Bevételszerzés a Steamen  >>  Fizetési infó GYIK
Elérhetőségek
K. Használhatok az itteni nyelvben lévő speciális karaktereket az iratok kitöltésekor?
V. Ne használj olyan különleges karaktereket, melyek csak egy adott nyelvben szerepelnek, de az angolban nem.
K. Beküldhetem a tárgyaimat a Steam Műhelybe az elérhetőségeim megadása előtt?
V. Nem. Nem fogod tudni véglegesíteni a bevételmegosztást a tárgyakon a Steam Műhelyben az előtt, hogy érvényes kapcsolattartó-, banki és adózási információkat adnál meg nekünk.
K. Megadhatok álnevet / becenevet?
V. Nem. A törvényes vezeték- és keresztnevedet kell megadnod csatlakozáskor. Ne adj meg álnevet vagy becenevet az információk kitöltése során.
K. Mit írjak be a cégem bejegyzett nevének?
V. A megadott névnek annak a jogi személyének kell lennie, mely birtokolja a tárgyat, vagy joga van hozzá, és mely jogi személy aláírja majd a Steam előfizetői szerződést és a Kiegészítő műhely-feltételeket. Az itt megadott cégnévnek egyeznie kell a hivatalos banki és az US IRS illetve külföldi adózási iratokon levő névvel.
K. Mit írjak be bejegyzett cégnévnek, ha egyedüli tulajdonos vagyok?
V. Ne kereskedelmi neved („DBA”) vagy „megjegyezhető” álneved / beceneved add meg. Kérjük, teljes, hivatalos nevedet add meg. Az itt megadott névnek egyeznie kell a hivatalos banki és az US IRS illetve külföldi adózási iratokon levő névvel.
K. Rosszul adtam meg a nevemet. Mit tegyek?
V. Ameddig a tárgyad nem lett eladásra elfogadva a Steam Műhelyben, addig meg tudod változtatni a kereszt- és vezetékneved az Elérhetőségekben.
K. Megváltoztattam a hivatalos nevemet (és banki és adózási adataimat). Hogyan vezetem át ezt a változást a műhely-fiókomban?
V. Jelenleg nem áll módunkban névváltoztatásokat végrehajtani a Steam Műhelyben.
K. Hol változtathatom meg a címemet?
V. A címedet a Steam Műhely fiókodban tudod megváltoztatni. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ha másik országba költözöl, újra végig kell csinálnod az adóinterjút az új adó-visszatartási arány megállapításához az új körülményeid alapján.
K. Kitölthetem az iratokat társulás nevében?
V. Ha a társulás az Egyesült Államokban van bejegyezve, vagy ha társulásod az Egyesült Államokon kívüli, de társulási szinten adózik, akkor igen. Ha azonban a társulás az US-en kívüli, és a társulás tagjai önállóan adóznak, nem pedig társulási szinten, akkor nem. A megfelelő adóiratok beszerzésének összetettsége miatt nem tudunk a Műhelyben ilyen nem-US társulásokat jogi személyként kezelni.
K. Miért látszanak hiányosnak az Elérhetőségeim? Megadtam a szükséges adatokat.
V. Kérjük, ellenőrizd, hogy a teljes nevedet és címedet adtad-e meg ebben a részben.
K. Vannak olyan országok/régiók, cégek vagy magánszemélyek, amelyekkel a Valve nem üzletelhet?
V. Az U.S. Department of the Treasury The Office of Foreign Assets Control (OFAC) részlege rója ki és tartatja be a gazdasági és kereskedelmi szankciókat az USA külpolitikája és nemzeti biztonsági céljai alapján a célba vett országok és rezsimek, terroristák, nemzetközi kábítószer-csempészek és olyanok ellen, akik tömegpusztító fegyverek terjesztésében és más, az Egyesült Államok nemzetbiztonságát, külpolitikáját vagy gazdaságát fenyegető tevékenységekben vesznek részt. Az OFAC közzéteszi ezen elemek listáját (Specially Designated National List), amelyekkel a Valve-nak, USA-beli cégként tilos üzletelnie. Továbbá, az OFAC kereskedelmi szankciókat és embargóprogramokat ró ki bizonyos országok ellen (Sanctioned Countries), amelyek alapján az engedélyezetlen tranzakciók ilyen embargó alá eső országokkal tiltottak vagy korlátozottak. Az OFAC által kiszabott korlátozások közül sokat, ha nem is mindet, az USA mellett más országok is betartanak.

A Valve nem üzletel, vagy hajt végre vagy vesz részt egyéb módon tranzakciókban olyan magánszemélyekkel vagy cégekkel, amelyek szankciók vagy egyéb alkalmazandó kereskedelem-korlátozó szabályozások alá esnek. Ebbe nem kizárólagosan beletartoznak az U.S. Department of the Treasury által vezetett Specially Designated Nationals (SDN) és Foreign Sanctions Evaders (FSE) listákon szereplők. Továbbá, nem üzletelünk, vagy hajtunk végre vagy veszünk részt egyéb módon tranzakciókban magánszemélyekkel vagy cégekkel olyan szankcionált országokból, mint a Krím, Kuba, Irán, Észak-Korea, Szudán és Szíria.
Banki számlainformációk
K. Vannak olyan karakterek, melyeket nem tudok / nem szabad használni a banki adataimhoz?
V. A banki adataid megadásakor csak angol betűket, számokat és szóközöket használj. A számlaszám, SWIFT és IBAN mezőkben ne használj kötőjelet vagy szóközt. Minden egyéb jel elfogadott, de valószínűleg problémát fog okozni, mikor megpróbáljuk feldolgozni a kifizetésed.
K. Beküldhetem a tárgyaimat a Steam Műhelybe érvényes banki információk megadása előtt?
V. Nem. Nem fogod tudni véglegesíteni a bevételmegosztást a tárgyakon a Steam Műhelyben az előtt, hogy érvényes kapcsolattartó-, banki és adózási információkat adnál meg nekünk.
K. Akkor is meg kell adnom a banki adataimat, ha nem akarok részesülni a tárgy(ak) eladásából?
V. Igen, érvényes banki adataidat attól függetlenül meg kell adnod, hogy tárgyad fizetős vagy ingyenes lesz.
K. Állandóan ezt a hibaüzenetet kapom: „A bankszámla-tulajdonos nevének meg kell egyeznie a Steamen megadott névvel.” Mit tegyek?
V. A banki adatoknál megadott bankszámla-tulajdonos neve nem egyezik az „Elérhetőségeknél” megadott hivatalos névvel. Ugyanazt a hivatalos nevet kell megadnod az elérhetőségeknél, a banki adatoknál és az adózási információknál is. Más változatok nem elfogadottak (pl. Kovács József helyett Kovács J.). Néha segíthet kimásolni és beilleszteni a nevet a banki adatbeviteli képernyőbe. Ne feledd, ez azt is jelenti, hogy nem használhatod más bankszámláját a kifizetésed fogadására.
K. Hogyan tudom megváltoztatni banki adataimat?
V. Banki adataidat a következő hivatkozásra kattintva változtathatod meg: https://steamcommunity.com/login/home/?goto=%2Fmy%2Fworkshoppaymentinfo
K. Miért nem Valve-os URL-t látok banki adataim megadásakor?
V. A feléd történő havi kifizetésekhez külső kifizető szolgáltatást, a WorldPay-t használjuk. A bankadat-oldal egy, a WorldPay által adott sablon.
K. Kaphatok kifizetést a PayPal fiókomra, vagy más hasonlóan nem banki fiókra?
V. Nem. Kifizetések csak bankközi átutalással fogadhatók.
K. Fizettek az USA dolláron kívül más pénznemben?
V. Csak USA dollárban fizetünk. Ha a bankszámládat bármely más pénznemben vezetik, akkor az átváltást a helyi pénznemedre a fizetés megérkezésekor a bankod fogja elvégezni. Kérjük, egyeztess bankoddal annak biztosítására, hogy tudnak USD-t fogadni; egyes bankok nem fogadnak el USD-t. Ha bankod nem fogad el USD-t, olyan bank banki információit kell megadnod, amely elfogad USD-t, hogy kifizetést fogadhass.
K. Mi az a SWIFT kód?
V. A SWIFT kód egy adott bank egyedi, az International Organization for Standardization (ISO) által jóváhagyott szabványnak megfelelő azonosító kódja. Ezeket a kódokat használják bankközi átutalásokkor, főként nemzetközi átutalások esetén, valamint a bankok közötti egyéb üzenetváltásokhoz is.

SWIFT kódodat megkeresheted bankod neve és városa vagy irányítószáma alapján. Ha nem tudod, és nem tudod megtalálni sem bankod SWIFT kódját, lépj kapcsolatba bankoddal a megkérése érdekében.

SWIFT kódod beírásakor kérjük, szóközök nélkül add meg azt.
K. Mi az a routing number?
V. Kilenc számjegyű banki kód, mely az Egyesült Államokban működő banki intézményeket azonosítja. Megkérheted ezt a számot bankodtól, de általában a csekkjeid alján is megtalálható.

A routing numbered beírásakor kérjük, szóközök nélkül add meg azt.
K. Mi az az IBAN szám?
V. Az International Bank Account Number (IBAN) nemzetközi szabvány a bankszámlák azonosítására. Jellemzően Európában használják. Az alábbi hivatkozáson találsz egy IBAN ellenőrző eszközt annak biztosítására, hogy érvényes IBAN-t adtál meg nekünk.

IBAN ellenőrző

Az IBAN számod beírásakor kérjük, kötőjelek és szóközök nélkül add meg azt.
K. Hogy értendő a bank országa?
V. A bank országa mezőben azt adod meg, ahol a te bankfiókod van, nem pedig ahol a bank központja található.
K. Hol tudom megadni levelező bankom adatait?
V. A banki részt a pénzt fogadó bankod adataival töltsd ki, mivel nincs szükségünk a levelező bankra az átutalás teljesítéséhez.
K. Megadhatok FFB (for further benefit) vagy FFC (for further credit) számlát?
V. Nem, banki adataidnak közvetlenül a te nevedre kell szólniuk. Nem tudunk olyan kifizetéseket feldolgozni, melyek teljesítéséhez további utasítások szükségesek.
K. Lehetséges a közös számla használata?
V. A bankszámla kedvezményezettjének neve meg kell egyezzen az Elérhetőségekben szereplő Műhely-hozzájáruló nevével. A közös számlák esetében többnyire további nevek is szerepelnek, így nem lehetséges.
K. Megoszthatom az eladásokból származó kifizetést?
V. Nem. Műhely-fiókonként csak egy kedvezményezettnek tudunk fizetni.
K. Van havi végdátum a bankszámla-változtatásokra?
V. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a kifizetéseket a hónap 30. napjáig végezzük, és átfutási idő van azok előkészítésére. Annak biztosítására, hogy bankadat-változásodat a rendszer időben fogadja a kifizetésekig, kérjük, a hónap 20. napjáig hajtsd végre azokat.
K. Miért látszanak hiányosnak a banki adataim? Megadtam a szükséges adatokat.
V. A Valve egy adminisztrátorának jóvá kell hagynia banki adataidat, csak ezt követően látszanak majd teljesnek. Ez egy hétig is tarthat.
Adózási információ – Adózási interjú
K. Beküldhetem a tárgyaimat a Steam Műhelybe érvényes adózási információk megadása előtt?
V. Nem. Nem fogod tudni véglegesíteni a bevételmegosztást a tárgyakon a Steam Műhelyben az előtt, hogy érvényes kapcsolattartó-, banki és adózási információkat adnál meg nekünk.
K. Kihagyhatom az adózási interjú elvégzését, hogy az adóvisszatartás vonatkozzon rám?
V. Nem. Minden közreműködőnek el kell végeznie az adózási interjút, még annak is, aki úgy dönt, hogy az adóvisszatartás vonatkozzon rá.
K. Hogyan látom el a Valve-ot a szükséges adózási információval?
V. A Steam Műhely jelentkezési folyamat részeként kapni fogsz egy hivatkozást az adózási interjú megkezdéséhez. Az adózási interjú 5-10 percet vesz igénybe, és egy sor kérdést fog feltenni, hogy végigvezessen az adózási űrlapok valamelyikének (W-9 vagy W-8BEN) kitöltésén. Az interjúhoz hozzáférhetsz az alábbi hivatkozást követve is: https://steamcommunity.com/login/home/?goto=%2Fmy%2Fworkshoppaymentinfo
K. Mit kell előkészítenem az adózási interjú előtt?
V. Minden közreműködőnktől hiteles adófizetői azonosítót kell megkövetelnünk, hogy megfeleljünk az USA adózási szabályzatának. USA-beli közreműködőktől a TIN-ed vagy az Employer Identification Number (EIN), vagy a Social Security Number (SSN) lesz. Nem USA-beli közreműködőknél USA-beli TIN, vagy külföldi TIN szükséges, hogy adómegállapodási előnyökkel élhess.
K. Miért nem Valve-os URL-t látok, amikor az adózási interjút indító hivatkozásra kattintok?
V. Az adózási interjú lebonyolításához egy TaxIdentity nevű szolgáltatást használunk, melyet egy külső cég, a Lilaham biztosít.
K. El tudom menteni a részben kitöltött adózási interjút és később folytatni azt?
V. Nem. Nincs lehetőség részben kitöltve elmenteni, mivel az adózási interjút ugyanazon a kérelmen belül kell befejezni. Az adózási interjú 5-10 percig tart.
K. Használhatok az adózási interjú során attól eltérő nevet, mint amit az elérhetőségekben megadtam?
V. Nem. Az adózási interjúnak ugyanarra a névre kell szólnia, mint ami az elérhetőségekben került megadásra. Ha különböző nevet adsz meg, ami nem egyezik az elérhetőségekben megadottal, akkor az adózási interjúd automatikusan érvénytelenítődik, és nem leszel képes tárgyakat beküldeni a Műhelyen keresztül.
K. Miért nem kapok azonnali érvényesítést a TIN-emről?
V. A TIN-t az Internal Revenue Service (IRS) hitelesíti. Erre hatással lehetnek az IRS adatbázisának üzemszünetei, melyek késleltethetik a folyamatot. Továbbá, a közelmúltban kiadott TIN-ek feldolgozása 30 napig is tarthat, mivel az IRS-nek frissítenie kell az adatbázist, amiben mi ellenőrzünk.
K. Mi történik, ha újra elvégzem az adózási interjút?
V. Az előző adózási interjú törlődik, még akkor is, ha az már hitelesítve és érvényesítve lett. Az adózási interjút csak akkor érdemes újra megcsinálni, ha a körülményekben változás lépett fel (pl. másik országba költöztél), vagy további információ esetén, mint az az U.S. vagy külföldi TIN szám, ami eredetileg kimaradt.
K. Nemrég elköltöztem. Újra el kell végeznem az adózási interjút?
V. Ha azon országon belül költöztél, amit eredeti adózási interjúban adtál meg, akkor nem kell újra elvégezned. Ha másik országba költöztél, akkor meg kell ismételned az adózási interjút.
Adózási információ – Adóvisszatartás
K. Mennyi adóvisszatartás lesz levonva a kifizetéseimből?
V. Az adózási interjú lezárultakor meg fogod kapni a visszatartás százalékarányát. A visszatartási arány USA-beli forrású jövedelemnél 0% és 30% között lehet, az adózási interjú során általad megadott információk alapján. Ha visszatartási arányod 30% és a lakóhelyedül szolgáló országnak van adómegállapodása az USA-val, ajánlott újra elvégezni az adózási interjút és megadni egy USA-beli vagy külföldi TIN-t a visszatartási arány csökkentésére. Azon országok, melyeknek van adómegállapodása az USA-val, itt találhatók:

https://www.irs.gov/businesses/international-businesses/united-states-income-tax-treaties-a-to-z
K. Mi a helyzet, ha nincs jövedelemadó-megállapodás az én országom és az Egyesült Államok között?
V. Az IRS elvárja tőlünk, hogy bevételrészesedésed 30%-át visszatartsuk, és ezt az adót átutaljuk az IRS-nek. Érdemes lehet konzultálnod adótanácsadóddal arról, visszakaphatod-e ezt az adót idegen országbeli adójóváírásként az adó-visszatérítésedben.
K. Ha frissítem az adózási interjúmat egy USA-beli vagy külföldi TIN hozzáadásával, és ez csökkenti az adóvisszatartási arányomat, visszatéríti a Valve a korábbi összegeket, amelyek visszatartásra kerültek a kifizetéseimből?
V. Nem, a Valve nem térít vissza adóvisszatartásokat, amikor adókulcs-változás következik be TIN megadása miatt, mivel a Valve-nak már át kellett utalnia ezeket az adókat az IRS-hez. Adószakértővel kell konzultálnod, hogy megtudd, vissza tudod-e kapni, és ha igen, hogyan, ezeket az összegeket.
Adózási információ – US TIN-ek
K. Miért kell Individual Taxpayer Identification Number-t (ITIN) beszereznem?
V. Egy külföldi állampolgárra általában az Egyesült Államok adószabályai vonatkoznak az Egyesült Államokban szerzett jövedelme tekintetében. Az Egyesült Államokban szerzett legtöbb jövedelemfajta 30% adókulcs alá esik. Csökkentett adókulcs, vagy akár mentesség, járhat, ha létezik adómegállapodás a külföldi állampolgár lakóhelyéül szolgáló ország és az Egyesült Államok között. A részesüléshez az adómegállapodás nyújtotta előnyökből ki kell tölteni egy W-8BEN űrlapot, amihez szükséges vagy egy külföldi TIN, vagy egy US TIN. Az USA-val adómegállapodást kötött országok listája itt található:

https://www.irs.gov/businesses/international-businesses/united-states-income-tax-treaties-a-to-z

Ha lakhelyed Szlovákia, US TIN-t kell megadnod a W-8BEN űrlap kitöltése során, hogy érvényesíthesd az adómegállapodás előnyeit és alkalmazhasd az adóvisszatartás-mentességed. Külföldi TIN nem elégséges.
K. TIN igényléséhez kell Egyesült Államokbeli adó-visszatérítést igényelnem?
V. ITIN kérvényezéséhez abban az esetben, ha egy adómegállapodás előnyeit akarod igénybe venni, az Egyesült Államokban nem kell adó-visszatérítési kérelmet benyújtani.
K. Milyen típusú US TIN-ek vannak?
V. Az US-en kívüli személyek számára a TIN lehet Employer Identification Number (EIN) magánszemélyek és cégek számára, vagy Individual Taxpayer Identification Number (ITIN) kizárólag magánszemélyeknek.
K. Ha magánszemély vagyok, dönthetek úgy, hogy EIN-ért vagy ITIN-ért folyamodok?
V. Igen, magánszemély folyamodhat EIN-ért vagy ITIN-ért is.
K. Hogyan szerezhetek be US TIN-t?
V. Magánszemély (igazolnod kell, hogy te vagy az egyedüli tulajdonos) és cég számára Employer Identification Number (EIN) beszerezhető telefonon a (267) 941-1099 felhívásával. Ez nem díjmentes szám, távolsági hívási díjak vonatkozhatnak rá. EIN beszerezhető a „Form SS-4, Application for Employer Identification Number” kitöltésével és elfaxolásával is, ami körülbelül négy munkanapot, vagy postán történő elküldésével, ami körülbelül négy hetet vesz igénybe. További információ a Form SS-4-ről elérhető az IRS weboldalán.

http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fss4.pdf
K. Mennyi időt vesz igénybe, míg az IRS kiadja az Individual Taxpayer Identification Number-t (ITIN)?
V. ITIN beszerzése több hónapot, vagy még többet vehet igénybe.
Adózási információ – Jelentés
K. Milyen bevallást biztosítotok adózási célokra?
V. U.S. közreműködőink megelőző adóévben keletkezett jogdíjait 1099-MISC űrlapon valljuk be. Ezeket az éves űrlapokat minden év január 31-én vagy az előtt adjuk ki.

Nem-U.S. közreműködőink amerikai bevételeit évente az 1042-S IRS űrlapon valljuk be. Ezeket az éves űrlapokat minden év március 15-én, vagy az előtt adjuk ki, és feltüntetjük rajta a jogdíjaidat és bármely visszatartott összeget a megelőző adóévből.
Kifizetések
K. Miért nem kaptam még kifizetést?
V. Be kell nyújtanod számunkra az összes elkészített banki és adózási információt, mielőtt kifizetéseket folyósíthatunk neked. Kérjük, ellenőrizd, hogy mindkét információ biztosan teljes és hitelesített-e.

Mivel WorldPay-t, egy külső kifizetési szolgáltatót használunk, a kifizetéseiden szerepelhet a „WorldPay” vagy a „Valve Corporation” megnevezés is. Kérjük, ellenőrizd, hogy a kettő közül valamelyiktől kaptál-e a kifizetést.

Ha ellenőrizted, és még mindig nem látsz kifizetést sem a WorldPay-től, sem a Valve Corporationtől, kérjük jelezd ezt e-mailben, és visszakövetjük a kifizetést. Vedd figyelembe, hogy ez a folyamat néhány napig is eltarthat, mielőtt tájékoztatást tudnánk adni a helyzetről. Ha a kifizetésed sikertelen volt és visszautalták hozzánk, értesíteni fogunk a kifizetés sikertelenségének okáról, hogy kijavíthasd azt. Miután ezt megtetted, csatolni fogjuk a következő havi kifizetéshez. Ütemterven kívüli kifizetéseket nem tudunk küldeni.
K. Van minimum bevételi összeg, amit el kell érnem, mielőtt kifizetést kaphatok?
V. Igen. Minden egyes kifizetés költségekkel jár, és esetlegesen a bankod is díjakat számolhat fel a pénz megérkeztekor, így kis összegek kifizetése nem lehetséges. Ebből kifolyólag visszatarthatjuk kifizetésedet, amíg a 100$-os minimum bevételt el nem éred.
K. Általában milyen időközönként fizettek nekem?
V. A kifizetést az eladásokat követő hónap 30. napjáig végezzük el. Például, a naptári február hónap eladásai után március 30-ig fizetünk neked. Eltarthat néhány munkanapig, míg a pénz megérkezik a bankszámládra. Ebben az esetben, a fenti példánál maradva, a kifizetést április első napjaiban fogod látni a bankszámládon.
K. Milyen kifizetési módokat használtok?
V. A kifizetést elektronikus átutalásként hajtjuk végre, ami bankközi átutalás. Jelenleg nem kínálunk semmilyen más kifizetési módot; kérjük, győződj meg róla, hogy tudsz ilyen módon kifizetést fogadni. A Valve nem tud további dokumentációt biztosítani pénzed fogadásának segítésére.
K. További dokumentumokkal kell ellátnom a bankomat a kifizetések rendeltetését illetően. Mit tegyek?
V. Műhely-fiókodon keresztül elérheted az elfogadott szerződéseket. Jelentkezz be a Steambe, menj a Műhelybe, és válaszd ki a „Műhely-fájljaid”, majd a „Szerződések” fület. Itt hozzáférhetsz az előfizetői szerződéshez és a Műhely bevételmegosztási szerződéséhez.
K. Ki az a WorldPay és miért kaptam tőlük kifizetést?
V. A havi kifizetéseinkhez külső fizetési szolgáltatót használunk. Elképzelhető, hogy a Steam kifizetéseidhez kapcsolódva a WorldPay-t láthatod néhány iraton.

A WorldPay bejegyzett címe:

The Walbrook Building,
25 Walbrook,
London,
EC4N 8AF
United Kingdom
K. Meg tudjátok osztani a kifizetésemet több bankszámlára?
V. Nem, a kifizetések egyetlen közreműködőhöz és számlához vannak kapcsolva. Bármilyen további szükséges megosztás és kifizetés a te dolgod, mivel mi nem tudunk egy közreműködőhöz több kifizetést feldolgozni.
K. Nem változtattam meg időben a banki adataimat ehhez a kifizetési ciklushoz. El tudjátok végezni újra a kifizetést az új bankszámlámra?
V. Havonta egyszer hajtunk végre kifizetést. Ha kifizetésedet bármi okból visszautalják hozzánk, a következő havi kifizetésben kerül elszámolásra. Ütemterven kívüli kifizetéseket nem tudunk küldeni.
K. Még nem állok készen a Steam kifizetések fogadására. Félre tudjátok tenni nekünk a pénzt?
V. Miután a tárgya(i)tok megjelent(ek), megadtátok a hiteles banki és adózási adatokat, és kelt el a tárgya(i)tokból, fizetni fogunk. Nem tudjuk félretenni nektek a pénzt.
Értékesítési jelentés
K. Hol tudom megnézni az eladásaim lebontását? Az olyan adatokat, mint az eladott darabszám, teljes bevétel stb. a különböző tárgyaimra lebontva?
V. Miután tartalmad került elfogadásra egy fizetett és gondozott Műhelyben, látni fogsz egy „Jövedelmed megnézése” hivatkozást a „Műhely-fájljaim” oldaladról. Ha még nincs elfogadott tartalmad, itt a remek alkalom belekezdeni!