Hearts of Iron IV

Hearts of Iron IV

Turkey Details
Mert Kaya  [developer] Jul 30, 2023 @ 5:22am
Öneriler
Öneriler için açtım, buraya yazabilirsiniz.
Last edited by Mert Kaya; Jul 30, 2023 @ 5:22am
< >
Showing 1-15 of 16 comments
alef Aug 29, 2023 @ 1:14am 
Atatürk'ü hayatta tutmak gibi alternatif bir yol eklense tadından yenmez
Mert Kaya  [developer] Sep 12, 2023 @ 8:38am 
Bu konuda çok talep geliyor ama ekleyip eklememekte kararsızım.
Mert Kaya  [developer] Sep 15, 2023 @ 11:26pm 
Atatürk artık geri dönebiliyor. (Kemalist taraftan gidip gelenekselcileri purge laman gerekiyor)
alef Sep 16, 2023 @ 5:09pm 
Yolu denedim eventler ile zenginleştirilmesi iyi olmuş, fakat şöyle bir sıkıntı var : debuffları kaldırdığımız focuslarda (yanlış hatırlamıyorsam 3. den sonra) Atatürk bir tane daha Father of the Turks traiti kazanıyor (biri her şeye %30 buff veriyor diğeri %7) ve Infirm traiti kalkmıyor. Başka bir konu , öneri mahiyetinde ; yeni stateler eklenip tarihteki Misak-ı Milli sınırlarını almak için odak ağacında değişiklikler yapılabilir. Sonrasında bu stateleri decisionlardan entegre edip core aldıktan sonra Greater Turkey oluşturabilir. Askeri odak ağacında TSK focusunu tamamladıktan sonra ''Disorganized Armed Forces'' spiritindeki bufflar Türk Silahlı Kuvvetleri adında yeni bi spirit ile buffa dönüştürülebilir ( Idea için elimde icon var düşünürseniz paylaşırım ). Balkan ülkelerini fraksiyonumuza davet ettiğimiz ( Balkan Entente focusundan bağımsız ) bir focus eklemesi ardından Sadabad Paktı'nı da bu fraksiyona davet ettiğimiz focuslar eklenebilir. Bildiğiniz üzere Ata'mız komşu ülkelerle iyi ilişkiler içinde olmayı ve barışın sağlanmasını temenni etmiştir ve bunun için çalışmıştır. Yani tüm gelenekselcileri ortadan kaldırmak yerine (focustaki gibi) bu şekilde fraksiyona alabiliriz. Buradaki amaç Balkanlar'daki ve Ortadoğu'daki stabilizasyonu sağlamak ve 2. Dünya Savaşı'nda Mihver kuvvetlerinin önünü kapatmak. Haliyle Atatürk hayattayken bir savaş durumunda müttefikleri desteklemesi akla daha yatkın. Paşamızın faşizme olan karşıt düşünceleri zaten Recep Peker'in devlet işlerinden uzaklaştırılmasıyla net bir şekilde önümüze serilmiştir. Bilmiyorum bu kadar uğraşır mısınız ama eğer düşünürseniz naçizane önerilerim bunlardır :) Ha olur da fikre ihtiyaç duyarsanız yardımcı olmak isterim. Az da olsa mod kısmında bilgim var. Esen kalın.
Mert Kaya  [developer] Sep 16, 2023 @ 5:41pm 
Debuff kaldırma focuslarında ufak bir hata yapmışım, infirm de kalkacak artık az önce düzelttim teşekkür ederim.

Harita değişikliği yapmayı bilmiyorum mümkünse pek dokunmak da istemiyorum ama Greater Turkey formable tag olarak kulağa mantıklı geliyor. Gerçi şu anda Türkiye doğrudan focuslar yoluyla Misak-ı Milli sınırlarını Batum hariç core layabiliyor o yüzden yeni bir tag a aşırı ihtiyaç var diyemem ama hem görsel olarak daha hoş gelebilir hem de focus larla uğraşmaya gerek kalmayabilir.

Üçüncü fikrin üzerine düşünmem lazım teşekkür ediyorum.
Turkisch Nov 12, 2023 @ 9:31am 
balance of power'a kemalist officer ideasını değiştirebilme özelliği gelebilir şahsen kendim yaptım güzel oldu isterseniz mod dosyalarını paylaşabilirim.
Mert Kaya  [developer] Nov 12, 2023 @ 4:21pm 
nasıl bir şey yaptın?
Turkisch Dec 15, 2023 @ 6:07am 
mesela bop 0 ise kemalist tarafsız subaylar ideası ekleniyor diğerleri siliniyor. meclise doğru gidildikçe tarafsız idea buffları çoğalıyor orduya doğru gidildikçe power royal artıyor
Mert Kaya  [developer] Dec 20, 2023 @ 11:46pm 
Moda yeni eklediğim kültür ve vatanseverlik puanları ile ilgili önerileriniz varsa yazabilirsiniz.
egebulutpvp Oct 18, 2024 @ 12:48pm 
Modu ve yorumları detaylıca inceledim. Öncelikle tarihsel vanilyaya sadık kalman ve öneri yorumlarını ciddiye alman beni çok mutlu etti. Mod efsane olmuş fakat bir kaç şey daha eklersen dahada güzel olur
-Dersim isyanı(Tunceli demilitarized zone olabilir ve ilgili decisionlar eklenebilir)
-Turan ve misakı milli yolları odak ağacında daha yakın zamanda oynanacak şekilde kaydırılılabilir.
-Daha fazla ekonomi focusu gelebilir
-Tsk focuslarından orduya buff verilebilir
-Turan ve misakı millide daha fazla core verilebilir
-Suriye ve ırakta misakı milli eyaletleri(Kuzey suriye gibi) eklenebilir
-Atatürkün tedavi edildiği bir kemalist yolu gelebilir
mod çok güzel olmuş bu eklemelerle efsane hale gelebilir seviliyorsun admin
Umutheum Dec 28, 2024 @ 10:43am 
Originally posted by Mert Kaya:
Atatürk artık geri dönebiliyor. (Kemalist taraftan gidip gelenekselcileri purge laman gerekiyor)

Gelenekçileri purglamak dediğiniz ne oluyor?
Mert Kaya  [developer] Dec 28, 2024 @ 1:09pm 
@Umut Kemalist Junta branch'ında "Purge Traditionalists" diye focus var, onu açman lazım.
Umutheum Jan 25 @ 4:14pm 
@Umut Kemalist Junta branch'ında "Purge Traditionalists" diye focus var, onu açman lazım.

Şimdi modu deniyorum ama Coup Detat eventinde darbe başarılı oldu seçeneğini seçtikten sonra 12 eylül müziğinin çalması dışında bir fark yok
Mert Kaya  [developer] Jan 26 @ 11:29am 
Originally posted by Umutheum:

Şimdi modu deniyorum ama Coup Detat eventinde darbe başarılı oldu seçeneğini seçtikten sonra 12 eylül müziğinin çalması dışında bir fark yok

başa Kazım Orbay geçiyor ve yeni askeri branch açılıyor işte. o branch ten devam edeceksin içinde purge focus u var. Atatürk öyle hemen gelmiyor uğraşman lazım.
Last edited by Mert Kaya; Jan 26 @ 11:30am
Mert Kaya  [developer] Jan 27 @ 1:43pm 
oyuna Kemalist Konsey eklemeyi düşünüyorum, hangi karakterleri konsey listesinde görmek istersiniz?
< >
Showing 1-15 of 16 comments
Per page: 1530 50