Eşti plătit pe Steam  >>  Întrebări frecvente despre informaţiile de plată
Informații de contact
Î. Pot folosi caractere speciale unice pentru limba mea în completarea formularelor?
R. Nu, nu folosi caractere speciale unice unei limbi în afară de engleză.
Î. Pot depune obiectele mele în Atelierul Steam înainte de a furniza informațiile de contact?
R. Nu. Nu vei putea finaliza cotele de venit ale obiectelor din Atelierul Steam înainte de a ne furniza informațiile de contact, bancare și fiscale.
Î. Pot introduce un alias/o poreclă?
R. Nu. Trebuie să introduci numele și prenumele legale când te alături. Nu furniza un alias sau un alt nume la completarea informațiilor.
Î. Ce ar trebui să trec ca Nume Legal al Companiei?
R. Numele pe care îl introduci trebuie să fie entitatea legală care deține sau are drepturile asupra obiectului și este entitatea legală care va semna Acordul pentru abonații Steam și Termenii suplimentari ai atelierului. Numele companiei pe care îl introduci aici trebuie să fie identic cu cel care apare în documentele oficiale semnate cu banca ta și pe documentele fiscale ale IRS din SUA sau pe documentele fiscale din străinătate, după caz.
Î. Ce ar trebui să introduc la Numele Legal al Companiei dacă sunt unic proprietar?
R. A nu se introduce alias, poreclă sau echivalente. Numele necesar este numele legal complet. Numele introdus aici trebuie să se potrivească cu cel completat pe documentele oficiale bancare proprii și pe cele de la IRS/FISC sau documente fiscale străine, dacă se aplică.
Î. Mi-am introdus numele greșit. Ce ar trebui să fac?
R. Cât timp obiectul tău nu a fost acceptat spre vânzare în Atelierul Steam, îți poți schimba numele și prenumele din Informațiile de Contact.
Î. Mi-am schimbat numele legal (și informațiile bancare și fiscale). Cum aplic această schimbare contului meu de atelier?
R. Nu avem posibilitatea de a schimba nume în Atelierul Steam.
Î. Unde îmi pot schimba adresa?
R. Îți poți schimba adresa prin contul tău de Atelier Steam. De menționat că dacă îți schimbi țara de reședință, va trebui să recompletezi interogarea fiscală pentru a stabilil cota deducerilor fiscale pentru a reflecta noile tale circumstanțe.
Î. Pot completa documentele ca partener?
R. Dacă ai un parteneriat înregistrat în Statele Unite sau dacă parteneriatul tău există în afara SUA, iar acesta este taxat la nivel de parteneriat, atunci da. Totuși, dacă parteneriatul tău există în afara SUA și este taxat la nivel individual și nu solidar, la nivel de parteneriat, atunci nu. Datorită complexității obținerii documentației fiscale, nu putem suporta asemenea parteneriate din afara SUA ca entități legale în Atelier.
Î. De ce îmi arată ca incomplete Informațiile de Contact? Am introdus toate datele necesare.
R. Te rugăm să verifici că ai introdus numele tău și adresa complete în această secțiune.
Î. Există anumite țări/regiuni, entități sau indivizi cu care Valve nu poate face afaceri?
R. Biroul de supraveghere a activelor străine (Office of Foreign Assets Control - OFAC) al departamentului de trezorerie din SUA administrează și impune sancțiuni economice și comerciale în funcție de politica externă a SUA și scopurile securității naționale împotriva țărilor străine și regimurilor specifice, teroriștilor, traficanților internaționali de narcotice, a celor implicați în activități de proliferare a armelor de distrugere în masă și altor amenințări la adresa securității naționale, a politicii externe sau economiei Statelor Unite. OFAC publică liste cu astfel de părți (listă națională special desemnată), cu care Valve, în calitate de companie a Statelor Unite, îi este interzis să efectueze afaceri. În plus, OFAC administrează sancțiuni comerciale și programe de embargo împotriva țărilor specifice (țări sancționate), astfel încât tranzacții nelicențiate cu astfel de țări cu embargo sunt restricționate sau interzise. Multe, dar nu toate, dintre limitările impuse de OFAC sunt, de asemenea, impuse de alte țări, alături de SUA.

Valve nu face afaceri sau nu este angajată în sau facilitează tranzacții în care sunt implicați indivizi sau entități, care fac subiectul unor sancțiuni sau altor măsuri de control comercial. Acestea includ, dar nu sunt limitate la părți aflate pe lista națională special desemnată și lista evazioniștilor sancțiunilor străine, menținute de departamentul de trezorerie din SUA. În plus, nu facem afaceri cu sau nu suntem implicați în vreun fel sau nu facilităm tranzacții cu indivizi sau entități din țări sancționate, inclusiv cu Crimea, Cuba, Iran, Coreea de Nord, Sudan și Siria.
Informații privind contul bancar
Î. Sunt caractere pe care nu pot / nu ar trebui să le introduc în informațiile bancare?
R. Ar trebui să folosești numai litere din Engleză, numere și spații atunci când introduci datele tale bancare. Nu folosi spații sau cratime în spațiile pentru cont, SWIFT sau IBAN. Orice alt simbol poate fi acceptat dar este posibil să creeze probleme când vom încerca să-ți procesăm plățile.
Î. Pot depune obiectele mele în Atelierul Steam înainte de a furniza informații bancare valide?
R. Nu. Nu vei putea finaliza cotele de venit din Atelierul Steam înainte de a ne furniza informații de contact, bancare și fiscale valide.
Î. Trebuie să furnizez informații bancare chiar dacă nu doresc să primesc o cotă din venit cu privire la acest(e) obiect(e)?
R. Da, va trebuie să furnizezi informații bancare valide indiferent dacă obiectul tău se poate cumpăra sau este gratis.
Î. Primesc încontinuu mesaj cu eroarea "Numele titularului de cont bancar trebuie să se potrivească cu numele introdus pe Steam". Ce fac?
R. Titularul contului bancar introdus în secțiunea de Informații Bancare nu se potrivește cu numele din secțiunea “Informații de Contact”. Este necesar ca același nume legal să fie introdus în secțiunile Informații de Contact, Informații Bancare și Informații Fiscale. Nicio variație (Dl. J Smith vs. Joseph Smith) nu va fi acceptată. Uneori este facilă copierea directă a numelui în pagina de introducere a datelor bancare. De menționat că astfel nu poți folosi contul bancar al altcuiva pentru a primi plățile tale.
Î. Cum procedez pentru a-mi schimba informațiile bancare?
R. Îți poți schimba informațiile bancare apăsând pe următorul link: https://steamcommunity.com/login/home/?goto=%2Fmy%2Fworkshoppaymentinfo
Î. De ce văd un URL non-Valve când introduc informațiile bancare?
R. Noi folosim WorldPay, un furnizor de plăți terț, pentru a efectua plățile către tine. Pagina cu informațiile bancare e un model oferit de WorldPay.
Î. Pot primi plăți în contul meu de PayPal sau alte conturi similare nebancare?
R. Nu. Plățile pot fi primite doar prin transferuri interbancare.
Î. Efectuați plățile în alte monede decât dolari americani?
R. Plătim doar în dolari americani. În cazul în care contul tău este în oricare altă monedă, conversia în moneda locală va fi făcută de către banca ta la primirea plății. Te rugăm să verifici la banca ta că pot primi dolari americani - unele bănci nu vor accepta dolari americani. Dacă banca ta nu acceptă dolari americani, va trebui să furnizezi informații bancare de la o bancă care acceptă dolari americani, astfel încât să poți primi plăți.
Î. Ce este un cod SWIFT?
R. Un cod SWIFT este un număr unic de identificare a unei bănci ce corespunde cu criteriile stabilite de Organizaţia Internaţională de Standardizare (ISO). Aceste coduri sunt folosite la transferul banilor între bănci, în special la transferurile internaţionale şi pentru comunicaţiile între bănci.

Poţi căuda codul SWIFT folosind numele băncii, oraşul sau codul poştal. Dacă nu ştii codul SWIFT, te rugăm să contactezi banca pentru a-l obţine.

La introducerea codului SWIFT te rugăm să nu introduci spații.
Î. Ce este un routing number?
R. Este un cod bancar din nouă cifre care identifică instituțiile bancare cu sediul în SUA. Poți solicita acest număr de la banca ta sau, în mod tipic, se poate afla în partea de jos a cecului.

La introducerea routing numberului te rugăm să nu introduci spații.
Î. Ce este un număr IBAN?
R. Numărul Internaţional de Cont Bancar (IBAN) este un standard internaţional pentru identificarea conturilor bancare. Este folosit de obicei în Europa. Accesează pagina de mai jos pentru a folosi un utilitar de validare a codului IBAN pentru a ne asigura că ai primit un cod valid.

Validator IBAN

Când introduci numărul tău IBAN, te rugăm să nu introduci liniuțe sau spații libere.
Î. Ce înseamnă Ţara Băncii?
R. Este câmpul unde trebuie să specifici ţara în care se află sucursala băncii unde ai deschis contul, nu sediul central.
Î. Unde introduc informațiile băncii mele corespondente?
R. Te rugăm să completezi secțiunea bancară cu informațiile bancare de primire deoarece nu avem nevoie de banca corespondentă pentru a finaliza un transfer.
Î. Pot să introduc un cont FFB (pentru beneficii suplimentare) sau FFC (pentru credit suplimentar)?
R. Nu, informațiile contului tău bancar trebuie să fie în numele tău direct. Nu putem procesa plăți care necesită instrucțiuni adiționale pentru finalizare.
Î. Este posibil să folosesc un cont comun?
R. Numele de beneficiar al contului bancar trebuie să se potrivească cu numele contribuabilului din secțiunea informații de contact. În general, folosirea unui cont comun implică nume adiționale și astfel nu va funcționa.
Î. Pot separa plățile pentru vânzările mele?
R. Nu. Putem plăti un singur beneficiar pe cont de atelier.
Î. Există vreo limită lunară pentru schimbări ale contului bancar?
R. De menționat că efectuăm plățile până în 30 ale lunii și există un timp de pregătire a acestora. Pentru a asigura acceptarea în sistem a schimbărilor informațiilor tale bancare, te rugăm să completezi orice schimbare până în 20 ale lunii.
Î. De ce informațiile bancare apar ca incomplete? Am introdus toate datele necesare.
R. Un administrator Valve va trebui să aprobe informațiile tale bancare înainte de a apărea ca fiind complete. Acest proces poate dura până la o săptămână.
Informații fiscale - Chestionar fiscal
Î. Pot preda obiectele mele în atelier înainte de a furniza informații fiscale valide?
R. Nu. Nu vei putea finaliza cotele de venit ale obiectelor din Atelierul Steam înainte de a ne furniza informații de contact, bancare și fiscale valide.
Î. Pot opta să nu particip la interogarea fiscală și aplicarea deducerilor fiscale?
R. Nu. Toți contribuitorii trebuie să completeze interogarea fiscală chiar dacă ai dori să ți se aplice deducerile fiscale.
Î. Cum furnizez informațiile fiscale necesare către Valve?
R. Ca parte a procesului de alăturare la Atelierul Steam, ți se va furniza un link de începere a interogării fiscale. Interogarea fiscală durează 5-10 minute și îți vom adresa o serie de întrebări pentru a te ghida prin completarea oricărui formular fiscal (W-9 sau W-8BEN). Poți de asemenea accesa interogarea fiscală urmând acest link: https://steamcommunity.com/login/home/?goto=%2Fmy%2Fworkshoppaymentinfo
Î. De ce am nevoie înainte de interogarea fiscală?
R. Solicităm ca toți contribuitorii să furnizeze datele de identificare a contribuabilului care să respecte regulile de declarație fiscală din SUA. Pentru contribuitorii din SUA, TIN-ul tău este fie un Număr de Identificare a Angajatorului (Employer Identification Number, EIN), sau un Cod Numeric Personal (Social Security Number, SSN). Pentru contribuitorii din afara SUA, un TIN de SUA sau unul străin este necesar pentru a beneficia de tratat.
Î. De ce văd un URL non-Valve la apăsarea linkului de începere a interogării fiscale?
R. Folosim un serviciu numit TaxIdentity oferit de o companie terță, Lilaham, pentru a efectua interogările fiscale.
Î. Pot salva interogarea fiscală parțial completată pentru a continua mai târziu?
R. Nu. Nu poți salva progresul în timpul interogării fiscale, acesta necesitând finalizarea în aceeași instanță. Interogarea fiscală durează 5-10 minute.
Î. Pot folosi un nume diferit de cel furnizat în Informațiile de Contact pentru a participa la interogarea fiscală?
R. Nu. Interogarea fiscală trebuie să fie sub același nume cu cel furnizat în Informațiile de Contact. Dacă furnizezi un alt nume care nu se potrivește cu cel furnizat în Informațiile de Contact, interogarea fiscală va fi în mod automat nevalidată și nu vei putea înregistra obiecte în Atelier.
Î. De ce nu primesc o validare instantă a TIN-ului meu?
R. TIN-ul este validat de Internal Revenue Service (IRS) sau ANAF. Durata procesului poate spori depinzând de baza de date a IRS sau ANAF. Adițional, procesarea TIN-urilor noi poate dura până la 30 de zile deoarece le comparăm cu cele din baza de date IRS/ANAF.
Î. Ce se întâmplă dacă reiau interogarea fiscală?
R. Interogarea fiscală precedentă va fi ștearsă chiar dacă informațiile fiscale au fost verificate și valide. Interogarea fiscală ar trebui repetată la schimbarea de circumstanțe (de ex. te-ai mutat într-o altă țară) sau dacă există informații adiționale cum ar fi un TIN de S.U.A. sau străin, informații care au fost omise la început.
Î. Tocmai ce m-am mutat. Trebuie să reiau interogarea taxelor?
R. Dacă mutarea ta se face în aceeași țară menționată în interogarea fiscală originală, atunci nu va trebui să repeți interogarea fiscală. Dacă te-ai mutat într-o altă țară va trebui să repeți interogarea fiscală.
Informații fiscale – Reținerea la sursă a impozitelor
Î. Ce valoare a impozitelor va fi dedusă din plățile mele?
R. La finele interogării fiscale, cota deducerilor în % îți va fi indicată. Aceasta poate varia de la 0% la 30% în cazul veniturilor din S.U.A., în funcție de informațiile introduse de tine în interogarea fiscală. În cazul în care cota deducerilor este de 30% iar țara ta de reședință este parte a unui tratat cu S.U.A., s-ar putea să vrei să repeți interogarea fiscală și să oferi un TIN din S.U.A. ori străin pentru a micșora cota deducerilor. Țările care sunt parte a tratatelor fiscale cu S.U.A. sunt indicate aici:

https://www.irs.gov/businesses/international-businesses/united-states-income-tax-treaties-a-to-z
Î. Ce se întâmplă dacă ţara mea de reşedinţă nu are încheiat un acord fiscal cu Statele Unite?
R. Vom fi obligaţi de către Fisc să reţinem 30% din veniturile tale pentru a le remite Fiscului. Îţi recomandăm să apelezi la un consilier financiar care să te lămurească dacă îţi poţi recupera ulterior aceste taxe.
Î. Dacă îmi actualizez informațiile fiscale pentru a include un număr de identificare fiscală pentru SUA (TIN) sau străin și reduc taxa de reținere, îmi va rambursa Valve sumele precedente care au fost reținute pentru plățile mele?
R. Nu, Valve nu va rambursa taxele de reține atunci când este aplicată o schimbare de rată prin includerea unui număr de identificare fiscală, deoarece Valve va fi trimis deja acele taxe către IRS (autoritatea fiscală din SUA). Va trebui să te consulți cu un specialist în taxe pentru a înțelege dacă / cum vei putea recupera aceste sume.
Informații fiscale – TIN-uri SUA
Î. De ce trebuie să obţin un Număr Individual de Identificare a Contribuabililor (ITIN)?
R. În general, veniturile obţinute de un străin în Statele Unite sunt taxate conform legilor americane în vigoare. Majoritatea veniturilor sunt taxate cu 30%. Un procent redus sau chiar o excludere pot fi cerute dacă ţara respectivului cetăţean străin are un acord semnat cu Statele Unite. Iar pentru a beneficia de aceste avantaje vamale, trebuie să completezi formularul W-8BEN, "Certificarea cetăţenilor străini care beneficiază de excludere de la taxele vamale americane", iar asta presupune să ai TIN străin sau un TIN pentru Statele Unite. Țările care au acorduri fiscale cu Statele Unite se pot găsi aici:

https://www.irs.gov/businesses/international-businesses/united-states-income-tax-treaties-a-to-z

Dacă țara ta de reședință este Slovacia, va trebui să oferi un TIN de SUA la completarea Formularului W-8BEN pentru a beneficia de tratate fiscale și scutire de la cotele de deduceri. Un TIN străin nu este suficient.
Î. Solicitarea unui TIN necesită completarea unui formular fiscal pentru venituri în S.U.A?
R. Solicitarea unui ITIN nu presupune completarea unui formular fiscal pentru venituri.
Î. Ce tipuri de TIN există în SUA?
R. Pentru cei care nu sunt cetăţeni SUA, un TIN poate fi un Număr de Identificare a Angajatorului (Employer Identification Number, EIN) pentru persoane fizice şi companii sau un Număr de Identificare Fiscală pentru Contribuabili-persoane fizice (Individual Taxpayer Identification Number, ITIN).
Î. Pot aplica pentru EIN sau ITIN dacă sunt persoană fizică?
R. Da, orice persoană fizică poate aplica pentru un EIN sau un ITIN.
Î. Cum pot obține un TIN SUA?
R. Un Număr de Identificare a Angajatorului (EIN), pentru persoane individuale (trebuie să indici că ești proprietar exclusiv) și societăți comerciale, poate fi obținut prin telefon la numărul (267) 941-1099. Acesta nu este un număr lipsit de taxe și se pot aplica taxe pentru convorbiri interurbane. Un EIN poate fi obținut și prin trimiterea "Formularului SS-4, Aplicație pentru Numărul de Identificare a Angajatorului" prin fax, durata fiind de aproximativ patru zile lucrătoare, și prin e-mail, caz în care durează aproximativ patru luni. Mai multe informații cu privire la Formularul SS-4 sunt disponibile pe site-ul IRS.

http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fss4.pdf
Î. Cât timp durează eliberarea unui Număr Individual de Identificare a Contribuabililor (ITIN)?
R. Obținerea unui ITIN poate dura câteva luni sau mai mult.
Informații fiscale - Raportare
Î. Ce tip de declarare puneți la dispoziție pentru scopuri fiscale?
R. Contribuitorii din SUA vor raporta veniturile din drepturile de autor câștigate în anul fiscal anterior prin Formularul 1099-MISC. Eliberăm aceste formulare anuale în sau înainte de 31 ianuarie în fiecare an.

Contribuitorii din afara SUA vor raporta veniturile din SUA anual prin Formularul IRS 1042-S. Eliberăm aceste formulare anuale în sau înainte de 15 martie în fiecare an, și reprezintă o declarație informativă a veniturilor tale din drepturile de autor și oricăror sume reținute în anul fiscal anterior.
Plăţi
Î. De ce nu am primit încă banii?
R. Trebuie să furnizezi toate informațiile bancare și fiscale înainte de a putea să îți efectuăm plățile. Te rugăm să verifici dacă ai inclus și verificat informațiile complete în ambele secțiuni.

Deoarece utilizăm WorldPay, un furnizor de plăți terț, plățile către tine pot fi etichetate cu “WorldPay” sau “Valve Corporation”. Te rugăm să verifici dacă ai primit plăți de la oricare dintre acestea.

Dacă ai verificat și tot nu vezi plățile de la WorldPay sau Valve Corporation, te rugăm sa ne trimiți un e-mail și vom efectua o verificare a plății. Acest proces poate dura câteva zile înainte de a-ți oferi o actualizare. Dacă plata a eșuat și a suferit un retur, te vom notifica asupra motivului eșecului pentru a putea rectifica situația. Odată rectificată problema, plata va fi inclusă în seria următoare de plăți. Nu putem efectua plăți în afara ciclului normal.
Î. Există un venit minim pe care trebuie să-l câştig înainte de a putea primi o plată?
R. Da. Există costuri asociate cu emiterea fiecărei plăţi individuale, alături de eventuale taxe bancare aplicate la primirea banilor care restricţionează plăţile unor sume mici de bani. Prin urmare, îţi vom reţine plata până când vei încasa o sumă minimă de 100$.
Î. Când sunt trimişi banii?
R. Trimitem banii în data de 30 a următoarei luni după vânzări. De exemplu, veniturile pentru luna februarie vor fi plătite în 30 martie. Pot fi necesare câteva zile lucrătoare până se transferă banii în contul băncii tale. În acest caz vei vedea banii în contul tău bancar în primele zile din aprilie, urmând exemplul de mai sus.
Î. Ce modalitate de plată folosiţi?
R. Vom efectua plățile prin Transfer Electronic de Bani, un tip de transfer interbancar. Nu oferim momentan altă modalitate de plată - te rugăm să te asiguri că poți primi plăți în acest fel. Valve nu poate oferi documentare suplimentară pentru a te ajuta să îți primești banii.
Î. Trebuie să furnizez băncii personale documentație adițională cu privire la motivul plăților. Ce fac?
R. Poți accesa acordurile semnate de tine prin intermediul contului tău de atelier. Autentifică-te în Steam, du-te la atelier, selectează „Fișierele tale de Atelier” și apoi „Acorduri legale”. Aici ai acces la acordul pentru abonați și acordul cotelor tale de venit din atelier.
Î. Cine sunt WorldPay și de ce văd plăți de la ei?
R. Utilizăm un furnizor terț de plăți pentru plățile lunare. Este posibil să vezi WorldPay ca etichetă descriptivă odată cu plățile primite de la Steam.

Adresa înregistrată pentru WorldPay este:

The Walbrook Building,
25 Walbrook,
London,
EC4N 8AF
United Kingdom
Î. Se pot împărți plățile mele către mai multe conturi bancare?
R. Nu, plățile sunt asociate doar cu contribuitorul și contul respectiv. Orice împărțiri sau plăți succesive care trebuie efectuate sunt responsabilitatea ta, noi neputând să procesăm plăți multiple către un singur contribuitor.
Î. Nu mi-am schimbat informațiile bancare la timp pentru acest ciclu de plăți. Puteți reefectua plata către noul meu cont bancar?
R. Efectuăm plăți o dată pe lună. Dacă plata ta s-a întors la noi din orice motiv, aceasta va fi inclusă în seria de plăți de luna viitoare. Nu putem efectua plăți în afara ciclului normal.
Î. Nu sunt pregătit să primesc plățile Steam. Ne puteți reține sumele de bani?
R. Odată lansate obiectele tale, fiind furnizate informațiile bancare și fiscale valide și existând vânzări ale obiectelor tale, vom efectua plățile. Nu putem suspenda trimiterea sumelor de bani.
Declarație Vânzări
Î. Unde pot vedea o listare a vânzărilor mele? Datele cum ar fi numărul de unități, vânzări în dolari etc. pentru obiectele mele în funcție de obiecte diferite?
R. Odată ce îţi este acceptat conţinutul într-un Atelier organizat şi plătit, vei vedea un link către "Vizualizează-ți Veniturile" pe pagina ta "Fişierele mele din Atelier". Dacă încă nu ai conţinut acceptat, acum este momentul să te implici!