, stealt prvky, otevřenější hlavní mise, dostatečně velká variabilita vedlejších aktivit a asi i další.

Z čeho jsem trochu rozpačitý, to je úprava vylepšování postavy, "leveluje" se každý obleček zvlášť, čímž se zlepšují jeho vlastnosti, a postupně přibude i pár nových schopností, většinu z nich uměl první Spider-man již v základu, což je trochu zvláštní. Přibyl nový systém hrdina či padouch, který spočívá v tom, že pokud neplníte vedlejší aktivity, stáváte se padouchem a jdou po vás speciální složky, ve výsledku se tak stáváte padouchem každé asi dvě minuty, kdy neplníte vedlejší aktivity. Další účinek tohoto systému je ten, že jak padouch jsou vaše schopnosti oslabeny, zatímco jako hrdina jsou posíleny.

Co mě vcelku zklamalo byla krátkost hry, hlavní mise jsou sice otevřenější, ale přesto kratší než v prvním díle. Druhá věc je příběh, který je vcelku zvláštní. Potěšilo mě na něm, že se konečně nejdená o zamoření celého města nějakou infkecí (první Amazing Spider-man a Web of Shadows), ale jde skutečně o zločinecké živly. Problém ale je, že Peter působí spíše arogantním dojmem, jako Spider-man má sice i sadu vtipných hlášek, ale někdy má dost absurdní gesta a řeči. Celkově je děj dost překopaný a tím, že si hraje na něco hrozně vážného (ala Batman), působí dost kýčovitě.
Jako poslední zklamání bych připojil takovou drobnost a to trhání oblečku, v prvním díle tak Spider-man působil zároveň jako hrdina ale také jako člověk, který má své limity. Zde již nic takové není, sice se na oblečku sem tam udělá nějaká dírka, ale jen velmi omezeně a chybí viditelné odřeniny na kůži, škoda.

Přesto všechno se jedná určitě o lepší počin, než byl první díl, a klidně bych ho tak opět doporučil všem, kteří mají Spider-mana v oblibě a užívají si volný pohyb po městě v červenomodrém kostýmku. ;o)
Was this review helpful? Yes No Funny Award